مشخصات: روغن گیاهی ترخون، گردش خون و مخاط را بهبود بخشیده و به توزیع مناسب مواد مغذی، اکسیژن، هورمونها و آنزیمها در سراسر بدن کمک میکند، ضمن اینکه، سمیّت این روغن کرمهای کرمهای گرد و نواری که در روده یافت می شوند، را از بین میبرد.
طرز تهیه روغن ترخون: هر مقداری که می خواهید از سبزی ترخون را در آب جوشانده، سپس آن را صاف کنید و در یک روغن پایه که روغن کنجد یا روغن زیتون است ریخته و حرارت دهید. پس از تبخیر آب روغن بدست آمده روغن ترخون میباشد. روغنهای ضروری ترخون که به وسیله تقطیر با بخار آب از برگها و گلهای این گیاه استخراج میشوند، شامل سینئول، استراگول، اوسیمن و فلاندرن میباشند.
مزاج: گرم و خشک
خواص:
- هضم کننده غذا
- رفع بوی بد دهان
- تسکین درد قاعدگی
- افزایش دهنده اشتها
- موثر در گردش خون
- تحریک سیستم عصبی
- باکتری های بد روده را نابود می کند
- علائم آرتریت روماتوئید را کاهش میدهد.