کاربر

درمان سر و صدای مفاصل (کریپتوس)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

سر و صدای مفاصل (کریپتوس): عبارت است از اصلاح کریپتوس همان صدا دادن مفصل است که در نتیجه ساییدن غیرطبیعی بافت‌ها به هم اتفاق می‌افتد. صدادادن مفصل در اثر تعامل غیرطبیعی بین هوا، مایع یا استخوان ایجاد می‌شود. یک مثال معمول از کریپتوس مفصل، زمانی است که سطوح سخت در مفصل به هم برخورد می‌کنند و منجر به ایجاد صدای خوردشدگی، ترک و یا احساس نامنظم در مفصل می‌شوند. مثال دیگر زمانی است که هوا از سینوس‌ها فرار می‌کند و در زیر پوست استخوان صورت احساس می شود. احساس ترک خوردگی مفصل یا کریپتوس زانو اغلب نتیجه آرتروز یا آسیب قبلی مفصل است. با این حال، صدای ترک خوردن یا بیرون آمدن و احساس نامنظم در مفصل شما نیز ممکن است به دلیل وجود هوا در بافت‌ها باشد. صدادادن مفصل زانو می‌تواند به دلیل شرایط بسیار متنوعی باشد و علائم مرتبط نیز به طور گسترده ای متفاوت باشند. صدادادن مفصل بافت نرم، به دلیل وجود هوای داخل بافت‌های بدن، یک نوع جدی از کریپتوس است. صدادادن مفصل به دلیل آرتروز یا مشکلات مفصلی می‌تواند نشانه ای از بیماری مزمن یا آسیب مفصلی باشد. اگر در حین صدادادن مفصل دچار درد، تورم یا دوره‌هایی می‌شوید که مفصل شما قفل می‌کند، صحبت با پزشک خود را در نظر بگیرید، زیرا این می‌تواند نشانه های اولیه آرتروز باشد و نیاز به ارزیابی بیشتر دارد. اگر صدادادن مفصل بدتر شود یا با دردی آزار دهنده همراه باشد، وقت آن است که به پزشک مراجعه کنید. غیر معمول نیست که بدن ما هنگام حرکت صدایی ایجاد می‌کند. اگر صداهای جدید مفصلی، تورم، قرمزی، بی حسی، ضعف در اندام‌ها یا انگشتان دست و پا احساس می‌کنید به پزشک مراجعه کنید. اشعه ایکس می‌تواند آرتروز و MRI آسیب بافت نرم را نشان دهد.

علائم:

  1. خشکی مفصل: ممکن است در هنگام راه رفتن، خشکی و سفتی مفصل را احساس کنید که همچنین می‌تواند در نتیجه سایش و پارگی مفاصل باشد. سفتی ممکن است بعد از جراحی مفصل مانند آرتروسکوپی یا بازسازی رباط صلیبی زانو نیز ایجاد شود. بسیاری از افراد شکایت دارند که صبح هنگام بیدار شدن از خواب یا وقتی که مدتی فعال نبوده‌اند، سفتی مفصل را به خصوص در زانوی خود احساس می‌کنند. داروهای طبیعی و مکمل‌هایی که می‌توانند مفصل شما را روان کنند ممکن است به بهبود تحرک کمک کند. همچنین می‌توانید برای کاهش سفتی، ورزش‌های آرام و کششی را امتحان کنید.
  2. درد هنگام راه رفتن: درد هنگام راه رفتن و همچنین درد هنگام خم شدن یا کشش مفصل، می‌تواند نشانه وجود صدا دادن مفصل باشد. همانطور که اشاره شد، صدا دادن مفصل خود بدون درد است، اما اگر هنگام راه رفتن احساس درد می‌کنید، بهتر است با پزشک مشورت کنید زیرا ممکن است چیز دیگری داشته باشید. پزشکان می‌توانند علت اصلی آن را شناسایی کنند و بهترین راه برای از بین بردن یا کاهش درد را به شما بگویند.

