سوزش ادرار: عبارت است از سوزش ادرار مشکل شایعی است که در هر سنی می تواند افراد را درگیر کند، اما این حس ناخوش آیند به تنهایی بیماری به حساب نمی آید و فقط نشانه ای است که می تواند احتمال بروز بیماری های مختلف را نمایان سازد. این طور نیست که فقط احساس سوزش هنگام دفع ادرار را به عنوان سوزش ادرار بشناسیم، بلکه هرگونه احساس درد هنگام دفع نیز می تواند همین مفهوم را داشته باشد. البته این بیماری ها نیز براساس جنس و سن بیماران تفاوت پیدا می کند. معمولاً زنان بیشتر از مردان در معرض این بیماری قرار دارند.
علائم:
- تکرر ادرار
- خون ادراری
- عفونت ادراری
- ناتوانی نگه داری ادرار
- اختلال در ادرار کردن
- قطع و وصل شدن ادرار
- تخلیه نشدن کامل مثانه
- حس فوریت در دفع ادرار
- گاهی درد در راست روده
- درجاتی از بی اختیاری ادرار
- درد هنگام مقاربت و نزدیکی
- درد و احساس فشار در بالای لگن
- اگر در هنگام ادرار کردن ابتدای کار سوزش ادرار داشتید عفونت مثانه دارید و اگر انتهای ادرار کردن سوزش داشتید عفونت کلیه دارید.
- اگر سوزش ادرار همراه با پهلودرد است، نشانه سنگ کلیه است که در این صورت باید سنگ کلیه را درمان کرد و اگر همراه با درد نباشد. مثانه مشکل دارد.
- بدبو شدن ادرار از علائمی است که می تواند همراه با سوزش ادرار ایجاد شود و باید مورد توجه قرار گیرد. این علائم در زنان، هنگام دوره قاعدگی دردناک تر می شود. بعضی از بیماران علائم غیر اختصاصی دیگری مثل سردرد، دردهای عضلانی اسکلتی و علائم گوارشی نیز از خود نشان می دهند.
علت:
- غلبه صفرا: سوزش ادرار هم می تواند از گرمی باشد و هم از عفونت و در مجاری ادراری، وقتی صفرا زیاد شد، سوزش مجاری پدید می آید، در ابتدا فقط سوزش است. سوزشی که بعد از دفع، مجاری ادراری خارش دارد، چه در زن و چه در مرد، ناشی از زیادی صفرای موجود در مثانه است. حتی ممکن است در برخی افراد، شدت وجود صفراء، مجاری ادراری را مسدود کند و ببندد و ممکن است آنقدر زیاد باشد که موجب خونریزی شود، همچنان که ممکن است سوزش روده آنقدر زیاد باشد که موجب خونریزی مقعدی شود.
- غلبه سودا: کاهش تمایل به مصرف مایعات، دفع زیاد مایعات و کم آبی بدن، غلظت خون، تخریب گلبول ها و اسیدی شدن خون از عوامل مهم سوزش ادرار در غلبه سودا می باشد. همولیز و تخریب گلبول ها، آنها را مانند یک شیء شکسته، تیز و برنده می کنند. زمانی که می خواهند از طریق ادرار تخلیه شوند با دیواره مجاری ادرار برخورد کرده و باعث خراش دیواره و سوزش می گردند. برخورد اسید اضافه ناشی از غلبه سودا یا خراش های ایجاد شده در دیواره مجاری ادرار، باعث احساس سوزش می گردد. بطور معمول عفونت های ادراری اعم از عفونت کلیه، مثانه، رحم، عفونت های قارچی و یا مقاربتی علت عمده سوزش ادراری به حساب می آیند، اما به غیر از موارد مذکور عبور رمل و سنگریزه، وجود زخم در مسیر مجاری ادرار، وحتی حضور بی مورد یا زیاد اخلاط سوزاننده نظیر صفرا و یا بلغم بورکی در ادرار و یا مسیر ادرار، برگشت ادرار و حتی تنگی کانال ادراری می توانند دلیل سوزش ادرار در فرد باشند. گاهی هم سوزش ادرار از رسوب سودا در اندام جنسی است و غلبه سودا در اندام جنسی خشکی مجرای ادراری هم می آورد.
