کاربر

روغن گردو

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مشخصات: نام علمی گردو Juglans regia گردوی ایرانی است. روغن گردو معمولاً با روش پرس سرد به ‌دست می‌آید یا برای استخراج آن از پرس گرم و تصفیه استفاده می‌شود. این روغن یکی از گران‌ترین روغن‌های طبیعی موجود در بازار است و روغن گردوی استخراج ‌شده ازطریق تکنیک‌های پرس سرد، احتمالاً گران‌تر هم باشد.

طرز تهیه روغن گردو: برای روغن گیری با استفاده از روش پرس گرم، در ابتدا باید مغز گردو را تمیز کرده و به دستگاه وارد کنید. در این روش، دمای آن تا حدود ۱۰۰ درجه افزایش پیدا می‌ کند. سپس دانه ها تحت فشار قرار گرفته و پرس می‌شوند. در این روش روغن گیری، نسبت به روش پرس سرد، روغن بیشتری به دست می ‌آید؛ اما خواص آن تا حدودی از بین می رود.

مزاج: گرم و خشک

خواص:

  1. کاهش التهاب
  2. کاهش استرس
  3. بهبود عملکرد مغز
  4. کمک به بهود خواب
  5. افزایش باروری مردان
  6. تقویت سیستم ایمنی بدن
  7. کنترل بیماری پسوریازیس
  8. کاهش حمله های میگرنی
  9. کاهش خطر ابتلا به سرطان
  10. افزایش سلامت استخوان ها
  11. کمک به کنترل قند خون و دیابت
  12. جلوگیری از ریزش مو و برطرف کردن شوره سر
  13. جلوگیری از ایجاد چین و چروک و مراقبت از پوست
  14. کاهش تشکیل پلاک های آترواسکلروزی و کمک به سلامت قلب و عروق

مضرات:

  1. ناراحتی معده: معمولا مصرف خوراکی روغن گردو کاملا بی‌خطر است، ولی ازآنجاکه این روغن بسیار قوی است می‌تواند موجب بروز واکنش التهابی در روده شود. این واکنش التهابی به‌شکل ناراحتی معده، گرفتگی،نفخ، حالت تهوع، اسهال یا حتی استفراغ بروز می‌کند. اگر پس از مصرف روغن گردو دچار چنین حالاتی می‌شوید، بهتر است از این روغن به‌صورت موضعی استفاده کنید.
  2. سلامت قلب: گاهی اثرات کاهش‌دهندگی فشار خون این روغن با سایر داروهای فشارخون تداخل پیدا می‌کند. بنابراین بهتر است پیش از مصرف خوراکی این روغن با پزشک خود مشورت کنید.
  3. قند خون: روغن گردو برای بیماران دیابتی یا کسانی که درمعرض خطر ابتلابه دیابت قرار دارند، عالی است ولی اگر این روغن همراه با بعضی از داروها مصرف شود، سطح قند خون را به‌میزان خطرناکی پایین می‌آورد. بنابراین بیماران دیابتی باید با احتیاط از این روغن در وعده‌های غذایی خود استفاده کنند.
  4. التهاب پوست: روغن گردو نیز مانند بسیاری از روغن‌های قوی و غلیظ‌شده وقتی به‌صورت موضعی برای مصارف آرایشی یا دارویی استفاده می‌شود، گاهی موجب تحریک و ناراحتی پوست می‌شود. پیش از مصرف روغن گردو (به‌ویژه اگر پوست حساسی دارید) مقدار کمی از این روغن را روی بخش کوچکی از پوست خود امتحان کنید و چند ساعت صبر کنید تا مطمئن شوید که پوست شما نسبت‌به آن واکنشی منفی نشان نمی‌دهد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.