دهان شویه های طبیعی: عبارت است از شست و شوی دهان بخشی جدایی ناپذیر از بهداشت دهان و دندان است؛ یکی از موارد مورد استفاده برای این منظور، دهان شویه است. هدف اصلی استفاده از دهانشویه، مبارزه با بوی ناخوشایند و غیر قابل اجتناب دهان ناشی از خوردن غذا های مختلف است، اما با این حال استفاده از دهانشویه، مزایای دیگری همچون از بین بردن باکتری های دهان، از بین بردن جرم دندان، رفع خونریزی لثه و جلوگیری از پوسیدگی دندان دارد.
انواع دهان شویه های طبیعی:
- نمک: شستشوی دهان با آب نمک به اندازه سایر دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین موثر است و این امر سبب کاهش جرم دندان ها و باکتری های خوراکی موجود در آن می شود. مواد لازم: 2/1 قاشق چای خوری نمک طعام + 2/1 لیوان آب گرم، طرز تهیه: مواد را با هم مخلوط کرده و دهان خود را به خوبی با آن شستشو دهید. این دهانشویه را 2 الی 3 بار در روز تهیه و بعد از مصرف هر وعده غذایی مصرف کنید.
- گلاب و سرکه: به این نحو که ۵ قسمت گلاب و یک قسمت سرکه را با هم مخلوط می کنید و روزی ۳ الی ۲ بار به عنوان دهانشویه استفاده می کنید. این داروی فوق العاده، علاوه بر خوش بو کردن دهان، در درمان انواع عفونت های دهان و دندان، سستی لثه ها و خونریزی آنها با مسواک زدن، خونریزی پس از اعمال دندان پزشکی، لقّی دندان ها، درمان انواع زخم ها و جوش های فضای دهان و پیشگیری و درمان آفت، بسیار خوب و قوی عمل می کند.
- آلوئه ورا: شستشو دهان با آلوئه ورا در کاهش شاخص های پریودنتال موثر است. آلوئه ورا همچنین سبب کاهش خونریزی لثه و جرم دندان ها نیز می شود. مواد لازم: 2/1 فنجان آب آلوئه ورا + 2/1 فنجان آب مقطر + 1 قاشق چایخوری جوش شیرین، طرز تهیه: مواد را با هم مخلوط کرده و دهان خود را با آن شستشو دهید. این دهانشویه را روزانه 3 الی 4 بار تهیه و مورد استفاده قرار دهید.
- جوش شیرین: جوش شیرین ماده ای عالی برای رفع بوی بد دهان و از بین بردن باکتری های موجود در آن است و طبیعت قلیایی آن سبب افزایش بزاق دهان می شود که این امر به کاهش خاصیت اسیدی ایجاد شده توسط باکتری های خوراکی ناشی از مصرف نوشابه و کافئین کمک می کند. مواد لازم: 1 قاشق چایخوری جوش شیرین یا بی کربنات سدیم + 2/1 لیوان آب گرم طرز تهیه: نصف قاشق چایخوری نمک طعام و جوش شیرین را به نصف لیوان آب گرم اضافه کنید و قبل و یا بعد از مسواک زدن، دهان خود را به وسیله دهانشویه خانگی خود شستشو دهید. این جوش شیرین را 3 الی 4 بار در روز تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید.
- روغن نارگیل: روغن نارگیل نه تنها برای بهداشت دهان و دندان مفید است، بلکه یک راهکار عالی برای سم زدایی آن نیز می باشد و این امر سبب کاهش بروز جرم در دندان ها نیز خواهد شد. مواد لازم: 1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل، طرز تهیه: روغن نارگیل را به مدت 10 الی 15 دقیقه در دهان خود بچرخانید و سپس دهان تان را شستشو دهید. این دهانشویه را روزی یکبار تهیه و قبل از مسواک زدن دندان های خود مورد استفاده قرار دهید.
- روغن نعناع: دهانشویه روغن نعناع در مبارزه با بوی بد دهان بسیار موثر است. مواد لازم: 2 الی 3 قطره روغن اسانس نعناع + 1 فنجان آب مقطر، طرز تهیه: مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و دهان خود را با آن شستشو دهید. این دهانشویه را روازنه 2 الی 3 بار تهیه و مورد استفاده قرار دهید.
- روغن دارچین: روغن دارچین دارای خاصیت ضد باکتریایی بوده و در درمان پوسیدگی دندان ها ناشی از باکتری های دهان موثر است. مواد لازم: 2 الی 3 قطره روغن دارچین + 1 فنجان آب مقطر، طرز تهیه: مواد را با هم مخلوط کرده و دهان خود را با آن شستشو دهید. این دهانشویه را روزانه 2 الی 3 مرتبه تهیه و مورد استفاده قرار دهید.
- روغن درخت چای: ماهیت ضد التهابی این روغن در کاهش علائم خونریزی و التهابات لثه ای موثر است. مواد لازم: 2/1 قطره روغن درخت چای + 2/1 فنجان آب مقطر، طرز تهیه: مواد را با هم مخلوط کرده و دهان خود را با استفاده از آن شستشو دهید. این دهانشویه را روازنه 2 الی 3 بار در روز تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید. با استفاده از این دستورالعمل ها دیگر دلیلی برای نگرانی برای بهداشت دهان و دندانتان وجود نخواهد داشت. از این دستورالعمل ها استفاده کنید و از فواید آن در سلامت دهان و دندانتان لذت ببرید.
- عسل و دارچین مخصوص رفع بوی بد دهان: مواد لازم: یک و نیم قاشق چای خوری عسل + آب دو عدد لیمو + 2/1 قاشق غذاخوری دارچین پودر شده + یک پیمانه آب ولرم 2/1 قاشق چایخوری جوش شیرین، طرز تهیه: مواد اولیه را به خوبی با هم مخلوط کنید تا دهانشویه شما به سادگی آماده شود. مقداری از آن را به صورت کامل غرغره کنید تا بوی نامطبوع دهان شما رفع شود.