علت:

  • حباب نیتروژن: بافت‌های مفاصل شما به طور معمول مایع مفصلی ایجاد می‌کنند تا بتوانند اطراف آن را روغن کاری و هنگام حرکت از آ‌ن‌ها در برابر سایش محافظت کنند. حباب‌های نیتروژن، بخشی از این مایع، می‌تواند در مفاصل شما ایجاد شود. هنگامی که این حباب‌ها فرار می‌کنند، در فرآیندی که به آن حفره معروف است صدایی ایجاد می‌کنند. وقتی قولنج انگشتان را می‌شکنید، حباب‌های نیتروژن داخل مایع مفصل سینوویال را مجبور می‌کنید که بیرون برود. این حالت همچنین می‌تواند ناخواسته هنگام راه رفتن، ورزش یا برخاستن از وضعیت ثابت رخ دهد. زمان لازم است تا دوباره حباب‌های نیتروژن تشکیل شود، به همین دلیل تا حدود 10 تا 30 دقیقه نمی‌توانید قولنج همان مفصل را بگیرید.
  • حرکات رباط: رباط‌ها از بافت همبند فیبری قوی تشکیل شده است که استخوان‌ها را به هم متصل می‌کنند. رباط‌های شما می‌توانند سفت باشند و ممکن است هنگام حرکت ناگهانی یا چرخش در زاویه غیر معمول باعث تق تق یا صدا دادن مفصل شوند. این ممکن است باعث درد شود یا حتی ممکن است هیچ دردی ایجاد نکند.
  • دستکاری مفصل: متخصصین معتقدند که این صداها هنگامی شنیده می شود که گازهای موجود در مایع سینوویال در مفاصل و مهره های کمر به طور ناگهانی آزاد می شوند. این صداها به خودی خود معمولاً ضرری ندارند، اما در صورتی که باکمر درد همراه باشد، بیمار باید حتماً به پزشک مراجعه کند.
  • آرتروز ستون فقرات: یک عارضه پزشکی است که در اثر تخریب بافت های غضروفی در مفاصل به وجود می آید. ساییده شدن غضروف های مفاصل ستون فقرات می تواند باعث ایجاد صدای تق تق در کمر شود. زیرا با ساییده شدن این غضروف ها، استخوان مهره ها بر روی هم کشیده می شوند و صدا می دهند.
  • دیسک کمر: یکی دیگر از ضایعات تخریبی کمر است که طی آن، دیسک های بین مهره ای که در فاصله بین قطعات استخوانی در ستون فقرات قرار گرفته اند، ضعیف شده یا از جای خود بیرون می زنند (فتق دیسک). در نتیجه، دیواره سخت خارجی دیسک پاره می شود و ماده ژلاتینی نرمی که توسط این دیواره سخت احاطه شده است به بیرون نشت می کند.
  • التهاب دیسک ها در انتهای کمر: این عارضه حتی می تواند بر اعصاب نخاعی که در اطراف ستون فقرات قرار گرفته اند نیز فشار وارد کند و باعث ایجاد کمر درد شود. صداهای کمر می تواند به خاطر تغییر در میزان تراکم استخوان ها نیز باشد.
  • سطوح مشترک ناهموار: سطوح مفصلی می‌توانند به دلیل از بین رفتن غضروف یا ایجاد استئوفیت (خار استخوان) مرتبط با آرتروز، به طور فزآینده سفت شوند. این می‌تواند منجر به این شود که هنگام حرکت مفاصل شما صداهای بلندی ایجاد کنند. در آرتروز، ممکن است با پیشرفت بیماری، علائم صدا دادن مفصل بیشتر شود.
  • گیر کردن تاندون های اطراف مفصل: تاندون‌ها از بافت همبند فیبری تشکیل شده اند که عضلات را با استخوان متصل می‌کنند. اگر تاندون‌ها در اطراف مفصل گیر کنند می‌توانند باعث ایجاد سر و صدا و تق تق مفصل شوند. این امر معمولاً در شرایطی که به نام سندرم لگن، که به آن لگن رقصنده نیز گفته می‌شود، دیده می‌شود.
