عفونت کلامیدیایی: کلامیدیاها انگل های داخلی سلولی هستند که بسیاری از خصوصیات فیزیکی آنها مثل ویروس ها است. این میکروب ها باعث التهاب پیشابراه (لوله ای که مثانه را به خارج وصل می کند)، مهبل، گردن رحم، لوله های فالوپ، مقعد و تخمدان ها می شوند. عفونت با این میکروب ها یکی از بیماری های شایع آمیزشی است. عفونت کلامیدیایی ممکن است به چشم ها یا ریه های نوزاد تازه به دنیا آمده نیز وارد شود. اگر میکروب کلامیدیا در زیر میکروسکوپ یا در کشت ترشحات هر کسی که فعالیت جنسی دارد دیده می شود، تمام شرکای جنسی وی باید درمان شوند.
علائم:
- تب
- اسهال
- گلودرد
- درد شکمی
- تورم پلک ها
- قرمزی چشم
- قرمزی در گلو
- خارش و تحریک
- ترشح زرد از مهبل
- نیاز مکرر به دفع ادرار
- ناراحتی یا درد تناسلی
- ناراحتی به هنگام ادرار
- تورم غدد لنفاوی گردن
- تورم، درد یا ترشح از مقعد
- درد در هنگام رابطه جنسی
- درد یا سوزش هنگام دفع ادرار
- درد و تورم در یک یا هر دو بیضه
- قرمزی در مهبل یا نوک آلت تناسلی
- خونریزی بین پریودی یا بعد از رابطه جنسی
- گاهی هیچ علامتی در مراحل اولیه وجود ندارد.
- ترشحات آبکی، شیری یا چرکی از پیشابراه (در مردان)
علت:
- کلامیدیا از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی منتقل می شود. همچنین امکان انتقال آن از طریق اسباب بازی های جنسی مشترک نیز وجود دارد. علاوه بر این، کلامیدیا هنگامزایمان واژنینال نیز از مادر به نوزاد منتقل و باعث پنومونی و آسیب چشم نوزاد می شود. غربالگری و درمان کلامیدیا در زنان باردار بهترین راه پیشگیری از کلامیدیا نوزادان است.
عوامل افزایش دهنده خطر:
- دیابت
- نامناسب بود وضعیت سلامت عمومی فرد
- فعالیت جنسی حفاظت نشده به خصوص در دختران جوان
- این عوامل به علاوه نرسیدن نور باعث رشد میکروب ها می شوند.
- گرم بودن هوا، عدم تهویه مناسب هوا به علت لباس زیر نامناسب، یا هر علت دیگری که باعث افزایش رطوبت و گرمای ناحیه شود.
پیشگیری:
- استفاده از کاندوم، درمان تمامی شرکای جنسی فرد بیمار. درمان معولاً با یک آنتی بیوتیک خوراکی مثل تتراسیکلین به مدت دو هفته انجام می گیرد.
عواقب مورد انتظار:
- با درمان آنتی بیوتیک به مقدار کافی، عفونت کاملاً خوب می شود.
عوارض احتمالی:
- عفونت کبد
- بروز عفونت ثانویه
- عقیم شدن در زنان
- آلوده کردن شریک جنسی
- امکان دارد حاملگی را عارضه دار کند.
تشخیص:
- آزمایش ادرار:در این آزمایش نمونهای از ادرار فرد گرفته و در آزمایشگاه آنالیز میشود.
- انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار: اولین مرحله برای تشخیص کلامیدیا بررسی علائم فیزیکی بیمار است. معاینه فیزیکی به پزشک اجازه می دهد تا هرگونه ترشح، زخم، و یا علائم غیر معمول را بررسی نماید.
- نمونه برداری با سوآب از دهانهی رحم:در این آزمایش پزشک با استفاده از سوآب، نمونهای از ترشحات دهانهی رحم را برای آزمایش برمیدارد. برخی زنان ترجیح میدهند، خودشان سوآب ترشحات واژن را انجام دهند که به همان اندازهی سوآب پزشک موثر است. در مردان، پزشک به وسیله یک سوآب باریک نمونهای از ترشحات را از انتهای آلت تناسلی بر میدارد. در برخی موارد، ممکن است که پزشک نیاز به نمونهبرداری با سوآب از مقعد نیز داشته باشد.
