کهیر: عبارت است از یک اختلال آلرژیک که مشخصه آن وجود نواحی بر آمده روی پوست، همراه با قرمزی و خارش است. این اختلال می تواند در هر کجای پوست رخ دهد، از جمله پوست سر، لب ها، کف دست و پا، غالباً نمی توان دلیل مشخص برای آن پیدا کرد. به عبارت دیگر بر اساس آنچه از آزمایشات و تحقیقات علمی به دست آمده، کهیر نوعی حساسیت پوستی است که به دلایل مختلفی از جمله حساسیت به برخی مواد بروز پیدا میکند. معمولاً کهیر به صورت ضایعاتی سرخ رنگ بر روی پوست ظاهر میشود که گاهی اوقات این نواحی ملتهب، به شکلی برآمده نمایان میشوند و با خارش همراه هستند. این احساس خارش، بسته به نوع حساسیت میتواند خفیف یا شدید باشد. جالب است بدانیم که کهیر بیماری شایعی در جهان است و نزدیک به ۲۰ درصد از مردم جهان در طول زندگی خود به کهیر دچار میشوند.
انواع کهیر:
- کهیر حاد (کوتاه مدت): کهیر حاد بسیار شایع تر بوده کمتر از 6 هفته طول می کشد.
- کهیر مزمن (بلند مدت): کهیر مزمن با یا بدون آنژیوادم زمانی است که حداقل 2 بار در هفته تکرار شود. کهیر مزمن در هر نقطه ای از بدن ممکن است ایجاد شود و بیش از 6 هفته ادامه یابد و با اندازه های چند میلی متر تا چند سانتی متر دیده میشود. در حدود 30 تا 50 درصد موارد کهیر، مزمن میباشند. طول مدت ابتلاء به کهیر مزمن از چند هفته تا چند سال متفاوت است.
علائم:
- با فشار دادنش، رنگ قرمز آن به رنگ سفید تغییر کند.
- لکه های که بر روی بدن پدیدار می شود، قرمز رنگ است و با خارش همراه است.
- جوش های خارش دار با خصوصیات زیر: این جوش ها متورم شده و تبدیل به ضایعات صورتی یا قرمز رنگ می شوند. این ضایعات کهیری حاشیه کاملاً مشخص دارند و مسطح هستند. قطر آنها 5 الی 1 سانتی متر است. ضایعات کهیری سریعاً به یکدیگر می پیوندند و پلاک های بزرگ و مسطح به رنگ پوست تشکیل می دهند. این ضایعات کهیری یا پلاک ها مرتباً تغییر شکل می دهند و ممکن است در عرض چند دقیقه یا چند ساعت ناپدید شده و دوباره ظاهر شوند. تغییراتی به این سرعت، مشخص کهیر است.
علت:
رها شدن هیستامین، گاهی بدون دلیل مشخص، موارد زیر شایعترین دلایل رهاسازی هیستامین هستند:
- تزریق خون
- مواد لاتکس
- گزش حشرات
- حیوانات خانگی
- گرده افشانی گیاهان
- عفونت های ویروسی
- بیماری های خود ایمنی
- برخی از گیاهان مانند بلوط سمی
- استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی
- مواجهه با حیوانات، خصوصاً گربه ها
- سرطان ها، به خصوص سرطان خون
- عفونت ها (باکتریایی، ویروسی، قارچی).
- رنگ های افزودنی غذایی و نگهدارنده ها (شاید).
- داروها؛ تقریباً تمام داروها توانایی ایجاد کهیر را دارند، از جمله آسپرین
- دیس پروتئینمی ها (وجود پروتئین های غیظ طبیعی به مقدار زیاد در خون).
- محرکهای فیزیکی مانند فشار، سرما، گرما، ورزش یا قرار گرفتن در معرض آفتاب
- کهیر در بیشتر موارد معلول آلودگی خون و اختلال در خون و گاهی معلول کبد و خلل در آن است.
- خوردن تخم مرغ، میوه، آجیل یا صدف. سایر غذاها نیز می توانند در شیرخواران باعث بروز کهیر شوند، اما نه در بزرگسالان
عوامل افزایش دهنده خطر:
- استرس، سایر آلرژی های با سابقه خانوادگی آلرژی.
