کاربر

درمان پریودنتیت (پیوره لثه یا التهاب لثه)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

پریودنتیت (التهاب لثه): عبارت است از پیوره مجموعه ای از بیماری های التهابی است که بر بافت هایی که دندان ها را احاطه و پشتیبانی می ‎کنند، تأثیر می ‎گذارد. این بیماری بعد از پوسیدگی دندان ها، دومین بیماری شایع در رابطه با دندان ها در سراسر جهان است. این بیماری به تدریج و به آهستگی پیشرفت می ‎کند و ناشی از باکتری هایی است که بر روی دندان ها و فضای بین دندان ها و لثه ها به وجود می ‎آیند. این باکتری ها، اسیدها، آنزیم ها و سمومی تولید می ‎کنند که باعث پوسیدگی و از بین رفتن ساختارهای پشتیبان دندان ها (لثه ها و استخوان اطراف دندان ها می ‎شود)، پیوره به معنای از بین رفتن تدریجی استخوان آلوئول در اطراف دندان ها است و در صورت عدم درمان، ممکن است منجر به شل شدن و از بین رفتن دندان ها شود. بنابراین رسوبات موجود بر روی دندان ها تنها عامل اصلی بروز بیماری هایی نظیر پیوره می ‎باشد.

انواع پیوره:

  1. پیوره تهاجمی: پریودنتیت تهاجمی معمولاً در بزرگسالی یا کودکی آغاز می شود و فقط بر تعداد مشخصی از جمعیت تأثیر می گذارد. این یک نوع ارثی بیماری پریودنتال است که بیشتر از همه خانواده ها را تحت تأثیر قرار می دهد. در صورت عدم درمان، این نوع مخرب باعث پیشرفت سریع ریزش دندان می شود.
  2. پیوره مزمن: شایعترین نوع پیوره نوع مزمن است. این بیشتر افراد بزرگسال را تحت تأثیر قرار می دهد، اما کودکان نیز از این بیماری رنج می برند. این وضعیت در اثر ایجاد پلاک رخ می دهد که شامل کاهش پریودنتال، لثه و استخوان می شود که بسته به کارهایی که بیمار در مورد آن انجام می دهد، می تواند بدتر شود یا با گذشت زمان بهبود یابد.
  3. پریودنتال نکروتیزه: پریودنتال نکروتیزه كردن یا بیماری پریودنتال بدترین نوع پیوره است كه باعث مرگ استخوان، رباط های دندان و بافت لثه ناشی از نكروز یا عدم تأمین خون است. این منجر به عفونت شدید می شود. این حالت معمولاً در افرادی که دارای سیستم ایمنی سرکوب شده مانند سرطان، عفونت HIV و غیره هستند، رخ می دهد. همچنین به دلیل سوء تغذیه ایجاد می شود.

علائم:

در مراحل اولیه آن هیچ علائمی برای بیماری پیوره وجود ندارد. با این حال، بخاطر داشته باشید که اگر عادت های بهداشتی خوبی در دندان ندارید در معرض خطر هستید و یا به تمیز بودن دندان های خود بی توجهی دارید. با پیشرفت بیماری التهاب لثه، شروع به نشان دادن علائم و نشانه های عمده ای می کند که باید به آنها توجه کنید، مانند موارد زیر:

  1. ورم مکرر لثه
  2. دندان های لق
  3. جویدن دردناک
  4. بوی بد دهان یا هالیتوز
  5. لثه های متورم یا پف دار
  6. فشار بین دندان ها و لثه ها
  7. احساس طعم ناخوشایند در دهان
  8. شل شدن دندان ها در جای خود
  9. تغییر در نحوه قرارگیری دندان های شما
  10. لثه هایی که از دندان شما دور می شوند.
  11. لثه هایی که به راحتی خونریزی می کنند.
  12. لثه هایی که در هنگام لمس حساسیت دارند
  13. لثه های قرمز روشن، قرمز تیره یا مایل به ارغوانی
  14. فضاهای جدیدی بین دندان های شما ایجاد می شود
  15. درد دندان ها یا لثه هنگام خوردن غذاهای داغ، سرد یا شیرین
  16. کیسه های عمیق یا با فاصله بین لثه و دندان ایجاد شده است.
  17. قرمزی دندان یا لثه یا خونریزی هنگام نخ دندان یا مسواک زدن
  18. هنگامی که به میوه های سخت مانند گلابی، سیب یا … گاز می زنید، خون می آید.
  19. دندان های شل که هنگام لمس آن با انگشت یا زبان خود در جای خود قرار می گیرند.
  20. در صورت تشکیل آبسه، علائم درد، تورم، احساس درد هنگام لمس لثه ها و تب نیز اضافه خواهد شد.

علت:

  • استعمال دخانیات: استعمال دخانیات از جهات مختلفی از جمله تأثیر آن بر سلامت دندان شما برای شما بد است. بله، بین سیگار کشیدن و ایجاد پیوره ارتباط وجود دارد. استعمال دخانیات در حالی که پریودنتیت شما تحت معالجه است نیز با درمان تداخل دارد.
  • تخریب پریودنتال: این بیماری در اثر از بین رفتن بافت پریودنتیم یا بافت حمایتی که دندان ها را در لثه و فک نگه می دارد ایجاد می شود. بهداشت نامناسب دندان، چیزی است که باعث از بین رفتن این بافت می شود و باعث می شود باکتری ها و مواد زاید اسیدی آنها تکثیر شود.
  • پیوره به طور معمول در صورت عدم رعایت بهداشت دندان اتفاق می افتد. همچنين در مورد پيوره تهاجمي يا سیستم ایمنی ضعیف، مانند بيماران مبتلا به سرطان يا HIV ، مي تواند ارثي باشد. اگر اجازه دهید که باکتری ها به دندان شما بچسبند باعث می شوند مینای دندان ها و بافت های پریودنتیم از بین برود.
  • بهداشت ضعیف دندان: اگر شما دندان های خود را با دهانشویه نمی شویید یا دندان هایتان را پاک نمی کنید، تمام پلاک ها و مواد غذایی روی دندان ها باقی می ماند و باکتری ها تمایل به گسترش دارند. نخ دندان همچنین در کاهش پلاک و بقایای پوسیدگی مواد غذایی بین فضای دندان ها به شما بسیار کمک می کند.
  • دیابت: برخی شرایط خاص می تواند باعث ایجاد سایر شرایط در بدن شما شود. این مورد در مورد دیابت و پیوره است. اگر مبتلا به دیابت هستید، احتمال ابتلا به پریودنتیت نیز افزایش می یابد. اغلب از بیماران دیابتی خواسته می شود که بهداشت دندان را رعایت کنند تا خود را از عوارض بعدی مانند بیماری دندان نجات دهند.
  • پلاک و تارتار: هنگامی که باکتری های بد در دهان در دهان شما شایع شود، آنها تمایل دارند  با پروتئین و مواد غذایی باقیمانده یک مواد جامد سفید و زرد به نام پلاک تشکیل دهند. هنگامی که این پلاک به دلیل رسوبات کلسیم سخت می شود، آنها به تارتار تبدیل می کند. هرچه پلاک طولانی تر روی مینای دندان بماند، دندان های شما و پریودنتیم بدتر می شوند.
  • بیماری لثه یا بیماری خفیف پریودنتال: پلاک باقی مانده بر روی دندان شما می تواند باعث التهاب لثه شود، که خفیف ترین شکل بیماری پریودنتال است. این حالت به عنوان التهاب و تحریک لثه در اطراف پایه دندان شما تعریف می شود که به آماس لثه نیز معروف است. همانند پریودنتیت، التهاب لثه با مراقبت خوب از دهان در خانه و معالجه حرفه ای دندانپزشکی قابل برگشت است.
  • پریودنتیت یا بیماری شدید پریودنتال: با عدم برگشت لثه، می تواند بدتر شود و تمام راه را به سمت پیوره یا پریودنتیت ایجاد کند. به عبارت دیگر، لثه می تواند به طور مستقیم به پریودنتیت منجر شود و باعث می شود که در اثر از بین رفتن بافت های پریودنتیم، شکاف بین دندان ها و لثه ها ایجاد شود. این شکاف ها، با پلاکت، تارتار و (البته) باکتری پر می شوند.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  • بیماری های کاهش دهنده مقاومت بدن