- عفونت ادراری: عفونت ادراری که شایع ترین علت سوزش ادرار است. در کودکان و نوزادان نیز ممکن است چنین مشکلی نمایان شود که نشانه های آن گاهی تب، بی اشتهایی، عدم تغذیه صحیح و کافی، خوب شیر نخوردن نوزاد و وزن نگرفتن او می باشد. در حقیقت، شایع ترین علت بروز اختلال رشد نوزادان همین عفونت های ادراری است که باید مورد توجه قرار گیرد. در دختر بچه ها عفونت ادراری شایع ترین علت سوزش ادرار است.
- بیماری تنگی مجرای ادرار: آسیب یا عفونت میتواند باعث بیماری تنگی مجرای ادرار شود. تنگی به معنای محدودیت یا باریک شدن است که در صورت انسداد یا گرفتگی جزئی مجرای ادرار اتفاق میافتد. بیماری تنگی مجرای ادرار در مردان شایعتر است، زیرا مجرای ادرار آنها طولانیتر از زنان است. این وضعیت همیشه دلیل واضحی ندارد. مجرای ادرار ممکن است به دلایل زیر مسدود یا باریک شود: عفونت مقاربتی (STI)، آسیب به مجرای ادرار به دلیل ضربه یا فشار، ورم، عمل جراحي، استفاده اخیر از کاتتر.
- سندروم مثانه دردناک: سندرم مثانه دردناک وضعیتی است که باعث درد مزمن میشود، اغلب بدون دلیل واضح این اتفاق میافتد. این میتواند در کنار سایر شرایط طولانی مدت مانند فیبرومیالژیا،سندرم روده تحریک پذیر (IBS)یا ولوودینیا رخ دهد. این سندروم در زنان بیشتر از مردان است. علاوه بر احساس سوزش پس از ادرار و یا در حین آن، علائم دیگر عبارتند از درد مثانه، حساس شدن ناحیه لگن و نیاز به دفع بیشتر. سندرم مثانه دردناک میتواند حضور در اجتماع (خارج شدن از خانه) و خوابیدن را برای فرد دشوارتر کند. همچنین ممکن است باعث درد در هنگام رابطه جنسی شود. در حال حاضر هیچ درمانی برای سندرم مثانه دردناک وجود ندارد، اما هدف از درمان کاهش علائم است. گزینههای درمانی شامل فیزیوتراپی، تمرین مثانه، تغییر شیوه زندگی و دارو میباشند. این سندروم که به عنوان سیستیت بینابینی نیز شناخته میشود ممکن است علائم زیر را ایجاد کند: فشار در ناحیه مثانه، درد هنگام مقاربت، درد در ناحیه فرج یا واژن، درد در کیسه بیضه، ادرار مکرر که ادرار کمی تولید میکند.
- پروستاتیت: پروستاتیت که التهاب غده پروستات است، مردان را مبتلا میکند و اغلب ممکن است دردناک باشد. به گفتهویزیت پزشک در منزل؛ عفونت باکتریایی یک علت احتمالی برای بروز این عارضه است، اما آسیب، تنش عضلانی یا سنگهای پروستات نیز میتواند مسئول پروستاتیت باشد. آسیب یا عفونت میتواند باعث تورم در اطراف پروستات شود که می تواند بر اعصاب تأثیر بگذارد و منجر به درد شود. پزشکان معمولاً عفونتها را با آنتی بیوتیک درمان میکنند. درمان علل دیگر میتواند شامل داروهای ضد درد و ماساژ پروستات باشد که یک نوع ماساژ تخصصی برای تخلیه مایعات و کاهش فشار است.
