کاربر

درمان عفونت پروستات (پروستاتیت باکتریایی)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

عفونت پروستات (پروستاتیت باکتریایی): عبارت است از در بعضی موارد، باکتری ها باعث عفونت پروستات و در نتیجه التهاب این اندام می شوند. نام پزشکی این عارضه، پروستاتیت باکتریایی است. این مشکل منجر به درد شدید و تغییر در ادرار می شود. پروستات، غده ای کوچک به شکل گردو است که بخشی از دستگاه تناسلی مردانه محسوب می شود. این غده دقیقاً زیر مثانه قرار داشته و یکی از بخش های موجود در منی را تولید می کند. پیشاب راه یعنی لوله ای که مثانه را به آلت وصل می کند. از درون پروستات عبور کرده و ادرار را انتفال می دهد. پروستاتیت یکی از مشکلات شایع در پروستات است که احتمالاً منجر به مجموعه متفاوتی از علائم مثل درد و مشکل در ادرار می شود.

انواع پروستاتیت باکتریایی:

  1. پروستاتیت باکتریایی حاد: اگر شخص دچار عفونت پروستات کوتاه مدت یا حاد شود، علائم این عارضه بسیار شدید و ناگهانی خواهند بود. پروستاتیت به معنای التهاب پروستات است. پروستاتیت حاد شایع نیست و علت آن همواره عفونت است. عفونت نیازمند درمان سریع است چون می تواند باعث مشکلات جدی شود.
  2. پروستاتیت باکتریایی مزمن: علائم پروستاتیت باکتریایی مزمن یا بلند مدت معمولاً به صورت تناوبی و در طول چندین ماه دیده می شوند. اگر التهاب ناشی از عفونت باشد، این عارضه را پروستاتیت باکتریایی مزمن می نامند. اگر این عارضه علتی غیر از عفونت داشته باشد، این مشکل پروستاتیت مزمن یا سندرم درد مزمن لگن نامیده می شود. این اختلال در 10 تا 15 درصد از مردان دیده می شود.

علائم پروستاتیت باکتریایی حاد:

  1. علائم به صورت ناگهانی و شدید ظاهر می شوند. این علائم عبارتند از:
  2. استفراغ
  3. درد بدن
  4. تب یا لرز
  5. ادرار مکرر
  6. حالت تهوع
  7. بوی بد ادرار
  8. دشواری در ادرار کردن
  9. دو یا سه بار ادرار در شب
  10. وجود خون در ادرار یا منی
  11. سوزش دردناک هنگام ادرار کردن
  12. درد در قسمت تحتانی شکم یا کمر

علائم پروستاتیت باکتریایی مزمن:

  1. این علائم معمولاً خفیف تا ملایم بوده و به صورت تدریجی یا در طول چندین ماه ظاهر می شوند. پروستاتیت باکتریایی در صورتی مزمن محسوب می شود که علائم به مدت حداقل سه ماه وجود داشته و شامل موارد زیر باشند:
  2. UTI
  3. درد مثانه
  4. ادرار مکرر
  5. انزال دردناک
  6. درد در بیضه ها یا آلت تناسلی
  7. حس اضطرار برای ادرار کردن
  8. سوزش و درد هنگام ادرار کردن
  9. درد در قسمت تحتانی شکم، پشت یا کشاله ران

علت:

  • پروستاتیت حاد ناشی از عفونت باکتریایی است. گاهی باکتری های ادرار از طریق پیشاب راه به عقب حرکت کرده و وارد غده پروستات می شوند. اگر باکتری ها با استفاده از آنتی بیوتیک کشته نشوند، احتمال دارد پروستاتیت دوباره رخ داده و به پروستاتیت مزمن تبدیل شود. باید توجه داشت که نحوه تاثیر دیگر علل این عارضه به صورت کامل مشخص نیست. با این حال، در صورت فقدان عفونت باکتریایی، پروستاتیت احتمالاً ناشی از صدمه به اعصاب مجاری ادراری تحتانی بعد از جراحی یا تروما است. همچنین، این عارضه می تواند ناشی از واکنش سیستم ایمنی به عفونت قبلی در مجاری ادراری (UTI) باشد.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  1. استفاده از سوند
  2. عفونت مثانه یا UTI
  3. سابقه ابتلا به پروستاتیت
  4. مشکل در مجاری ادراری
  5. صدمه به لگن خاصره بعد از عمل های جراحی مربوط به پیشاب راه یا پروستات