پیشگیری:
- اگر شما دچار کهیر می شوید و علت را شناسایی کرده اید، از آن پرهیز کنید. اگر علائم شدیدی در شما بروز کرده است، یک کیت حاوی داروهای ضد شوک آلرژیک (آنافیلاکسی) به همراه داشته باشید.
عواقب مورد انتظار:
- غیر قابل پیش بینی هستند و بستگی به علت بروز کهیر دارند. اگر علت کهیر یک دارو یا عفونت حاد ویروسی باشد، کهیر معمولاً در عرض چند ساعت یا چند روز ناپدید می شود. البته در بعضی از موارد کهیر مزمن شده و ممکن است تا ماه ها یا سال ها ضایعات کهیری بیابند و بروند. البته در اغلب موارد، کهیر غالباً خود به خود فروکش می کند حتی اگر علت آن مشخص نباشد.
عوارض احتمالی:
- تورم حنجره و ایجاد مشکل در تنفس، کهیر ممکن است اولین علامت شوک آلرژیکی باشد که جان بیمار را در معرض خطر قرار می دهد. در این صورت، پس از کهیر علائمی چون آشفتگی، خس خس سینه به علت بسته شدن راه های هوایی، کرختی، تپش قلب، عرق سرد و یا پایین افتادن فشار خون رخ می دهند. بدون انجام درمان فوری، ممکن است فرد به اغماء فرو رود و دچار ایست قلبی شود.
تشخیص:
- نمونه برداری از پوست: برای نمونه برداری از پوست (بیوپسی)، متخصص پوست تکه کوچکی از پوست را برمیدارد تا زیر میکروسکوپ بررسی شود.
- آزمایشهای آلرژی (روی پوست یا آزمایشهای خون): ممکن است بیمار به یک متخصص آلرژی ارجاع شود، و او نیز معمولاً یک آزمایش پوست انجام داده یا یک رژیم غذایی ضدآلرژی را پیشنهاد میکند، آزمایشهای پوست میتوانند به تعیین محرکهای آلرژی کمک کنند و با نمونه برداری از پوست نیز میتوان التهاب عروق خونی پوست (واسکولیت کهیری) را تشخیص داد.. اگر پزشک احتمال دهد یک عارضه زمینهای وجود دارد، آزمایشهایی را انجام خواهد داد. آزمایشهای خون میتوانند تغییرات رخ داده در سلولهای خون و پروتئینها را نشان دهند همچنین برای اطمینان از دخالت نداشتن عفونت یا یک بیماری دیگر آزمایش خون موثر است.
- انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار: اغلب برای تشخیص کهیر شرح کاملی از تاریخچه پزشکی بیمار جهت تعیین محرکهای احتمالی دریافت شده و یک معاینه فیزیکی و همچنین برخی آزمایشها نیز برای اطمینان از دخالت نداشتن سایر عارضهها انجام میشود. در طول بررسی تاریخچه پزشکی، از بیمار سؤالاتی در زمینههای زیر پرسیده میشود: هر چیزی که علائم کهیر را بدتر یا بهتر کند، بیماریها (اخیراً یا در حال حاضر)، آلرژیهایی که بیمار از آنها اطلاع دارد (خود شخص یا اعضاء خانواده)، داروها (تجویزی یا بدون نسخه، مکملهای رژیمی یا محصولات گیاهی (شامل دوز و تعداد دفعات مصرف)، غذاها، صابونها، پاک کنندهها یا مواد آرایشی جدید، بارداری، فعالیتهای اخیر از جمله مسافرت یا ورزش، سطح استرس.
درمان طب نوین:
- داروهایی که برایتان تجویز نشده است را مصرف نکنید (از جمله آسپرین، مسهل ها، آرامبخش ها، ویتامین ها، ضد اسیدها، ضد دردها یا شربت های ضد سرفه).
- به عنوان یک قاعده کلی در کنترل و پیشگیری از بیماری های آلرژیک، مهمترین راه کنترل و درمان کهیر، شناسایی عامل محرک و عدم تماس با آن می باشد. بنابراین در صورت ماندگاری کهیر و عدم برطرف شدن آن باید به پزشک متخصص مراجعه نموده تا با نظر پزشک درخواست آزمایش شناسایی ماده حساسیت زا صورت گیرد. برای آشنایی با روش های تشخیص مواد حساسیت زا به نوشتار آزمایش های رایج خونی و پوستی برای تشخیص بیماری های آلرژیک مراجعه شود. بعد از شناسایی عامل محرک کهیر، بر اساس صلاحدید پزشک معالج و همچنین شدت بیماری، مناسب ترین دارو برای کنترل و بهبود کهیر تجویز خواهد شد.
