کاربر

درمان ورم مفاصل

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

ورم مفاصل: عبارت است از تورم مفصل، بزرگ شدن یک یا چند مفصل است که بر اثر ازدیاد مواد مایع درون مفصل ایجاد می شود. ورم بر اثر هرگونه آسیب دیدگی مانند شکستگی استخوان ها یا بیماری هایی مانند آرتروز و عفونت ایجاد می شود. این مواد مایع می تواند خون، چرک یا ترشحات باشد. علاوه بر آسیب دیدگی ها، بیماری آرتروز یکی از رایجترین دلائل ورم استخوان ها است. آتروز معمولاً روی مفاصلی که حرکات مکرر و دائمی انجام می دهند مانند مفصل زانو، لگن، انگشتان و آرنج تأثیر می گذارد و حتی ممکن است، روی همه مفاصل تأثیر گذار باشد. آتروز استخوان و روماتیسم ناشی از آرتروز دو نوع از رایجترین انواع آتروز هستند، اما این بیماری انواع مختلفی دارد. به صورت میانگین ۵۰ میلیون آمریکایی به انواع مختلفی از بیماری آرتروز دچار هستند. ممکن است تورم مفاصل بر اثر بروز یک آسیب دیدگی جدی یا شرایط حاد باشد پس همیشه در صورت بروز ورم زانو و دیگر مفاصل باید به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که ورم مفاصل همراه با علائم دیگری مانند تب، تورم، درد غیر قابل وصف، دردهای دائمی، بی تحرک شدن مفصل، قرمز شدن و افزایش حرارت در اطراف مفصل، کاهش وزن همراه باشد حتماً به پزشک مراجعه کنید.

انواع بیماری های التهاب مفاصل:

بیش از ۲۰۰ نوع بیماری التهاب مفاصل وجود دارد که در هفت گروه عمده طبقه‌بندی می‌شوند:

  1. التهاب مفاصل: التهاب، واکنشی طبیعی در روند بهبود بدن است. در واقع التهاب زمانی رخ می‌دهد که بدن مورد حمله‌ی ویروس‌ها و باکتری‌ها یا مورد آسیب‌ دیدگی‌هایی مانندسوختگی قرار گرفته باشد. هرچند، التهاب مفاصل در برخی از افراد بدون هیچ دلیل مشخص و واضحی بروز می‌کند. التهاب مفاصل ممکن است روی چند مفصل به‌ طور همزمان تأثیر بگذارد و موجب آسیب‌دیدگی سطح مفصل و استخوان زیرین شود. البته، همواره نمی‌توان التهاب مفصل را واکنشی طبیعی به جراحت یا عفونت دانست و همانطور که پیش از این هم گفته شد، گاهی هیچ دلیل مشخصی برای ابتلا به این بیماری وجود ندارد. چند نمونه از انواع التهاب مفصل: آرتریت روماتوئید، آرتریت راکتیو یا واکنشی (Reactive arthritis)، اسپوندیلیت آنکیلوزان یا روماتیسم ستون فقرات (Ankylosing spondylitis)، آرتریت همراه با کولیت یا پسوریازیس  (psoriasis)، واژه‌ی آرتریت به معنی التهاب مفاصل است، تورم می‌تواند روی تاندون‌ها و رباط‌ها اطراف مفاصل نیز تأثیر منفی بگذارد.
  2. آرتریت دژنراتیو یا مکانیکی: در این بیماری که یکی از انواع بیماری‌های التهاب مفاصل است، آسیبی جدی به غضروف انتهایی مفاصل وارد می‌شود. مهم‌ترین کارکرد غضروف کمک به حرکت روان مفاصل است. در این نوع بیماری غضروف با از دست دادن حالت لغزنده‌ی خود سفت می‌شود. برای جبران این نقص و تغییر در عملکرد مفاصل،‌ استخوان‌ها تغییر شکل می‌دهند تا ثبات خود را بهتر حفظ کنند. به همین دلیل مفاصل شکل اولیه‌ی خود را از دست می‌دهند. این تغییر آرتریتِ دژنراتیو یا مکانیکی ‌نام دارد. همچنین بیماری آرتریت دژنراتیو موجب شکنندگی مفاصل یا تورم در یک مفصل نیز می‌شود.
  3. درد عضلانی اسکلتی بافت نرم: بیماری درد عضلانی اسکلتی بافت نرم بیشتر از اینکه مفاصل و استخوان‌ها را درگیر کند موجب درد در بافت‌های نرم بدن می‌شود. همچون بیماری آرنج تنیس بازان، درد اغلب در عضو آسیب‌ دیده یا عضوی که بیشتر تحت‌ فشار قرار گرفته است، بروز می‌کند و معمولاً از ماهیچه‌ها و بافت نرم اطراف مفصل شروع می‌شود. شیوع و گسترش درد ممکن است نشان‌دهنده‌ی بیماری فیبرومیالژیا (fibromyalgia) نیز باشد.
  4. درد پشت: ممکن است که درد پشت از عضلات، دیسک‌ها، اعصاب، رباط‌ها، استخوان‌ها یا مفاصل شروع شود. درد پشت ممکن است ناشی از مشکلات اندام‌های داخلی بدن باشد. آرتروز می‌تواند یکی از علل شایع بروز درد پشت باشد. درد در ستون فقرات می‌تواند موجب بروز بیماری اسپوندیلوز (spondylosis) شود. این بیماری با تصویربرداری از ستون فقرات و انجام آزمایش‌های فیزیکی به‌راحتی قابل تشخیص، درمان و کنترل است. دیسک لغزنده یکی دیگر از علل ابتلا به دردپشت است که به دلیل پوکی استخوان یا نازک شدن استخوان‌ها ایجاد می‌شود. گاهی دکتر نمی‌تواند علت اصلی درد پشت را به‌ درستی تشخیص دهد و به همین دلیل، عامل اصلی بروز این بیماری در برخی افراد مشخص نمی‌شود.
  5. بیماری بافت همبند: بافت‌های همبند، مسئولیت حمایت، اتصال و جداسازی بافت‌ها و اعضای بدن را به عهده دارند. می‌توان تاندون‌ها، رباط‌ها و غضروف‌ها را در گروه بافت‌های همبند قرار داد. بیماری بافت همبند (CTD) موجب درد و تورم در مفصل می‌شود. در این حالت التهاب می‌تواند در بافت‌ پوست، ماهیچه، ریه‌ها و کلیه‌ها نمایان شود. فرد مبتلا ممکن است که علاوه ‌بر درد پشت، علائم دیگری هم داشته باشد و به همین‌ خاطر شاید مشورت با چند پزشک متخصص برای تشخیص درست بیماری لازم باشد. برخی از انواع بیماری CTD عبارتند از: لوپوس، اسکلرودرمی یا اسکلروز سیستمیک، درماتومیوزیت (dermatomyositis)،
  6. آرتریت عفونی: گاهی نفوذ عفونت‌های باکتریایی، ویروسی یا قارچی به مفصل، موجب پیدایش التهاب می‌گردد. باکتری‌هایی که عامل اصلی به وجود آمدن این بیماری هستند عبارتند از: باکتری شیگلا و سالمونلا که می‌توانند از طریقمسمومیت غذایی منتقل شوند،  عفونت کلامیدیا و سوزاک که از جمله باکتری‌های عامل بیماری های مقاربتی هستند، هپاتیت C (یکی از انواع هپاتیت نوعی بیماری عفونی است که از طریق خون آلوده منتقل می‌شود و استفاده از سرنگ مشترک امکان ابتلا به این بیماری را به ‌شدت افزایش می‌دهد)، عفونت‌ مفصل، اغلب با تجویز آنتی بیوتیک ها یا دیگر داروهای ضد میکروبی قابل‌ درمان است. البته، این بیماری می‌تواند در برخی از موارد مزمن شود، و اگر عفونت به موقع درمان نشود، ممکن است که مفصل هرگز به حالت اولیه‌ی خود بازنگردد.
  7. آرتریت متابولیک: اسیداوریک ماده‌‌ای شیمیایی است که در هنگام شکسته شدن ماده‌ی پورین توسط سلول‌ها تولید می‌شود. پورین‌ها معمولاً در سلول‌های انسان و برخی از انواع غذاها وجود دارند. اسیداوریک با ورود به خون، به سمت کلیه‌ها حرکت می‌کند و به ‌صورت ادرار از طریق کلیه‌ها دفع می‌شود. وقتی تولید اسید اوریک خیلی بیشتر از نیاز بدن باشد، بدن نمی‌تواند به ‌سرعت این ماده را دفع کند. اسیداوریک مازاد در بدن به‌صورت کریستال در مفصل رسوب می‌کند و همین مسئله منجر به بروز زخم‌های ناگهانی، دردهای شدید یا حملات نقرسی می‌شود. در صورت عدم کنترل و کاهش به موقع اسیداوریک در بدن، ممکن است که بیماری نقرس به ‌صورت یک بیماری مزمن بروز کند. این بیماری ممکن است یک یا چند مفصل کوچک مانند مفصل انگشت شست پا و مچ دست را به‌ طور همزمان درگیر کند. بیماری آرتریت متابولیک معمولاً اندام‌ها را درگیر می‌کند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که کریستال‌های اسیداوریک بیشتر در مفاصلی تشکیل می‌شوند که گرمای کمتری دارند و به اصطلاح خنک‌تر هستند.

