مشخصات: روغن کرچک یا روغن کاستر (Castor Oil) از فشرده شدن دانهی گیاه کرچک یا castor beans استخراج میشود. روغن کرچک زرد کمرنگ است. روغن کرچک (روغن کاستور) یک نوع خاص از اسید چرب تری گلیسیرید است و تقریبا ۹۰ درصد اسید چرب آن اسید ریکینولئیک است که یک اسید چرب امگا -۹ غیر اشباع است.
طرز تهیه روغن کرچک: برای روغن گیری با استفاده از روش پرس گرم، در ابتدا باید دانه های روغنی کرچک را تمیز کرده و به دستگاه وارد کنید. در این روش، دمای آن تا حدود ۱۰۰ درجه افزایش پیدا می کند. سپس دانه ها تحت فشار قرار گرفته و پرس میشوند. در این روش روغن گیری، نسبت به روش پرس سرد، روغن بیشتری به دست می آید؛ اما خواص آن تا حدودی از بین می رود.
مزاج: گرم و خشک
خواص:
- درمان یبوست
- درمان بی خوابی
- کاهش درد آرتروز
- کاهش درد قاعدگی
- کمک به کاهش وزن
- از بین بردن درد گوش
- کمک به درمان میگرن
- درمان مشکلات گوارشی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- دفع سریع کرم های روده
- از بین بردن و درمان آلرژی
- درمان و پیشگیری از اختلالات قاعدگی
- از بین برنده خارش و التهاب های ناشی از آلرژی
- آن را با روغن وازلین و ید مخلوط کرده و برای درمان زخم های سرطانی روی محل بمالید.
- آن را بر سر بمالید. شوره سر را برطرف می کند و همچنین به پوست دست ها بمالید، آن را نرم و لطیف کرده و ترک خوردگی دست ها را برطرف می سازد.
- بزرگسالان ۱۲ مثقال و اطفال یک قاشق چای خوری از آن را فقط یک بار بخورند و تا سه چهار ساعت هیچ چیز دیگری نخورند، سوءهاضمه را درمان می کند.
- یک درمان خیلی خوب برای از بین بردن زگیل تناسلی میباشد به گونهای که مصرف همزمان این روغن بصورت موضعی و قارچ گانودرما بصورت خوراکی میتواند زگیل تناسلی را درمان کند.
- ضد درد، ضد باکتری، ضد دیابت، ضد سم، ضد ویروس ایدز، ضد ترشح شیر، ضد عفونی کننده، ضد تومور، ضد سرفه، ضد ویروس، ضد قارچ کاندیدا، ضد قارچ، سقط کننده، ساینوژنیک، معرق، ملین، خط آور، محافظ کبد، کاهش دهنده پر فشاری خون، محرک سیستم ایمنی بدن، حشره کش، مسهل، لاروکش، شیرافزا، سمی و اسپرم کش.
مضرات:
- خوردن روغن آن تهوع آور است و اشتها را از بین می برد و ممکن است موجب آشفتگی و در هم ریختگی حال عمومی شود.
- در صورتی که روغن، حاوی ریسین باشد، سمی بوده و قابل خوردن نیست، این نوع روغن ممکن است در صنعت بتواند مورد استفاده قرار گیرد.
- با توجه به اینکه مصرف بیش از ده روز روغن کرچک عوارض جانبی ایجاد می کند، نباید از این ماده به عنوان مسهل معمولی و دائم استفاده کرد.
- چون مزه روغن کرچک نامطبوع و تهوع آور است، در سال های اخیر با کنسانتره های با طعم پرتقال، توت فرنگی و … آن را تا حدی تصحیح کرده اند که هم اکنون این گونه فرآورده ها در بازار موجود هستند.