کاربر

درمان کوچکی سینه خانم ها(میکروماستی)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

کوچکی سینه خانم ها (میکروماستی): عبارت است از بیشتر از نیمی از جمعیت زنان در سنین نوجوانی از رشد نامتقارن سینه‌ها رنج می‌برند و طبق یک پژوهش، تقریباً از هر ۱۰ زن بالغ، ۷ نفر احساس می‌کنند که سینه‌های چپ و راست آنها از نظر ظاهری یکسان نیستند. عدم تقارن در اندازه سینه با تفاوت ۱۵ تا ۲۰ درصد بین هر دو پستان، در واقع کاملاً طبیعی است. با این حال گاهی از اوقات مواردی رخ می‌دهد که عدم تقارن بسیار زیاد می‌شود یا سینه‌ها پس از دوره بلوغ همچنان بسیار کوچک باقی می‌مانند. اصطلاح پزشکی برای مشکل دوم «میکروماستی» است که به عدم رشد بافت سینه‌های یک زن پس از بلوغ اطلاق می‌شود. این مشکل گاهی اوقات هیپوپلازی پستان نیز نامیده می‌شود. زنانی که از این مشکل رنج می‌برند، اساساً به جای داشتن سینه‌های رشد کرده، تنها نوک پستان را دارند که صاف روی قفسه سینه قرار گرفته است. دو نوع میکروماستی وجود دارد: میکروماستی دو طرفه و یک طرفه . میکروماستی دو طرفه زمانی است که بافت پستان در هر دو طرف سینه وجود نداشته باشد. میکروماستی یک طرفه زمانی است که یک طرف سینه بافت پستان وجود دارد و در طرف دیگر مقدار بسیار اندکی از بافت وجود داشته باشد؛ یا اینکه هیچگونه بافتی وجود نداشته نباشد. اغلب زنان در نتیجه میکروماستی دچار عدم تقارن سینه‌ها می‌شوند. به عنوان مثال در یک پژوهش روی ۱۱۱ بیمار مبتلا به میکروماستی، بیش از ۹۵ درصد آن ها دچار عدم تقارن سینه‌ها بودند. اگر چه این مشکلات شایع نیست اما می‌تواند تأثیر بسیاری بر اعتماد به نفس و عزت نفس یک زن داشته باشد.

علت:

  • نواقص مادرزادی: برخی از دلایل میکروماستی می‌تواند مربوط به نواقص مادرزادی که از بدو تولد وجود داشته‌اند، باشد؛ مانند ناهنجاری در عضلات قفسه سینه. ممکن است این مشکلات در بدو تولد نوزاد مشهود باشند؛ به عنوان مثال در مورد سندروم لهستان که بخشی از عضلات قفسه سینه وجود ندارد. یا ممکن است این بیماری‌ها تنها در سنین بزرگسالی مشخص شوند؛ به عنوان مثال هیپوپلازی پستانی یا هایپرپلازی یا عدم تقارن سینه‌ها.
  • سبک زندگی: گاهی اوقات عاملی مانند سبک زندگی در ادامه زندگی نیز می‌تواند عدم تقارن سینه‌های رشد نکرده را افزایش دهد. اندازه و شکل سینه‌ها می‌تواند در طول دوران بارداری و شیردهی تغییر کند. ممکن است هنگامی که بافت سینه از شیر پر می‌شود و پس از اتمام شیردهی مجدداً تخلیه می‌شود، استحکام خط شیر تغییر کند.
  • ناهنجاری های پستان: ناهنجاری‌های پستان همچنین می‌توانند در نتیجه آسیب دیدگی، سوختگی، تومورها، عفونت یا اختلال عملکرد غدد درون ریز به وجود بیایند.
  • شیردهی: وقتی صحبت از شیردهی می‌شود، مهم نیست که یک زن چقدر تلاش کند تا کودک را به طور مساوی از هر دو سینه تغذیه کند؛ باز هم گاهی اوقات ممکن است کودک یک سینه را بر دیگری ترجیح دهد. در نهایت با گذشت زمان ممکن است یکی از سینه‌ها کشیده شود و نامتقارن به نظر برسد. همچنین ممکن است یکی از پستان‌ها به اندازه قبل از بارداری خود بازگردد. در حالی که دیگری بزرگ‌تر بوده و دچار افتادگی و از دست دادن حجم است. حتی ممکن است برخی از بیماران در نهایت مجبور شوند سینه‌هایی را تحمل کنند که یکی از آنها یک کاپ سایز، بزرگتر از دیگری است.
  • تراز بدن: تراز بدن می‌تواند در عدم تقارن پستان‌ها نقش داشته باشد. هنگامی که تراز بدن کاملاً درست است، ذخایر چربی و ماهیچه‌ها به شکل درست در بدن توزیع می‌شوند. واقعیت این است که در طول زندگی یک فرد، وضعیت خوابیدن، آسیب‌ها، فشار و موقعیت وضعی بدن باعث تغییر تراز بدن شده و این امر منجر به رشد بیش از حد ماهیچه‌ها شده و باعث می‌شود بافت چربی در سینه‌ها نامتقارن به نظر برسد. ناهنجاری‌های پستان همچنین می‌توانند در نتیجه آسیب، سوختگی، تومورها، عفونت یا اختلال عملکرد غدد درون ریز به وجود بیایند.
  • هورمون های فولیکولین (لوتئین): که هر دو از هورمون های تخمدان هستند و در صورت کمبود آنها فقط با تجویز متخصص زنان باید استعمال شوند.
  • کم کاری تیرویید و هیپوفیز:نیز عامل بسیار نیرومندی محسوب میگردد. در کل کمبود هورمون های تخمدان و هیپوفیز مولد کوچکی پستان هاست.
  • لاغری مفرط:افراد لاغر کلاً بافت چربی در بدنشان کم است و همچنین هورمون های جنسی در بدنشان کمتر از افراد عادی است که این امر باعث کوچک بودن پستان می گردد.
  • رژیم لاغری و سوء تغذیه:مخصوصاً در خانم های چاقی که بدون برنامه علمی بطور ناگهانی شروع به کم کردن وزن می کنند چربی های بدن کاهش می یابد و چون پستان نیز مقدار زیادی بافت چربی دارد کوچک می گردد و همچنین چروکیده و افتاده می شود. در این افراد چون کوچکی پستان بدنبال رژیم غذایی بوده است بنابراین با توقف رژیم غذایی و برگشت به حالت عادی و استفاده از رژیم پر پروتیین مشکل فرد برطرف خواهد شد. البته ممکن است کمی افتادگی در پستان ها باقی بماند.
  • ژنتیک:این مورد شایعترین علت کوچی پستان ها در خانم ها می باشد. و معمولاً به کرم ها و قرص های گیاهی پاسخ مناسبی نخواهد داد و این مواد به هیچ عنوان باعث رشد پستان نمی گردند.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  1. با افزایش وزن، بافت چربی موجود در پستان ها و در نتیجه حجمشان افزوده می شود. در مقابل با کاهش وزن بافت پیوندی و الاستیک نامتغیر باقی مانده و بافت چربی کاهش می یابد. از آنجایی که تغییر وزن موجب نابودی رشته های الاستیک و شل شدن پوست می شوند، بهتر است از تغییرات رادیکالی وزن جلوگیری نمود.
  2. یکی از پیامد های حاملگی افزایش حجم پستانهاست. اصولاً پس از خاتمه دوران شیردهی که پستانها به حالت اولیه خود باز می گردند، کمی جمع و چروکیده می شوند. مکمل های استروژن و پروژسترون، دارو،اختلالات هورمونی، یائسگی و در نهایت کهولت نیز هر کدام به نحوی موجب تغییرات عدیده در حجم پستان ها می شوند. با بالارفتن سن پوست نازکتر شده و هورمون ها در بدن افزایش می یابند که به نوبه خود باعث جمع شدن لوبول های پستان می شود. اما نگران نباشید یک روش طبیعی برای حفظ طراوت و شادابی پستان ها وجود دارد آنهم: آمیزش جنسی مداوم در طول زندگی می باشد.