علائم:

  1. ورم مفاصل ممکن است با علائم دیگری همراه باشد که این علائم به نوع آسیب دیدگی، بیماری، اختلال و شرایط بستگی دارد. علائم دیگری که ممکن است همراه باتورم مفاصل ایجاد شود شامل موارد زیر است:
  2. تب
  3. سختی مفصل
  4. بدشکلی مفصل
  5. کاهش تحرک مفصل
  6. درد همراه با ورم مفاصل
  7. حساس شدن مفصل هنگام لمس آن
  8. قرمزی، افزایش حرارت و تورم مفصل

علت:

  • پارگی تاندون
  • پارگی لیگامنت
  • شکستگی استخوان
  • بیماری اسپوندیلوز که باعث ورم مفاصل می شود
  • بیماری لوپوس اریتماتوز سیستمیک که یک اختلال خود ایمن است و باعث التهاب و درد مفصل می شود.
  • آرتروز: همه افراد می توانند در خطر ابتلا به بیماری آتروز باشند. بر اساس پژوهش های مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایالت متحده آمریکا بیماری آرتروز یکی از رایجترین دلائل بروز اختلال در مفاصل است. اما افراد پیر بر اثر از بین رفتن تاندون ها و لیگامنت ها با افزایش سن بیشتر از بقیه افراد در معرض ابتلا هستند. علاوه بر این افرادی که دچار اضافه وزن، استفاده مکرر از مفاصل برای انجام فعالیت های سنگین یا آسیب دیدگی های قبلی هستند، می توانند مستعد ورم مفاصل باشند. شما باید هنگام بروز ورم مفاصل به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است این تورم مفاصل بر اثر آسیب دیدگی های جزئی مانند استفاده بیش از حد از مفاصل، رگ به رگ شدن ایجاد شده باشد و با استراحت و استفاده از یخ روی مفصل این تورم کاهش یابد. آرتروز استخوان با از بین رفتن طبیعی غضروف ها با گذشت زمان ایجاد می شود. زمانی که غضروف های اطراف مفصل از بین رفتند و استخوان ها روی یکدگیر کشیده شدند ورم مفاصل ایجاد می شود.
  • روماتیسم: این نوع آرتروز التهابی یک بیماری خود ایمنی است، در این نوع بیماری سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت های سالم بدن حمله می کند. در این نوع بیماری بدن به عضوهایی که به مفاصل متصل هستند حمله می کند و باعث انباشتگی مواد مایع در مفاصل و در نهایت ورم مفاصل می شود. بر اساس اطلاعات بدست آمده حدود ۱٫۳ میلیون نفر از مردم آمریکا به این نوع آرتروز مبتلا هستند، این نوع بیماری می تواند علاوه بر آسیب دیدگی های غضروف ها روی تاندون ها و لیگامنت ها هم تأثیر بگذارد.
  • نقرس: این نوع از آرتروز زمانی ایجاد می شود که افزایش اسید اوریک در مفاصل باعث انباشته شدن این ماده شود و منجر به ورم مفاصل و درد می شود. این نوع آرتروز به صورت خفیف و شدید می باشد. اسید اوریک مایعی است که از تجزیه مواد خاص غذایی در بدن ایجاد می شود، این مایع معمولاً در خون حل می شود و از طریق ادرار از بدن دفع می شود.
  • آرتریت پسوریازیس: این بیماری همراه با بیماری پسوریازیس پوست ایجاد می شودبر اساس اطلاعات سازمان بین المللی سلامت داروهای ضدالتهاب بدون استروئید می توانند باعث کاهش درد و التهاب ناشی از این نوع اختلال شوند و در موارد شدید تر هم مصرف داروهای ضد روماتیسمی توصیه می شود.
  • آرتروزهای عفونی: در صورتی که ورم مفاصل بر اثر عفونتی ناشی از ورود باکتری ها و قارچ ها به بدن ایجاد شده باشد به این نوع آتروز، آتروز عفونی گفته می شود. این شرایط می تواند خفیف یا مزمن باشد. بر اساس سازمان بین المللی سلامت دو نوع باکتری می توانند باعث ایجاد این نوع آتروز شوند. در موارد شدید عفونت بر اثر باکتری های مایکوباکتریوم و باکتری سل ریوی و کاندیدا آلبیکنس یا آلبیکنز (عفونت حاصل از مخمر کاندیدا که در جاهای مرطوب بدن ایجاد می شود) ایجاد می شود. اگر چه شرایط مزمن بسیار به ندرت رخ می دهد. البته باید توجه داشت که بیماری آرتروز به تنهایی باعث تورم و ورم مفاصل نمی شود.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  1. سن
  2. بی تحرکی
  3. بیماری های خود ایمنی
  4. انجام ورزش های پر بخورد
  5. مصرف بیش از حد لبنیات بدون مصلح

