طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، آب زرشک، سکنجبین و کاهو
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج نیم کوب: ۳ پیمانه
- کلم: ۱ عدد متوسط
- لپه: ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
- سبزی دلمه خرد شده: ۵۰۰ گرم
- پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
- کشمش: ۱ پیمانه
- زعفران آب شده، روغن کنجد: به میزان لازم
- نمک، زردچوبه، فلفل، دارچین، ادویه پلویی: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم. برنج را با آب وکمی نمک نیم پز کرده، سپس آن را آبکش می کنیم. لپه را با آب و کمی زردچوبه، فلفل و دارچین کاملاً می پزیم، تا بدون آب شود. ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه و ادویه پلویی تفت می دهیم. سبزیجات، کشمش، لپه و برنج را با پیاز تفت داده شده مخلوط می کنیم. مقداری آب را جوش آورده و کلم را به صورت درسته در آن قرار می دهیم و چند دقیقه حرارت می دهیم. کلم را از آب خارج کرده و قسمت سفت انتهایی آن را خارج می کنیم. برگ های کلم را یکی یکی باز کرده و مواد آماده شده را داخل برگ های کلم ریخته و آنها را می پیچیم. ته ظرف مورد نظر را مقداری روغن ریخته، سپس کلم های پیچیده شده را داخل ظرف قـرار می دهیم. ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک و فلفل به پیاز افزوده و مدتی می پزیم. وقتی که آب گوجه قوام پیدا کرد، آن را به همراه زعفران آب شده ر روی سپس دلمه ها ریخته و آنها را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
- خون ساز
- مفید برای حافظه
نکته:
- سبزی های مورد استفاده برای دلمه شامل: تره، جعفری، گشنیز، شوید، مرزه، ترخون و نعناع است.