کاربر

درمان پارافیلیا (انحراف جنسی)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

پارافیلیا (انحراف جنسی): عبارت است از انحراف جنسی یا پارافیلیا حالتی است که در آن بیمار جنسی با خیال‌پردازی و انجام رفتارهای جنسی غیر معمول، تحریک جنسی و ارضاء می‌شود. پارافیلیا در واقع اختلال احساسی است که با تخیلات، انگیزه یا رفتارهای جنسی نامناسب مشخص می‌شود. انحراف جنسی زمانی یک بیماری محسوب می‌شود که باعث ناراحتی شخص شده یا سلامتی روانی و جسمی دیگران را تهدید کند. انحراف جنسی می‌تواند در ارتباط با یک مورد خاص (کودکان، حیوانات، لباس زیر) یا رفتار خاص (مثل ایجاد درد) باشد. در این اختلال بیمار جنسی به ‌میزان زیادی به آن شیء یا رفتار خاص وابسته می‌شود و همین وابستگی او را از بقیه افراد متمایز می‌کند. بیماری پارافیلیا در مردان بیشتر از زنان شایع است. حدود ۳ تا ۵% مردان به این بیماری دچار هستند. حدود ۱ تا ۶% از کل کلیه بیماران جنسی گزارش شده، زن هستند. تعیین تعداد دقیق افرادی که از این بیماری جنسی رنج می‌برند، دشوار است. بسیاری از این افراد به‌صورت پنهانی اقدامات خود را انجام می‌دهند.

انواع پارافیلیا یا انحراف جنسی:

  1. پدوفیلی یا میل جنسی به کودکان: پدوفیلی به نوعی از انحرافات جنسی گفته می‌شود که در آن شخص تمایل به رابطه جنسی با کودکان دارد. به این نوع بیماری، کودک‌آزاری هم گفته می‌شود. کودکان قربانی این رفتار معمولاً کمتر از ۱۳ سال سن دارند. این رفتار شامل برهنه کردن کودک، تشویق کودک به تماشای خودارضایی شخص متجاوز، لمس یا نوازش اندام تناسلی کودک و انجام اجباری اعمال جنسی روی کودک است. در نوعی از پدوفیلی دو مرد رابطه مقعدی برقرار می‌کنند. معمولاً یکی از آن‌ها مرد مسن و دیگری پسر کم ‌سن است. برخی از افراد دچار انحراف جنسی پدوفیلی تنها با کودکان تحریک شده و جذب افراد بزرگسال نمی‌شوند. برخی از آن‌ها فعالیت جنسی خود را به محارم محدود می‌کنند و تنها با فرزندان خود یا بستگان نزدیک رابطه برقرار می‌کنند. پدوفیلی نوعی تجاوز جنسی بوده و جرم محسوب می‌شود. کودکی که قربانی چنین رفتاری است، آسیب بسیار جدی می‌بیند و حتماً باید توسط روان‌شناس ارزیابی و درمان شود.
  2. پدوفیلی یا میل جنسی به کودکان: پدوفیلی به نوعی از انحرافات جنسی گفته می‌شود که در آن شخص تمایل به رابطه جنسی با کودکان دارد. به این نوع بیماری، کودک‌آزاری هم گفته می‌شود. کودکان قربانی این رفتار معمولاً کمتر از ۱۳ سال سن دارند. این رفتار شامل برهنه کردن کودک، تشویق کودک به تماشای خودارضایی شخص متجاوز، لمس یا نوازش اندام تناسلی کودک و انجام اجباری اعمال جنسی روی کودک است. در نوعی از پدوفیلی دو مرد رابطه مقعدی برقرار می‌کنند. معمولاً یکی از آن‌ها مرد مسن و دیگری پسر کم‌سن است. برخی از افراد دچار انحراف جنسی پدوفیلی تنها با کودکان تحریک شده و جذب افراد بزرگسال نمی‌شوند. برخی از آن‌ها فعالیت جنسی خود را به محارم محدود می‌کنند و تنها با فرزندان خود یا بستگان نزدیک رابطه برقرار می‌کنند. پدوفیلی نوعی تجاوز جنسی بوده و جرم محسوب می‌شود. کودکی که قربانی چنین رفتاری است، آسیب بسیار جدی می‌بیند و حتماً باید توسط روان‌شناس ارزیابی و درمان شود.
  3. پدوفیلی یا میل جنسی به کودکان: پدوفیلی به نوعی از انحرافات جنسی گفته می‌شود که در آن شخص تمایل به رابطه جنسی با کودکان دارد. به این نوع بیماری، کودک‌آزاری هم گفته می‌شود. کودکان قربانی این رفتار معمولاً کمتر از ۱۳ سال سن دارند. این رفتار شامل برهنه کردن کودک، تشویق کودک به تماشای خودارضایی شخص متجاوز، لمس یا نوازش اندام تناسلی کودک و انجام اجباری اعمال جنسی روی کودک است. در نوعی از پدوفیلی دو مرد رابطه مقعدی برقرار می‌کنند. معمولاً یکی از آن‌ها مرد مسن و دیگری پسر کم‌سن است. برخی از افراد دچار انحراف جنسی پدوفیلی تنها با کودکان تحریک شده و جذب افراد بزرگسال نمی‌شوند. برخی از آن‌ها فعالیت جنسی خود را به محارم محدود می‌کنند و تنها با فرزندان خود یا بستگان نزدیک رابطه برقرار می‌کنند. پدوفیلی نوعی تجاوز جنسی بوده و جرم محسوب می‌شود. کودکی که قربانی چنین رفتاری است، آسیب بسیار جدی می‌بیند و حتماً باید توسط روان‌شناس ارزیابی و درمان شود.
  4. فضول‌گرایی: به این بیماری اسکوپتوفیلیا هم می‌گویند.در این بیماری مریض جنسی با مشاهده شخص برهنه یا در حال برهنه شدن و یا فعالیت جنسی دیگران تحریک می‌شود. این رفتار ممکن است با خودارضایی خاتمه یابد. در این بیماری شخص به دنبال تماس جنسی با شخص مقابل نیست.
  5. مالش دوستی یا تن‌مالی: در این نوع بیماری انحراف جنسی، فرد با مالش قسمتی از بدن خود به‌ویژه آلت تناسلی به شخص دیگر تحریک شده و لذت می‌برد. در بیشتر موارد بیمار جنسی در مکان‌های شلوغ عمومی ناحیه تناسلی خود را با بدن یک زن می‌مالد. این اقدام در بسیاری از کشورها غیرقانونی است.