پیشگیری:

  • عضلات خود را تقویت کنید
  • از انجام ورزش های پر بخورد پرهیز کنید.
  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای و همچنین لبنیات بدون مصلح پرهیز کنید.

تشخیص:

  1. انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار: زمانی که شما به مطب پزشک مراجعه می کنید پزشک سوالاتی در مورد شرح کامل سلامتی بدن از شما می پرسد سپس مفاصل شما را به صورت فیزیکی معاینه می کند. علاوه بر معاینه فیزیکی ورم مفاصل بیمار، پزشک سوالات زیر را از بیمار می پرسد: تورم در کجا ایجاد شده است؟ آیا عواملی ایجاد شده است که ورم مفاصل را تشدید کند؟ آیا عواملی ایجاد شده است که تورم مفاصل را بهبود بخشد؟ چه زمانی تورم شروع شد؟ آیا تورم شدید است؟ آیا علائم دیگری همزمان با ورم مفصل ایجاد شده است؟
  2. آزمایش خون، عکس برداری اشعه ایکس: پزشک ممکن است برای تشخیص علت ورم مفاصل، انجام تست های دیگری را توصیه کند این تست ها شامل آزمایش خون و عکس برداری بوسیله اشعه ایکس است. پزشک ممکن است برای تشخیص علت ورم مفاصل تست آسپیرین را توصیه کند در این نوع تست میزان کمی از مواد مایع درون مفصل متورم بوسیله سوزن بیرون کشیده می شود و سپس در آزمایشگاه برای تشخیص دلیل تورم مفصل تست می شود.

درمان طب نوین:

  • تورم مفصل یکی از علائم پاتالوژی یا آسیب شناسی است و درمان آن باید بر اساس علت بروز این عارضه انجام شود. ورم مفاصل باید بوسیله موارد درمانی مناسب و شناسایی علت درد درمان شود. مدیریت کردن این تورم باید بوسیله شناخت علت ورم مفاصل انجام شود از جمله این روش ها می توان موارد زیر را ذکر کرد:
  • استراحت دادن مفصل متورم
  • کمپرس سرد و گرم: به کاربردن کمپرس سرد و گرم مفید است، اما همیشه توصیه نمی شود چون ممکن است در بعضی از مواقع باعث تشدید تورم وعلائم دیگر شود.
  • بریس: استفاده از بریس مفاصل برای کاهش کشیدگی مناسب است و از مفاصل نگهداری می کند بستن مفصل با بانداژهای بسیار محکم توصیه نمی شود چون ممکن است ورم مفاصل را تشدید کند.
  • ماساژ دادن مفاصل: ماساژ دادن مفاصل با روغن می تواند تورم مفاصل را بیشتر کند، بنابراین مفاصل متورم را به منظورکاهش درد وتورم به صورت عمیق ماساژ ندهید.
  • دارو درمانی: مصرف داروهای ضد التهاب برای کاهش درد و ورم مفاصل موثر است این داروها در دو نوع خوراکی و تزریقی می تواند، استفاده شود. مصرف آنتی بیوتیک برای درمان عفونت مفاصل بسیارمهم است.
  • تزریق کورتیکواستروئید: در شرایط مزمن مانند ابتلا به روماتیسم ناشی از آرتروز مصرف داروی کورتیکو استروئید می تواند باعث جلوگیری و درمان ورم مفاصل شود. تزریق یا مصرف این ماده به صورت خوراکی در مراحل اولیه درمان توصیه نمی شود.
  • آسپرین کردن مفاصل: روش درمانی آسپیرین کردن مفاصل که در این روش درمانی آرتروسنتز (Arthrocentesis) با قرار دادن یک سوزن در مفصل و بیرون آوردن مواد مایع درون مفصل به تشخیص علت بروز ورم مفاصل، دلائل نامشخص بروز عارضه و یا عفونت مفاصل کمک می کند.
  • فیزیوتراپی: فیزیوتراپی می تواند، باعث کاهش درد، سختی و ورم مفاصل ناشی از بیماری آرتروز استخوان شود و به بهبود عملکرد مفصل کمک می کند. این درمان همچنین به شما کمک می کند که راحتر راه بروید، خم شوید، بدن خود را جمع کنید و بشینید. در واقع حدود ۲۰۰۰ مطالعه نشان می دهد که ترکیبی از فیزیوتراپی دستی و انجام تمرینات برای بیمارانی که دچار آرتروز استخوان هستند، بسیار موثر است و می تواند نیاز به عمل جراحی را به تأخیر بیندازد و یا از انجام آن جلوگیری کند. دو نوع کلی درمان فیزیوتراپی وجود دارد که به صورت فعال و غیر فعال می تواند به شما کمک کند تا بیماری آرتروز را مدیریت کنید: در درمان غیرفعال ورم مفاصل متخصص فیزیوتراپی بخش عمده ای از کارها را انجام می دهد که به آن درمان با دست گفته می شود. از جمله این درمان ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • یخ درمانی: این روش با کاهش جریان خون می تواند به کاهش ورم مفاصل کمک کند. به عنوان مثال پزشک فیزیوتراپی با قرار دادن یک کمپرس یخ روی مفاصل باعث کاهش تورم مفاصل می شود.
  • گرما درمانی: این روش باعث افزایش جریان خون و کاهش سختی مفصل و ماهیچه های اطراف آن می شود به عنوان مثال پزشک فیزیوتراپی با قرار دادن یک پد گرما بر روی مفصل آسیب دیده باعث افزایش جریان خون و کاهش ورم مفاصل می شود.
  • آب درمانی: به این روش درمان های آبی هم گفته می شود. در این نوع از درمان از آب برای درمان آرتروز استفاده می شود. آب درمانی چندین نوع مزیت دارد مثلاً شما می توانید تمرینات ورزشی آرامی در آب بدون اینکه علائم بیماری شما تشدید شود، انجام دهید یا استفاده از آب گرم می تواند حرکت مفاصل را آسان کند و به کاهش درد، ورم مفاصل و علائم دیگری بیماری کمک می کند. اما در تمرینات فعال بخش عمده کارها را خود شما انجام می دهید مانند انجام تمرینات ورزشی در خانه. از این ورزش ها و تمرینات می توان به موارد زیر اشاره کرد: تمرینات استقامتی: پزشک فیزیوتراپی تمرینات اسقامتی را به شما آموزش خواهد داد که شما بتوانید با انجام آنها در خانه مفاصل خود را قوی تر کنید و باعث کاهش ورم مفاصل شوید. انجام حرکاتی برای مفصل ساق پا می تواند باعث ایجاد استقامت در این مفصل شود استقامت این مفصل به تنهایی می تواند باعث کاهش درد ناشی از آرتروز شود. تمرینات انعطافی: به دلیل اینکه آرتروز روی انعطاف مفاصل تأثیر می گذارد و باعث بی تحرکی مفصل می شود، انجام تمرینات انعطافی بسیار مهم است انجام این تمرینات به صورت منظم باعث افزایش دامنه حرکتی مفصل، افزایش انعطاف و بازگشت عملکرد طبیعی و کاهش ورم مفاصل می شود.
  • جراحی: در بعضی از موارد، اختلالات مفصل و از بین رفتن استخوان باید بوسیله جراحی درمان شود، که می تواند شامل تعویض یک طرف مفصل یا کل مفصل باشد. البته جراحی فقز در تعدادی محدودی از بیماران که به روش های درمان بدون جراحی ورم مفاصل مقاوم می باشند از سوی پزشک تجویز می شود. ورم مفاصل علاوه بر سالمندان در کودکان نیز بر اثر شکستگی و … می تواند به جود آید. ورم مفاصل در بارداری باید مورد توجه قرار گرفته و با پزشک معالج در این مورد صحبت شود. تورم مفاصل می تواند در قسمت زانو، مچ، شانه و دیگر مفاصل بدن رخ دهد. تورم مفاصل ممکن است مزمن یا شدید و ناگهانی و همراه با درد باشد. درمان این بیماری باید با توجه به علت ورم مفاصل صورت بگیرد. درمان های بدون جراحی در اکثر موارد ابتلا به این بیماری بعنوان یک روش درمان قطعی می تواند کمک کند و جراحی فقط در مورد بعضی از بیماران توصیه می شود.