  • جراحی: اگر تازه عمل جراحی مفصل انجام داده‌اید یا از ناحیه ای آسیب دیده‌اید، صدا دادن مفصل می‌تواند بیشتر باشد. با بهتر شدن وضعیت و بهبودی، صدا دادن مفصل معمولاً متوقف می‌شود. بهبود به مفصل کمک می‌کند تا انعطاف پذیری و دامنه حرکتی قبلی خود را بدست آورد و از ایجاد صدا جلوگیری کند. با این حال، اگر رباط‌ها، بافت زخمی ایجاد کنند که به عنوان چسبندگی شناخته می‌شود، صدا دادن مفصل ادامه می‌یابد. در حین بهبودی تمام دستورالعمل‌ها را دنبال کنید تا اطمینان حاصل شود که بدن به درستی بهبود می‌یابد.
  • آسیب جدی: تاندون‌ها و رباط‌های آسیب دیده هنگام صدمه دیدن، صدای بیرون یا احساس خرد شدگی آمدن ایجاد می‌کنند. این مورد در سندرم مفصل ران نیز رایج است. این آسیب‌ها معمولاً با درد شدید و تورم فوری همراه است. اگر با شنیدن ترک خوردگی یا پاپ، درد قابل توجه یا علائم دیگری را تجربه کردید، بلافاصله با یک پزشک مشورت کنید.
  • پاره شدن رباط: صدا دادن مفصل ممکن است مربوط به پاره شدن واقعی رباط باشد که باعث درد و تورم می‌شود. به طور کلی، صدا دادن مفصل معمولاً مشکلی ایجاد نمی‌کند. با این حال وقتی علائم دیگری (مانند درد، تورم یا کبودی) را مشاهده کردید، بلافاصله کمک بگیرید. این علائم در کنار هم می‌توانند شاخص‌هایی از مشکلات جدی باشند که به خدمات فیزیوتراپی یا سایر روش‌های درمانی نیاز دارند.
  • آرتروز: شایع ترین علت صدا کردن مفاصل بزرگ به خصوص زانوها، ساییدگی (آرتروز) مفصل است، در این موارد هنگام خم و راست کردن مفاصل، صدایی شبیه به خرت خرت احساس می شود. علت ایجاد این صدا از بین رفتن غضروف و مایع بین مفصلی است که باعث می شود استخوان ها مستقیم روی یکدیگر قرارگیرند و به تدریج سطحشان تراشیده و خراشیده شود. این نوع صدا بیشتر از زانو شنیده می شود ولی در سایر مفاصل مثل شانه، دست و گردن هم اتفاق می افتد.
  • رسوب سودا در مفاصل: تخریب گلبول های بدن ناشی از غلبه سودا در خون جریان پیدا کرده و برای این که به اندام های حیاتی بدن آسیب نرسانند در مفاصل رسوب می کنند این مسئله باعث کاهش مایعات بین مفصلی شده و ساییدگی، درد و سر و صدای مفاصل را در بر خواهد داشت.
  • تخریب غضروف ها: غضروف ها در انتهای استخوان های مفاصل قرار گرفته اند و باعث حفاظت از استخوان ها، کاهش ساییدگی و کاهش ضربه های وارد شده بر مفاصل می گردند. غضروف ها در غلبه سودا دچار آسیب دیدگی و فرسودگی می شوند. فرسوده شدن غضروف ها معمولاً در افرادی که از استرس زیاد برخوردارند بیشتر دیده می شود. در این بیماری یک قطعه از غضروف پاره شده و از مفصل جدا می شود. این عامل منجر به صدا دادن زانو و تق تق آن می گردد. این مسئله علائمی دارد که عبارت اند از: (بروز درد در حین انجام فعالیت ها یا بعد از آن احساس خش خش کردن و ایجاد صدای تق تق زانو، از دست رفتن انعطاف مفصل برآمدگی های شدید در اطراف مفصل)
  • جابه جایی کشکک زانو: جابه جایی یعنی استخوان های مفصل زانو از جای خود حرکت کنند. قسمت های مختلفی وجود دارند که ازمفصل زانو محافظت می کنند که در هنگام غلبه سودا سست و ضعیف می گردند. در این موقعیت مفاصل زانو با کوچک ترین ضربه یا آسیب دیدگی، جابه جا می شود که یکی از علت های صدا دادن و تق تق زانو است. جابه جایی کشکک علائمی دارد که عبارت اند از: (بروز دردهای شدید در مفصل زانو، بدشکلی های خفیف در مفصل، ناتوانی در ایستادن روی زانو، ایجاد صدای تلق تلق و تق تق زانو با جابه جایی مفصل و قرار گرفتن در جای اولیه خود، ایجاد بی حسی، از دست رفتن حس در ناحیه تحتانی ساق پا، ناتوانی در حرکت ناحیه تحتانی پا و ساق پا).