درمان طب سنتی:
- حمام داغ نگیرید.
- مرکب 1 استفاده شود.
- شستشوی بدن با سرکه.
- رژیم غذایی بدون مزه بگیرد.
- عرق بید در زمان خارش مصرف شود.
- غذا خوب پخته شود و بیمار دیر نخوابد.
- شربت آبلیمو و زرشک و آب انار بخورند.
- از داروی صاف کننده خون استفاده شود.
- هر ماه دو روز پشت سر هم قی انجام شود.
- به عنوان درمان باید روی آنها سرکه بمالید.
- (سدر + ماست) به صورت مالیدنی مفید است.
- با آب دم کرده چوبک روی آنها را شستشو دهید.
- برای تخفیف خارش از کمپرس آب سرد استفاده کنید.
- گل و برگ همیشه بهار تازه را بکوبید و بر آن ضماد کنید.
- مقداری جوش شیرین را با ماست مخلوط کنید و روزی سه مرتبه بمالید.
- لباس تنگ نپوشید، هرگونه آزردگی پوست می تواند باعث بروز کهیر شود.
- روزی چند مرتبه موضع را در آب سرد نگه دارید و یا زیر دوش آب سرد بروید.
- در کهیر گرم، حجامت عام می کنیم، اما در کهیر سرد از بادکش استفاده می کنیم.
- روزی دو تا سه مرتبه کمی آب شاه تره را با مقداری آب تمرهندی مخلوط کنید و میل فرمایید.
- عرق کاسنی + عرق شاطره + عرق بابا آدم به یک نسبت ترکیب کنید و روزی سه لیوان میل کنید.
- ۵۰ عدد عناب را با یک لیوان آب جوشانده صاف کرده، صبح ناشتا با سکنجبین مخلوط نموده میل شود.
- هر صبح، ظهر و شب یک قاشق غذاخوری گل گاوزبان را در یک لیوان آب جوش دم کنید و آب آن را بنوشید.
- هر روز صبح قبل از صرف صبحانه ۷۵ گرم خاکشیر شن شور شده را با یک سیر سکنجبین مخلوط کنید و بخورید.
- برای تقویت هضم بیمار ضعیف توصیه می شود. میوه خام نخورد و میوه ها بصورت کمپوت و یا برگه استفاده شود.
- کهیر سرد در اثر استرس، نگرانی و ترس پدیدار می شود و برای درمان کهیر سرد مصرف خوراکی های گرم بسیار نافع است.
- گرفتن مواضعی از بدن که دچار خارش است روی دود عنبر نسارا، یکی از روش های بسیار موثر در کاهش انواع خارش ها است.
- عرق شاطره + عرق کاسنی + عرق بید + عرق کیالک به یک نسبت ترکیب کنید و صبح و شب دو استکان از این ترکیب میل کنید.
- یک قاشق غذاخوری خاکشیر را در یک لیوان آب جوش نیم ساعت قرار دهید و با عسل شیرین کرده و آخر شب قبل از خواب میل کنید.
- هر روز آب لیمو و آب نارنج و آبغوره از هر کدام ۱۰۰ گرم را با هم مخلوط کنید و بنوشید. اول کهیر شدت می یابد و بعد فروکش می کند.
- ژل آلوئه ورای تازه را بر روی پوست آسیب دیده قرار دهید، چند دقیقه بگذارید بماند، سپس با آب گرم بشویید، این درمان را چندین بار در روز انجام دهید.
- از مکملهای درمانی مناسب برای درمان موضعی کهیر، ترکیبی از گلاب و سرکه با نسبت 3 به 2 است که بهصورت موضعی روی نواحی مبتلا به کهیر اسپری شود.
- صد گرم شیره انگور را با آب مخلوط کنید و آن مقدار را در سه مرتبه در طول روز بنوشید برای رفع خارش کهیر عرق شاطره + حنا + گل سر شور را به صورت موضعی ضماد کنید.
- سماق 20 گرم + تخم گشنیز 5 گرم + گل بنفشه 15 گرم + شاه تره 10 گرم + تخم ترشک 15 گرم، ده گرم در پانصد سی سی آب پس از کمی جوشاندن قبل از هر غذا دو استکان میل نمایید. (بسیار مجرب).
