کاربر

دلمه کلم (2)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، آب زرشک، سکنجبین و کاهو

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. بلغور گندم: ۳ پیمانه
  2. لپه: ۱ پیمانه
  3. سبزی دلمه خرد شده: ۵۰۰ گرم
  4. کلم: ۱ عدد متوسط
  5. گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
  6. پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
  7. زعفران آب شده، روغن کنجد: به میزان لازم
  8. کشمش: ۱ پیمانه
  9. نمک، زردچوبه، فلفل، دارچین، ادویه پلویی: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • لپه را از قبل خیس می کنیم. بلغور را با کمی آب و نمک می پزیم، تا بدون آب شود. لپه را با آب و کمی زردچوبه، فلفل و دارچین کاملاً می پزیم تا بدون آب شود. یکی از پیازها را با روغن کنجد، کمی زردچوبه و ادویه پلویی تفت می دهیم. سبزیجات، کشمش، لپه و بلغور را با پیاز تفت داده شده مخلوط می کنیم. کمی آب را جوش آورده و کلم را به صورت درسته در آن قرار می دهیم و چند دقیقه حرارت می دهیم. کلم را از آب خارج کرده و قسمت سفت انتهایی آن را خارج می کنیم. سپس برگ های کلم را یکی یکی باز کرده و مواد آماده شده را داخل برگ های کلم ریخته و آنها را می پیچیم. ته ظرف مورد نظر مقداری روغن ریخته، سپس    کلم های پیچیده شده را داخل ظرف قرار می دهیم. ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک و فلفل به پیاز افزوده و مدتی می پزیم. وقتی آب گوجه قوام پیدا کرد، آن را به همراه زعفران آب شده دلمه ها ریخته و آنها را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
  2. خونساز
  3. مفید برای حافظه

نکته:

  • سبزی های مورد استفاده برای دلمه شامل: تره، جعفری، گشنیز، شوید، مرزه، ترخون و نعناع است.
error: محتوا محافظت شده می باشد.