کاربر

درمان مسمومیت حاملگی (پره اکلامپسی و اکلامپسی)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مسمومیت حاملگی: عبارت است از یک اختلال خطرناک در فشارخون، کارکرد کلیه و دستگاه عصبی مرکزی که ممکن است از هفته 20 بارداری تا روز 7 پس از زایمان رخ می دهد.

علائم:

  1. اغماء
  2. تشنج
  3. سردرد
  4. تاری دید
  5. درد شکم
  6. تحریک پذیری
  7. پروتئین در ادرار
  8. افزایش مداوم فشارخون
  9. تورم و پف کردگی مداوم
  10. بدتر شدن علائم فوق کشیدگی عضلات
  11. پف کردن صورت، دست ها و پاها که در صبح شدیدتر است.
  12. افزایش قابل ملاحظه فشارخون هرچند در محدوده طبیعی قرار داشته باشد.
  13. افزایش وزن بیش از حد (بیش از 450 گرم در هفته در سه ماهه آخر بارداری)

علت:

  • ناشناخته، معتقدند ناشی از ماده یا سمی است که جفت تولید می کند.
  • علت دقیق مسمومیت بارداری شامل عوامل مختلفی می‌شود. پزشکان معتقدند که این ماده از جفت شروع می‌شود، اندامی که جنین را در تمام دوران بارداری تغذیه می کند. در اوایل بارداری، رگ های خونی جدید ایجاد و تکامل می یابند تا خون را به طور موثر به جفت بفرستند.
    در زنان مبتلا به مسمومیت بارداری به نظر نمی رسد که این رگ های خونی به درستی رشد کرده و عملکرد خوبی داشته باشند. آنها باریکتر از رگ های خونی طبیعی هستند و واکنش متفاوتی نسبت به سیگنالینگ هورمونی نشان می دهند که باعث محدود شدن خون در آنها می شود. علل این پیشرفت غیر طبیعی ممکن است شامل موارد زیر باشد: جریان خون ناکافی به رحم، آسیب به رگ های خونی، مشکلی در سیستم ایمنی بدن، ژن های خاصی.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  1. دیابت شیرین
  2. تغذیه نامناسب
  3. سیگار کشیدن
  4. سوء مصرف الکل
  5. سابقه فشارخون بالا
  6. بیماری کلیوی مزمن
  7. استفاده از داروهای روانگردان
  8. سابقه خانوادگی اکلامپسی یا پره اکلامپسی
  9. حاملگی اول، مسمومیت در یک حاملگی بدان معنی نیست که در حاملگی های بعدی عود خواهد کرد.

پیشگیری:

  • مراقبت پیش از تولد مناسب در سرتاسر دوران بارداری، در طول بارداری از سیگار، داروهای روانگردان یا الکل استفاده نکنید، در طول بارداری از یک رژیم غذایی طبیعی و کاملاً متعادل استفاده کنید. در صورت تجویز مکمل های ویتامین و معدنی پیش از زایمان را مصرف کنید. بدون توصیه پزشک هیچ دارویی از جمله داروهای بدون نیاز به نسخه را مصرف نکنید.

عواقب مورد انتظار:

  • مسمومیت در صورت تشخیص و درمان در طول بارداری، معمولاً ظرف 7 روز پس از زایمان بدون هیچ عارضه ای از بین می رود، در موارد نادر کشنده است. اگر مسمومیت باعث زایمان نارس گردد، احتمال زنده ماندن نوزاد به رسیدن بودن آن بستگی دارد. مرگ جنین شایع است.

عوارض احتمالی:

  1. تشنج
  2. ادم ریه
  3. سکته مغزی
  4. افزایش خطر فشار خون بالا بدون ارتباط با بارداری پس از 35 سالگی

تشخیص:

  1. آزمایش ادرار: برای اندازه گیری پروتئین ها.
  2. آزمایش خون: برای بررسی پلاکت ها و جستجوی مواد شیمیایی کلیه یا کبد.
  3. سونوگرافی: آزمایشات بدون استرس یا پروفایل بیوفیزیکی برای دیدن چگونگی رشد کودک شما.