درمان طب نوین:
- تجویز آنتی بیوتیک: معمولاً درمان كلاميديا بسيار آسان است، پزشک برای درمان عفونت ها، آنتی بیوتیک تجويز می کند، گاهی اوقات فقط لازم است كه یک دوز دارو مصرف کنید، روش دیگر درمان کلامیدیا به مدت ٧ روز ادامه دارد، پزشک بهترين روش درمانى را براى شما توصيه خواهد كرد، اگر لازم باشد تا به دليل كلاميديا تحت درمان قرار بگيريد، شركاى جنسى شما نيز حتماً بايد تحت درمان قرار بگيرند، در غير اين صورت دوباره به اين بيمارى مبتلا خواهيد شد و يا آن را به ديگران نيز انتقال خواهيد داد. در برخى از موارد، پزشک هم برای شما و هم براى شریک جنسى شما دارو تجويز مى كند.
درمان طب سنتی:
- لاغر کرد در صورت چاقی
- از دوش مهبل استفاده نکنید.
- از پوشیدن شلوار تنگ خودداری کنید.
- دود عنبر نساء به موضع عفونت بدهید.
- پس از رفتن به توالت، ناحیه را از جلو به عقب بشویید.
- اگر دیابت دارید، برنامه درمانی خود را دقیقاً رعایت کنید.
- به جای خوابیدن در وان پر از آب، بهتر است دوش بگیرید.
- انجام آزمایش برای سایر بیماری های آمیزشی توصیه می شود.
- پس از کامل کردن دوره درمان، برای معاینه مجدد مراجعه نمایید.
- سیاهدانه و عسل هر 6 ساعت یک قاشق مرباخوری بخورید.
- با لباس خیس، به خصوص لباس شنای خیس، به مدت طولانی نچرخید.
- حجامت عام یک مرحله، حجامت ساکرال یک مرحله، حجامت ساقین یک مرحله.
- ناحیه تناسلی را تمیز نگاه دارید، برای این کار از صابون ساده و غیر معطر استفاده کنید.
- لباس زیر باید نخی باشد. از لباس زیرهای نایلونی یا شبیه آن که اجازه تهویه مناسب هوا را نمی دهند استفاده نکنید.
- از آنتی بیوتیک های خانگی مانند دارچین، شلغم، عسل، سیر، پیاز، تره فرنگی، لیمو، میخک، سرکه، زنجبیل، زردچوبه، آویشن، سیاهدانه استفاده کنید.
- داخل شلغم را خالی کنید و در فضای خالی شده عسل بریزید 3 ساعت بعد، شلغم آب انداخته و معجون حاصل يكي از بهترین و قوی ترین داروهای سرماخوردگی ست.
- هنگام داشتن عفونت از مصرف فرآورده های حیوانی (لبنیات، انواع گوشت، تخم مرغ و مرغ)، قند و شکر و هرچیزی که از این فرآورده داخل آن باشد، سوسیس و کالباس، فست فود، آب یخ، نوشابه، انواع کنسرو، شکلات، کاکائو، پرتقال، نارنگی، خیار، نسکافه، قهوه، شیرینی های قنادی، غذاهای سرخ کرده، غذاهای گوشتی و لبنی (چون این مواد در آزمایشگاه برای کشت میکروب استفاده می شود) پرهیز کنید.
- روش تهیه آنتی بیوتیک طبیعی پنج میوه: برای درمان بیماریهای عفونی می توان در منزل یک آنتی بیوتیک طبیعی تهیه کرد: دو لیوان از مخلوطِ رنده شدهِ: “سیب، به، شلغم، زردک یا هویج، کدو حلوایی ” را با یک استکان آب ۲۵ دقیقه بجوشانید سپس یک قاشق شیره انگور طبیعی اضافه و مخلوط کنید، و این خوراکی را بجای وعده ناهار و شام بخورید. چون در این خوراک هویج وجود دارد بعد از ۲۴ ساعت قابل استفاده نیست.
داروها:
- پنی سیلین
- تتراسایکلین
- آمپی سیلین
- اریترومایسین
- اسپیرامایسین
- آموکسی سیلین
- داکسی سایکلین
فعالیت:
- از فعالیت بیش از حدف گرما و تعریق بیش از حد خودداری کنید. فعالیت جنسی را تا زمان کامل شدن درمان و رفع علائم متقوف کنید. برای بهبود حدود سه هفته صبر کنید.
رژیم غذایی:
- از مصرف سرخ کردنی ها، فرآورده های کارخانه ای و لبنیات خصوصاً لبنیات پاستوریزه پرهیز کنید.
نکته:
- امکان انتقال از طریق بوسیدن دهان به دهان وجود ندارد. با این حال، در صورت برقراری رابطه جنسی دهانی و بوسیدن دستگاه تناسلی همسر، ممکن است در معرض خطر باشید. کلامیدیا از طریق صندلی توالت پخش نمی شود.