- سنگ کلیه: در برخی موارد،سنگ کلیه میتواند باعث سوزش ادرار شود. سنگ کلیه به طور معمول باعث مسدود شدن مجرای ادرار و در نهایت سوزش ادرار در زمان تخلیه مثانه میشود. سنگهای کوچک کلیه از طریق ادرار از بدن خارج میشوند و این میتواند دردناک باشد. علائم دیگر شامل وجود خون در ادرار، درد در دو طرف کمر، تهوع یا استفراغ و ادرار کدر یا بد بو است. علل احتمالی سنگ کلیه شامل مصرف نمک و شکر زیاد در رژیم غذایی، چاقی و ننوشیدن آب کافی است. فرد میتواند آب بیشتری بنوشد تا سنگ کلیه را از بدن خارج کند، اما اگر سنگ کلیه بسیار بزرگ باشد یا باعث عفونت شود، ممکن است جراحی لازم باشد.
- عفونت مقاربتی: عفونتهای مقاربتی (STIs)، مانند کلامیدیا، سوزاک و تبخال، همگی میتوانند بر دستگاه ادراری و ایجاد سوزش ادرار تأثیر بگذارند و منجر به درد هنگام ادرار شوند. علائم ممکن است بسته به نوع STI متفاوت باشد. به عنوان مثال، تبخال به طور معمول باعث ایجاد ضایعات تاول مانند در ناحیه تناسلی میشود.
- کیست تخمدان: مانند سنگ کلیه، کیست تخمدان نمونه ای از این است که چگونه چیزی خارج از مثانه میتواند روی آن فشار بیاورد و باعث سوزش ادرار شود. کیستهای تخمدان میتوانند روی یک یا هر دو تخمدان که در دو طرف مثانه قرار دارند ایجاد شود. افراد مبتلا به کیست تخمدان ممکن است موارد زیر را تجربه کنند: خونریزی غیر معمول واژینال، درد لگن، مشکل در تشخیص خالی بودن مثانه پس از ادرار کردن، دورههای دردناک قاعدگی، حساسیت سینه، درد مبهم در قسمت پایین کمر، سوزش ادرار.
- حساسیت شیمیایی: گاهی اوقات، مواد شیمیایی که خارج از بدن هستند، مانند عطرها، میتوانند بافتهای بدن را تحریک کنند. هنگامی که فرد ادرار میکند، این تحریک ممکن است بیشتر قابل توجه باشد و امکان دارد درد یا سوزش ایجاد شود. محصولاتی که میتوانند باعث حساسیت شیمیایی و در نهایت سوزش ادرار شوند عبارتند از: صابونها، دستمال توالت معطر، روان کنندههای واژن، فومهای ضد بارداری، افرادی که به محصولات شیمیایی واکنش نشان میدهند ممکن است متوجه علائم زیر شوند: ورم، سرخی، خارش، سوزش، تحریک پوست در ناحیه تناسلی یا اطراف آن.
- عفونت یا تحریک واژن: این مورد همچنین به عنوان واژینیت یا واژینوز شناخته میشود، عفونت واژن میتواند به دلیل رشد بیش از حد باکتریها یا مخمرها رخ دهد. یک STI به نام تریکومونیازیس نیز میتواند باعث عفونت واژن شود. علائم زیر ممکن است همراه با سوزش ادرار رخ دهد: ترشحات بدبو یا غیر معمول واژن، تحریک واژن، درد هنگام مقاربت، خونریزی واژینال که معمولاً خفیف است.
- عوارض برخی از داروها: برخی از داروها، از جمله داروهایی که برای درمان سرطان مثانه تجویز میکند، ممکن است بافتهای مثانه را تحریک و ملتهب کنند. این اغلب میتواند باعث درد هنگام ادرار شود. اگر فردی داروی جدیدی را شروع کرده است و هنگام ادرار کردن شروع به احساس درد یا سوزش میکند، باید با پزشک خود تماس بگیرد و بپرسد که آیا این علامت ممکن است از عوارض جانبی دارو باشد یا خیر. آنها نباید بدون مشورت با پزشک خود به تنهایی مصرف دارو را قطع کنند. سایر علائمی که ایجاد میشوند، بر اساس نوع دارو متفاوت است.