- تخم گشنیز 5 گرم + خارخسک 20 گرم + شاه تره 15 گرم + گل بنفشه 15 گرم + سه پستان 5 گرم + عناب 20 گرم + تخم ترشک 20 گرم، دو قاشق غذاخوری با دو لیوان آب کمی جوشانده قبل از هر غذا دو استکان میل شود. (بسیار مجرب)
- شربت قدومه شیرازی یک لیوان صبح تا ظهر بخورند. برای تهیه آن یک قاشق مرباخوری قدومه شیرازی با یک قاشق مرباخوری شکر قهوه ای در یک لیوان آب بریزند، سپس نصف لیوان آب نصف لیوان گلاب اضافه کنند هم بزنند و میل کنند.
- خوردن سرکنگبین کاسنی، سرکنگبین سرد هم گفته می شود، گرم مزاج هایی که کبدشان بسیار گرم است و احساس گر گرفتگی و تشنگی می کنند و جوش و کهیر می زنند و کسانی که زیاد تب می کنند سرکنگبین کاسنی برایشان مفید است (به جای نعناع، کاسنی باشد) چون منشا اکثر تب های ناشناخته مربوط به کبد ست.
- با حجامت عام، خارش ها برطرف می شود اگر برطرف نشد با حجامت ساق پا 3 مرتبه یک هفته در میان برطرف می شود چون منشاء خارش ها از کبد است و ساق پا در تصفیه کبد بسیار موثر است. (اگر خارش در حد معمول است و سخت نیست، درمانش دارو، مثلاً صاف کننده خون است. اگر دارو مصرف کرد و خوب نشد، درمانش حجامت یا فصد است. اگر حجامت یا فصد جواب نداد، از مابین عرقوب (تاندون پشت پا) و کعب (برجستگی روی پا) حجامت کند).
- اول پاک کردن معده و همچنین پاکسازی خلط غالب لازم است. مصرف داروهای ضد حساسیت (آلرژی) در کاهش بیماری کمک می کند. همچنین پرهیز از بعضی غذاها لازم و مؤثر خواهد بود که عبارتند از: نمک، ادویه جات، انواع فلفل، گوشت، چربی جات، ماهی، تخم مرغ، گوجه فرنگی، خرما، ارده، شکلات، پنیر، توت فرنگی و غذاهای شور و شیرین و مقوی، همچنین پرهیز از تزریق پنیسیلین، کار زیاد، فکر زیاد، ترس، ناراحتی و عصبانیت، ضمناً خوراکی هایی که به بهبودی کهیر کمک می کنند را باید زیاد مصرف کنید، مانند: خرفه، گشنیز، برگ چغندر، هندوانه، کاهو، آب انگور، شیر شیره همدان، خیار، ماست کم چربی، قدومه شیرازی، لعاب اسپرزه، تربچه (صبح ناشتا)، ترنجبين (صبح ناشتا)، آب دم کرده رقیق شاه تره، خاکشیر جوشانده شده و آب فراوان و مایعات.
درمان کهیر از غلبه خون:
- برای درمان آن نیز باید با آب نیم گرم بدن را بشویید، بعد روی آنها آبغوره یا گلاب یا سرکه یا روغن گل سرخ بمالید.
- اگر کهیر به علت غلبه خون باشد، ابتدا باید خون گیری انجام شود و از آب انار، آبغوره، آش انار، آش آلو، آش آبغوره و آش عدس با سرکه زیاد مصرف کنید و از خوردن گوشت، چربی جات، غذاهای شور یا شیرین یا مقوی، تخم مرغ، ماهی، خرما، ارده، حلوا ارده، شکلات و توت فرنگی پرهیز کنید. ضمناً پرهیز شود از تزریق پنسیلین، کار زیاد، فکر زیاد، ترس، ناراحتی و عصبانیت.
درمان کهیر از غلبه بلغم:
- عسل و سرکه و سکنجنین را درهم بجوشانید و صبح، ظهر و شب، هر بار یک فنجان از آن را بنوشید.
- اگر کهیر به علت غلبه بلغم ایجاد شده است، اول خلط غالب را پاکسازی کنید و در حمام گرم بنشینید تا خوب عرق کنید. بعد سبوس جو، کرفس و تخم کرفس را در سرکه بجوشانید و صاف کنید، و آن سرکه صاف کرده را بمالید.
