کاربر

دلمه فلفل دلمه ای (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج نیم کوب: ۳ پیمانه
  2. لپه: ۱ پیمانه
  3. فلفل دلمه ای سبز و رنگی: ۸ عدد
  4. گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
  5. سبزی دلمه خرد شده: ۵۰۰ گرم
  6. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
  7. پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
  8. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم. لپه را با آب، مقداری زردچوبه و فلفل کاملاً می پزیم تا بدون آب شود. برنج را با کمی آب و نمک نیم پز کرده، سپس آن را آبکش می کنیم ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه پلویی تفت می دهیم. سبزیجات لپه و برنج را با پیاز تفت داده شده مخلوط می کنیم. کلاهک فلفل دلمه ای را جدا کرده سپس به آرامی مواد داخل آن را خارج می کنیم، به صورتی که دیـواره آن آسیب نبیند. مقداری روغن در ظرف مورد نظر ریخته، فلفل دلمه ای ها را داخل آن کمی تفت می دهیم تا رنگش کمی تغییر کرده و دیواره آن نرم شود. مواد آماده شده را داخل فلفل دلمه ای ها ریخته، سپس کلاهک جدا شده را روی آنها قرار می دهیم. ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک و زنجبیل به پیاز افزوده و مدتی حرارت می دهیم تا آب گوجه قوام پیدا کند، سپس مقداری از آن را داخل قابلمه ریخته و دلمه های آماده شده را داخل قابلمه می چینیم. مقداری از آب گوجه ها را روی دلمه ها ریخته و غذا را با حرارت ملایم دم می کنیم. توجه شود که فلفل دلمه ای سبز رنگ پس از پخته شدن تلخ می شود، ولی نوع رنگی آن این گونه نیست.

خواص:

  1. تقویت عمومی بدن
  2. مفید برای کبد
  3. ضد کلسترول و چربی خون

نکته:

  • سبزی های مورد استفاده برای دلمه شامل: تره، جعفری، گشنیز، شوید، مرزه، ترخون و نعناع است.
error: محتوا محافظت شده می باشد.