مشخصات: روغن شنبلیله یکی از معروف ترین روغن های طبیعی است که به لطف فرمول طبیعی خود، برای موارد بهداشتی، زیبایی و یا تغذیه ای، درمان بیماری های پوستی و تنفسی مورد استفاده قرار می گیرد. شنبلیله یکی از گیاهان دارویی می باشد که از دوران باستان استفاده می شده و تمدن فراعنه اولین بار این گیاه را کشف کرده و آن را به بشریت معرفی می کند. گیاه شنبلیله حاوی غلظت بالایی از ترکیبات آنتی اکسیدانی و ویتامین ها و فیبر می باشد.
طرز ساخت روغن شنبلیله: برای روغن گیری با استفاده از روش پرس گرم، در ابتدا باید دانه های روغنی شنبلیله را تمیز کرده و به دستگاه وارد کنید. در این روش، دمای آن تا حدود ۱۰۰ درجه افزایش پیدا می کند. سپس دانه ها تحت فشار قرار گرفته و پرس میشوند. در این روش روغن گیری، نسبت به روش پرس سرد، روغن بیشتری به دست می آید؛ اما خواص آن تا حدودی از بین می رود.
مزاج: گرم و خشک
خواص:
- شیر افزا
- درمان تب
- ضد سرطان
- دفع سموم بدن
- درمان ریزش مو
- ضد پیری پوست
- درمان گوش درد
- حجم دهنده سینه
- سفت کننده پوست
- رفع مشکلات پوستی
- موثر در درمان دیابت
- تقویت کننده عملکرد مغز
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- موثر در درمان لاغری صورت
- درمان زخم و جوش های پوست
- برای تقویت مو و رفع جوش های کف سر نافع است.
- علائم روانی و جسمی مرتبط با یائسگی را کاهش می دهد
- روغن تخم شنبلیهل را روی محل زخم چرکی بمالید، زخم چرکی را باز می کند.
مضرات:
- مصرف دوزهای زیاد شنبلیله ممکن است باعث درد معده و گازهای روده ای دردناک شود.
- شنبلیله می تواند با داروهای دیابت و داروهای انسولین تداخل ایجاد کند. بنابراین توصیه می شود قبل از شروع شنبلیله در رژیم غذایی بیماران دیابتی با پزشک مشورت کنید.
- زنان باردار باید از مصرف شنبلیله به تمام اشکال آن (دانه ها، برگ ها و روغن) خودداری کنند تا از سقط جنین به دلیل خاصیت تحریک کننده رحم برای برخی از خانم ها جلوگیری کنند.