عوارض احتمالی:

  1. اختلال عملکرد جنسی
  2. عفونت باکتریایی در جریان خون
  3. التهاب اندام های تناسلی نزدیک پروستات
  4. آبسه پروستات؛ یک حفره پر از چرک در پروستات

تشخیص:

  1. بررسی سابقه پزشکی
  2. پرسش در مورد علائم
  3. انجام معاینه بدنی شامل معاینه مقعدی
  4. آزمایش منی برای یافتن نشانه های عفونت
  5. آزمایش نمونه ادرار برای یافتن نشانه های عفونت
  6. آزمایش خون برای یافتن نشانه های عفونت یا دیگر مشکلات
  7. ماساژ پروستات و بررسی مواد خروجی برای یافتن موارد غیر عادی
  8. بیوپسی شامل برداشتن بخشی از بافت پروستات و بررسی آن زیر میکروسکوپ
  9. تصویربرداری برای بررسی وجود انسداد یا دیگر مشکلات در مجاری ادراری یا پروستات

درمان طب نوین:

  • درمان به علائم، نتایج آزمایشات آزمایشگاهی و یافته ها در طول بازدید بیمار بستگی دارد. بیماران ممکن است به درمان های زیادی نیاز داشته باشند. درمان پروستاتیت بستگی به نوع آن دارد.
  • پروستاتیت باکتریایی حاد: برای پروستاتیت حاد باکتریایی، فرد باید حداقل 14 روز آنتی بیوتیک مصرف کند. گاهی اوقات برخی از مردان ممکن است در بیمارستان بستری شوند و از طریق IV (تزریق در رگ) آنتی بیوتیک دریافت کنند. تقریبا تمام عفونت هایی که به سرعت شروع می شوند، با این درمان، برطرف می شوند. گاهی اوقات بیمار باید تا چهار هفته آنتی بیوتیک ها را مصرف کند. اگر یک آنتی بیوتیک کار نکند، پزشک آنتی‌بیوتیک‌ دیگری را امتحان خواهد کرد.
  • پروستاتیت مزمن باکتریایی: برای پروستاتیت باکتریایی مزمن، بیمار باید آنتی بیوتیک ها را طولانی تر، اغلب به مدت 4 تا 12 هفته مصرف کند. حدود سه از چهار مورد پروستاتیت مزمن باکتریایی با این روش درمان می‌شود. گاهی اوقات علائم برگشته و دوباره نیاز به آنتی‌بیوتیک است. برای مواردی که به این درمان واکنش نشان نمی دهند، آنتی بیوتیک های طولانی مدت با دوز کم برای کاهش علائم استفاده می شود.
  • پروستاتیت مزمن یا سندرم درد مزمن لگن: از آنجایی که علت دقیق پروستاتیت مزمن یا سندرم درد مزمن لگن مشخص نیست، برخی از پزشکان ممکن است آنتی‌بیوتیک تجویز کنند، حتی اگر آزمایش‌های شما ثابت نکند که باکتری عامل آن است. در مواقع دیگر داروهای ضدالتهابی یا داروهایی که اعصاب دردناک را کاهش می‌دهند، امتحان می‌شوند.
  • آنتی بیوتیک ها: آنتی بیوتیک ها اغلب به عنوان اولین گام برای از بین بردن هر گونه باکتری استفاده می شوند. اگر آنتی بیوتیک تجویز شده است، مهم است که داروی خود را هر روز در زمان(های) یکسانی مصرف کنید و همه آنها را مصرف کنید، حتی اگر احساس بهتری داشته باشید.
  • آلفا بلوکرها: برخی از پزشکان داروهایی به نام آلفا بلوکرها را تجویز می کنند تا به شما کمک کنند احساس بهتری داشته باشید. این داروها ممکن است به شل شدن عضلات اطراف پروستات و پایه مثانه کمک کنند.