پیشگیری:

  1. حفظ بهداشت مناسب دهان (به قسمت اصول کلی درمان رجوع شود)
  2. از خوردن میان وعده های شیرین که در تشکیل پلاک ها نقش دارد خودداری کنید.
  3. برای حفظ بهداشت مطلوب دندان ها به طور منظم به دندان پزشک مراجعه کنید، درباره کافی بود میزان فلورید آب آشامیدنی منطقه خود از دندانپزشک سوال کنید، مکمل های فلورید ممکن است به محافظت دندان ها در برابر این بیماری کمک کنند.
  4. حفظ قند خون در بیماران دیابتی مبتلا به پیوره نسبت به بیماران دیابتی بدون پیوره به دلیل وضعیت التهابی سیستمتیک ثابت، ناشی از التهابات پریودنتال، بسیار دشوار تر است. بنابراین لازم است که تمام بیماران دیابتی، تحت آزمایش دهان و دندان قرار بگیرند تا دچار عفونت های لثه (پیوره) نشوند.
  5. به منظور پیشگیری از مبتلا شدن به پیوره باید روزی سه مرتبه آب سرد خالص را در دهان بریزید و غرغره کنید و با انگشت سبابه محکم به لثه ها و بن دندان ها بکشید که لزجیت و لیزی که آنها را فرا گرفته است، از بین برود. انگشت را محکم به لثه ها بکشید تا صدای جیرجیری از لثه ها به گوش برسد. این عمل را اگر ادامه دهید هرگز دندان ها و بن دندان ها خراب نخواهد شد و برای همیشه سلامت لثه های خود را حفظ خواهید کرد. در این گونه مواقع اگر شخص پرخونی هستید بهتر است قبل از هر اقدامی زیر چانه و اطراف دهان را زالو بیندازید.

عواقب مورد انتظار:

  • این بیماری معمولاً با ترکیبی از درمان مشکلات دندانی و رعایت دقیق یک برنامه بهداشتی دهانی مطلوب قابل معالجه است (به قسمت اصول کلی درمان مراجه شود).

عوارض احتمالی:

  1. تولد نوزاد با وزن کم
  2. سرطان و اختلال نعوظ.
  3. افزایش درد زایمان در زنان باردار و زایمان زودرس.
  4. به دلیل مسدود شدن شرایین ناشی از باکتری های موجود در خون اتفاق می ‎افتد.
  5. در افراد بالای 60 سال، اختلالات حافظه، افسردگی، گردش خون ضعیف و سایر اختلالات مغزی.
  6. بدون درمان، دندان­ها چنان در جایگاه استخوانی خود شل می­شوند که کشیدن آنها ضرورت می­یابد.
  7. پیوره باعث افزایش تعداد باکتری های موجود در خون، به خصوص هنگام مسواک زدن و جویدن غذاها می ‎شود.
  8. باکتری های موجود در خون باعث جمع شدن پلاکت ها و در نتیجه ایجاد لخته در رگ های خونی (آترواسکلروز) می ‎شود.

تشخیص:

  • انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار.