درمان طب سنتی:

  • کاکل ذرت روزی دو بار بجوشانید و میل کنید.
  • شبی یک قاشق مرباخوری اسفند خوراکی با آب ببلعید.
  • بعد از بهبودی زالودرمانی و حجامت موضعی انجام دهید.
  • با روغن های گرم نظیر بادام تلخ موضع را خوب ماساژ دهید.
  • هر 8 ساعت یک قاشق مرباخوری سیاهدانه و عسل (دوسین) بخورید.
  • اسفند 15 گرم + پودینه 20 گرم + تخم شوید 20 گرم + مرزنجوش 20 گرم + ناخنک 25 گرم، همه را نرم کوبیده در 400 گرم روغن زیتون جوشانده از محلول حاصل به محل بیماری بمالند. (بسیار مجرب)
  • پوست ریشه رازیانه، پوست ریشه کبر، ریشه کرفس، تخم کرفس، رازیانه، انیسون، نانخواه و سورنجان را به نسبت مساوی بجوشانید و آب صاف کرده آن را با عسل یا نبات شیرین کنید و به مرور بنوشید.
  • اگر دچار ورم مفصل شده اید، ضمن پرهیز از خوردن اسفناج باید کاسنی، تربچه و گل کلم زیاد میل کنید و برای درمان آن نیز می توانید بابونه شیرازی، بابونه گاو چشم، گل برنجاسب، مرزنجوش، آویشن شیرازی و مغز ناخنک را به نسبت مساوی بجوشانید و آب غلیظ آن را روی ورم بمالید.
  • صبر زرد، زنجبیل، مقل ازرق، دانه های اسفند، درونج، زرمباد، زنیان و بادیان از هر کدام ۵ گرم و پوست هلیله زرد، تخم کرفس، گل بنفشه، گل زوفا، مغز تخم زبان گنجشک و سورنجان از هر کدام ۱۰ گرم، همه را نرم بسایید، بعد مقداری مربای بالنگ را با آن مخلوط کنید و صبح، ظهر و شب و هر مرتبه یک قاشق شربت خوری از آن را میل فرمایید.
  • سورنجان 1 واحد + زنجبیل 2.5 واحد + زیره 2.5 واحد صبر زرد 2.5 واحد عسل کف نگرفته 5.5 واحد، شیوه ساخت دارو: اجزاء داروها را کوبیده از کلک رد کنند، سپس، باعسل ترکیب کنند تا خمیر شود. خمیر را به صورت حب در آورده و در نشاسته غلتانده و در جای خشک و خنک نگهداری کنند. مصرف این دارو برای زنان باردار و افرادی که سابقه فشارخون دارند ممنوع است. در طول مدت درمان نیز، باید هر روز فشارخون بیمار کنترل شود و در صورت رسیدن آن به بالای 14 مصرف دارو قطع شود. در ابتدای درمان ممکن است کمی درد بیشتر شود. (بسیار مجرب).

