مشخصات: روغن سرو کوهی از میوه توت مانند آبی تیره رنگ درخت مخروطیان که در باغ های ما به صورت اهلی یافت می شود استخراج می شود، این روغن به وسیله بخار و از میوه توت مانند دو ساله آن بیشتر در اروپا، آلمان، فرانسه و ایتالیا تولید می شود.
طرز تهیه روغن سرو کوهی: آن را بکوبید در روغن کنجد بریزید و در ظرف آهنی بجوشانید تا سیاه شود.
مزاج: گرم و خشک
خواص:
- آن را در گوش بچکانید برای رفع سنگینی شنوایی بسیار مؤثر است.
- سرو کوهی مدر است و ضدعفونی کننده بسیار عالی، قابض است و برای بعضی اختلالات از جمله خماری، ناراحتی های پوستی، آرتروز، حبس آب در بدن، اشکالات قاعدگی و فشار عصبی مفید است. از لحاظ ذهنی مغز را سم زدایی کرده، خستگی را برطرف می سازد، به ویژه هنگامی که شخص تحت تاثیر فشار بوده و خسته و هلاک شده است. قابلیت مهم این روغن خلاصی از دست سموم است، از این رو استفاده از آن در موارد آرتروز و نقرس به دفع کریستال های اسید اوریک کمک می کند. چون سم زدا و قابض است به رفع جوش صورت و سایر امراض پوستی که در اثر جمع شدن سموم در بدن ایجاد می شوند کمک خواهد کرد. خاصیت مدر بودن روغن، برای رفع احتباس، سلولیت و مشکلات پروستات مفید است. سرو کوهی برای ناراحتی های مجاری ادرار و التهاب مثانه و ورم کلیه و سنگ کلیه مفید است، با این حال لازم است با پزشک مشورت شود همچنین در موارد قاعدگی توام با درد قاعدگی ناقص سودمند است. در دامپزشکی نیز از روغن سرو کوهی استفاده می شود. روغن سرو کوهی را با اترج و سایر روغن مرکبات، مریم گلی، کندر، شمعدانی عطری، اسطوخودوس، رزماری و چوب صندل می توان مخلوط کرد.