  • عوامل ضد التهابی: داروهای ضد التهابی داروهای غیر استروئیدی برای کاهش درد ناشی از التهاب در پروستات یا عضلات هستند. اینها داروهای ضد درد (آسپرین، ایبوپروفن و غیره) و شل کننده های عضلانی هستند.
  • ماساژ پروستات: ماساژ پروستات می تواند به کاهش فشار در پروستات کمک کند. این کار با تخلیه مایع از مجرای پروستات انجام می شود در حالی که فیزیوتراپی تخصصی ممکن است عضلات مجاور را شل کند.
  • فیزیوتراپی کف لگن: فیزیوتراپی کف لگن راهی برای یادگیری نحوه شل کردن عضلات خاص در لگن است. این کار با متخصص انجام می شود تا به شما در کاهش تنش در عضلات کف لگن کمک کند.
  • مراقبت در منزل: کارهای زیادی وجود دارد که می توان در خانه انجام داد تا به کاهش درد کمک کند. اینها شامل حمام آب گرم، بطری آب گرم، پدهای گرمایشی و بالش دونات شکل است.
  • تغییرات سبک زندگی: تغییرات سبک زندگی مانند کاهش وزن و تغییر رژیم غذایی، یادگیری آرامش و ورزش ممکن است علائم را کاهش دهد. پزشک ممکن است به شما توصیه کند که خوردن و نوشیدن برخی از غذاها را متوقف کنید. اینها ممکن است شامل غذاهای تند یا اسیدی و نوشیدنی های کافئین دار، گازدار یا الکلی باشد. سعی کنید آب بیشتری بنوشید و غذاهای تازه و فرآوری نشده بیشتر و شکر کمتر بخورید. پزشک همچنین ممکن است به شما پیشنهاد دهد که از انجام کارهایی که می‌توانند درد شما را بدتر کنند (مانند دوچرخه‌سواری) دست بردارید.
  • طب سوزنی: طب سوزنی شامل قرار دادن سوزن های بسیار نازک از طریق پوست در اعماق و نقاط زیادی از بدن شما برای کمک به کاهش درد است. برخی از مردان از طب سوزنی برای کاهش درد استفاده می کنند.
  • عمل جراحی: در موارد نادر، ممکن است جراحی روی مجرای ادرار یا پروستات مورد نیاز باشد. برای عمل جراحی باید یک مشکل قابل پیگیری وجود داشته باشد که می تواند باعث درد شود.

درمان طب سنتی:

  • روی موضع پروستات زالو بیاندازید.
  • روزی یک الی دو لیوان آب سیب طبیعی و تازه بخورید.
  • روی موضع پروستات با روغن سیاهدانه خوب چرب کنید.
  • ترکیب باکس گیلاس + کاکل ذرت + خارشتر + خارخاسک به یک نسبت ترکیب کنید و روزی سه مرتبه هر 8 ساعت یک قاشق غذاخوری از این ترکیب را دم کنید و میل کنید.
  • جوشانده سیاهدانه و عسل هر 12 ساعت یک استکان میل کنید (یک قاشق مرباخوری سیاهدانه + دو لیوان آب، آنقدر بجوشد تا یک استکان باقی بماند با عسل شیرین کنید و جرعه جرعه میل کنید).

داروها:

  • سفرادین
  • لووفلوکساسین

فعالیت:

  • تا زمان بهبودی کامل از انجام هرگونه فعالیت شدید بدنی پرهیز کنید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای و لبنیات پاستوریزه پرهیز کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.