کپک یا قارچ گوش: عبارت است از کپک گوش یک عفونت قارچی در گوش خارجی است که در اثر رسیدن رطوبت زیاد به مجرای گوش جرمها و پوستههای گوش حجیم شده و زمینه رشد قارچی فراهم میشود و با علائمی مانند درد، خارش و کیپی گوش همراه است. گوش از سه بخش خارجی، میانی و داخلی تشکیل شده که کپک گوش از عفونتهای قارچی در بخش خارجی گوش است.
علائم:
- در ابتدا خارش در گوش احساس میشود که با تحریک و دستکاری تورم پیدا کرده و فرد احساس سنگینی و کاهش شنوایی میکند. این کاهش شنوایی از نوع انتقالی است که به دلیل وجود مانع قارچی در مجرای گوش رخ میدهد.
علت:
- کپک گوش یک عفونت قارچی در گوش خارجی است که در اثر رسیدن رطوبت زیاد به مجرای گوش جرمها و پوستههای گوش حجیم شده و زمینه رشد قارچی فراهم میشود و با علائمی مانند درد، خارش و کیپی گوش همراه است.
عواقب مورد انتظار:
- برحسب رنگ و بوی ترشحات، نوع قارچ اغلب به صورت بالینی تشخیص داده میشود و چنانچه به موقع درمان نشود عفونت تا گوش میانی و داخلی پیشرفت خواهد کرد.
تشخیص:
- انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار
درمان طب سنتی:
- تنها چند قطره از H [ 2 ] O [ 2 ] (آب اکسیژنه) می تواند به شما کمک کند تا باکتری ها و قارچ ها را بکشید که باعث عفونت های گوشی می شوند به این منظور چند قطره آب اکسیژنه را به قسمتی از گوش که دچار کپک یا قارچ گوش شده است بریزید.
داروها:
- نیستاتین
- میکونازول
- فلوکونازول
- کتوکونازول
- ایتراکونازول
- کلوتریمازول
- آمفوتریسین بی
فعالیت:
- محدودیتی وجود ندارد.
رژیم غذایی:
- از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات پاستوریزه و همچنین غذاهای گرم و سرد بدون مصلح غذایی پرهیز کنید.
نکته:
- با اشاره به اینکه قسمت داخلی مجرا استخوانی و قسمت بیرونی آن غضروفی است، پوست این نواحی فاقد قسمتهای زیر پوستی است به همین دلیل دفاع بسیار ضعیفی دارد و یک ضعف پوستی در مجرای گوش داریم که چنانچه زخم شود درمان مشکلی خواهد داشت.