سرطان مهبل (ولوو): عبارت است از رشد بدون کنترل سلول های بدخیم در مهبل یا ولوو (لبه های مهبل)، حداکثر رشد در زنان مسن تر در سنین یائسگی رخ می دهد. یک نوع (رابدومیو سارکوم) در کودکان رخ می دهد.
علائم:
- خارش ولوو
- خونریزی غیر طبیعی مهبل
- ناراحتی یا خونریزی با مقاربت
- خونریزی مقعد در صورت گسترش به مقعد
- ناراحتی در ادرار کردن در صورت گسترش سرطان به مثانه
- ضایعات کوچک یا بزررگ، سفت، زخمی و بدون درد وولو، این رشد ها در وولو لبه های ضخیم و برآمده ای دارند و به آسانی خونریزی می کنند.
علت:
- ناشناخته مگر در مورد مواجه داخل رحمی با دی اتیل استیل بسترول که دارویی است که (تا سال 1350) برای کنترل لکه بینی یا خونریزی در زنان باردار تجویز می شد. ممکن است ارتباطی با مواجه با پاپیلوماویروس انسانی که علت زگیل های مقاربتی است، وجود داشته باشد.
- سرطان یعنی رسوب مواد سرد غلیظ (سودا) که به واسطه حرارت زیاد یعنی صفرا در بدن پدید می آید که این حرارت (صفرا) به واسطه یک شوک یا استرس به شخص وارد می شود و اگر سودا رسوب کند می شود تومور و این تومور را از عوارض می فهمیم.
- مقاربت با زنان در ایام ناپاکی، خوردن گوشت زیاد و یا گوشت حیوانی که انسان با او جماع کرده باشد، خوردن بیضه گوسفند، خوردن ماهی های حرام مثل سگ ماهی و امثال آن.
- خوردن گوشت، خون انسان را فوق العاده ترش می کند و عکس العمل این ترشی زیاد باعث به وجود آمدن سلول سرطانی می شود، وقتی سلول سرطانی پیدا شد خون قلیایی می شود و ترشی آن به وسیله ادرار دفع می گردد. پس وقتی خون قلیایی شد و ترشی ادرار بالا رفت مقدمات ایجاد سرطان پیدا می شود. خلاصه پیدایش سرطان به علت غذاهای ناباب و مصنوعی، جوهرهای گوناگونی که برای زیبایی به خوراک های مختلف می افزایند، انواع سوسیس، کالباس های گوناگون، تخم مرغ های فاسد و مانده شده که آب پز می کنند و با آن ساندویچ تهیه کرده و به خورد ما می دهند، گوشت های مانده که چندین سال منجمد شده یا گوشت های مصنوعی که از نفت به دست می آیند، روغن های فاسد و امثال این نوع غذاها می باشد و در بعضی مزاج ها که زمینه مساعد و ماده مستعد است فوری ایجاد سرطان می کند.
عوامل افزایش دهنده خطر:
- سیگار کشیدن
- سایر سرطان ها
- شرکای جنسی متعدد
- سابقه خانوادگی سرطان اعضای تولید مثلی
پیشگیری:
- ابزار پیشگیری خاصی ندارد، معاینه لگن و پاپ اسمیر به صورت سالانه ممکن است بیماری را در مراحل اولیه آن تشخیص دهد یعنی زمانی که درمان موثرتر است. ظاهر ناحیه تناسلی خود را مورد ملاحظه قرار دهید اگر یک آینه استفاده کنید و ماهی یک بار معاینه کنید. لکه های تیره تر در اطراف مهبل، روی لب، عموماً با سرطان مهبل یا وولو همراه نیستند ولی ممکن است نشانگر ملانوم (سرطان پوستی) باشند. هرگونه تیره رنگ شدن پوست باید برای ارزیابی بیشتر مورد توجه پزشکان قرار بگیرد.
عواقب مورد انتظار:
- تشخیص و درمان زود هنگام باعث می شود احتمال امید به زندگی طبیعی خوب باشد. علائم را می توان در طول درمان تسکین داد یا کنترل کرد.
عوارض احتمالی:
- گسترش کشنده به سایر اعضای بدن، مکان های شایع گسترش عبارتند از: غدد لنفاوی کشاله ران، جدار لگن، مثانه، مقعد، استخوان، ریه ها یا کبد.