  6. مازوخیسم جنسی: در این حالت مریض جنسی در اثر درد جسمی یا روانی، تحریک شده و از این کار لذت می‌برد. این اصطلاح برگرفته از نویسنده اتریشی به نام لئوپولد فون ساخر – مازوخ است. این نویسنده در مورد خواسته‌های جنسی مازوخیسمی خود مطالبی نوشته بود. افراد مبتلا به مازوخیسم جنسی برای دستیابی به هیجان و اوج لذت جنسی از تحقیر، کتک خوردن یا رنج کشیدن استفاده می‌کنند. ممکن است این اقدامات محدود به تحقیر لفظی باشد یا شامل ضرب و شتم باشد. افراد مبتلا به مازوخیسم جنسی ممکن است با بریدن قسمتی از بدن، سوراخ کردن یا سوزاندن پوست خود تخیلاتشان را ارضاء کنند. این افراد ممکن است شریکی پیدا کنند که از تحمیل درد و تحقیر دیگران لذت ببرد. یکی از فعالیت‌های مازوخیسمی خطرناک و گاهی کشنده، خفگی است. در این حالت بیمار جنسی از طناب، حلقه یا کیسه پلاستیکی برای ایجاد حالت خفگی در زمان ارگاسم استفاده می‌کند. این کار برای افزایش حس ارگاسم انجام می‌شود. اما گاهی ممکن است منجر به مرگ شود.
  7. مازوخیسم جنسی: در این حالت مریض جنسی در اثر درد جسمی یا روانی، تحریک شده و از این کار لذت می‌برد. این اصطلاح برگرفته از نویسنده اتریشی به نام لئوپولد فون ساخر – مازوخ است. این نویسنده در مورد خواسته‌های جنسی مازوخیسمی خود مطالبی نوشته بود. افراد مبتلا به مازوخیسم جنسی برای دستیابی به هیجان و اوج لذت جنسی از تحقیر، کتک خوردن یا رنج کشیدن استفاده می‌کنند. ممکن است این اقدامات محدود به تحقیر لفظی باشد یا شامل ضرب و شتم باشد. افراد مبتلا به مازوخیسم جنسی ممکن است با بریدن قسمتی از بدن، سوراخ کردن یا سوزاندن پوست خود تخیلاتشان را ارضاء کنند. این افراد ممکن است شریکی پیدا کنند که از تحمیل درد و تحقیر دیگران لذت ببرد. یکی از فعالیت‌های مازوخیسمی خطرناک و گاهی کشنده، خفگی است. در این حالت بیمار جنسی از طناب، حلقه یا کیسه پلاستیکی برای ایجاد حالت خفگی در زمان ارگاسم استفاده می‌کند. این کار برای افزایش حس ارگاسم انجام می‌شود. اما گاهی ممکن است منجر به مرگ شود.
  8. مازوخیسم جنسی: در این حالت مریض جنسی در اثر درد جسمی یا روانی، تحریک شده و از این کار لذت می‌برد. این اصطلاح برگرفته از نویسنده اتریشی به نام لئوپولد فون ساخر – مازوخ است. این نویسنده در مورد خواسته‌های جنسی مازوخیسمی خود مطالبی نوشته بود. افراد مبتلا به مازوخیسم جنسی برای دستیابی به هیجان و اوج لذت جنسی از تحقیر، کتک خوردن یا رنج کشیدن استفاده می‌کنند. ممکن است این اقدامات محدود به تحقیر لفظی باشد یا شامل ضرب و شتم باشد. افراد مبتلا به مازوخیسم جنسی ممکن است با بریدن قسمتی از بدن، سوراخ کردن یا سوزاندن پوست خود تخیلاتشان را ارضاء کنند. این افراد ممکن است شریکی پیدا کنند که از تحمیل درد و تحقیر دیگران لذت ببرد. یکی از فعالیت‌های مازوخیسمی خطرناک و گاهی کشنده، خفگی است. در این حالت بیمار جنسی از طناب، حلقه یا کیسه پلاستیکی برای ایجاد حالت خفگی در زمان ارگاسم استفاده می‌کند. این کار برای افزایش حس ارگاسم انجام می‌شود. اما گاهی ممکن است منجر به مرگ شود.
  9. کوپروفیلیا (مدفوع دوستی): فردی که به این انحراف جنسی مبتلا است از مدفوع کردن روی شریک جنسی یا برعکس و خوردن مدفوع (مدفوع خواری) لذت جنسی می برد. معمولاً، بیمار در طول رابطه جنسی اقدام به بددهنی، تحقیر شریک جنسی و به کارگیری کلمات زشت به صورت وسواس گونه می کند. روانشناسان معتقدند این انحراف جنسی ریشه در تثبیت در مرحله مقعدی رشد روانی جنسی دارد و طرز رفتار مادر و خانواده نقش مهمی در ابتلا به آن دارد.
  10. نکروفیلی ها (جسد دوستی): در این شکل از اختلال نابهنجاری جنسی بیمار به برقراری ارتباط با اجساد علاقه دارد. بیمار کسی را می خواهد که مقاومتی از خود نشان ندهد و از سوی او طرد نشود.

