کاربر

درمان پارگی کلیه

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

پارگی کلیه: عبارت است از پارگی کلیه آسیبی است که در آن پارگی در بافت کلیه ممکن است منجر به خونریزی یا نشت ادرار در حفره شکم شود و کلیه های آسیب دیده همچنین می توانند خون را در ادرار ایجاد کنند. پارگی کلیه می توانند از آسیب های ناخواسته یا نفوذی ناشی شود.

علائم:

  1. سرگیجه
  2. کبودی در پهلو
  3. درد هنگام لمس عضو
  4. درد در پهلو، پشت و هر دو جناح پهلو
  5. فشار خون پایین (بالاترین شماره زیر ۹۰)
  6. خون در ادرار یک نشانه و گواهی از آسیب کلیه است، اما ممکن است که آسیب کلیوی وجود داشته باشد ولی خون را در ادرار مشاهده نکنید و خون ممکن است به صورت میکروسکوپی باشد .

علت:

  1. اکثراً (چهار نفر از پنج نفر) پارگی کلیه ناشی از آسیب های ناگهانی مانند حوادث و تصادف یا سقوط اتومبیل می باشند. برخی از آسیب های کلیه می توانند از طریق آسیب های نفوذی مانند ضربه چاقو و تیراندازی ایجاد شوند.
  2. پارگی های کلیه می توانند از آسیب های ناگهانی رخ دهند، زمانی که بدن با جسمی برخورد می کند که به بدن وارد نمی شود (مثل یک سنگ). با این حال، آنها همچنین می توانند از ضربه تهاجمی رخ دهند، که این زمانی است که جسم وارد بدن می شود (مثل یک تیر).

تشخیص پارگی کلیه:

  1. آسیب های کلیه توسط پنج درجه طبقه بندی می شوند. هر درجه نشان دهنده افزایش شدت آسیب است.
  2. یک خون مردگی کوچک (کبودی) بر روی کلیه: این درجه نیاز به جراحی ندارد و می تواند به آسانی در بخش اورژانس بهبود یابد. خبر خوب این است که این صدمات معمولاً بدون درمان بهبود می یابند.
  3. جراحت کلیه با عمق کوچکتر از ۱ سانتیمتر: این نوع جراحت کلیه خونریزی می کند و به خون مردگی کوچک در خارج از کلیه تبدیل می شود. این جراحات به اندازه کافی عمیق نیستند تا بتوانند بر روی واحدهای کلیه که ادرار جمع آوری می کنند تأثیر بگذارد، بنابراین بسیار بعید است که خون در ادرار وجود داشته باشد.
  4. جراحت کلیه با عمق بیش از ۱ سانتیمتر: عمیق است، اما به اندازه کافی عمیق نیست که بر روی جمع آوری ادرار تأثیر بگذارد. همانطور که در پارگی کلیه درجه ۲ می بینید، این بسیار بعید است که باعث ایجاد خون در ادرار شود.
  5. جراحت کلیه با عمق بیش از 2 سانتی متر: جراحت کلیه به اندازه کافی عمیق است که بر روی جمع آوری ادرار و یا عروق کلیه (مانند حالب) تاثیر می گذارد. خونريزي از پارگی كليه درجه ۴ به خودي محدود خواهد بود، به اين معني كه خون مردگی به نقطه اي میرسد که افزایش آن متوقف خواهد شد. ادرار می تواند از کلیه نشت کند و به بافت اطراف کلیه پاره شده درجه ۴ نشت کند.
  6. شکستگی کلیه: در آسیب درجه ۵، شکستگی های بزرگ بافت کلیه یا عروق باعث خونریزی گسترده ای در اطراف و در کلیه می شود. ضایعات کلیوی درجه ۵ تقریباً همیشه نیاز به جراحی دارد و اغلب نیاز به حذف کلیه مجروح شده است.
  7. برای تشخیص آسیب کلیه، پزشک در بخش اورژانس ممکن است آزمایشات آزمایشگاهی و سی تی اسکن را انجام دهد.
  8. معاینه بالینی بهترین ابزار برای جمع آوری گزارشی از حال بیمار است و همچنین تعیین اینکه آیا خون در ادرار وجود دارد یا نه. اگر خون در ادرار نباشد، پزشک ممکن است که پیشنهاد آزمایش ادرار جهت بررسی خونریزی میکروسکوپی دهد.

درمان طب نوین:

  • در بخش اورژانس، درمان به طور کامل به شدت آسیب بستگی دارد.
  • در بیشتر موارد، درجه های ۱ الی ۴ را می توان بدون جراحی مدیریت کرد.
  • پزشک ممکن است شما را برای ارزیابی به بیمارستان تحویل دهد و به منظور استراحت کامل شما را بستری نماید و علائم حیاتی و همچنین مصرف مایعات و خروجی ادرار را بررسی کند.
  • اگر در معرض جراحت کلیه هستید، باید به بخش اورژانس مراجعه کنید تا ارزیابی شود. اگر احساس سرگیجه یا ضعف دارید، به جای اینکه خود به بیمارستان بروید، با شماره اورژانس تماس بگیرید.

فعالیت:

  • تا زمان بهبودی کامل از انجام فعالیت بدنی پرهیز کنید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای و همچنین لبنیات و غذاهای سرد و گرم بدون مصلح پرهیز کنید.

نکته:

  • هرگاه خون را در ادرار پس از آسیب و ضربه دیدید، حتی اگر بر روی شکم شما چیزی به نظر نمی رسید، شما باید یک دکتر را ببینید.
  • اگر احساس درد در ناحیه پهلو دارید، حساسیت در این ناحیه، یا سرگیجه هنگام ایستادن، باید به دکتر مراجعه کنید (حتی اگر حادثه آسیب دیده چند هفته پیش باشد).
  • موارد خونریزی تأخیری وجود دارد که می تواند در اثر ضربه به شکم رخ دهد.
  • خبر خوب با پارگی های جزیی كلیوی و حتی بسیاری از آسیب های درجه ۳ و درجه ۴ این است كه بدن حتی بدون جراحی می تواند خود را نیز درمان كند.
error: محتوا محافظت شده می باشد.