- خودرنی های مفید: خوراک نخود فرنگی با کدو، خوراک باقلا، خوراک عدس و اسفناج، خوراک گل کلم، آش گوجه فرنگی ۱، آش شولی ۱، آش رب، عدس پلو ساده، لوبیا سبز پلو ۳، خورش قیمه بادمجان، خورش شوید باقالی، خورش بامیه با قارچ، سوپ گشنیز، سوپ کدو قلیانی، سس معطر.
- خوردنی های مضر: خوراک نخود با شوید، آش گندم با کرفس، آش جو با حبوبات ۲، آش حبوبات ۱، حلیم دال عدس، آلبالو پلو، خورش کرفس ۱، خورش لوبیا سبز، خورش کلم بروکلی با سویا، کتلت سویا با گندم جوانه زده، فلافل ساده، فلافل تنوری، فلافل با جعفری، سوسیس فانتزی، شیر سویا، کشک سویا، خامه سویا، سس گل کلم، سس مایونز گیاهی، سس زیتون، سس جعفری.
داروها:
- لوراتادین
- ترفنادین
- آستمیزول
- ستیریزین
- کلماستین
- سیتریزین
- تریمپرازین
- کلستیرامین
- کلرفنیرامین
- فکسوفنادین
- سیپروهپتادین
- دس لوراتادین
- مونته لوکاست
- دیفن هیدرامین
- هیدروکسی زین
- آرامبخش ها برای رفع اضطراب
- اپی نفرین تزریقی برای علائم شدید
- آنتی هیستامین، افدرین، یربوتالین یا داروهای کورتیزونی برای رفع خارش و ضایعات کهیری
فعالیت:
- تا چند روز پس از ناپدید شدن کهیر فعالیت های خود را کم کنید. سعی کنید زیادی گرمتان نشود و عرق نریزید یا دچار هیجان نشوید.
رژیم غذایی:
- از مصرف فرآورده های کارخانه و همچنین غذاهای سودا زا و غذاهای گرم بدون مصلح دوری کنید.
- اگر شک به یک نوع غذا به عنوان علت بروز کهیر برده اید، فهرستی از غذاهایی که روزانه می خورید تهیه کنید تا کار شناسایی غذای مسئول راحت تر شود. از مصرف قهوه یا سایر نوشیدنی های کافئین دار (در صورتی که باعث بروز کهیر شوند) خودداری کنید. الکل ننوشید.
نکته:
- مهم ترین عوارض ناشی از مصرف این مواد، ایجاد حساسیت، جوش و عفونت خاص پوستی، احساس سوزش و سوزن سوزن شدن در محلی از بدن می باشد که ماده آرایشی استفاده شده است. سایر علائم عبارت اند از: قرمزی، تورم، خارش و تاول های آبدار، کهیر، عفونت پوست، عفونت ریشه مو، تغییر رنگ پوست و آکنه.
- اصل خارش، فریاد کمی رطوبت است همچنان که وقتی حمام می رود تا 3 الی 4 ساعت بدنش خارش ندارد و یا وقتی که به شمال می رود خارشش قطع می شود و رطوبت از طریق تنفس هم می تواند وارد شش شود و بدن را مرطوب کند.
- اگر سه خلط صفرا، دم و بلغم پدید بیاد اول صفرا را درمان می کنیم بعد دم و بعد بلغم را، تا زمانی که صفرا و دم را درمان می کنیم بلغم رو به افزایش است، مثلاً خارش تن دارد و پا درد هم دارد، اگر خارش را از بین ببریم پادرد زیاد می شود؛ در اینجا برای پا درد درمان موضعی میدهیم (روغن بادام تلخ) و برای خارش، سرکنگبین توصیه می کنیم. درمان متضاد هم می توانیم بدهیم (سرکنگبین با اسفند)، سرکنگبین صفرا، سودا و دم را حل می کند، اما بلغم را زیاد می کند چون سرکه دارد؛ از آنطرف اسفند ضد بلغم و ضد سوداست (آب اسفند سرکنگبین باشد) از طرف دیگر حجامت بکنند که حجامت سه خلط صفرا، دم و سودا را حل می کند؛ بلغم را با اسفند درمان کنید.