- سرطان مثانه: سرطان مثانه زمانی رخ میدهد که سلولهای سرطانی در مثانه شروع به رشد کنند. احساس درد یا سوزش در هنگام ادرار کردن معمولاً از علائم اولیه این بیماری نیست. در عوض، فرد معمولاً متوجه خون در ادرار خود میشود. سایر علائم احتمالی سرطان مثانه عبارتند از: تکرر ادرار، مشکل در ادرار کردن یا دفع ضعیف ادرار، درد پایین کمر، از دست دادن اشتها، کاهش وزن، خستگی، تورم پا، درد استخوان.
- سایر علت ها: گاهی اوقات، فردی که پس از ادرار کردن احساس سوزش میکند ممکن است علائم دیگری نیز داشته باشد. این موارد میتواند شامل موارد زیر باشد: نیاز به دفع بیشتر ادرار کردن، درد در مثانه، کلیهها یا مجرای ادرار، کاهش جریان در هنگام ادرار کردن، فوریت ادرار یا نیاز ناگهانی به ادرار کردن، خارش یا سوزش.
تشخیص:
- پزشک در مورد علائم و سابقه پزشکی فرد میپرسد. آنها ممکن است علائم تب را بررسی کنند یا آزمایش UTI را انجام دهند تا علت آن را رد کنند. رایج ترین آزمایش برای برخی از علل سوزش درمان مانند عفونت مجرای ادراری شامل گرفتن نمونه ادرار است. آزمایش نمونه برای باکتریها و گلبولهای سفید میتواند نشان دهد که آیا بدن در حال مبارزه با عفونت است یا خیر.
- آزمایشهای تصویربرداری نیز میتوانند با ارائه تصویری از دستگاه ادراری و آشکار کردن هرگونه مشکل، مانند انسداد یا آسیب، کمک کنند.همچنین ممکن است از سیستوسکوپ استفاده کند که دوربینی روی یک لوله بلند و نازک است. این دستگاه به آنها اجازه میدهد تا به دنبال علائم عفونت داخل مجرای ادرار و مثانه باشند.
درمان طب نوین:
- پیدا کردن علت اصلی سوزش ادرار اولین قدم است. درمان بسته به تشخیص متفاوت است. در حالی که فرد منتظر است تا به پزشک مراجعه کند، میتواند ناراحتی خود را در خانه با موارد زیر کاهش دهد:
- مصرف ایبوپروفن
- پوشیدن لباس زیر نخی
- اجتناب از کافئین و الکل
- نوشیدن زیاد مایعات شفاف
- اجتناب از تأخیر در دفع ادرار
- نوشیدن یک نوشیدنی بی کربنات سدیم یا سیترات پتاسیم
درمان طب سنتی:
- درمان به علت زمینه ای آن بستگی دارد.
- پودینه 50 گرم + خارخسک 200 گرم + مرزنجوش 250 گرم، پنجاه گرم دارو را در شش لیتر آب جوشانده، صاف نموده در یک ظرف بزرگ بریزید، گرم گرم در آن بنشینید. (بسیار مجرب).
درمان اگر از غلبه صفرا باشد:
- انجام حجامت عام
- مرکب 3 استفاده کنید.
- حجامت ساکرال (گودی کمر)
- آب به را در مجرای ادرار بچکانید.
- مالیدن روغن گل سرخ به زیر شکم
- یک ماه به جای آب از عرق خارشتر استفاده کنید.
- خوردن سرکنگبین گرم، یک لیوان قبل از خواب میل کنید.
- پنج روز آب هندوانه و سکنجبین و بعد ۵ روز آب غوره بخورید.
- برای درمان تکمیلی سوزش ادراری بدون علت از بادکش پوبیس (زیر شکم) استفاده می کنیم.
- آب خیار + عرق گزنه یا دمنوش گزنه به صورت مساوی ترکیب کنید و روزی 2 الی 3 لیوان از این ترکیب میل کنید.
