کاربر

درمان سردرد ناشی از تومور مغزی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

سردرد ناشی از تومور مغزی: عبارت است از زمانی که درد ناشی از سردرد بیشتر از حالت طبیعی باشد، چیزی به غیر از سردرد تنشی و یا میگرن به ذهن خطور می کند. این سردرد حتی ممکن است نشانه ای باشد از تومور مغزی، اما این نکته را در نظر داشته باشید که بیشتر سردردها ناشی از تومور مغزی نیستند، اکثر تومورهای مغزی در واقع در قسمت های دیگر بدن آغاز و به مغز پخش می شوند، که تومور مغزی متاستاتیک نامیده می شوند. تومورهای مغزی که از مغز آغاز می شوند، تومورهای اولیه نام دارند، به همین خاطر، تمام تومورهای مغزی به سرطان ختم نمی شوند. با این حال، در صورت وجود تومور در مغز، سردرد یکی از شایع ترین علائم خواهد بود.

علائم:

  1. سردردهایی که دردشان قابل تحمل نباشد.
  2. بروز سردرد با تغییر و جابجایی وضعیت بدن.
  3. بیدار شدن از خواب نیمه شب به دلیل سردرد.
  4. شدت سردرد نیز در این عارضه معمولاً بالا است.
  5. عدم تسکین سردرد با داروهای مسکن مانند استامینوفن یا پروفن و…
  6. طولانی بودن ساعات و حتی روزهای سردرد بین یک روز کامل تا یک هفته و بیشتر.
  7. با سرفه و یا خم شدن بدتر می شوند، اما در صورتی که فرد در حالت ایستاده قرار بگیرد، درد کمتری را احساس خواهد کرد.
  8. سردردهایی که معمولاً در ابتدای روز و در ساعات اولیه صبح شروع می شوند و شدت آنها صبح بیشتر و همراه تهوع و استفراغ است.
  9. ناگفته نماند تمام علائم فوق در یک بیمار مشاهده نمی شود و هر فرد ممکن است در کنار سردرد تعدادی از علائم ذکر شده را نیز داشته باشد، همچنین گاهی به دلیل سکته مغزی نیز علائم ذکر شده بروز می کند.
  10. بعضی وقت ها شدت بالای سردرد ممکن است مشابه سردرد میگرنی باشد که در این حالت باید علائم جانبی دیگر مورد بررسی قرار گیرد. برای مثال میگرن با تهوع و واکنش نسبت به نور همراه است، ولی سردرد تومور مغزی با علائم دیگری همراه است مانند: کاهش وزن بی دلیل، کاهش دید و ضعیف شدن بینایی، احساس فشار مضاعف در قسمت پشت بدن، احساس سرگیجه و عدم تعادل، اختلال در تکلم، کاهش و یا از بین رفتن شنوایی، احساس ضعف و کرختی و بی حسی در یک طرف بدنروند فزاینده دارد، احساس خستگی و تحریک پذیری اعصاب و خشم بی دلیل، تشنج.

علت:

  • دلیل سردردهای تومور مغزی، بزرگ شدن و فشار تومور به مغز و اعصاب است.

تشخیص:

  1. تشخیص تومور مغزی شامل تکمیل یک سری آزمایشات برای ارزیابی علائم و عملکردهای عصبی بیمار است. اکثر تومورهای مغزی تا زمانی که علائم ظاهر نشوند یافت نمی شوند. در صورت مشکوک بودن به تومور مغزی، پزشک ممکن است تعدادی آزمایش و روش را توصیه کند، از جمله:
  2. آزمایشات تصویربرداری تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) : معمولاً برای کمک به تشخیص تومورهای مغزی استفاده می شود. گاهی اوقات در طول انجام MRI یک رنگ از طریق ورید بازوی شما تزریق می شود. تعدادی از اجزای تخصصی اسکن MRI، ممکن است به پزشک شما در ارزیابی تومور و برنامه ریزی درمان کمک کند.
  3. سی تی اسکن (اسکن CAT ): روشی است که مجموعه ای از تصاویر دقیق از نواحی داخل بدن را از زوایای مختلف تهیه می کند. این تصاویر توسط یک کامپیوتر متصل به دستگاه اشعه ایکس تهیه شده است. ممکن است یک رنگ به داخل رگ تزریق شود یا بلعیده شود تا اندام ها یا بافت ها به وضوح ظاهر شوند. این روش همچنین توموگرافی کامپیوتری، توموگرافی کامپیوتری یا توموگرافی محوری کامپیوتری نیز نامیده می شود.
  4. اسکن ( PETاسکن توموگرافی گسیل پوزیترون): روشی برای یافتن سلول های تومور بدخیم در بدن است. مقدار کمی گلوکز رادیواکتیو (قند) به داخل ورید تزریق می شود. اسکنر PET  در اطراف بدن می چرخد ​​و تصویری از محل استفاده از گلوکز در مغز ایجاد می کند. سلول های بدخیم تومور در تصویر روشن تر نشان داده می شوند، زیرا فعال تر هستند و گلوکز بیشتری نسبت به سلول های معمولی می گیرند.PET  همچنین گاهی اوقات برای تشخیص تفاوت بین تومور در حال رشد و التهاب در درمان هایی مانند تابش استفاده می شود.

