کاربر

دوغ خیار مخصوص

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم:

  1. مغز بادام خام درختی 50 گرم
  2. پودر نارگیل 1 قاشق غذاخوری
  3. ژل کتیرا 2 قاشق غذاخوری
  4. لیموترش تازه نصف استکان
  5. نمک به مقدار نیاز
  6. نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری سر صاف
  7. آب خنک 4 لیوان
  8. یخ قالبی چند تکه
  9. مغز گردوی پوست کنده 50 گرم
  10. کشمش سایه خشک 75 گرم
  11. خیار سبز قلمی متوسط 3 عدد
  12. پونه خشک 1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

  • ابتدا، بادام ها را از شب قبل با آب ولرم خیس کنید تا پوست آن ها ور بیاید.
  • سپس، بادام ها را پوست بگیرید و بشویید و با 2 لیوان آب خنک در مخلوط کن بریزید و به آرامی مخلوط کنید تا دانه های بادام به چشم دیده نشوند و محلول صاف و یکنواختی به دست آید.
  • در ادامه، آب لمیوترش تازه و نمک و نعناع خشک را با کتیرا به محل بادام اضافه نمایید و خوب مخلو کنید.
  • در آخر، پودر نارگیل را با دو لیوان آب باقیمانده به سایر مواد اضافه نمایید و مخلوط کنید تا چربی های نارگیل خارج شده و بر روی دوغ قرار گیرد.
  • اکنون دوغ آماده است، با چشیدن می توانید بر مبنی سلیقه خود، طعم آن را تنظیم کنید، یعنی ترشی و شوری را به دلخواه خود تغییر دهید.
  • به جای نعناع خشک، می توانید از برگ کرفس وحشی خشک یا پودر گل سرخ استفاده نمایید.
  • سپس، کشمش را پاک کرده و خوب بشویید و در دوغ بریزید.
  • مغز گردوها را خیس نمایید و در صورت امکان پوست آنها را جدا کنید و یا چند بار آب مغز گردوها را عوض کنید تا آب زردرنگی از آن جدا شود. در ادامه، گردوها را خرد کنید و در دوغ بریزید.
  • خیارهای سبز قلمی را خوب بشویید و آنها را ریز خرد کنید و به دوغ اضافه نمایید و آن را به آرامی هم بزنید تا آب دوغ خیار مخصوص آماده شود، آن را به عنوان غذا می توانید میل کنید.

خواص این نوشیدنی:

  • این نوشیدنی، سرشار از انرژی است، الکترولیت های بدن را تنظیم می کند و آرامش زیبایی به شخص می دهد.
  • چربی های موجود در این نوشیدنی، موجب می شود که اختلالات هورمونی در شخص به مرور از بین برود و سیستم های مختلف بدن به خوبی تنظیم شود.
  • این نوشیدنی، علاوه بر خوش طعم بودن، ارزش غذایی خوبی از نظر پروتئین دارد و نشاط خاصی به شخص می دهد.

نکته:

  • یکی از مسائلی که در تهیه و آماده کردن دوغ باید مد نظر داشته باشید، شیرین بودن مغز بادام است، اگر چند عدد مغز بادام تلخ بین بادام ها وجود داشته باشد، دوغ آن طعم زیبای خود را از دست خواهد داد و بوی اسید سیانیدریک به خود خواهد گرفت. اگر از شیرین بودن بادام ها اطمینان ندارید، بهتر است تک تک آن ها را بچشید تا دوغ خوشمزه ای داشته باشید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.