کاربر

دلمه بادمجان

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. بادمجان دلمه ای: ۴ عدد متوسط
  2. برنج نیم کوب: ۳ پیمانه
  3. لپه: ۱ پیمانه
  4. سبزی دلمه خرد شده: ۵۰۰ گرم
  5. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
  6. روغن گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
  7. پیاز خرد شده: 1 عدد متوسط
  8. کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم. لپه را با آب، کمی زردچوبه و فلفل کاملاً می پزیم، تا بدون آب شود. برنج را با کمی آب و نمک نیم پز کرده، سپس آن را آبکش می کنیم. ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه پلویی تفت می دهیم. سبزیجات، لپه و برنج را با پیاز تفت داده شده مخلوط می کنیم، پوست بادمجان ها را گرفته، سپس کلاهک آن را جدا کرده و به آرامی مواد داخل آن را خارج می کنیم، به صورتی که دیواره آن آسیب نبیند. کمی روغن در ظرف مورد نظر ریخته و بادمجان ها را داخل آن کمی تفت می دهیم. مواد آماده شده را داخل بادمجان ها ریخته، و سپس کلاهک جدا شده را بر روی آنها قرار می دهیم. ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک و زنجبیل به پیاز افزوده و مدتی حرارت می دهیم تا آب گوجه قوام پیدا کند، سپس مقداری از آن را داخل قابلمه ریخته و دلمه های آماده شده را داخل قابلمه می چینیم. مقداری از آب گوجه ها را بر روی دلمه ها سس ریخته و غذا را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. ملين
  2. ضد کلسترول و چربی خون
  3. تقویت عمومی
  4. تقویت امور جنسی
  5. مفید برای کبد

نکته:

  • سبزی های مورد استفاده برای دلمه شامل: تره، جعفری، گشنیز، شوید، مرزه، ترخون و نعناع است.
error: محتوا محافظت شده می باشد.