درمان طب نوین:

  • درمان بیماری به درجه پیشرفت بیماری لثه بستگی دارد. در مراحل ابتدایی معمولاً با یک جرم گیری کامل و تمیز نمودن سطح دندان (بروساژ)، بیماری از بین می رود. در مراحل پیشرفته‌تر، درمان شامل کورتاژ و یا جراحی لثه است. در جراحی لثه، دندانپزشک بعد از بی حس نمودن لثه به آرامی اقدام به برش لثه نموده و آن را کنار می زند و سپس اقدام به برداشتن بافت‌های آسب دیده لثه بیمار و تمیز و صاف نمودن سطح ریشه دندان کرده، همچنین فرم لثه و استخوان را تصحیح می‌کند. در خاتمه عمل، لثه به جای خود برگردانده شده و بخیه زده می‌شود و نهایتاً خمیری که پک جراحی نامیده می‌شود به منظور محافظت، به مدت حداکثر یک هفته بر روی ناحیه عمل گذاشته شده می‌شود.

درمان طب سنتی:

  • در برنامه غذایی خود روغن زیتون استفاد کنید.
  • روزی سه مرتبه با آب جوشانده گلنار فارسی دهان شویه کنید.
  • پوست شکوفه خرمای نر را بسایید و روزی سه بار به لثه ها بمالید.
  • میوه کاج را بجوشانید و روزی سه مرتبه با آب آن دهان شویه کنید.
  • روزی سه مرتبه با کوبیده مخلوط عاقرقرها و خردل لثه ها را بشویید.
  • توری چراغ تریک (سری روشنایی) که سوخته است را به لثه ها بکشید.
  • یک عدد هلیله سیاه را پودر کنید و روی موضع از شب تا صبح ضماد کنید.
  • نمک + عسل: استفاده از مسواک مخلوط 5 واحد عسل + 2 واحد نمک در شب.
  • پس از صرف هر وعده غذای روزانه لثه ها را با نمک به وسیله انگشت سبابه مالش دهید.
  • یک استکان سرکه را با یک لیوان آب مخلوط و با آن هر روز لثه و دندانها را شستشو دهید.
  • برای درمان پیوره می توانید پوست تخم مرغ را نرم بسایید و هر روز با آن پودر لثه ها را مالش دهید.
  • پنجاه گرم ابهل را نرم بسایید و با ۱۰۰ گرم عسل مخلوط و هر روز ۳ مرتبه لثه ها را مالش و شستشو دهید.
  • حجامت و زالو: در کسانی که عفونت و شلی لثه دارند از حجامت زیر چانه و انداختن زالو روی لثه استفاده می شود.
  • فوفل را نرم بسایید و شب ها هنگام خوابیدن کمی از آن را با سفیده تخم مرغ خوب مخلوط کنید و به لثه بمالید و بخوابید.
  • شهم حنظل، گلنارفارسی، بلوط، مازو، تباشیر و نمک طعام را مخلوط و نرم بسایید بعد با رب انار مخلوط و روزی سه مرتبه به لثه ها مالش دهید.
  • ریشه خطمی را پس از شستن نیم کوب کنید بعد حدود ۲ ساعت خیس کرده، سپس در همان آب بجوشانید و روزی سه مرتبه با آب آن دهان شویه کنید.
  • فوفل و مردار سنگ را مخلوط بسایید و با آن لثه و دندانها را مالش دهید و شبها هنگام خـوابـيدن، صمغ عربی ساییده شده را بر لثه ها بپاشید و بخوابید.
  • بلوط و کندر از هر کدام ۲۰ گرم، فوفل ۵۰ گرم، گلنار فارسی و مازو از هر کدام ۱۰۰ گرم همه را مخلوط و نرم بسایید و با آن روزی سه مرتبه لثه ها را مالش دهید.
  • خون سیاوشان، گل ارمنی و گل مختوم به نسبت مساوی مخلوط و بسیار نرم بسایید و هر شب کمی از آن را با سفیده تخم مرغ مخلوط و به لثه ها بمالید و بخوابید.
  • سماق 50 گرم، گلنار 15 گرم مازو 15 گرم تخم مورد 5 گرم فوفل 15 گرم همه را نرم کوبیده، مسواک را تر کرده به پودرها آغشته نموده، مسواک نمایند. (بسیار مجرب)
  • خون سیاوشان، فوفل، بلوط، گلنار فارسی، آمله، تباشیر هندی و گل ارمنی همه را به طور مساوی مخلوط و نرم بسایید و یک ششم همه آنها نمک ساییده شده اضافه کنید و روزی سه مرتبه با آن دهان شویه کنید.
