طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، سرکه شیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج نیم کوب: ۳ پیمانه
- لپه: ۱ پیمانه
- سبزی دلمه خرد شده: ۵۰۰ گرم
- گوجه فرنگی: ۸ عدد بزرگ
- پیاز خرد شده: ۲ عدد بزرگ
- روغن کنجد: به میزان لازم
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم. لپه را با آب، کمی زردچوبه و فلفل کاملاً می پزیم، تا بدون آب شود. برنج را با کمی آب و نمک نیم پز کرده، سپس آن را آبکش می کنیم ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه پلویی تفت می دهیم. سبزیجات، لپه و برنج را با پیاز تفت داده شده مخلوط می کنیم. قسمت بالایی گوجه را جدا کرده و مواد داخل آن را به آرامی خارج می کنیم، به صورتی که دیواره آن آسیب نبیند. مواد آماده شده را داخل گوجه ها ریخته، سپس قسمت جدا شده را روی آنها قرار می دهیم. ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس قسمت هایی که از هر گوجه خارج کردیم را با مقداری آب در مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود و همراه نمک و زنجبیل به پیاز افزوده و مدتی حرارت می دهیم تا آب گوجه قوام پیدا کند، سپس مقداری از آن را داخل قابلمه ریخته و دلمه های آماده شده را داخل قابلمه می چینیم. مقداری از آب گوجه ها را بر روی دلمه ها ریخته و غذا را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های معتدل
- مناسب برای فصل های بهار و پاییز
- ضد چربی و کلسترول
- ملين
- مفید برای کبد
- تقویت عمومی
نکته:
- سبزی های مورد استفاده برای دلمه شامل: تره، جعفری، گشنیز، شوید، مرزه، ترخون و نعناع است.