- صفراوی که سردی میخواهد اگر بیش از اندازه سردی بدهیم معده سرد می شود و چون جنس کبد گرم است و دیر تغییر مزاج می دهد و از طرفی جنس معده سرد است، یعنی معده باید رطوبت داشته باشد و استعداد سردتر شدن معده وجود دارد این توازن در اینجا به هم می خورد، در این صورت بیمار هوس به سردی دارد ولی وقتی می خورد اذیت می شود و دچار نفخ میشود اگر گرمی دادیم و باز هم نفخ داشته باشد معلوم است که بیش از اندازه سردی کرده است، اگر سردی معده را برطرف کردیم از آن طرف کبد بیش از اندازه گرم می شود حتی ممکن است این گرمی به صورت خارش در بدن یا خشکی دهان یا عطش غالب بروز کند و اگر آب زیاد بخورد باز معده سردی بکند، این مشکل، مشکل عمومی است چون تغذیه صحیح نداریم. در درمان می گوییم: شما گرمی بخورید و اگر احساس گرمی کردید مقداری کمی از سردی های آرام بخورید مثل: چند قاشق ماست، یک قاشق مرباخوری آبلیمو، این ها سردی های آرام هستند که فوری کبد را تعدیل می کنند و معده را نیز سرد نمی کنند. ما باید پایه و اساس را بر خوردن گرمی ها بگذاریم و در اینجا برای اینکه اتفاق خاصی نیافتد گرم و خشک نمی دهیم بلکه گرم و تر تجویز می کنیم.
- گاهی اوقات برای برطرف کردن سردی معده داروهای بسیار گرم می دهند و این دارو کهیر را منتشر می کند و کل بد را کهیر می گیرد؛ غذای بسیار گرم خون را گرم و خون گرم باعث خارش و بعد کهیر می شود. پس برای رفع سردی معده باید گرم و ترهای آرام تجویز کنیم مانند: (آبگوشت، شربت عسل، انجیر، سوپ گندم و جو البته سوپ جو خودش سرد است و اگر روغنش زیتون باشد و ادویه های تند اضافه کنیم معتدل می شود) و فوری نباید به معده سرد، زنجبیل یا فلفل بدهیم.
- در کهیر گرم، حجامت عام می کنیم، اما در کهیر سرد از بادکش استفاده می کنیم.
- کهیر عبارت است از لکه های آلرژی موضعی که در لابه لای جلد (پوست) به وجود می آید یا به تعبیر دیگر دانه های درشتی است که از تمام سطح پوست بیرون می ریزد، ابتدا یک قسمت از بدن به خارش می افتد، پس از اینکه زیاد آن را بخارانند مانند شله گلی می شود و بعد در همان قسمت از بدن که قرمز شده است دانه های فراوانی بیرون می ریزد که مشابه دانه های گند تاول می باشند، تفاوت این دانه ها با دانه های گند تاول این است که در کهیر دانه ها آبدار نیستند ولی در گند تاول دانه ها آبدارند. هنگامی که دانه های کهیر شروع به بیرون آمدن می کنند، هر ساعت به ساعت پیشرفت کرده و زیادتر می شوند، گاهی سر و صورت، دست و پا و خلاصه ممکن است تمامی سطح بدن را فرا گیرند. علت آن اكثراً در اثر خوردن گوشت های مانده و کهنه و فاسد و خراب خواهد بود، چون به علت مصرف این گونه خوراکی ها کلیه و کبد تنبل می شوند و در نتیجه سمومات را آن طور که باید نمی توانند دفع کنند، لذا چون علت اصلی این بیماری مصرف چنین غذاهایی است به محض خوردن گوشت فاسد و … این حالت دست می دهد که آن را کهیر می نامند.
- نوع اول کهیری است که تمام بدن را درگیر میکند و به علت وارد شدن حجم زیادی مایع از مویرگها به بافتهای مختلف بدن، میتواند خطرناک باشد و ممکن است فرد را در ابتدا به ضعف، سرگیجه و در نهایت غش دچار کند.
- نوع دیگری از کهیر که باید جدی گرفته شود، کهیری است که در ناحیه لب، بینی و صورت ظاهر میشود. در این نوع کهیر ممکن است که علاوه بر بخشهای خارجی بدن، اندامهای داخلی تنفسی نیز تحت تأثیر قرار گیرند. همین موضوع کافیست تا فرد دچار تنگی نفس شود و در وضعیت خطرناکی قرار بگیرد.