کاربر

درمان کری مادرزادی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

کری مادرزادی: عبارت است از کری ارثی ممکن است حاصل ژن های معیوب والدین باشد که مانع رشد طبیعی حلزون و یا عدم تشکیل عصب شنوایی گردد. متأسفانه در این حالات ممکن است بیش از یک فرزند کر در خانواده مشاهده شود. گاهی شنوایی خواهران و برادران بیمار ممکن است طبیعی باشد و تاریخچه کری در خانواده بیماری مشاهده نشده باشد که در این صورت چنین می توان استدلال کرد که ممکن است در افراد این خانواده ژن کری به صورت مغلوب و نهفته وجود دارد و این یک جفت ژن مغلوب یکی از پدر و دیگری از مادر در این بیمار در مقابل هم قرار گرفته و اثر خود را در وی ظاهر کرده اند. در این گونه خانواده ها ازدواج فامیلی نباید انجام شود، زیرا احتمال بوجود آمدن چنین فرزندان کری وجود دارد. حال در ادامه بیشتر با انواع کری ها و ناشنوایی های ارثی و مادرزادی آشنا شوید. گاهی در یک خانواده ممکن است اغلب پسران دچار کم شنوایی و یا کری باشند که مربوط به ژن هایی است که روی کروموزوم های جنسی قرار دارد. برای اینکه دختری این عارضه را نشان دهد باید یک کروموزوم  X حامل ژن مغلوب کری از مادر و کروموزوم X دیگری از پدری مبتلا به این عارضه را دریافت کند در صورتی که در پسرها فقط کافی است یک کروموزوم X حامل ژن مغلوب را از مادر دریافت کند، زیرا کروموزوم Y که از پدر دریافت می کند آلل پوشاننده ژن مغلوب این بیماری را ندارد بنابراین، چنین پسرانی ژن کری خود را از مادر می گیرند.

علائم:

  1. بدو تولد تا 4 ماهگی: 1) با صدای بلند آشفته و بیدار نمی شود. 2) با صدای فرد آشنا آرام نمیگیرد. 3) به صدای مادر یا پدر آرام نمیگیرد و یا لبخند نمی زند.
  2. 4 تا 9 ماهگی: 1) چشم ها را به سمت منبع صداهای آشنا بر نمی گرداند. 2) هنگامی که به او سخن می گویید لبخند نمی زند. 3) به اسباب بازی های صدادار مانند جغجغه توجه نمی کند. 4) برای نیازهای مختلف گریه های متفاوتی دارد. 5) غان و قون نمی کند.
  3. 9 تا 15 ماهگی: 1) غان و قون نمی کند. 2) با نامیدن او پاسخ نشان نمی دهد. 3) به تغییرات در تن صدای شما پاسخ نمی دهد. 4) ما ما یا دا دا نمی گوید. 5) درخواست های ساده را درک نمی کند. 6) برخی از اصوات شما را تکرار نمی کند. از صدای خودش برای جلب توجه شما استفاده نمی کند.
  4. 15 تا 24 ماهگی: 1) به اشیاء آشنا زمانی که نام آن ها را می گویید اشاره نمی کند. 2) به داستان، آواز و موسیقی گوش نمی دهد. 3) دستورات ساده را اجرا نمی کند. 4) از کلمات مختلفی استفاده نمی کند. 5) به قسمت های مختلف بدن زمانی که از او خواسته می شود اشاره نمی کند. 6) نام اشیاء اطراف خود را نمی گوید. 7) دو یا چند کلمه را کنار هم قرار نمی دهد.

علت:

  • فاکتور وراثت
  • فقدان جریان خون لازم در گوش جنین
  • مصرف داروهای خاص در دوران بارداری
  • عفونت های ویروسی مثل آنفولانزا یا سرخجه

تشخیص:

  1. تشخیص کم شنوایی مادرزادی در نوزادان نیاز به آزمایشات خاصی دارد.توصیه می شود که نوزادان در ماه اول زندگی غربالگری شوند. اکثر نوزادان متولد شده در بیمارستان ها در عرض چند روز پس از تولد غربالگری می شوند.
  2. پاسخ شنوایی خودکار ساقه مغز (aABR) : در تست aABR، پاسخ به صدا از طریق الکترودهایی که روی سر نوزاد قرار می‌گیرد اندازه‌گیری می‌شود. هر دو تست غیر تهاجمی هستند.
  3. انتشاراتOtoacoustic (OAE) : با آزمایش OAE ، صدایی به گوش داخلی هدایت می شود که باعث می شود موهای حلزون صداهای نرمی به نام گوش گوش تولید کنند. انتشارات این صداهای OAE اندازه گیری می شوند. اگر کمتر از حد طبیعی باشد، مشکوک به کاهش شنوایی است.
  4. اگر این آزمایشات کاهش شنوایی را نشان دهد، نوزادان احتمالاً در آینده باید آزمایشات بیشتری را انجام دهند. این آزمایش‌ها معمولاً مبتنی بر رفتار هستند، مانند قرار دادن صدا در پشت کودک و بررسی اینکه آیا او به سمت آن می‌چرخد یا خیر. غربالگری همچنین می تواند شامل آزمایش های تصویربرداری مانند تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) یا آزمایش ژنتیک باشد.