درمان طب نوین:

  • پرتو درمانی: پرتو درمانی یکی دیگر از روش های درمان تومور مغزی است که با استفاده از اشعه x و دیگر پرتوهای رادیو اکتیو سلول های سرطانی را هدف قرار می دهند و به تضعیف و از بین بردن آنها کمک خواهند کرد.
  • برداشتن تومور با جراحی: یکی از راه های درمان، برداشتن این زائده است که پزشکان از طریق برش های ریز و با بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا به مغز دسترسی پیدا کرده و تومور را خارج می کنند، باید گفت وجود لوازم بسیار پیشرفته باعث شده این نوع جراحی بدون ایجاد شکاف های بزرگ روی سر انجام شود.
  • تومور های مغزی انواع مختلفی دارد، بیش از 120 نوع تومور مغزی وجود دارد، روش درمان آنها نیز متناسب با نوع تومور مغزی انجام می شود. این تومورها ممکن است خوش خیم یا بدخیم باشد و یا در اندازه های مختلفی دیده شود. همچنین متناسب با درجه پیشرفت بیماری، سن فرد و دیگر عوامل وابسته،  بهترین درمان توسط پزشک مربوطه انجام خواهد شد.
  • شیمی درمانی: این روش برای سرطان دیگر اعضای بدن بیشتر استفاده می شود، اما برای تومور های مغزی به دلیل ساختار مغز کمی مشکل به نظر می رسد و دلیل آن نیز وجود سد خونی مغزی است که برای حفاظت از مغز در برابر مواد موجود در خون وجود دارد. البته با پیشرفت علم راهکار هایی برای عبور داروهای شیمی درمانی از سد خونی مغزی پیدا شده است. گاهی درمان های ذکر شده به دلیل شرایط سلامت بیمار، سن و یا هر دلیل دیگر قابل انجام نیست و یا انجام می شود و نتیجه بخش نیست، در این حالت پزشک می تواند با استفاده از استروئیدها علائم سردردهای تومور مغزی را به حداقل برساند و یا از رشد و فشار بیش از حد تومور روی اعصاب مغز بکاهد.

درمان طب سنتی:

  • چکاندن روغن بنفشه کنجد در بینی.
  • مصرف دوسین هر 8 ساعت میل شود.
  • مصرف عسل شبانگاه و ناشتا به مدت 40 روز.
  • شربت سرکنگبین یک لیوان هنگام خواب میل شود.
  • هر شب دو قطره روغن بنفشه پایه کنجد در بینی ریخته شود.
  • اصلاح تغذیه و ترک مواد کارخانه ای و سردیجات انجام شود.
  • چکاندن قطره نازیل هر شب یک قطره در یک سوراخ بینی به مدت 40 شب.
  • حجامت عام 2 مرتبه و در مابین حجامت عام 2 مرتبه حجامت سر انجام شود.
  • خوردن ترکیبی از پودر سعد + زعفران + عسل هر شب یک قاشق مرباخوری تا 14 شب.
  • بعد از 40 روز (چنانچه حجم غده کاهش پیدا نکرد و یا ذوب نشده است درمان فوق را تا 120 روز ادامه دهید.)
  • استفاده از داروی عطسه آورها 3 مرتبه انجام شود به مدت 40 شب.؛ (مخلوط 5 واحد پودر تنباکو یا کندش + 2 واحد پودر سیاهدانه را میتوان به عوان عطسه آور استفاده کرد.)

فعالیت:

  • از انجام هرگونه فعالیت بدنی شدید پرهیز کنید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای و همچنین لبنیات بدون مصلح پرهیز کنید.

نکته:

  • به طور کلی علائم تومور مغزی از جمله سردردها ممکن است مقطعی باشد و یا این که نوسان داشته باشد و گاهی قطع شده و دوباره شروع شود، با این وجود باید توجه داشته باشیم قطع علائم نمی تواند نشانه از بین رفتن تومور باشد.بنابراین در صورتی که علامت مقطعی هم داریم، حتماً باید پیگیر باشیم و با مراجعه به پزشک دلیل سردردهای خود را جویا شویم؛ در این حالت اگر به تومور مغزی مبتلا نباشیم استرس وجود این بیماری از بین می رود و اگر هم به این بیماری مبتلا باشیم تشخیص زود هنگام آن می تواند در بهبود و روند درمان موثر باشد. تومور مغزی شاید اسم چالش بر انگیزی داشته باشد، ولی همانطور که گفتیم این تومورها انواع مختلفی دارد که همه آنها سرطانی نیستند، گاهی تومورهای خوش خیم نیز با سردرد همراه است ولی خطری جان بیمار را تهدید نمی کند. بنابراین پیگیری و بررسی های بالینی برای تشخیص نهایی نوع تومور اهمیت دارد.
  • اگر سودا رسوب کند می شود تومور و این تومور را از عوارض می فهمیم.
  • غده های سرطانی چیزی نیست به جز مولکول های پروتئینی هضم نشده و در آخرین مرحله از سرطان انسان از گوشت بدش می آید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.