کاربر

روغن زرد گاوی (شحم گاو)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مشخصات: روغن حیوانی یا روغن زرد، نوعی کره شفاف شده است. چربی آن بیشتر از کره است، زیرا آب و مواد جامد شیر آن حذف شده است. هزاران سال است که در فرهنگ آسیا استفاده می شود روغن زرد یا روغن کره برای جلوگیری از خراب شدن کره در هوای گرم ساخته شده است.

طرز تهیه روغن زرد گاوی:

  • روش اول: دوغ محلی پر چرب به همراه چند عدد قالب یخ درون ظرفی بریزید تا چربی آن جدا شده و به سطح بیاید سپس چربی ها را گرفته و درون ظرفی بریزید و درون یخچال به مدت 24 ساعت نگهداری کنید و بعد از بسته شدن چربی دوغ (کره) با حرارت کم حرارت می دهیم تا کامل آب شود، سپس درون ظرفی ریخته و در یخچال نگهداری کنید. رنگ روغن یکدست باشد. نباید بوی تیز و بدی بدهد. از هر 100 کیلو شیر 3 کیلو کره به دست می آید. روغن زرد گوسفندی از روغن زردگاوی روشن تر است.
  • روش دوم: کره محلی را در داخل قابله ریخته و آن را حرارت میدهند. سپس کره آب شده وروغن حیوانی آن در بالای دوغاب کره شناور میگردد. روغن حیوانی را گرفته و پس از سرد شدن از آن به عنوان روغن حیوانی گاوی استفاده می کنند.
  • روش سوم: اغلب روغن های حیوانی از شیر گاو، گوسفند، میش، بز و یا از ترکیب شیر گاو و گوسفند تهیه می‌شود. طریقه سنتی تهیه این روغن از نوعی کره محلیست که از به هم زدن دوغ در مشک ایجاد می‌شود. ابتدا ماست را دوغ کرده دوغ را درون مشک میریزند و پس از تکان دادن مشک، گویچه های روغنی کره به یکدیگر چسبیده و آن را از دوغ جدا می‌کنند. سپس کره را درون دیگ‌های بزرگ به ملایمت حرارت می‌دهند تا آب کره تبخیر شود و روغن آن که چربی حیوانی است باقی بماند. این روغن در مقایسه با کره های صنعتی پر چرب تر بوده و خواص تغذیه‌ای بیشتری نیز دارد. رنگ، عطر و طعم این روغن ها بسته به نوع و کیفیت علف های که دام مصرف می کند متفاوت است.

مزاج: گرم و تر

خواص:

  • ضد ویروس
  • ضد سرطان
  • آنتی اکسیدان
  • درمان یبوست
  • موثر در کاهش وزن
  • موثر در سلامت پوست
  • ضد قارچ و ضد باکتریایی
  • تقویت کننده کلیه و معده
  • موثر در درمان سوختگی ها
  • تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
  • افزایش کلسترول خوب (HDL)
error: محتوا محافظت شده می باشد.