عوامل افزایش دهنده خطر:

  • سن
  • ارث
  • بی تحرکی
  • تغذیه نامناسب
  • بیماری های نظیر آرتروز

پیشگیری:

  • مرتب ورزش کنید
  • از اضطراب و استرس دوری کنید
  • از شکستن قولنج به طور مرتب پرهیز کنید
  • از انجام فعالیت های بدنی شدید پرهیز کنید
  • از مصرف فرآورده های زیاد لبنی و کارخانه ای پرهیز کنید

تشخیص:

  • معاینات بالینی
  • گرفتن شرح حال از بیمار
  • عکس برداری با اشعه ایکس و ام آر آی

درمان طب نوین:

  • درمان تق تق مفصل بعلت آرتروز و آسیب غضروف به سن، شدت بیماری و خواسته های بیمار بستگی دارد.
  • کاهش وزن: کاهش وزن به طور مستقیم بر میزان بار وارد شده به مفاصل تحمل کننده وزن مانند زانو و ران تأثیر می‌گذارد. وزن بدن به طور مستقیم بر شدت علائم تأثیر می‌گذارد.
  • تعدیل سبک زندگی: پرهیز از فعالیت‌هایی که به طور مشترک فشار می‌آورند باعث تسکین می‌شود. تقویت عضلات اطراف مفصل باعث ایجاد ثبات و کاهش علائم صدا دادن مفصل می‌شود.
  • فشرده سازی یخ یا پدهای گرم: آن‌ها به ویژه در هنگام شعله ور شدن علائم صدا دادن مفصل قابل توجه هستند. فشرده سازی همراه با استراحت و کمپرس یخ باعث کاهش درد و تورم می‌شود.
  • تزریق استروئید داخل مفصلی: این موارد در مفصل تجویز می‌شوند و التهاب مرتبط با آرتروز را کاهش می‌دهند. تسکین درد قابل توجهی حاصل می‌شود، اما اثرات آن پس از چند ماه از بین می‌رود. تزریق مکرر ممکن است لازم باشد.
  • فیزیوتراپی: فیزیوتراپیست‌ها متخصصین واجد شرایطی هستند که در ارزیابی مفاصل بدن انسان با تجربه هستند. اگر درد، ناراحتی، تورم یا گرما با صدا دادن مفصل تجربه شود، ارزیابی مفید خواهد بود. این می‌تواند به شما کمک کند تا دلیلی برای محل درد ایجاد کنید و از صدمه ای که به طور بالقوه می‌تواند بدتر شود جلوگیری کند. بستگی به علت صدا دادن مفصل، درمان متفاوت خواهد بود. در صورت ایجاد علت به علت آرتروز یا آسیب در مفصل، درمان‌ها به منظور کاهش درد، ترمیم و بهبود یکپارچگی مفصل انجام می‌شود. برخی از روش‌های درمانی زیر ممکن است مورد استفاده قرار گیرند: الکتروتراپی، طب سوزنی، تمرینات دامنه حرکتی، تمرینات تقویت کننده، استراتژی‌های خودمدیریتی.