درمان طب نوین:

  • درمان کم شنوایی مادرزادی به نوع و میزان کم شنوایی بستگی دارد. در اغلب موارد، درمان با سمعک یا کاشت حلزون است. شروع درمان کم شنوایی مادرزادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به دلیل دوران طلایی شکل گیری زبان و گفتار، شروع درمان باید قبل از شش ماهگی باشد. در درمان کم شنوایی مادرزادی فاکتورهای متعددی وجود دارد مانند سن کودک، مشکلات و بیماری های دیگر کودک، سطح رشد کوک، میزان و نوع کم شنوایی، شرایط اقتصادی و اجتماعی والدین،برای درمان تمام این فاکتورها باید مدنظر قرار گرفته شود و بهترین گزینه ی درمانی انجام شود. با روش درمانی صحیح و حمایت و پیگیری های والدین و تیم درمانی، کم شنوایی مادرزادی مانعی برای زندگی کودک نخواهد بود.

درمان طب سنتی:

  • استفاده نکردن از غذاهای ممنوع و غذاهای فست فود.
  • نداشتن یبوست مزاج و عصبی نشدن و حرص نخوردن تا حد امکان.
  • مصرف روزانه 6 لیوان از مایعات، به ویژه آب تصفیه شده (نیم ساعت قبل و دو نیم ساعت بعد از غذا).
  • در طول مدت درمان حجامت عام و حجامت پشت گوش و زالو درمانی پشت گوش را انجام دهید.
  • رعایت بهداشت و نظافت فردی یکی از عوامل بسیار مهم و حیاتی برای رسیدن به نتیجه مطلوب است.
  • روزاه 3 حبه سیر خام به صورت ریز خرد شود هر حبه، دو نیم ساعت بعد از غذا با یک لیوان آب میوه جات همراه با عسل میل شود.
  • استفاده از غذاهای گیاهی و استفاده از میوه جات و آب میوه جات و سبزیجات طبیعی به صورت خام با عسل و یخ (به آرامی میل شود).
  • اگر به طور مادرزاد یعنی از طفولیت دچار کری و ناشنوایی بوده اید، پیه بی نمک خوک را آب کنید و با مومیایی اصل (غیر تقلبی) مخلوط و پس از حل شدن هر صبح و شب آن را در گوش بچکانید و مدت زیادی تکرار کنید.
  • هرگاه داروی شافیه ۲۰ ماهه شود، اندازه یک عدس از این دارو را در آب کندر حل کنید و در گوش شخصی که کر است، بریزند. اگر گوش باز شد، که چه بهتر؛ وگرنه، فردا آب کندر و اندازه یک عدس از داروی شافیه را داخل بینی اش بریزند و اضافه دارو را هم روی سر بیمار بریزید.
  • بهترین روش پیشگیری توجه به نوع تغذیه و همچنین داشتن اعصاب و روان آرام است، استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه فصل، موجب می شود که بدن دچار کمبود یا اختلال در کارکرد اندام ها نشود، در صورت دچار شدن به هر نوع کسالتی، بهتر است که در خوردن غذا امساک شود و بیشتر از مایعات و سبزیجات و میوه جات به صورت تازه و خام استفاده شود.
  • یک لیوان روغن بادام شیرین + یک لیوان ریحان خشک + 2 لیوان آب، آنقدر بجوشانید تا آب کاملاً بخار شود؛ روغن بدست آمده روغن ریحان است. 14 قطره از روغن ریحان را هر شب داخل گوش می ریزیم؛ پس از 4 ساعت همان گوش را به مدت نیم ساعت روی کیسه آب جوش می گذاریم تا موادی که داخل گوش ریخته شده برگردد. به مدت 40 تا 120 روز این عمل را انجام دهید.

فعالیت:

  • محدودیتی وجود ندارد.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای و همچنین لبنیات بدون مصلح پرهیز کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.