درمان طب نوین:

  • هیدرالازین یا داروی فشارخون دیگر
  • تزریق استروئید برای کمک به رشد سریع ریه های کودک
  • تزریق منیزیم برای جلوگیری از تشنج مربوط به مسمومیت بارداری
  • دارو برای جلوگیری از تشنج، کاهش فشار خون و جلوگیری از مشکلات دیگر
  • برای مسمومیت بارداری شدید، حتی اگر نزدیک به سن زایمان نباشید، ممکن است لازم باشد پزشک فوراً کودک شما را به دنیا بیاورد. پس از آن علائم مسمومیت بارداری باید طی ۱ تا ۶ هفته از بین برود، اما ممکن است بیشتر طول بکشد.
  • تنها راه درمان مسمومیت بارداری، زایمان است. حتی پس از زایمان، علائم پره اکلامپسی می‌تواند ۱ تا ۶ هفته یا بیشتر ادامه داشته باشد. پزشک شما بر اساس میزان فاصله با تاریخ زایمان، وضعیت خوبی که کودک در رحم شما دارد و شدت مسمومیت بارداری در مورد زمان زایمان با شما صحبت خواهد کرد. اگر کودک شما به خوبی رشد کرده باشد، معمولاً در هفته ۳۷ یا بعد، پزشک ممکن است بخواهد زایمان کنید یا شما را سزارین کند. این باعث می شود مسمومیت بارداری بدتر نشود. اگر کودک شما نزدیک به زمان زایمان نباشد، شما و پزشک می توانید مسمومیت بارداری خفیف را درمان کنید تا زمانی که کودک شما به اندازه کافی رشد کند که با خیال راحت زایمان کنید. هرچه زایمان به موعد مقرر نزدیکتر باشد، برای کودک شما بهتر است. موارد زیر ممکن است بسته به شرایط به شما تجویز شود: استراحت مطلق در رختخواب، یا در خانه یا در بیمارستان؛ بیشتر به سمت چپ خود دراز بکشید، نظارت دقیق با دستگاه اندازه گیری ضربان قلب جنین و انجام سونوگرافی های مکرر، داروهایی برای کاهش فشارخون، آزمایش خون و ادرار، همچنین ممکن است پزشک به شما بگوید که در بیمارستان بمانید تا بتوانند از نزدیک شما را تحت نظر بگیرند. درمانی که در بیمارستان ممکن است دریافت کنید:

داروها:

  • داروهای ضد پر فشاری خون برای کاهش فشار خون، ضد تشنج ها برای پیشگیری از تشنج، سولفات منیزیم (داخل وریدی).

فعالیت:

  • بیشتر مواقع استراحت کنید؛ این امر در کنترل مسمومیت مهم است، برای کمک به گردش خون، روی سمت چپ خود استراحت کنید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات پرهیز کنید.
  • خوردنی های مفید: خوراک کدو خورشتی با قارچ، خوراک قارچ و لوبیا سبز، خوراک قارچ و فلفل دلمه ای، خوراک قارچ طعم دار، خوراک قارچ و بامیه، خوراک گل کلم، خوراک تند بامیه، خورش قیمه بادمجان، خورش بامیه با قارچ، سوپ کدو خورشتی، سوپ کدو حلوایی، سوپ قارچ ۱، سوپ کلم قمری، سوپ کلم بروکلی ۱، سوپ گل کلم، سوپ کدو قلیانی، سس گوجه فرنگی ۱، سس معطر.
  • خوردنی های مضر: خوراک باقلا، خوراک عدسی با کشمش، خوراک عدسی ساده، خوراک لوبیا سفید ساده، خوراک لوبیا لعاب دار، خوراک کشمشی، آش گندم با حبوبات، آش گندم با سبزیجات، آش گندم با شلغم، آش باقلا، آش لپه ۲، آش شله قلمکار، آش عدس ۲، آش برنج، آش حبوبات و غله ۱، آش شوید باقلی، آش کلم قمری با عدس، آش برگ چغندر، آش حبوبات ۱، حلیم عدسی با سویا ۲، حلیم گندم با سویا، حلیم گندم با عدس، صیفی پلو، آلبالو پلو، ساطری پلو، شوید باقالی پلو، دم پخت گوجه ۱، لپه پلو، کلم قمری پلو، دمی شیرازی، عدس پلو ساده، عدس پلو با سویا، نخود فرنگی پلو ۱، خورش شوید باقالی، کتلت عدس ۱، کتلت عدس ۲، کتلت ذرت، کتلت سیب زمینی و حبوبات، کتلت سویا با گندم جوانه زده، برگر لوبیا سفید، برگر لوبیا چشم بلبلی، پن کیک سیب زمینی، سوسیس فانتزی، کوفته سبزیجات.
error: محتوا محافظت شده می باشد.