  • پوست انجیر: مقدار کمی از پوست انجیر را با یک ظرف پر از آب به مدت یک ساعت بجوشانید و سپس اجازه دهید تا کمی خنک شود و بعد آن را از صافی رد کرده و قرقره کنید. این روش در درمان پیوره بسیار موثر است.
  • آب لیمو: آب لیمو یکی از موثرترین درمان های پیوره است. کمی از آن را روی نوک انگشتان خود بزنید و آن را روی کل لثه ها ماساژ دهید، شاید اول کار کمی احساس سوزش کنید، اما در نهایت خونریزی شما بند می آید.
  • تباشیر قلمی، تباشیر صـدفی، زرشک بـدون هسته (زرشک پلویی) خشک کرده را مخلوط و نـرم بسایید و شبها هنگام خـواب بـه لثـه هـا بـپاشید و بخوابید و صبح با مخلوط آب سرد و گلاب دهان را خوب شستشو دهید.
  • سعد کوفی، سماق، گل محمدی، جفت، پوست انار شیرین، مازو، گل ارمنی و پوست هلیله زرد از هر کدام به مقدار مساوی مخلوط و بسیار نرم بسایید و شب ها هنگام خوابیدن بر بن دندان ها بپاشید و بخوابید. صبحها دهان، دندان و لثه ها را با آب سردی که در آن نمک یا جوش شیرین حل کرده باشید، پاکیزه شستشو دهید.
  • پیاز: پیاز نیز یک درمان موثر برای پیوره است. تمام چیزی که نیاز دارید، این است که بخشی از پیاز یا دانه آن را بردارید و داخل دهان زیر دندان خود قرار دهید و سپس صبر کنید تا بزاق دهان شما ترشح شود. این کار باعث کاهش التهاب لثه ها می شود.
  • روغن کنجد: قرقره کردن روغن کنجد در درمان پیوره بسیار مفید است. دهان خود را با روغن کنجد پر کنید و چند دقیقه در دهانتان بچرخانید، کمی روغن را به سمت انتهای دهان ببرید و بعد از چند ثانیه توف کنید. این کار لثه ها را نرم و خونریزی آن را متوقف می کند و همچنین در برطرف کردن مشکلات دندانی و درمان پیوره نیز بسیار موثر می باشد.
  • پلاک های چسبنده واضح را با یک مسواک نرم هر روز از روی دندان ها و لثه ها پاک نمایید، احتمال آسیب دیدن دندان ها و لثه ها با یک مسواک نرم کمتر از مسواک سخت است. مسواک را برر روی خط لثه قرار داده و به آرامی آن را بچرخانید در حالی که پرزهای آن در جهت لثه ها باشد، هر بخش دهان را در یک زمان مسواک بزنید (مسواک زدن یک بخش دندان ها را کامل کرده و سپس به بخش دیگر بپردازید).
  • یک قاشق چایخوری از این دهان شویه را با یک استکان آب مخلوط و هر شب به مدت 5 بار در هفته دهان خود را با این دهان شویه بشویید (آب 3 لیوان + گل خطمی سفید 50 گرم + رزماری 50 گرم + نمک 2 قاشق غذاخوری + جوش شیرین 2 قاشق غذاخوری + سرکه نصف استکان + روغن حنضل یک شیشه کوچک، ابتدا تمام مواد را به غیر از روغن حرارت دهید و صاف کنید و سپس روغن حنضل به ترکیب اضافه کنید).
  • برای استفاده از نخ دندان، یک نخ دندان موم اندود یا بدون موم را دور یک انگشت از هر دست بپیچید، با فشار دادن نخ آن را در فضای بین دو دندان وارد سازید و با ملایمت سطوح دندان ها را با جلو و عقب بردن نخ شبیه حرکت اره در سطح خط لثه ای تمیز کند. بین تمام دندان های پایین را به این طریق با هدایت دو انگشت تمیز کنید، سپس نخ را شل کرده و آن را بر روی نوک انگشتان شصت قرار داده و با هدایت دو انگشت شست بین دندان های بالایی را تمیز کنید، گاهی جراحی به منظور برداشتن بافت ناسالم لثه و بازسازی استخوان تکیه گاه دندان ها جهت حذف حفرات دندان غیر طبیعی ایجاد شده لازم می گردد.