درمان ورم مفاصل همراه با درد:

  • اسفناج تازه را کوبیده و بر آن ضماد کنید.
  • تخم ترب کوبیده شده را بر موضع ضماد کنید.
  • تخم مرزه کوبیده را با کمی آب خمیر کرده و ضماد کنید.
  • سوسن زرد تازه یا رب اصل سوس را بر موضع مالش دهید.
  • معیه سایله، پیه مرغ، موم، روغن گل را مخلوط کنید و روی آن بمالید.
  • روغن گل را بر موضع ضماد کنید و مقداری هم بخورید و موضع را خیلی گرم نگه دارید.
  • مغز گردوی تازه را با شیره خشخاش نرم کنید و با سرکه مرهم سازید و روی موضع بمالید.
  • آرد سبوس برنج، روغن زیتون و سرکه را با هم مخلوط کرده و به صورت مرهم درآورید و بر موضع ضماد کنید.
  • پودر زنجبیل را با نفت مخلوط کنید و در ته ظرف آلومینیمی بزرگی بجوشانید تا به شکل مرهم نرمی درآید، بعد بر موضع ضماد کنید.
  • بیست گرم، برگ جعفری خشک را در نیم لیتر آب جوش، ۱۵ دقیقه دم کنید و هر روز سه تا پنج مرتبه و هر بار نیم فنجان از آب آن را بنوشید.
  • میخک، زنجبیل، دارچین، سورنجان، خولنجان و جوز هندی را به نسبت مساوی نرم بسایید، بعد در روغن زیتون بریزید و روی آتش ملایم گذاشته و پس از گرم شدن مقداری موم در آن حل کنید و پس از آماده شدن روزی سه مرتبه بر موضع بمالید.
  • اگر دچار ورم مفاصل شده اید و آن با درد توام است ضمن پرهیز از خوردن سرکه، ترشی جات، ترشک، اسفناج و هندوانه، باید از خوراکی هایی که ورم و درد را کاهش می دهند بیشتر استفاده کنید، مانند: توت فرنگی، لیمو، زنجبیل با آب ترب خام، تخم مرزه و آب جوشانده ریشه خشخاش.
  • مقل ازرق، شهم حنظل، جاوشیر خشک، انزروت، دانه های اسفند و اوشق از هر کدام ۱۰ گرم، تخم مورد و پوست هلیله زرد از هر کدام ۲۰ گرم، سكبينج ۳۰ گرم و عاقرقرها، سنبل الطيب و اسطوخدوس هندی از هر کدام ۵ گرم، همه را نرم بسایید، بعد با گل قند عسلی مخلوط کنید تا به صورت خمیری درآید و صبح، ظهر و شب و هر مرتبه یک قاشق چایخوری از آن را میل کنید.
  • برای درمان آن نیز می توانید تخم گشنیز، مقل ازرق، جوز هندی، عود، شقاقل و جدوار از هر کدام ۵ گرم و سورنجان، زنیان، گل محمدی، پودینه، تخم شوید و تخم شنبلیله از هر کدام ۱۰ گرم، همه را نرم بسایید، بعد با ۲۰ گرم کنجد کوبیده شده و مقداری گلاب و سرکه مخلوط کنید و روزی سه بار بر موضع مالش دهید.
  • بوزیدان، بومادران و بابونه شیرازی از هر کدام ۲۰ گرم و بادرنجبویه ۳۰ گرم، همه را نیم کوب کرده و ۱۰ قسمت کنید و هر قسمت از آن را یک روز صبح بجوشانید، بعد آب آن را صاف و شیرین ساخته و بنوشید و تفاله آن را نیز مجدد بخیسانید و عصر همان روز باز هم بجوشانید، سپس آب آن را صاف و شیرین کرده و بنوشید.

داروها:

  • آسپیرین
  • ناپروکسن
  • سولینداک
  • دیکلوفناک
  • ایبوپروفن
  • استامینوفن
  • گلوکوزامین
  • سلکوکسیب

فعالیت های بدنی:

  • با مشورت با طبیب، روزی 30 دقیقه فعالیت بدنی مناسب داشته باشید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف غذاهایی با طبع سرد پرهیز کنید و در عوض از غذاهایی با طبع گرم استفاده کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.