- به یک طفلی که این چنین شده بود، یک مقدار شیرخشت دادند خوب شد. چون پسر بچه بود و صفرای بدنش زیاد شده بود.
- آب خنک، دوغ، ماست، شیر خشت و هر سردی ای که در اختیارتان بود صفراء از آتش است و آتش را با آب درمان می کنند.
- یک قاشق قهوه خوری گل نیلوفر آبی را در یک استکان آب جوش ۱۰ دقیقه دم کنید و آب آن را بنوشید و روزی سه بار تکرار کنید.
- برای درمان آن باید هر روز صبح و عصر دم گیلاس را با کاکل ذرت به اندازه مساوی مثل چای دم کنید و آب صاف کرده آن را بنوشید.
- مغز هسته آلبالو را بکوبید و در آب شیره بکشید، سپس حدود یک قاشق چایخوری سر صاف بادیان کوبیده شده را با آن مخلوط کنید و بخورید.
- خرفه 10گرم، تخم کاسنی 5 گرم، کاکنج 5 گرم، تخم ترشک 10 گرم، تمام این مواد را نرم بکوبید و بعد از هر غذا یک قاشق مرباخوری در کمی ماست حل کرده و میل نمایید.
- تخم گشنیز، تخم خرفه، تخم کاسنی، تخم خشخاش، بالنگو، مغز تخم هندوانه، مغز تخم گرمک، تخم خیارین و مغز تخم کدو از هر کدام ۳ مثقال را با شکر نرم کنید و با آب سرد بخورید.
- برای دفع سوزش ادرار، ابتدا موضع را با روغن های گرم خوب ماساژ می دهیم و سپس بادکش گرم را از روی کلیه به طرف مثانه می لغزانیم و این کار را چندین بار انجام دهید؛ و بعد حجامت کلیه هم انجام می دهیم.
- پنج مثقال مغز تخم خیار، ۷ مثقال مغز تخم خربزه و مغز تخم کدو را با بزرالبنج، تخم خرفه و تخم کرفس از هر کدام ۲ مثقال بکوبید و حب سازید و هر مرتبه به مقدار ۲ مثقال از آن را با شربت خشخاش بخورید.
- تخم گشنیز به کاهش سوزش ادرار کمک میکند. خواص ضدباکتریایی تخم گشنیز به حفاظت از مجاری ادراری در مقابل عفونت کمک میکند. و سیستم گوارشی را از سموم مضر پاک کرده و به ادرار طبیعی کمک میکند.
- مغز تخم خیارین، مغز بادام، مغز تخم خربزه، عصاره شیرین بیان، نشاسته، صمغ عربی، کتیرا، کاکنج، خون سیاوش، کندر، تخم کرفس و تخم خشخاش، همه را نرم کرده و روزی سه قاشق مرباخوری از آن را در سه نوبت با آب سرد بخورید.
- مغز تخم خربزه، مغز تخم خیار، مغز تخم کدو، تخم خرفه و تخم خشخاش از هر کدام ۵ مثقال، کتیرا و نشاسته از هر کدام ۳ مثقال و بذرالبنج ۱ مثقال را با کمی عصاره شیرین بیان بسابید و با شکر مخلوط کرده و روزی سه قاشق مرباخوری از آن را بخورید.
- پانزده تا سی گرم ریشه خشک خطمی را بکوبید و در نیم لیتر آب سرد بریزید و یک کیلو شکر به آن اضافه کنید تا ۲۴ ساعت بماند، سپس آب آن را صاف کنید و هر روز صبح ناشتا یک قاشق سوپ خوری از آن را بنوشید (این نسخه برای زن های باردار مضر است).
- كاكنج، ریشه كاسنی، تخم کاسنی، خارخاسک، بادرنجبویه، گل نیلوفر، گل پنیرک، تخم گشنیز و پوست خشخاش از هر کدام ۳ مثقال، همه را پس از نیم کوب کردن، ۱۰ قسمت کنید و هر قسمت از آن را یک شب، در یک و نیم لیوان آب بخیسانید و صبح جوشانده و آب صاف کرده آن را بنوشید.