تشخیص:

  1. ماموگرافی
  2. سونوگرافی
  3. آزمایش خون
  4. انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار

درمان طب نوین:

  • هورمون درمانی: اگر هورمون استروژن در دوزهای کافی مصرف شود، می‌تواند با تحریک رشد بافت سینه، اندازه پستان را افزایش دهد. با این وجود استفاده از هورمون استروژن از این طریق، بی‌خطر نیست. زیرا هنگامی که سلول‌های بافت سینه برای رشد تحریک می‌شوند، احتمال بیشتری وجود دارد که به سلول‌های سرطانی تبدیل شوند. زنانی که استروژن کافی برای افزایش سایز سینه‌های خود مصرف کرده‌اند، خطر ابتلا به سرطان سینه در خود را تا حد زیادی افزایش داده‌اند. در محصولات تقویت کننده پستان، بسیاری از گیاهان و مکمل‌ها گنجانده شده است که تا حدودی در بدن مانند استروژن عمل می نمایند. به این مواد فیتواستروژن گفته می‌شود که به معنای استروژن‌های گیاهی است. طبق گفته تولیدکنندگان محصولات تقویت کننده پستان، فیتواستروژن‌ها می توانند مانند استروژن، سینه‌ها را بزرگ‌تر کنند؛ اما خطرات هورمون استروژن را ندارند. با این حال این فرضیه چندین مشکل دارد. شاید مهمترین آن‌ها این باشد که استروژن‌ها معمولاً به جای افزایش عملکردهای مربوط به استروژن در بدن، آن‌ها را کاهش می‌دهند. دلیل آن این است که استروژن طبیعی بدن انسان با اتصال به نواحی خاص روی سلول‌ها که گیرنده‌های استروژن نامیده می شوند، اثرات خود بر بدن را اعمال می‌نماید. فیتواستروژن‌ها نیز به گیرنده‌های استروژن متصل می‌شوند؛ با این حال هنگامی که آنها این کار را انجام می‌دهند، صرفاً یک اثر جزئی ایجاد می‌نمایند و علاوه بر آن توانایی استروژن حقیقی برای اتصال به این گیرنده‌ها را مسدود می‌کنند. اثر شبکه‌ای، در زنانی که در سن قاعدگی قرار دارند کاهش عملکرد استروژن است. ممکن است این اثر، یک تأثیر بسیار مفید باشد، زیرا از نظر تئوری می‌تواند احتمال ابتلای یک زن به سرطان پستان را کاهش دهد. با این حال خط استدلالی مشابه همچنان حاکی از آن است که فیتواستروژن‌ها باید اندازه پستان را کاهش دهند نه اینکه آن را افزایش دهند. علاوه بر این، مطالعات نشان می‌دهند که بسیاری از محصولات افزایش دهنده سایز پستان حتی حاوی مقادیر قابل توجه فیتو استروژن هم نیستند. در هر صورت اگر یک محصول تقویت کننده پستان حاوی مقادیر کافی فیتو استروژن برای تحریک واقعی رشد سلول‌های پستان باشد، همزمان باعث افزایش خطر سرطان پستان نیز خواهد شد. شما نمی‌توانید یک اثر را بدون گرفتن تأثیر دیگر دریافت کنید. در واقع یکی از راه‌های تعیین خطر سرطان پستان که توسط یک ماده تحت مطالعه مشاهده می‌شود، چه این ماده یک مکمل باشد چه یک ماده محیطی، اندازه گیری تحریک استروژنیک سلول‌های بافت پستان است. بنابراین هیچ دلیل خاصی وجود ندارد که بنا بر آن باور داشته باشیم فیتواستروژن‌ها می‌توانند اندازه سینه را افزایش دهند. حتی اگر هم افزایش دهند، چنین تأثیراتی را بی‌خطر به جا نخواهند گذاشت.
