مشخصات: روغن رزماری از برگهای گیاه رزماری استخراج میشود. روغن اسانسی رزماری حاوی صدها ترکیب مفید است. این روغن به دلیل داشتن ترکیبات مفید خواص ضدالتهابی، ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضددرد دارد. از جمله خواص این روغن مفید میتوانیم به بهبود فرآیند هضم، افزایش گردش خون و تنفس بهتر اشاره کنیم.
طرز تهیه روغن رزماری:
- طرز تهیه روغن با رزماری تازه: مواد مورد نیاز: ۳ تا ۴ شاخه رزماری تازه، ۲ استکان روغن ( زیتون ، بادام شیرین یا جوجوبا)، رزماری را بشورید و اندازه گیری کنید.رزماری را با آب سرد بشورید سپس ساقه آنها را جدا کنید سپس به اندازه یک استکان از آنها را بردارید در ماهی تابه کوچک مقداری روغن بریزید. ۲ استکان روغن زیتون، جوجوبا یا بادام شیرین داخل ماهی تابه بریزید. سعی کنید همیشه از روغن های طبیعی و گیاهی برای اینکار استفاده کنید. رزماری را داخل روغن حرارت دهید. رزماری را داخل ماهی بریزید و روی شعله کم قرار دهید. به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه حرارت داده و هم بزنید. بعد از داغ شدن روغن بوی رزماری به مشام خواهد رسید. اگر روغن شروع به تولید حباب کرد یعنی حرارت آن زیاد است و باید شعله را کم کنید. روغن را جدا و سرد کنید. اول بگذارید تا روغن سرد شود سپس بوسیله یک آبکش فلزی رزماری را آبکشی کرده و تفاله های رزماری را دور بریزید. روغن را داخل شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید. سعی کنید سریعاً بعد از سرد شدن روغن آن را داخل ظرف در داری بریزید تا از رشد باکتری در آن جلوگیری کنید. حتماً تاریخ روزی که روغن را درست کرده اید روی شیشه بنویسید. روغن را حتماً داخل یخچال نگهداری کنید. این روغن داخل یخچال تا چند هفته ماندگاری دارد.
- طرز تهیه روغن با رزماری خشک شده: مواد مورد نیاز: ۳ تا ۴ شاخه رزماری خشک شده یا ۱ قاشق بزرگ و سرپر غذاخوری خشک شده برگ رزماری، ۲ استکان روغن زیتون ( ۴۷۵ میلی لیتر)، شیشه روغن را ضد عفونی کنید. یک قابلمه بزرگ را پر از آب کنید و بگذارید جوش بیاید. حرارت را کم کرده و شیشه رزماری را داخل آن به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید. اینکار باعث از بین بردن باکتری ها و جلوگیری از خراب شدن روغن رزماری می شود. درب شیشه را لازم نیست بجوشانید و با شستن آن را تمیز کنید. رزماری را داخل شیشه بریزید و سپس روغن در آن بریزید،۲ الی ۳ شاخه رزماری کافی می باشد، شاخه ها را جدا کرده و برگ ها را داخل شیشه بریزید. اگر از رزماری بسته بندی استفاده می کنید ۱ قاشق بزرگ سر پر غذاخوری داخل شیشه بریزید. شیشه را با روغن زیتون پر کنید و سر آن را ۱۲ میلی متر خالی بگذارید. مطمئن شوید که تمام رزماری داخل روغن فرو برود. شیشه روغن را جلوی آفتاب بگذارید. درب شیشه را بسته و آن را در جایی که آفتاب می تابد به مدت ۲ هفته قرار دهید. در طی این زمان روغن آرام آرام گرم شده و عطر رزماری را به خود می گیرد. بعد از ۲ هفته می توانید روغن را مصرف کنید. روغن را صاف کنید، بوسیله یک پارچه تفاله های رزماری را از روغن آن جدا کرده و آنها را دور بریزید. حتماً از پارچه تمیز برای اینکار استفاده کنید. روغن رزماری را داخل کابینت نگه داری کنید. با این روش تهیه روغن رزماری، این روغن به مدت ۱ سال ماندگاری دارد. روغن را در جای خشک و خنک بگذارید.
مزاج: گرم و خشک
خواص:
- تسکین درد
- دفع حشرات
- کاهش استرس
- تقویت کننده مو
- بهبود عملکرد مغز
- پیشگیری از سرطان
- افزایش گردش خون
- کاهش التهاب مفاصل
- درمان مشکلات تنفسی
- درمان مسمومیت غذایی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- سلامت کبد و هضم آسان
- موثر در بهداشت دهان و دندان