- ناخنک 15 گرم، مرزنجوش 15 گرم، خارخسک 2 گرم، گل نیلوفر 10 گرم، تمام این مواد را مخلوط کرده و نصف آن را در شش لیتر آب ریخته و بجوشانید. سپس آن را صاف کنید و در آب گرم صاف شده آن بنشینید و این عمل را باید تا مدت بهبودی بیماری استفاده کنید. آب جعفری، گشنیز و کاهو را گرفته و هر وعده نصف لیوان بخورید. اگر از عرق کاسنی روزی سه استکان بنوشید بسیار مفید می باشد.
- خیار به دلیل ماهیت ادرارآور بودن اش یک درمان قدیمی و مفید برای درمان سوزش ادرار می باشد. خیاردارای حدود 95 درصد آب بوده و بنابراین به حفظ آب بدن و دفع سموم مضر بدن کمک می کند. به علاوه خاصیت خنک کنندگی آن کمک می کند که دمای بدن نرمال شود. نحوه استفاده: 1 فنجان آب خیار و 1 قاشق غذاخوری عسل خام و 1 قاشق غذاخوری آبلیمو را با هم ترکیب نمایید و روزی 2 بار از آن بنوشید. همچنین روزانه 2 تا 3 خیار بخورید.
- سوزش ادرار به دنبال عفونت های مجاری تناسلی یا خوردن خوراکی های محرک (غذاهایی که طبیعت آن ها گرم هستند) به وجود می آید. در این صورت باید از خوردن خوراکی هایی که طبیعتشان گرم است و همچنین از خوردن انواع فلفل، ادویه جات، خوراکی های محرک و غذاهای شور و ترش و خیلی شیرین پرهیز کرد در عوض از خوراکی هایی که طبیعت آنها سرد است و یا سوزش ادرار را کم می کنند و باعث بهبودی می شوند، بیشتر استفاده کنید، مانند: آب فراوان، لعاب اسپرزه، لعاب به دانه، شیره تخم خرفه، تخم کاهو، شربت بنفشه، ماءالشعیر، شیره چهار تخمه خنک (تخم گرمک، تخم هندوانه، تخم کدو، تخم خیارین)، مخلوط آب انار با شیره چهار تخمه خنک، مغز خیارهای بزرگ، شربت بنفشه، کاكنج، اذخرمکی، ریشه اریسا، لاله سرنگون، آب هندوانه با سکنجبین، انجره، آب دم کرده بابونه، آب دمکرده بادرنجبویه، سه پستان، تاجریزی، آب جوشانده مغز ناخنک، آب جوشانده خارخاسک، ترنجبین با شیره چهارتخمه خنک، آب جوشانده گل و ریشه نیلوفر.
درمان اگر از غلبه سودا باشد:
- مصرف رژیم غذایی ساده بدون ادویه، در بعضی از بیماران مؤثر است.
- دمنوش (تخم خربزه + تخم خرفه + خارخسک + پرسیاوش) با عسل برای آقایان مثمرثمر خواهد بود.
- استعمال دخانیات در بعضی از بیماران باعث تشدید علائم می شود پس تا زمان عفونت آن را ترک کنید یا مصرف آن را کاهش دهید.
- دمنوش (رازیانه + گل ختمی+ لیمو عمانی) همراه با عسل روزانه چند لیوان برای برطرف شدن عفونت بانوان و دختر بچه ها توصیه می گردد.
- سرکنگبین گرم می دهیم یعنی سرکه آن را نصف می کنیم؛ (یک چهارم واحد سرکه باشد) ولی طول درمان را زیاد می کنیم و درمان موضعی هم می کنیم مثل روغن های زیتون یا کنجد (روغن کنجد لطیف تر از زیتون است).
- تخم خربزه + کاکنج + ریشه ایرسا (زنبق) + ترنجبین + تخم خیار + گل نیلوفر + تخم خرفه از هر کدام 30 الی 40 گرم تهیه نموده و نیم کوب می کنیم و هر بار یک قاشق غذاخوری در دو لیوان آب می جوشانیم و قبل از غذا دو استکان میخوریم.