  • درمان های غیر جراحی: اگر عدم رشد سینه‌ها بسیار زیاد باشد یا عدم تقارن کاملاً آشکاری وجود داشته باشد، بعید است که این مشکل بدون عمل جراحی قابل اصلاح باشد. با این حال برای عدم تقارن‌های کمتر، درمان‌های غیر جراحی وجود دارد که ممکن است به شما کمک کند. یکی از گزینه‌های درمانی که می‌تواند نتایج طبیعی‌تری داشته باشد، افزایش سایز سینه از طریق انتقال چربی است. در این روش به جای قرار دادن ایمپلنت در پستان کوچکتر، می‌توان سایز آن را با استفاده از چربی بدن خود بیمار افزایش داد. این عمل بسیار مفید است؛ زیرا در این روش پستان‌ها به صورت طبیعی به شکل یکدیگر در می‌آیند. برخی از پزشکان از PRP برای اهداف جوان سازی در سینه‌ها استفاده می کنند و ادعا می‌کنند که می توانند برخی از حجم سینه‌ها را با استفاده از آن بازیابی کنند. همچنین شواهدی وجود دارد که مزایای استفاده از PRP همراه با انتقال چربی را ثابت می‌کنند؛ چرا که گفته می‌شود به جذب آن کمک می‌کند. برخی از دستگاه‌های انرژی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند که هدف از آن ها تقویت، لیفت و سفت کردن عضلات قفسه سینه با انتشار میکرو جریان هایی است که باعث انقباض غیر ارادی می‌شوند. با این حال پزشکان اغلب برای دستیابی به بهترین نتایج مجبورند این روش را ۱۲ تا ۱۵ بار تکرار کنند. گاهی اوقات بیمار درخواست دریافت پر کننده‌های پوستی در سینه کوچک‌تر را دارد. اگرچه این روش درمانی ممکن است؛ اما پر کننده‌ها اغلب تنها برای مقادیر حجم اندکی طراحی شده‌اند و در صورت استفاده از آنها برای تقویت پستان، نه تنها نتایج آن موقتی خواهد بود بلکه بسیار گران هستند چرا که باید به طور مداوم تکرار شوند.
  • عمل جراحی: بهترین روش برای درمان میکروماستی شدید، معمولاً انجام عمل جراحی است. یکی از گزینه‌های موجود، افزایش سایز سینه‌ها با استفاده از ایمپلنت‌ها می‌باشد. جراحی پروتز پستان می‌تواند مشکلات میکروماستی یک طرفه و دوطرفه را برطرف کنند. در موارد میکرو ماستی دو طرفه، هر دو ایمپلنت به یک اندازه یکسان خواهند بود و در میکروماستی یک طرفه، از ایمپلنت‌هایی استفاده می‌شود که کمک کنند پستان‌ها تا حد امکان مشابه یکدیگر به نظر برسند. ایمپلنت های ژل سیلیکون با استحکام بالا که با عنوان «آدامس خرسی» شناخته می‌شوند و در خانم‌هایی که بافت سینه بسیار کمی دارند، نتایج بسیار طبیعی حاصل می‌کنند؛ زیرا احتمال نشت کردن و تغییر شکل در این ایمپلنت‌ها بسیار کم است. با این حال اگر عدم تقارن قابل توجهی ایجاد شده باشد، ممکن است برای درمان، انجام ترکیبی از ریداکشن سینه، آپلیفت سینه و جابجایی نوک سینه ضرورت داشته باشد. بسته به مواردی که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، ممکن است این روش به معنای کوچکتر کردن پستان بزرگتر، بزرگتر کردن پستان کوچکتر و اصلاح محل قرار گیری نوک پستان و اندازه آن باشد. اغلب بیماران تمایل دارند سینه‌های کوچک خود را بزرگتر کنند. اما ایجاد تقارن از طریق کوچک کردن پستان بزرگ‌تر، بهتر حاصل می‌شود. برداشتن بافت اضافه از پستان بزرگتر می‌تواند بدون نیاز به استفاده از ایمپلنت جراحی، باعث نتایج بسیار دراز مدت و طبیعی‌تر شود. در بیشتر عمل‌های جراحی مانند این عمل، باید پس از عمل در طول شب در بیمارستان بستری بمانید.

