طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، پونه، مرزه، کاکوتی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج نیم کوب: ۳ پیمانه
- لپه: ۱ پیمانه
- کدو خورشتی: ۸ عدد بزرگ
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- سبزی دلمه خرد شده: ۵۰۰ گرم
- پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، دارچین، ادویه پلویی، روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم. برنج را با آب و مقداری نمک نیم پز کرده، سپس آن را آبکش می کنیم. لپه را با آب، کمی زردچوبه و دارچین کاملاً می پزیم تا بدون آب شود. ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه پلویی تفت می دهیم. سبزیجات، لپه و برنج را با پیاز تفت داده شده مخلوط می کنیم. کلاهک کدو را جدا کرده و به آرامی با ابزار مورد نظر یا با چاقو داخل آن را خالی کرده تا به دیواره آن آسیبی نرسد. کدوها را در کمی روغن تفت داده تا کمی نرم شوند. مواد آماده شده را داخل کدوها ریخته و آن را پر می کنیم، سپس کلاهک آنها را به وسیله خلال دندان به کدوها وصل می کنیم. ته ظرف مورد نظر کمی روغن ریخته، سپس کدوها را داخل ظرف قرار می دهیم. ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس گوجه را با کمی آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و همراه نمک و فلفل به پیاز افزوده و مدتی می پزیم. وقتی که آب گوجه قوام پیدا کرد، آن را روی دلمه ها ریخته، سپس غذا را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای کبد و بینایی
- تقویت عمومی
- مفید برای پروستات
- تقویت جنسی
- مفید برای صفراوی مزاج ها در فصل تابستان
نکته:
- سبزی های مورد استفاده برای دلمه شامل: تره، جعفری، گشنیز، شوید، مرزه، ترخون و نعناع است.