طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بادمجان دلمه ای: ۴ عدد متوسط
- برنج نیم کوب: ۳ پیمانه
- لپه: ۱ پیمانه
- سبزی دلمه خرد شده: ۵۰۰ گرم
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- روغن گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: 1 عدد متوسط
- کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم. لپه را با آب، کمی زردچوبه و فلفل کاملاً می پزیم، تا بدون آب شود. برنج را با کمی آب و نمک نیم پز کرده، سپس آن را آبکش می کنیم. ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه پلویی تفت می دهیم. سبزیجات، لپه و برنج را با پیاز تفت داده شده مخلوط می کنیم، پوست بادمجان ها را گرفته، سپس کلاهک آن را جدا کرده و به آرامی مواد داخل آن را خارج می کنیم، به صورتی که دیواره آن آسیب نبیند. کمی روغن در ظرف مورد نظر ریخته و بادمجان ها را داخل آن کمی تفت می دهیم. مواد آماده شده را داخل بادمجان ها ریخته، و سپس کلاهک جدا شده را بر روی آنها قرار می دهیم. ۱ عدد از پیازها را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک و زنجبیل به پیاز افزوده و مدتی حرارت می دهیم تا آب گوجه قوام پیدا کند، سپس مقداری از آن را داخل قابلمه ریخته و دلمه های آماده شده را داخل قابلمه می چینیم. مقداری از آب گوجه ها را بر روی دلمه ها سس ریخته و غذا را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- ضد کلسترول و چربی خون
- تقویت عمومی
- تقویت امور جنسی
- مفید برای کبد
نکته:
- سبزی های مورد استفاده برای دلمه شامل: تره، جعفری، گشنیز، شوید، مرزه، ترخون و نعناع است.