تشخیص:
- پزشک معاینه لگن و تست پاپ اسمیر را برای بررسی ناهنجاریهایی که ممکن است نشاندهنده سرطان واژن باشد، انجام میدهد. دیگر روشهای تشخیصی که برای این بیماری کاربرد دارد به شرح زیر است:
- بررسی واژن با کولپوسکوپ: کولپوسکوپی معاینه واژن با یک ابزار بزرگ نمایی با نور مخصوص به نام کولپوسکوپ است. کولپوسکوپی به پزشک این امکان را میدهد تا سطح واژن را برای دیدن هر ناحیهای از سلولهای غیرطبیعی بزرگ کند.
- برداشتن نمونه بافت از واژن برای آزمایش: بیوپسی برای برداشتن نمونهای از بافت مشکوک برای آزمایش سلولهای سرطانی است. پزشک ممکن است در طول معاینه کولپوسکوپی از بافت، بیوپسی بگیرد، سپس نمونه را برای آزمایش به آزمایشگاه خواهد فرستاد.
- زمانی که پزشک این بیماری را تشخیص میدهد، اقداماتی جهت تعیین وسعت سرطان انجام خواهد داد، فرآیندی که به عنوان مرحلهبندی بیماری شناخته میشود.تعیین مرحله سرطان به پزشک کمک میکند تا تصمیم بگیرد که چه درمان موثری انجام دهد. برای تعیین مرحله سرطان از موارد زیر کمک گرفته میشود:
- تستهای تصویربرداری: با کمک تستهای تصویربرداری مشخص میشود که آیا سرطان گسترش یافته است یا خیر. آزمایشات تصویربرداری ممکن است شامل موارد زیر باشد: اشعه ایکس، اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) ، تصویربرداری مغناطیسی (MRI)، توموگرافی گسیل پوزیترون (PET).
- استفاده از دوربینهای کوچک برای دیدن درون بدن: استفاده از این روش به پزشک این امکان را میدهد که متوجه شود که آیا سرطان به سایر قسمتهای بدن گسترش یافته است یا خیر. دوربینها به پزشک کمک میکند تا داخل مثانه (سیستوسکوپی) و راست روده (پروکتوسکوپی) را مشاهده کند.
درمان طب نوین:
- جراحی در بیشتر موارد برای سرطان ولوو انجام می گیرد. نوع جراحی با توجه به مرحله ای از سرطان که بیمار در آن قرار دارد تعیین می شود. برای مراحل اولیه، تومور سرطانی همراه با یک حاشیه از بافت سالم اطراف آن برای حصول اطمینان از حذف تمام بافت سرطانی و محدود کردن امکان عود آن، برداشته می شود.
- ولووکتومی جزیی (Partial vulvectomy) در مراحل ابتدایی و یا ولووکتومی رادیکال (Radical vulvectomy) در مراحل بالاتر انجام می شود. در ولووکتومی جزیی، بخشی از فرج همراه با بافت اطراف آن برداشته می شود. در ولووکتومی رادیکال، کل بافت ولوو و لایه های زیرین آن برداشته می شود. اگر سرطان به دیگر اعضاء گسترش یافته باشد، جراحی ممکن است شامل برداشتن دیگر مناطق آسیب دیده نیز باشد. پرتودرمانی و شیمی درمانی نیز می تواند بصورت ترکیبی و یا جداگانه پیش و یا پس از عمل تجویز شود. پرتو درمانی می تواند برای کوچک کردن (Shrinkage) تومور سرطانی ولوو پیش از عمل انجام پذیرد.