داروها:

  • برای درد خفیف مصرف داروهای بدون نسخه نظیر استامینوفن ممکن است کافی باشد.

فعالیت:

  • محدودیتی وجود ندارد.

رژیم غذایی:

  • رژیم خاصی نیاز نیست، به جز محدودیت مصرف مواد شیرین و فرآورده های کارخانه ای.
  • خوردنی های مفید: خوراک نخود فرنگی با کدو، خوراک نخود فرنگی با رب انار، خوراک نخود فرنگی و ذرت، خوراک باقلا، خوراک عدس و اسفناج، خوراک عدسی با کشمش، خوراک عدسی ساده، خوراک عدسی با قارچ، خوراک عدسی با صیفی جات، خوراک کدو خورشتی با سویا، خوراک کدو خورشتی با قارچ، خوراک کدو خورشتی با کرفس، خوراک کدو بادمجان، خوراک کدو حلوایی، خوراک قارچ و لوبیا سبز، خوراک قارچ و سیب زمینی، تاس کباب قارچ و سویا، خوراک کلم برگ با عدس، خوراک گل کلم، خوراک کلم بروکلی، خوراک لوبیا سبز ۱، خوراک لوبیا سبز ۲، یتیمچه، بورانی گوجه بادمجان، خوراک لوبیا سفید با جعفری، خوراک لوبیا سفید با قارچ، خوراک سویا و عدس، خوراک لوبیا با قارچ، خوراک لوبیا لعاب دار، لوبیا با سویا، خوراک لوبیا ساده، خوراک بامیه با سویا، خوراک تند بامیه، خوراک نخود با قارچ، خوراک نخود با کدو بادمجان، خوراک بورانی، خوراک کشمشی، خوراک لوبیا قرمز، خوراک لوبیا چشم بلبلی، خوراک مخلوط، آش گندم با سویا، آش باقلا، آش ماش، آش لپه ۱، آش لپه ۲، آش کدو حلوایی، آش کدو خورشتی، آش صیفی، آش غلات، آش خرفه ۱، آش خرفه ۲، آش زردآلو، آش سماق، آش عدس ۱، آش عدس ۲، آش جو با حبوبات ۱، آش گل کلم ۱، آش کلم قمری با گندم، آش کلم بروکلی ۱، آش کلم بروکلی ۲، آش شلغم ۱، آش انار، آش اسفناج ۱، آش اسفناج ۲، آش برگ چغندر، آش حبوبات ۲، آش گوجه سبز، آش گوجه فرنگی ۱، آش گوجه فرنگی ۲، آش مرزه، آش شولی ۱، آش شولی ۲، آش رب، آش زرشک، حلیم حبوبات و غلات، ساطری پلو، شوید باقالی پلو، دم پخت گوجه ۲، سبزی پلو، ماش پلو، پلو مخلوط، قیمه پلو، کلم قمری پلو، کلم پلو، دمی شیرازی، عدس پلو ساده، عدس پلو با کدو حلوایی، عدس پلو با قارچ، لوبیا قرمز پلو، لوبیا سبز پلو ۱، لوبیا سبز پلو ۲، لوبیا سبز پلو ۳، نخود فرنگی پلو ۱، نخود فرنگی پلو ۲، پلوی آلو اسفناج، انار پلو، گشنیز پلو با سویا، بادمجان پلو ۱، بلغور پلو، خورش آلو اسفناج، خورش به، خورش آلو و قیسی، خورش تره سویا، خورش قیمه بادمجان، خورش قیمه آلو، خورش کدو بادمجان، خورش شوید باقالی، خورش بامیه با سویا ۱، خورش بامیه با دال عدس، خورش بامیه با قارچ، خورش دال عدس با قارچ، خورش دال عدس با تمر هندی، خورش قارچ و آلو، خورش قارچ و لوبیا سفید، خورش کدو حلوایی، خورش کدو خورشتی، خورش کلم بروکلی با سویا، خورش کلم بروکلی با قارچ، خورشت قیمه قارچ، خورش قیمه بادمجان، سوپ صیفی جات ۲، سوپ کدو خورشتی، سوپ کدو حلوایی، سوپ جو ۱، سوپ دال عدس، سوپ اسفناج، سوپ لوبیا سبز، سوپ قارچ ۱، سوپ قارچ ۲، سوپ بامیه، سوپ کلم قمری، سوپ کلم بروکلی ۱، سوپ کلم بروکلی ۲، سوپ گل کلم، سوپ کلم برگ، سوپ گشنیز، سوپ بلغور و کرفس، سوپ شهد نما، سوپ زرشک با جعفری، سوپ کاهو سبز، سوپ جو و اسفناج، کتلت اسفناج، کتلت ذرت، کتلت سیب زمینی و حبوبات، برگر کدو خورشتی، پن کیک سیب زمینی، دلمه فلفل دلمه ای، دلمه کدو خورشتی، دلمه سیب زمینی، کماچ مخلوط، سس گوجه فرنگی ۱، سس معطر، سمنو با گندم و جو، سمنو با رب انار.

