مشخصات: روغن ذرت یک روغن گیاهی است که به فشردن گیاهک (جرثومه) دانه ذرت به دست میآید. برای پختوپز مناسب است و شامل ۱۳ درصد چربی اشباع شده، ۶۲ درصد چربی چند غیراشباعی و ۲۵ درصد چربی یک غیراشباعی میباشد. این روغن فاقد کلسترول است و یک قاشق غذاخوری از آن دارای ۱۴ گرم چربی و ۱۲۰ کالری انرژی میباشد.
طرز تهیه روغن ذرت: برای روغن گیری با استفاده از روش پرس گرم، در ابتدا باید دانه های روغنی ذرت را تمیز کرده و به دستگاه وارد کنید. در این روش، دمای آن تا حدود ۱۰۰ درجه افزایش پیدا می کند. سپس دانه ها تحت فشار قرار گرفته و پرس میشوند. در این روش روغن گیری، نسبت به روش پرس سرد، روغن بیشتری به دست می آید؛ اما خواص آن تا حدودی از بین می رود.
مزاج: گرم و خشک
خواص:
- کاهش التهاب
- موثر در زیبایی
- سرشار از امگا 3
- کاهش حساسیت
- تقویت کننده قلب
- موثر در درمان اگزما
- موثر در درمان سرطان
- تقویت کننده استخوان
- کاهش سطح کلسترول
- کاهش سطح قند خون
- موثر در درمان ناباروری
- درمان مشکلات گوارشی
- موثر در درمان روماتیسم
- موثر در تقویت هوش کودکان
- جلوگیری از بیماری های مزمن
- خوردن آن برای کسانی که بیماری قلبی دارند مفید است.
- اگر بر پوست دست ها هر شب مالیده شود آن را نرم و ترک خوردگی اش را بر طرف می کند.
- مصرف دایم آن برای رفع اگزما خارش و بیماری های جلدی مخصوصاً در مورد کودکان مفید است.
مضرات:
- هر قاشق غذاخوری روغن ذرت، بیشتر از 120 کالری دارد. مصرف بیش ازحد از روغن ذرت سبب افزایش کالری و چاقی و اضافه وزن خواهد شد.
- برخی از عناصر موجود در روغن ذرت به جلوگیری از سرطان کمک می کنند اما باقی عناصر و میزان بالای اسید چرب امگا6 روغن ذرت خطر سرطان را افزایش خواهند داد.
- احتمال سمی بودن روغن وجوددارد زیرا در تولید ذرت از علف کش ها و آفت کش های زیادی استفاده می شود. مصرف این روغن ذرت سبب ایجاد مشکل در کبد و کلیه های شما می شود.
- وجود چربی های تک غیراشباع و چندغیراشباع در روغن ذرت و عدم تعادل بین امگا3 و امگا6، این روغن برای سلامتی قلب مضر است زیرا یک قاشق غذاخوری از این روغن، 20 درصد چربی مجاز روزانه را در خود دارد بنابراین سبب افزایش کلسترول افرادی می شود که از این روغن بیش از حد استفاده می کنند ،افزایش کلسترول نیز مشکلات قلبی عروقی را به دنبال دارد.