- سرطان معده معمولاً بیماری مخصوص سنین اواخر میانسالی و سالخوردگی است. با این حال ممکن است به ندرت در افراد زیر ۴۰ سال دیده شود. تشخیص سرطان معده با آندوسکوپی و نمونه برداری (بیوپسی) از معده انجام می گردد. از آنجایی که درمان مؤثر سرطان معده فقط هنگامی میسر است که این سرطان در مراحل اولیه آن تشخیص داده شود، لازم است هر کسی که دچار سوء هاضمه می شود و علایم بدی مثل از دست دادن اشتها و کاهش وزن پیدا می کند تحت بررسی ها و آزمایش های بیشتری قرار گیرد. سرطان معده چون در افراد بالای ۴۰ سال شایع تر است، کسانی که در این سنین برای اولین بار دچار سوء هاضمه می شوند بهتر است که برای پی بردن به علت ایجاد این سوء هاضمه، تحت بررسی بیشتری قرار گیرند. تنها راه درمان این بیماری برداشتن معده و قسمت های سرطانی می باشد. این عمل جراحی وقتی که بیماری در مراحل اولیه خود قرار دارد خیلی مؤثر است. گاهی اوقات جراح ممکن است قسمتی از معده را دست نزند و سرجای خود باقی گذارد، در غیر این صورت بعد از عمل جراحی، غذا مستقیماً از مری وارد روده کوچک می گردد. این بدان معنی است که شخص باید غذای کمتری در هر وعده مصرف کند (چون دیگر معده ای ندارد که غذا ابتدا در آن نگهداری و هضم شود) اگر سرطان کوچک باشد و جراح بتواند تمام آن را خارج سازد شانس بقای طولانی مدت بیمار زیاد است، اما این بیماری اغلب در هنگام تشخیص خیلی پیشرفت کرده و عمل جراحی آن امکان پذیر نیست. در حال حاضر در صورتی که به علت پیشرفت سرطان، جراحی امکان پذیر نباشد، سایر درمان ها به ندرت می توانند باعث معالجه بیماری شوند. با این حال سایر درمان ها مثل شیمی درمانی و لیزر درمانی نقش خیلی با ارزشی در کنترل علایم ناراحت کننده بیماری دارند و ممکن است به طور قابل توجهی باعث افزایش طول عمر این بیماران شوند.
درمان طب سنتی:
- گیاهان داروی ضد سرطان: انگور، پیاز، توت فرنگی، جین سینگ، جینکو، چای، زردچوبه، سویا، سیر، فلفل، علف چای، کرفس، گون، ماست، مرزه، همیشه بهار، هویج، باباآدم، پنیر باد، پونه، تاجریزی پیچ، میخک، زرشک، زیره سبز، سرخدار، سیاه توسه، سیاهدانه، کاکائو، کندر، کیوی، گریپ فروت، گل مغربی، مارچوبه، وانیل، نعنای گربه ای، هل، آلبالو، آلو، آناناس، انار، انبه، انجیر، بادمجان، به، به لیمو، پسته، توت سفید، جوزبویا، خرفه، خرما، زیره سبز، زیره سیاه، سدر، سماق، سنجد، شلغم، علف چشمه، کلم، گندم، گوجه فرنگی، گیلاس، آوبیا، مای مرز، مصطکی، نارگیل، نخود، هلو.
داروها:
- فلورواوراسیل
- دوکسوروبیسین
- مسکن ها در صورت نیاز
- ملین یا مسهل در صورت نیاز برای پیشگیری از یبوست
- دارهای ضد سرطان معمولاً برای این بیماری تجویز نمی شوند.
- آنتی بیوتیک ها اگر عفونت مجاری ادراری در اثر استفاده از سوند مثانه در طول پرتو درمانی حاصل شود.
فعالیت:
- بیشتر بیماران می تواند در طول پرتو درمانی کاملاً فعال باشند.
- وقتی ظرف 10 الی 8 هفته بهبودی کامل شود، روابط جنسی را از سر بگیرید.
- بعد از جراحی به تدریج فعالیت های طبیعی خود را از سر بگیرید و 6 هفته برای بهبودی کامل وقت بدهید.
رژیم غذایی:
- از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات و غذاهای گوشتی پرهیز کنید.
نکته:
- گاهی مواقع پوست نازک است، پس از ضماد نوره و شستن آن جوش های ریزی بر سطح پوست ظاهر می شود که برای ترمیم آن می توان روی پوست روغن زیتون یا روغن کنجد یا روغن بنفشه و یا پماد کالن دولان مالید.
- خوردن دوسین از ابتلا به بیماری های مزمن و سرطان جلوگیری می کند (چون اثر معجون سیاهدانه به مدت طولانی در بدن باقی می ماند)
- در شیمی درمانی چون تمام سلول ها اعم از سالم و سرطانی با هم کشته می شوند، لذا سیستم ایمنی بدن پایین می آید.
- غذاهای آماده و فریز شده، سودازا هستند و سودا دیر به بدن می آید و دیر هم از بدن خار ج می شود و آخر سودا، سرطان است.
- هرگاه سودا در اندام تحتانی بوجود بیاید، تبلور سودا می شود سرطان بدخیم، چون سنگین است و فشردگی آن بیشتر است، در اندام فوقانی می شود خوش خیم، چون در اندام فوقانی سبکتر و درمان پذیرتر است.