درمان طب سنتی:

  • خوردن دمنوش گیاه پنج انگشت.
  • خوراک ها و اعمالی که باعث می شوند پستان هایتان رشد نکنند: قلیان و سیگار کشید، مصرف الکل، مصرف زیاد قهوه، زیاد از حد کار کردن، استرس زیاد و افسردگی، نداشتن خواب کافی، تنظیم نبودن هورمون.
  • علامت سردی زنان، کوچکی سینه است که الان در جامعه زیاد است و گرمی که تولید سینه می کند رازیانه است و جوشانده رازیانه بهتر از عرق آن است (روزی 3 لیوان). تا زمانی که شخص در سینه احساس سنگینی نماید، آنگاه روی سینه ها را هر شب بادکش بگذارد. (7 تا 14 مرحله)
  • ترکیب عرقیات رازیانه + یونجه + شنبلیله بهترین و کامل ترین مواد مغذی را برای زنان تأمین می کند. ترکیب این عرقیات باعث پر شدن و خوش‌ فرم شدن صورت و سینه‌ها در خانم‌ها می‌شود. مصرف این عرقیات در درمان کم‌خونی و ضعف عمومی بدن در خانم‌ها خیلی مفید است. این ترکیب از گران ترین مکمل های خارجی اثر بالاتری دارد. به جای عرقیات می‌توانید از جوشانده تخم آنها استفاده کنید. همچنین می توان تخم آنها را پودر کرده و در غذاها استفاده کرد.
  • برای رشد پستان ها از داروهای کم کننده هورمون مردانه وافزایش هورمون زنانه استفاده کنید. و با انجام ماساژ مرتب روزانه به رشد سریع آن کمک کنید، ماساژ دادن روزی دو یا سه بار به فرم دادن و بزرگ کردن پستان ها کمک می کند، سینه ها را آزاد کرده و با دست راست سینه چپ را در دست بگیرید و با نوازش از طرفین به سمت نوک سینه آن را خیلی آرام ماساژ دهید، با نوک انگشتان به صورت دورانی از نوک سینه تا طرفین حرکت کنید، بعد همین حرکات را کمی محکم تر انجام دهید به طوری که کمی فشار را احساس کنید، یادتان باشد کار با نوک سینه نداشته باشید و فقط روی عضلات سینه تمرکز کنید، سینه را با دست طوری فشار دهید انگار که دارید آب لیمو می گرید و رها کنید، هر بار این کار را تا 10 بار انجام بدید، ولی یادتان باشد که هرگز فشار را زیاد نکنید که درد ایجاد شود، ماساژ پستان باید برای شما لذت بخش و آرام کننده باشد، حالا همین کارها را با دست چپ برای پستان راست انجام دهید.

فعالیت:

  • روزی نیم ساعت فعالیت مناسب بدنی داشته باشید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات و غذاهای گرم و سرد بدون مصلح غذایی پرهیز کنید.
  • خوردنی های مفید: شبدر قرمز، تخم شوید، تخم هویج، پنج انگشت، رازیانه، زیره سیاه، تخم خرفه، تخم کتان، ریشه شیرین بیان.

نکته:

  • اگر بادکش انجام نشود سینه ها دوباره کوچک می شوند.
  • جوشانده ها دیر اثر، اما ماندگاری بیشتر دارند ولی عرقیات زودتر اثر، اما ماندگاری کمتر دارند.
  • گونه افتاده یعنی سینه افتاده و سینه افتاده یعنی اندام جنسی افتاده. سردی وقتی بروز کند سینه شل می شود و این هم یعنی سردی اندام جنسی و موجب ارگاسم دیررس می شود و در زنان باعث سردی رحم می شود و هرچه سردی بیشتر شود از کاهش توان جنسی شروع می شود و در نهایت به ناباروری می انجامد.
  • گیاه پنج انگشت به گیاه جادویی زنان شناخته می‌شود و مملو از خواص مختلف برای زنان است.
  • یکی از خواص این گیاه، از اختلالات سینه ها حین پریود جلوگیری کرده باعث افزایش ترشح شیر از سینه ها شده و منجر به افزایش سایز سینه ها می شود.
error: محتوا محافظت شده می باشد.