  • مگنت درمانی: مگنت درمانیمیدان‌های مغناطیسی نیز می‌توانند سیستم عصبی ما را تحریک نمایند در نتیجه سیگنال‌های دردی که به مغز فرستاده می‌شوند، کاهش می‌یابند و در پی آن درد تسکین می‌یابد. دستگاه مغناطیسی با جذب ذرات باردار خون، موجب افرایش دمای عضو و بهبود گردش خون می‌شود. در نتیجه عروق خونی متسع شده و با افزایش اکسیژن‌رسانی و مواد مغذی، سرعت فرآیند درمان افزایش ‌یافته و مواد غیر ضروری دفع می‌شوند. تمامی این موارد در کاهش التهاب و خشکی مفصل مفید هستند. همچنین شواهد علمی حاکی از آن است که مگنت درمانی می‌تواند برای کل بدن نیز مفید باشد، از جمله می‌تواند کیفیت خواب و سطح فعالیت‌های بدن را بهبود بخشیده و استرس را کاهش دهد.
  • طب سوزنی: طب سوزنیمی‌تواند یک‌راه واقعاً مؤثری در تسکین درد محسوب شود، بدون آن‌که شما از عوارض جانبی داروها رنج ببرید. سوزن‌های مخصوصی در اطراف زانو قرار داده می‌شود. در پی آن سیگنال‌های درد کاهش‌یافته و جریان خون مفصل بهبود می‌یابد.
  • ماساژ درمانی: ماساژ درمانیمی‌تواند نقاط محرک درد در زانو را تحریک نماید. بسته به شرایط زانو و علت زمینه بیماری، یک فیزیوتراپیست می‌تواند از طریق ماساژهای مختلف به تسکین درد و بهبود شرایط زانو بپردازد. یکی از بهترین و ساده‌ترین تکنیک‌های ماساژ درمانی برای بهبود صدای زانو، استفاده از توپ ماساژ و یا توپ تنیس است. درحالی‌که بر روی توپ تنیس قرار دارید، عضلات ساق پای خود را ماساژ دهید.
  • تزریق در مفصل فاست: در روش تزریق مفصل فاست یک داروی استروئیدی به جهت بی‌حس کردن مفصل و مسدود کردن حس درد، در مفصل تزریق می‌گردد. اثر تسکینی ودرمان صدا دادن زانو  در این روش  سریع و دراز مدت است. با استفاده از فلوروسکوپی (اشعه ایکس)، فیزیوتراپیست قادر است محل ضایعه را به‌ درستی شناسایی کرده و تزریق را در محل مورد نظر انجام دهد.
  • اوزون درمانی: همان‌طور که در خصوص آرتروز ذکر شد، در اثر این عارضه غضروف نازک و سست می‌شود. درنتیجه مفصل دچار علائمی همچون: درد، سفتی، صدای تق‌تق و غیره می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد،تزریق گاز اوزون به‌ زانو می‌تواند درد بیماران را کاهش داده و عملکرد و کیفیت زندگی مبتلایان به ورم مفاصل را بهبود بخشد.
  • جراحی بسته: جراحی بستهمی‌تواند شامل طیف وسیعی از تزریق‌ها گردد. در این روش بسته به شرایط بیمار می‌توان از مواد مختلف و مکان‌های متفاوت استفاده نمود، ازجمله: اوزون درمانی، تزریق در مفصل فاست، تزریق اپیدورال استروئید، تزریق استروئید.
  • از بریس ها (حمایت کنند ه های مفاصل) استفاده کنید.