- تبلور عالی سودا در یک نقطه می شود سرطان.
- موزهای لک دار از بروز سرطان جلوگیری می کنند. موز دارای خاصیت ضد سرطانی است و موزهای سیاه و لک دار تا 8 برابر نوع تازه آن خاصیت ضد سرطانی بیشتری دارند.
- شیر به دلیل دارا بودن فاکتورهای رشد انسولین باعث سرعت بخشیدن به رشد سلول ها از جمله سلول های سرطانی می گردد. بنابراین، بسیاری از سرطان ها می تواند توسط شیر ایجاد شوند یا رشد سریع تر پیدا کنند.
- جلوگیری از به وجود آمدن انواع تومورها: همان طور که می دانید شایع ترین سرطان بین بانوان، سرطان پستان، سرطان رحم و سرطان تخمدان می باشد و در بین آقایان، سرطان پروستات و سرطان بیضه بالاترین آمار سرطان را شامل می شود. مغز انسان با هر بار تحریک جنسی، مقدار زیادی خون را به اندام های جنسی (پستان، رحم تخمدان، پروستات، آلت تناسلی، بیضه ها و…) منتقل می کند؛ همراه خون اکسیژن و مواد غذایی زیادی وجود دارد، در نتیجه سلول های این نواحی با این مواد بهتر تغذیه شده و اجازه رشد سلول های سرطانی را در این مناطق نمی دهند بعضی از افراد (زن یا مرد) فکر می کنند که می توان با استفاده از روابط زناشویی آزاد به این نتیجه دست یافت یعنی از ایجاد تومور جلوگیری کرد. باید متذکر شد که حتی اگر این نوع روابط از کیفیت بالایی برخوردار باشد، اما در نهایت بدون استرس و اضطراب نیست حال قبل از عملیات، در حین کار یا بعد از آن. به هر حال این روابط همراه با استرس هایی است که باعث اسیدی شدن خون می شود و همین خون سرشار از اسید به صورت مضاعف وارد دستگاه تناسلی شده و به جای این که سلول ها را تقویت نماید، باعث تضعیف آنها می گردد و زمینه را برای تجمع پارازیت ها و انواع تومورها فراهم می کند. بنابراین با داشتن روابط زناشویی موفق سربازهای امنیتی بدن تقویت شده و پارازیت ها قدرت تکثیر و ایجاد تومور در بدن را نخواهند داشت.
- خوردن دوسین از ابتلا به بیماری های مزمن و سرطان جلوگیری می کند (چون اثر معجون سیاهدانه به مدت طولانی در بدن باقی می ماند)
- در شیمی درمانی چون تمام سلول ها اعم از سالم و سرطانی با هم کشته می شوند، لذا سیستم ایمنی بدن پایین می آید.
- غذاهای آماده و فریز شده، سودازا هستند و سودا دیر به بدن می آید و دیر هم از بدن خار ج می شود و آخر سودا، سرطان است.
- هرگاه سودا در اندام تحتانی بوجود بیاید، تبلور سودا می شود سرطان بدخیم، چون سنگین است و فشردگی آن بیشتر است، در اندام فوقانی می شود خوش خیم، چون در اندام فوقانی سبکتر و درمان پذیرتر است.
- در جوامعی که خرما در آن رواج دارد سرطان نیست و در ایران هم سرطان مثل سرماخوردگی شیوع پیدا کرده است چون خرما در قبرستان ها استفاده می شود. خرما یک غذای لطیف و سریع الهضم و زود جذب است و برای مغز بسیار مفید است و لذا کسانی که از مغزشان کار می کشند باید روزی 3 عدد خرما دم دستشان باشد، خرما باید آرام آرام لیس زده شود مثل عسل، نباید سریع خورده شود.
- سرطان چیست؟ از کجا به وجود می آید؟ برای جلوگیری و درمان آنچه باید کرد: سرطان از بیماری هایی است که روز به روز عده بیشتری از ابناء بشر در چنگال های وحشتناک و درد انگیز آن جان می سپارند، با این همه توسعه و وسایل و مکاشفات گسترده و کشف همه نوع میکروب ها و دامنه وسیع امروزی در علم پزشکی، هنوز پزشکان موفق به یافتن راه درمان قطعی انواع این بیماری نشده اند و نیز اطلاعات مردم هم در این باره بسیار محدود و اندک است. بعضی از پزشکان معتقدند که سرطان از ویروسی که بشر هنوز موفق به شناختن آن نشده به وجود می آید و دلایلشان آن است که غدد سرطانی که در برخی از حیوانات دیده شده ویروس مخصوصی داشته است. اما آنچه مسلم است این است که هنوز عامل مولد سرطان کشف نشده و بشر نتوانسته است که از این راز پرده برگیرد.