علائم:

  1. مهمترین علامت شناخت یک بیمار مبتلا به انحرف جنسی، شناسایی عاملی است که باعث بروز تحریک جنسی در او می شود. هر چند عامل تحریک جنسی بسته به نوع اختلال در این افراد متفاوت است، اما بیماری مشخصات مشابهی دارد. فرد تقریبا همیشه با چیزی تحریک می شود که مشخصاتی یکسان یا بسیار شبیه به علاقه جنسی او دارد، برای مثال افرادی جذاب با سنی تقریبا یکسان. شدت تحریک جنسی در این افراد به قدری شدید است که باعث ناراحتی و عذاب او می شود. ماهیت غیرطبیعی و ممنوعه تمایل جنسی باعث بروز احساس ترس از مجازات و گناه در فرد می شود. دیگر علائم انحراف جنسی عبارتند از مشغولیت ذهنی بیش از حد به محرک جنسی به حدی که با زندگی و پیشرفت فرد تداخل پیدا می کند. بیماران دچار افسردگی و اضطراب هستند که با انجام رفتار پارافیلیک تخفیف می یابد، در نتیجه به چرخه ای اعتیادوار تبدیل می شود.

علت:

  • هنوز علت ایجاد انحراف جنسی در افراد مشخص نشده است. برخی از کارشناسان معتقدند این اختلال ناشی از آسیب‌های دوران کودکی مانند سوءاستفاده جنسی است. برخی دیگر از روان‌شناسان معتقدند انحراف جنسی از طریق شرطی‌سازی شروع می‌شود. اگر اشیاء یا موقعیت‌هایی خاص به طور مکرر با یک فعالیت جنسی لذت‌بخش همراه باشند، می‌توانند باعث بروز انحرافات جنسی شوند. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که کودکان قربانی یا ناظر رفتارهای جنسی نامناسب ممکن است آن رفتار را تقلید کنند و به‌مرور این رفتار در آنها تقویت می‌شود. در مطالعات دیگری اثبات شده است، رابطه بین هورمون‌ها، رفتار و سیستم عصبی باعث ایجاد این اختلال می‌شوند. این افراد معمولا علاقه خاصی به پرخاشگری دارند. در بیشتر موارد بیمار جنسی مبتلا به پارافیلیا در ایجاد روابط شخصی و جنسی با دیگران دچار مشکل می‌شود؛ بنابراین از طریق روش‌های غیرقابل‌قبول به دنبال کسب رضایت جنسی است. بسیاری از علائم انحراف جنسی در دوران نوجوانی شروع می‌شوند و تا بزرگسالی ادامه دارند. شدت و تخیلات مرتبط با مریضی جنسی در افراد متفاوت است. اما معمولاً با افزایش سن کاهش پیدا می‌کند. شرایط و عوامل زیر هم ممکن است باعث ایجاد انحرافات جنسی در افراد شوند:
  • ضربه روانی و جنسی.
  • مشکلات فیزیولوژیکی
  • مصرف بیش از حد الکل
  • عوامل فرهنگی و اجتماعی
  • پسرانی که مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند.
  • ترس از عملکرد جنسی یا صمیمیت با افراد
  • پسرانی که برای تنبیه مجبور به پوشیدن لباس زنانه می‌شوند.
  • پسران کوچکی که به دلیل تحریک شدن آلت تناسلی، توسط والدین تنبیه می‌شوند.

پیشگیری:

  • هر چند برچسب و ننگ زیادی در ارتباط با تمایلات جنسی منحرفانه وجود دارد و برخی از آنها غیرقانونی هستند، مشخص کردن نرخ موفقیت درمان تنها به موارد تکرار جرائم محدود می شود. بنابراین، تنها راه برای پیشگیری از رفتارهای پارافیلیک در آینده بر پیشگیری از دسترسی مجرم به قربانیان تمرکز دارد. پیشگیری از بروز این رفتارها در دیگران شامل کاهش ریسک فاکتورهای آن در زندگی شخصی و محیط اطراف فرد می شود.

تشخیص:

  • در اولین مرحله روان‌شناسان یا روانپزشکان مریض جنسی مبتلا به پارافیلیا را برای مصاحبه پزشکی و معاینه فیزیکی آماده می‌کنند. در ارزیابی اولیه آزمایش‌هایی هم انجام می‌شود. روان‌شناس به‌عنوان بخشی از معاینه از پرسش‌نامه‌های استاندارد برای تشخیص بیماری و روانشناسی شخصیت استفاده می‌کند. افراد مبتلا به انحراف جنسی ممکن است از اختلالات شخصیت یا اختلال خلقی هم رنج ببرند.

درمان طب نوین:

  • پارافیلیا قابل‌درمان بوده و روان‌شناس یا روانپزشک با روش‌های مختلف این بیماری جنسی را درمان می‌کند. روش‌های درمان شامل روانکاوی سنتی، هیپنوتیزم و تکنیک‌های رفتاردرمانی است. اخیراً گروهی از داروها به نام آنتی آندروژن‌ها برای برخی از انحرافات جنسی تجویز می‌شوند. این داروها سطح تستوسترون را موقتاً و به طور چشمگیری کاهش می‌دهند. این دارو میل جنسی را در مردان کاهش داده و تصاویر ذهنی از صحنه‌های تحریک‌کننده را کنترل می‌کند. شواهد نشان می‌دهد که ترکیب دارودرمانی و رفتاردرمانی می‌تواند در کنترل بیماری انحراف جنسی مؤثر باشد. برای اثربخشی بیشتر، درمان باید به‌صورت طولانی‌مدت انجام شود. عدم تمایل شخص به دستورالعمل‌های درمانی مانع موفقیت درمان می‌شود. این افراد باید قبل از آسیب رساندن به دیگران و انجام اقدامات غیرقانونی از روان‌شناس کمک بگیرند.

درمان طب سنتی:

  • انجام حجامت عام یک الی سه مرتبه.
  • شبی یک لیوان سرکه انگبین بخورید.
  • از مصرف محرک ها و همچنین فضای مجازی و یا هرچیزی که موجب تحریک شخص می شود پرهیز کند.

داروها:

  • سیپروترون استات
  • مدروکسی پروژسترون

فعالیت:

  • روزی نیم ساعت فعالیت مناسب بدنی انجام دهد.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات پاستوریزه پرهیز کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.