مشخصات: روغن دانه گشنیز از دانه گشنیز استخراج می شود که از خانواده گیاه گل گاوزبان یا گیاه چینی است. این روغن دارای ویژگی های مفیدی برای سلامتی بدن است. در این روغن مواد و ترکیبات با ارزشی مانند بورنئول، سینوئل، سیمن، دیپنتن، لینالول، فلهلندرین، پینن، ترپینول و ترپینولن وجود دارد.
طرز تهیه روغن گشنیز: مقداری گشنیز تازه یا خرد شده را در ظرف شیشه ای که درون آن روغن زیتون است بریزید و درب آن را ببندید، سپس جلوی آفتاب قرار دهید و هر روز آن را تکان دهید این عمل را به مدت یک ماه تکرار کنید.
مزاج: سرد و خشک
خواص:
- ضد قارچ
- اشتها آور
- ضد تشنج
- ضد باکتری
- افزایش رشد مو
- دافع سموم بدن
- رفع کدری پوست
- درمان کننده آکنه
- ضد اسپاسم و زکام
- شاداب کننده پوست
- افزایش گردش خون
- درخشان کننده پوست
- پاکسازی محیط دهان
- جلوگیری از رشد قارچ
- از بین برنده درد مفاصل
- پاکسازی دستگاه گوارش
- درمان کننده سوء هاضمه
- درمان کننده درد قاعدگی
- از بین برنده بوی بد دهان
- ضد چروک دست و صورت
- از بین برنده نفخ معده و روده
- جلوگیری از مسمومیت غذایی
- از بین بردن اقار سرخک و آبله
- از بین برنده درد های عضلانی
- از بین برنده درد های عضلانی
- تحلیل ورم های باد سرخ و گرم
- برطرف کننده عفونت های تنفسی
- از بین برنده ترک های ناشی از چاقی
- درمان کننده انواع بیماری های عفونی
- روغن گشنیز بوی شیرین، تند دارد. این روغن از دانه های رسیده گشنیز تهیه می شود و ظاهرا از رنگ بی رنگ به رنگ زرد کم رنگ است و دارای ویسکوزیته آبدار است. این روغن طبعی سرد دارد، درنتیجه آن را با روغن هایی که طبع گرم دارند ترکیب می کنند تا متعادل شود. این روغن ضد نفخ ، ضدعفونی کننده وضد باکتری و قارچ و کمک کننده به قوای جنسی است. پس خواص یک روغن ایده آل را برای مراقبت از پوست و مو رادارد. از این روغن کمتر در آشپزی استفاده می شود و اغلب از آن به صورت موضعی بر روی پوست و مو استفاده می کنند.