- آیا می دانید چرا سرطان باعث مرگ می شود: سرطان معمولاً به چند طریق در کار تغذیه نقصان پدید می آورد و منجر به مرگ می شود، به عبارت دیگر وجود سرطان باعث می شود که غذای مصرفی نتواند تکافوی احتیاجات روزافزون سلول های طبیعی و غیرطبیعی را که مرتب در حال رشد و نمو هستند برآورده کرده و در نتیجه قوای فعال بدن را از کار می اندازد، بعضی وقت ها سرطان در کار دستگاه گوارش اختلال پدید می آورد و ایجاد بی اشتهایی و دل به هم خوردگی و استفراغ می کند و در نتیجه بیمار مبتلا به سرطان، وزن و قدرت جسمانی خود را از دست می دهد و مستعد برای استقبال از مرگ می شود. در مواردی نیز سرطان پنجه های خود را به درون دیواره شریان ها فرو می برد و ایجاد خون ریزی درونی می کند و گاهی ممکن است که پنجه های خود را به مغز، قلب، کلیه و ریه ها بیافکند و این اعضای حساس بدن را از کار بیاندازد. اگر در اثر رشد و نمو غیر طبیعی سلول ها و نفوذ ریشه های سرطانی در شریان ها، مغز، کلیه، قلب و ریه ها نتیجتاً به مرگ نیانجامد، بیمار به قدری ضعیف و نحیف خواهد شد که در برابر دردهای شدید سرطان دامن تحمل از کف خواهد داد و جان تسليم جان آفرين خواهد کرد.
- آیا سرطان رو به افزایش است: بعضی از انواع سرطان از قبیل: سرطان معده رو به کاهش است و اما بعضی دیگر از انواع آن به خصوص سرطان ریه و سرطان خون با شدت رو به افزایش هستند. به هر حال با توجه به تعداد بیمارانی که به انواع مختلف سرطان مبتلا می شوند می توان گفت که این بیماری ها با شدت در جهان رواج می یابد. در سابق بودند کسانی که در اثر ابتلای به سرطان فوت می شدند بدون این که دکتر علت بیماری ایشان را تشخیص بدهد، اما در حال حاضر به سهولت بیماری سرطان را تشخیص می دهند. بر اثر پیشرفت های بهداشتی حد متوسط طول عمر افزایش یافته و اما بر تعداد کسانی که جوانی را پشت سر می گذارند و بیشتر مستعد برای ابتلای سرطان می شوند افزوده شده است. با وجود این، علت رواج سرطان را فقط این عامل نباید دانست و باید توجه داشت که عوامل دیگری نیز در این مورد دخالت دارند. عده ای الکل را در ایجاد سرطان معده مؤثر می دانند و بعضی می گویند که طبخ غذا در ظرف آلومینیومی تولید سرطان می کند، اما هیچ دلیل علمی در تأیید این عقاید وجود ندارد و تا کاملاً ثابت نشود نمی توان آنها را قبول کرد. این عقیده نیز رواج دارد که سرطان موروثی است، در صورتی که در بعضی از انواع سرطان چشم وراثت دخالت دارد اما در مورد انواع مختلف دیگری از سرطان که رواج فراوانی هم دارد هیچگونه آثار و شواهدی که وراثت را در ابتلای به آنها مؤثر نشان دهد تاکنون دیده نشده است. کسانی که در کارخانه های مولد مواد شیمیایی کار می کنند باید دقت بیشتری برای حفظ سلامت و نیرومندی بدن خود به عمل آورند و اصول بهداشتی را کاملاً رعایت کنند، سایرین نیز خود را از دود سیگار و سایر دخانیات که ظاهراً در تولید سرطان مؤثر هستند دور بدارند و به علایم و نشانه هایی که مربوط به بروز سرطان است بی اعتنایی نکنند.