نکته:

  • استفاده کردن از خمیر دندان نمک و عسل باعث: از ایجاد شدن پیوره لثه جلوگیری می کند، لثه ها را محکم و سفت می کند و دندان هایتان را تمیز و براق می کند.
  • پیوره نوعی بیماری لثه است بدین طریق که پای دندان ها را عفونت فرا می گیرد، به نحوی که ایجاد درد می کند. اگر هم دست به دندان ها گذاشته شود ناراحتی ایجاد می کند، همچنین به طور مرتب یا گه گاه از بن دندان ها خونابه خارج می شود و دهان عفن و بدبو می شود، به طوری که بوی آن خود شخص و دیگران را رنج می دهد، مبتلایان به پیوره باید هرچه زودتر به دندان پزشک مراجعه و به درمان بپردازند و حتی اگر احتیاج به کشیدن دارد فوراً یک یا چند عدد یا همه دندان ها را بیرون بکشند، زیرا میکروب و عفونت پیوره به مرور خورده می شود و ایجاد مسمومیت می کند. اهمیت ندادن، درمان نکردن و خوردن عفونت حاصل از پیوره لثه ها، حتی ممکن است به هلاکت انسان نیز بیانجامد.
  • عفونت های پای دندان ها را می توانید به وسیله سنگ جهنم (نیترات دارژان) یا به دست دندان پزشک به وسیله برق بسوزانید.
  • آیا بیماری پریودونتیت مسری است؟ باید بدانید که، ابتلا به این بیماری از طریق سرایت صورت نمی‌گیرد. علاوه بر استعداد شخصی، وجود عامل بوجود آورنده آن که پلاک میکروبی است، لازم است. توصیه می‌گردد علیرغم غیر مسری بودن بیماری، همیشه از وسایل بهداشتی شخصی استفاده گردد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.