مشخصات: روغن دارچین به عنوان ضد عفونی کننده و ضد اسپاسم عضلانی، ضد التهاب، بهبود دهنده روند هضم غذا، کاهش کلسترول بد، درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، تسریع در گردش خون، افزایش قوه حافظه، درمان اختلالات قلبی، درمان سردرد های میگرنی و درمان سردرد های ناشی از سرما نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
طرز ساخت روغن دارچین: مواد لازم: چوب دارچین سیلانی، ظرف شیشه ای، روغن زیتون بکر، پودر دارچین، نحوه تهیه روغن دارچین: روش اول: روغن دارچین را در صنعت به روش تقطیر بخار از پوست و برگ های گیاه دارچین به دست می آورند. اما روغنی که از چوب درخت دارچین به دست می آید خوشبو تر و قوی تر بوده و خواص آن برای سلامتی بیشتر است. روش دوم: مقداری چوب دارچین را خوب بشویید و خشک کنید. (چوب دارچین در انواع سیلانی و کاسیا در بازار به فروش می رسد، اگر می خواهید روغن دارچین شما طعم ملایم تری داشته باشد از دارچین سیلانی استفاده کرده و اگر می خواهید عطر و بوی قوی تری داشته باشد بهتر است دارچین کاسیا را انتخاب کنید)، ظرف شیشه ای مورد نظر را تمیز بشویید و خشک کنید. چوب های دارچین را به صورت عمودی در ظرف شیشه ای بگذارید تا فضای کمتری را اشغال کنند و مقداری پودر دارچین بر روی آن ها بریزید. روغن زیتون بکر یا روغن نارگیل را بر روی چوب و پودر دارچین بریزید به گونه ای که روی آن ها را بپوشاند. (توجه داشته باشید که روغن زیتون و روغن نارگیل که به عنوان حامل برای تهیه روغن دارچین استفاده می شوند، برای سرخ کردن مناسب نیستند). اختیاری: شما می توانید به مدت 3 تا 5 دقیقه ظرف شیشه ای را در یک ظرف پر از آب جوش و بر روی حرارت ملایم بگذارید تا روغن زیتون گرم شود و مواد بهتر با هم ترکیب شوند. حالا ظرف شیشه ای را به مدت 4 هفته زیر نور خورشید بگذارید و هر روز چندین بار آن را خوب تکان دهید تا عصاره ی چوب های دارچین بهتر آزاد شود. پس از 3 تا 4 هفته روغن دارچین آماده است، روغن داخل ظرف شیشه ای را از صافی عبور دهید تا چوب و پودر دارچین داخل آن گرفته شود و سپس آن را درون یخچال نگهداری کنید. از این روغن دارچین به عنوان روغن خوراکی برای آشپزی و روغن ماساژ استفاده کنید؛ اگر می خواهید از این روغن دارچین به منظور آشپزی استفاده کنید به شما پیشنهاد می کنیم که یک فنجان روغن دارچین را با یک فنجان روغن مصرفی خود ترکیب کرده و آن را برای پخت و پز با حرارت ملایم به کار ببرید.
مزاج: خیلی گرم و بسیار خشک
خواص:
- تقویت کننده قلب
- بهبود سطح قند خون
- کمک به کاهش وزن
- کمک به بهبود زخم ها
- موثر در درمان انگل ها
- مطبوع کردن هوای منزل
- مبارزه با عفونت های قارچی
- موثر در درمان کم کاری تیروئید
- تقویت کننده مو، پوست و لب ها
- کمک به زخم و جراحت های گلو
- اگر آن را در گوش بچکانید سنگینی گوش را برطرف میکند.
- آن را بخورید برای تقویت هاضمه تحلیل نفخ و گاز معده، رفع یرقان و بواسیر نافع است.
- آن را هم بخورید و هم بر موضع بمالید. برای تسکین سردرد و سنگینی سر و دردهای رحمی مفید است.
- اگر آن را به پلک چشم بمالید برای رفع پریدن پلک نافع می باشد و اگر به چشم بمالید برای تقویت دید چشم مؤثر خواهد بود.
- مالیدن آن بر موضع برای درمان رعشه رفع تب و لرزهای بلغمی و سوداوی، عقرب زدگی، دانه ی بواسیر و تسکین درد آن مفید است.
- تنتور آن محرق است حرکات تنفس را زیاد می کند ضد خون ریزی است. محرک اعصاب و ضد تشنج می باشد مقوی دستگاه گوارش و بدن خواهد بود.
مضرات:
- برای افرادی که دچار اگزما هستند مناسب نیست.