- علائم سرطان معمولاً از این قرار است: خون ریزی غیر عادی، ورم پستان یا قسمتی از بدن، زخمی که به سهولت التیام پیدا نمی کند، تغییر وضع ادرار، سرفه و گرفتگی سينه به طور دایمی سوءهاضمه مزمن و تغییر پیدا کردن خال یا زگیلی که در بدن وجود دارد، البته وجود هر یک از این عوامل را نمی توان به طور حتم دلیل بر سرطان دانست اما در چنین صورتی باید فوراً به اقدام پرداخت و به پزشک مراجعه کرد. علاوه بر این، کسانی که جوانی را پشت سر گذاشته اند و ۳۰ سالی از عمرشان گذشته است باید لااقل سالی یک بار معاینه پزشکی بشوند و بعضی دیگر از اشخاص، مثل افرادی که زیاد سیگار می کشند باید هر شش ماه یک بار سینه خود را با اشعه (ایکس) مورد آزمایش قرار دهند. اگرچه اثرات و علایم ناچیز هم باشد اما باید درصدد معالجه و جلوگیری برآمد که شخص مبتلا نشود و از چنگال این بیماری خانمان سوز نجات یابد. لازم است به عرض شما خواننده عزیز برسانم که بدن ما از اجتماع موجودات ریزی که با چشم قابل رؤیت نیستند تشکیل شده است، همان طور که فلزات از اتم های بسیار ریز ساخته شده اند و همان طور که املاح از ملکول های بسیار کوچک به وجود آمده اند، بدن انسان و حیوان نیز از موجودات بسیار ریزی که سلول نام دارند ترکیب شده است. معمولاً حیوانات یک سلولی یا چند سلولی هستند. حیوانات یک سلولی مانند میکروب ها معمولاً خلق الساعه می باشند یعنی قدرت تکثیر آنها زیاد است، وقتی یک میکروب وارد محیط مناسبی شود و غذای کافی هم داشته باشد، آنقدر رشد می کند و زیاد می شود که به صورت توده هایی تمام محیط را پر می نماید. کپکی که روی غذای مانده مخصوصاً روی ماست مانده می بینید، چیزی جز رشد و نمو موجودات یک سلولی نیست و هر قطره از یک غذای کپک زده دارای هزارها موجود زنده است که تمامی آنها از یک موجود متولد شده اند. رشد و نمو سلول ها تحت قید و شرط معینی است. یک سلول نمی تواند مانند افراد خودسر بی بند و بار باشد، یک سلول حق ندارد از حد خود خارج شده و وارد مرز و بوم همسایگان گردد، یک سلول نمی تواند بیش از حد رشد کرده و پای خود را وارد گلیم دیگران کند. سلولی که قوانین و مقررات کشور بدن را نادیده بگیرد و بیش از حد معین رشد کرده و جای سلول های دیگر را غصب نماید، این چنین سلول را سلول سرطان می نامند. سلول های سرطان چون به سلول های دیگر چنگ می زند و چنگال آن هم مانند خرچنگ می باشد و نام عربی خرچنگ سرطان است، این سلول های متعدد و چنگ انداز را هم سرطان نام نهاده اند و آن کسانی که مدعی هستند که علت اصلی سرطان هنوز کشف نشده در اشتباه می باشند. علت سرطان را یافته اند ولی به درمان تاکنون دست نیافته اند. ساختمان تمام سلول های بدن یکسان نیست و احتیاج روزانه آنها هم یکی نمی باشد. هریک از اعضاء و جوارح بدن به غذای مخصوصی احتیاج دارند و جیره معینی خواهند داشت و اگر در مملکت بدن عدالت اجتماعی رعایت شود و جیره هر یک را نسبت به احتیاج او بدهند، یعنی غذاهایی بخورند که محتوی تمامی احتیاجات بدن باشد، هرگز به سرطان مبتلا نخواهند شد.