- مصرف مواد ضد باکتری: آبغوره، سرکه سیب، سرکه انگور، نارنج تازه، لیموترش تازه و آب زرشک، گریپ فروت خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی داشته و به مبارزه با عفونت های عامل ناراحتی ادراری کمک می کنند و pH بدن را به حالت طبیعی باز می گرداند (البته باید به مقدار کم و به صورت شربت کم مزه با عسل تهیه شود).
- افزایش مصرف مایعات: مصرف مایعات کافی، سموم و باکتری های عفونت زا را از بدن دفع کرده و به رفع مشکلات ادراری کمک خواهد کرد. به علاوه افزایش مصرف مایعات، از کم آب شدن بدن که می تواند شرایط را وخیم تر کند، جلوگیری می نماید. همچنین مایعات، دمای اضافی بدن را به سطح نرمال رسانده و باعث افزایش دفعات ادرار می گردد.
- پرهیز از نگه داشتن ادرار: در حقیقت، عدم دفع ادرار باعث ضخیم شدن عضلات کف لگن و ایجاد مشکلات مربوط به آن می گردد. بسیاری از خانم ها نگران سرویس های بهداشتی کثیف و نامناسب بیرون از خانه هستند و به همین دلیل ترجیح می دهند جلوی دفع ادرار را بگیرند، غافل از این که ابتلا به عفونت هنگام نگه داشتن ادرار خیلی بیشتر از سرویس های بهداشتی کثیف است.
داروها:
- فنازوپریدین
- فلاووکسات
فعالیت:
- تا زمان بهبودی کامل از انجام هرگونه فعالیت شدید بدنی پرهیز کنید.
رژیم غذایی:
- از مصرف فرآورده های کارخانه ای و همچنین لبنیات و غذاهای گرم و سرد بدون مصلح غذایی پرهیز کنید.
- خوردنی های مفید: خوراک نخود فرنگی با کدو، خوراک نخود فرنگی و ذرت، خوراک باقلا، خوراک عدس و اسفناج، خوراک کدو خورشتی با سویا، خوراک کدو خورشتی با قارچ، خوراک کدو خورشتی با کرفس، خوراک کدو بادمجان، خوراک قارچ و لوبیا سبز، خوراک قارچ و فلفل دلمه ای، خوراک قارچ طعم دار، خوراک گل کلم، خوراک لوبیا سفید با جعفری، خوراک تند بامیه، خوراک بورانی، خوراک مخلوط، آش شولی ۱، آش رب، دم پخت گوجه ۲، پلو مخلوط، عدس پلو ساده، عدس پلو با قارچ، لوبیا سبز پلو ۳، خورش قیمه بادمجان، خورش شوید باقالی، خورش بامیه با قارچ، خورش قارچ و لوبیا سفید، سوپ کدو خورشتی، سوپ جو ۲، سوپ دال عدس، سوپ قارچ ۱، سوپ قارچ ۲، سوپ کلم قمری، سوپ کلم بروکلی ۱، سوپ گل کلم، سوپ گشنیز، سوپ کدو قلیانی، سوپ بلغور و کرفس، سوپ شهد نما، سوپ کاهو سبز، سوپ جو و اسفناج، دلمه کدو خورشتی، سس معطر.
- خوردنی های مضر: حلیم گندم با سویا، نخود فرنگی پلو ۱، کتلت سویا با گندم جوانه زده، سوسیس فانتزی، کشک سویا.
نکته:
- تفاوت سوزش ادرار در مردان و زنان: مردان و زنان هر دو ممکن است در هنگام ادرار سوزش یا درد را تجربه کنند و علت آن ممکن است وابسته به آناتومی باشد. به عنوان مثال، مجرای ادرار زنانه کوتاه تر از مردان است. در نتیجه، باکتریها اغلب میتوانند راحتتر وارد مثانه شوند، که در نهایت منجر به UTI شود.