مواد لازم (برای 6 الی 7 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- رشته پلویی 250 گرم
- روغن زیتون 6 تا 7 قاشق غذاخوری
- سیب زمینی درشت یک عدد برای ته دیگ
طرز تهیه:
- برنج را شسته و خیس کنید و پس از آن، روی حرارت مناسب قرار دهید، سپس رشته پلویی را خرد کرده، 2 دقیقه مانده به آبکش کردن برنج، آن را به برنج اضافه کنید، سپس کمی روغن را در قابله ریخته، سیب زمینی ها را ته ظرف بچینید و برنج و رشته را روی آنها بریزید، بقیه روغن را هم روی برنج ریخته و آن را دم کنید.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
- بهتر است رشته پلویی محلی و سبوس دار باشد. سبوس را هنگام دم کردن برنج، به غذا اضافه کنید، این غذا را می توانید به جای ماکارونی استفاده نمایید.