- خلاصه پیدایش سرطان به علت مصرف غذاهای ناباب و مصنوعی می باشد و در بعضی از مزاج ها که زمینه مساعد و ماده مستعد است فوری ایجاد سرطان کرده و شخص را علیل و رنجور و بیمار می کند. شخصی که مواد مخدر استفاده می کند خودش خوب می داند که: لاغری، رنجوری، رنگ سیاه، تیره رنگی، دندان سیاه شده، لب رنگ پریده، کم اشت هایی، مسمومیت تدریجی، کم بنیگی، یبوست، لاقیدی، لاابالی گری و همه و همه در اثر این عمل یعنی مصرف مواد مخدر می باشد و هرگز راضی نیست تریاک را ترک کند و از آن دست بردارد بلکه برای آن مداح می شود و آن را تریاق هر زهری و درمان هر دردی می داند. بدبختی ما جماعت هم همین قسم است، تمام غذاهای ناروای گوناگون را از قبیل: نوشابه های مختلف، غذاها و خوراکی های جوهردار و مصنوعی، انواع ساندویچ، سوسیس و کالباس و غیره را می خوریم و به هزاران مرض مبتلا می شویم و گناه را گردن خود نمی گذاریم، چنانچه می دانیم و می بینیم که اشخاص دهاتی که غذاهای طبیعی و لبنیات مصرف می کنند کمتر به مرض سرطان مبتلا می شوند. نان سفید، قند سفید و حتی کله پاچه را که با آهک می شویند تا سفید شود و این ها همه مواد اولیه خود را از دست داده اند و مصرف کننده را دچار بیماری های مختلف منجمله سرطان دچار می سازد. گندم، جو یا سبوس و پوست آن و یا چغندر غذای بسیار مقوی و کاملی می باشد ولی بشر به دست خود مواد اولیه آن را دور می ریزد و توقع سلامتی هم دارد. نان های ضخیم دهات که با گندم و جو مخلوط یا مجزا تهیه می شود، بسیار از گوشت و تخم مرغ قوی تر و با نتیجه تر است. با اینکه ثابت شده بیشترین خواص اکثر میوه ها در پوست آنهاست ولی بشر آن را جدا کرده و دور می اندازد، در نتیجه مواد مؤثره را مصرف نمی کند و موادی که بدن به آن نیاز دارد را به آن نمی رساند. خوب است ما کتب غذاشناسان و یا درمان با غذا و اعجاز خوراکی ها را مطالعه کنیم و انصاف دهیم که در هر روز چند میلیون میکروب داخل وجود خود می نماییم و به دست خود تیشه به ریشه خویش می زنیم و ابدأ متوجه نیستیم که چه می کنیم. در دهات ایران مخصوصاً در بعضی از مناطق که لبنيات زيادتر و غذاهای سالم فراوان تر و گیاه های کوهی به حد وافر وجود دارند ابدأ خبری از سرطان نیست. گوشت برای بدن زیاد لازم نیست و البته زیان و ضررهایی هم در بردارد، دلیل آن از این قرار است که جهاز هاضمه انسان برخلاف جهاز هاضمه حیوانات گوشت خوار نمی تواند ازت حاصله از گوشت را تبدیل به آمونیاک کند و همین گاز ازت سبب شده است تا بتوانیم بگوییم گوشت برای انسان یک سوخت بسیار بدی است که هنگام سوختن دود می کند و قطران این دود موجب بیماری سرطان می شود. مولا علی (ع) فرموده است: لا تجعلو ابطونكم مقابر الحيوانات (شکم خود را گورستان حیوانات قرار ندهید)، برعکس بعضی ها در خوردن گوشت به قدری اسراف و زیاده روی می کنند که از سگ و گربه که حیوانی گوشت خوار آفریده شده اند نیز بیشتر گوشت می خورند و همین ها هستند که دچار بیماری های گوناگون می شوند و مبتلا به سرطان می گردند. مخصوصاً اگر گوشت حیوانی باشد که انسان با او مقاربت و نزدیکی کرده باشد، مصرف کننده آن حتماً مبتلا به مرض سرطان خواهد شد (از کجا معلوم می شود که پرورش دهنده این خطا را نکرده باشد؟). اسلام برای جلوگیری از این بیماری دستور فرموده: اگر شخصی با حیوان حلال گوشتی جماع کند باید آن حیوان را سوزاند و خاکستر آن را نابود کرد و برای حفظ حقوق صاحب حیوان نیز دستور فرموده: مبلغ و بهای آن را از عامل باید دریافت کرده و به صاحب حیوان بپردازند. زنده و پاینده باد دینی که بدون هیچ وسایل و لابراتوار و میکروسکوپی میکروب سرطان را در آن روزها با چشم ذره بینی و دیده خدایی دیده و دستور فرموده: ای بشر از خوردن چنین گوشتی صرف نظر کن و او را بسوزان و خاکستر آن را هم به پای زراعت خود مده، بلکه نابود ساز و همچنین دستور فرمود: دمبلان (خایه) گوسفند و سگ ماهی را میل مفرما زیرا اینها همه میکروب سرطان در بردارند و در عوض از خوردن گیاه هایی که دارای مس گیاهی هستند دریغ مكن.