درمان طب سنتی:

  • شبی 3 تا 4 عدد آلبو بخارا بخورید.
  • طول درمان 40 الی 120 روز می باشد.
  • پای مرغ بخورید بهترین درمان برای صدای زانو است.
  • ضماد دنبه و خرما هر شب به مدت 14 شب به مفاصل از شب تا صبح.
  • برای درمان تکمیلی صدای زانو، بادکش زانو یک شب در میان انجام دهید.
  • استفاده از پاچه گوسفند یا پای مرغ محلی به صورت یک روز در میان در غذا.
  • مصرف دمنوش (دارچین + زنجبیل + هل + زیرفون + پونه) با عسل روزانه ۳ لیوان.
  • خوردن یک شب در میان کنجد با پوست (کمی بوداده) + چند عدد خرما + میوه فصل.
  • ماساژ زانوها با روغن بادام تلخ، شب ها قبل از خواب و گرم کردن موضع با اتو و حوله.
  • جلوگیری از غلظت خون با مصرف کافی مایعات، میوه جات و سبزیجات تازه همراه غذا.
  • یک استکان عرق زیره را با یک قاشق مرباخوری آرد سنجد ترکیب نمایید و هر روز عصرها میل کنید.
  • مصرف مواد غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین D مانند: (انواع کلم ها، نعناع، برگ تربچه، خرما، کنجد با پوست، بادام، شلغم، انجیر، نور مستقیم آفتاب و…).
  • صدای زانو بخاطر کم شدن مایع آن است و ما وقتی که بادکش می گذاریم باعث می شود که انسدادها برطرف شده و مایع به زانو راحت تر ترشح شود؛ و بهترین داروی که مایعات بدن را تنظیم می کند، سرکنگبین است، هم برای سرد و خشک ها و هم برای گرم و خشک ها، در این نوع از موارد نباید اسفند داد چون باعث تشدید خشکی می شود بلکه از رطوبت زاها باید استفاده کنیم مثل خاکشیر، سرکنگبین و روغن های موضعی.
  • صدای مفاصل بخاطر کم شدن مایع آن است و ما وقتی که موضع را ماساژ می دهیم باعث می شود که انسدادها برطرف شده و مایع به موضع راحت تر ترشح شود؛ و بهترین داروی که مایعات بدن را تنظیم می کند، سرکنگبین است، هم برای سرد و خشک ها و هم برای گرم و خشک ها، در این نوع از موارد نباید اسفند داد چون باعث تشدید خشکی می شود بلکه از رطوبت زاها باید استفاده کنیم مثل خاکشیر، سرکنگبین و روغن های موضعی.

داروها:

  • امگا3
  • گلوکزامین
  • ویتامین E
  • سلن پلاس
  • مولتی ویتامین فارماتون

فعالیت های بدنی:

  • اگر نگران صدا دادن مفاصل هستید، می‌توانید در مورد آن‌ها چند کار انجام دهید. حرکت کلید اصلی است. در طول روز بلند شوید و مفاصل خود را حرکت دهید. این فعالیت‌ها را امتحان کنید تا مفاصل شما روان شوند:
  • گردن خود را کشش دهید: اگر گردن شما مستعد صدا دادن است، برای تقویت سلامت ستون فقرات برخی از کشش‌های ملایم را امتحان کنید. رو به جلو باشید، سپس سر خود را به سمت چپ متمایل کرده و گوش خود را به شانه نزدیک کنید. آن وضعیت را به مدت 30 ثانیه نگه دارید، سپس آن را در سمت راست خود تکرار کنید.
  • انجام کش های W،Y،T: این کشش‌ها به شل شدن شانه‌ها و فعال نگه داشتن آنها کمک می‌کند. برای کشش Y، بازوها را بالا بیاورید تا بدن شما شکل “Y” ایجاد کند. بازوها و انگشتان خود را تا جایی که می‌توانید دراز کرده و به مدت 30 ثانیه نگه دارید. سپس شکل “T” را تشکیل داده و بازوها و انگشتان خود را برای 30 ثانیه دیگر دراز کنید. برای کشش‌های “W”، از حالت “T” آرنج‌ها را خم کنید و کف دست ها را به سمت سر خود بکشید تا بازوها شبیه “W” باشد. ژست را به مدت 30 ثانیه نگه دارید سپس بازوها را به پهلو پایین بیاورید.
  • خم شدن زانو: در هنگام استراحت در محل کار، چند (ده یا دوازده) حرکت خم شدن زانو را انجام دهید. بایستید و پاها را به اندازه عرض مفصل ران و بازوها را در مقابل خود قرار دهید. هنگام خم شدن زانوها را خم کنید تا تقریباً 10 سانتی متر از بدن پایین بیاید. پشت خود را صاف نگه دارید و زانوها را با انگشت دوم هر پا تراز کنید. از آوردن زانوها جلوتر از انگشتان پا خودداری کنید. قبل از بازگشت به موقعیت اول، هر بار یک یا دو ثانیه پایین بمانید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف غذاهایی با طبیعت سرد و تر و گرم و خشک و سرد و خشک بدون مصلح پرهیز کنید و بیشتر از غذاهایی با طبع گرم و تر استفاده کنید.

نکته:

  • ورزشکاران صدای مفاصل خود را جدی بگیرند: صدای مفاصل گاهی ناشی از یک ضایعه واقعی در مفصل هستند و حتی شاید به جراحی نیاز داشته باشند. همچنین در صورتی که صدای مفصل بعد از اینکه ضربه ای به آن وارد شده باشد، رخ دهد نیز خطرناک است. در کل اگر این صدا همراه با احساس درد باشد بیماری است و باید به پزشک متخصص مراجعه کرد تا با بررسی مفصل مشکل احتمالی را دریابد. همانند پارگی مینیسک زانو، یا به دنبال بورسیت یعنی التهاب بورس و تجمع مایع در آن (کیسه نرم حاوی مایع که مثل یک بالشتک بین تاندون و استخوان ها قرار دارد) یا پارگی تاندون روتاتورکاف (تاندون چرخاننده بازو) که معمولاَ با درد همراه است و به درمان نیاز دارد. از آنجایی که صدا دادن مفصل زانو و درد در ناحیه زانو پس از بروز آسیب دیدگی و یا ضربه به آن از علائم هشدار دهنده پارگی مینیسک زانو است، ورزشکاران باید صدای زانو و حتی صدای سایر مفاصل که با درد همراه است و یا پس از وارد شدن ضربه همراه است و همچنین اگر صداها با محدود شدن دامنه حرکتی عضو توأم باشد را جدی بگیرند. زیرا برای ورزشکاران نشانه و علائم خطرناک و جدی است که امکان دارد به جراحی منجر شود.
  • در زانودردها در مورد کسانی که لاغر هستند نباید بادکش را روی کشکک زانو بگذاریم چون فشار منفی باعث می شود آسیب به آن موضع برسد و درد بیشتر شود، اما در زانوهایی که چاق هستند و یا ورم دارند می توانیم روی کشکک را بادکش کنیم و در هیچ موردی نباید پشت زانو را بادکش کنیم چون اعصاب مهمی از آن ناحیه عبور می کنند و اگر آن ناحیه را بادکش کنیم باعث دردهای مداوم می گردد.
  • طبع آلو، خیلی سرد است. به همین دلیل، بخصوص کسانی که مزاج سردی دارند، نباید در خوردن آن زیاده روی کنند، زیرا التهاب را تشدید می کند.
  • هر چه آلو کهنه تر و خشک باشد، بهتر است. البته بهتر است که پوست آلو را با دست (نه با مواد شیمیایی) بکنید و آن را در آفتاب خشک کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.