کاربر

درمان درد قلب و سوزش و سنگینی قفسه سینه

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

درد قلب و سوزش و سنگینی قفسه سینه: عبارت است از درد قفسه سینه همیشه علامت یک بیماری قلبی یا سکته قلبی نیست، گاهی این دردها به خاطر آسیب های ریوی، مشکلات معده و یا ناشی از مشکلات دیگر اعضای بدن هستند. احساس درد در قفسه سینه به شکل های متفاوتی شدید تا خفیف ظاهر می شود. گاهی درد قفسه سینه مانند احساس فشار یا سوزش می باشد. در موارد خاص، درد ممکن است به گردن، فک و یک یا دو بازو انتشار پیدا کند. درد قفسه سینه می تواند موجب بروز علائم بسیاری شود، اغلب علت آن به قلب مربوط نیست.

علائم:

درد قفسه سینه وسط اغلب با بیماری قلبی همراه است. بیماری از افراد مبتلا به بیماری قلبی احساس ناراحتی مبهمی را تجربه می کنند که لزوماً به عنوان درد شناخته نمی شود. به طور کلی، ناراحتی قفسه سینه ای که مربوط به یک حلمه قلبی یا یک مشکل دیگر قلبی است، توسط یک یا چند مورد زیر توضیح داده می شود:

  1. تنگی نفس
  2. تعریق سرد
  3. تهوع یا استفراغ
  4. سرگیجه یا ضعف
  5. فشار، پری، سوزش یا تنگی در قفسه سینه
  6. درد فشاری یا سوزش که به پشت، گردن، فک، شانه و یک یا هر دو بازو منتشر می شود.
  7. دردی که ببیش از چند دقیقه طول می کشد، با فعالیت بدتر می شود، از بین می رود دوباره بر می گردد یا شدت آن تغییر می کند.

افتراق درد قفسه سینه مربوط به قلب از سایر انواع درد قفسه سینه بسیار دشوار است، با این حال، درد قفسه سینه ای، که احتمالاً علت قلبی آن کمتر است، بیشتر در ارتباط با علائم زیر است:

  1. درد مداوم
  2. اشکال در بلع
  3. درد زیر سینه چپ
  4. حساسیت به تماس با قفسه سینه
  5. دردی که با تغییر موقعیت بدن بهتر یا بدتر می شود
  6. مزه ترش دهان یا احساس بازگشت مجدد غذا به دهان
  7. دردی که هنگام تنفس عمیق یا سرفه شدیدتر می شود
  8. درد قفسه سینه ناشی از معده (به دلیل التهاب جداره معده)

علت:

  • آسیب به دنده ها: دنده کبود یا شکسته می تواند درد قفسه سینه ایجاد کند.
  • اختلالات بلع: اختلالات مری می تواند منجر به بلع سخت و حتی دردناک شود.
  • اختلالات ریوی: بسیاری از اختلالات ریوی ممکن است باعث درد قفسه سینه بشوند.
  • حمله قلبی: حمله قلبی به علت انسداد جریان خون به عضله قلب ناشی از لخته شدن خون رخ می دهد.
  • پلورزی: اگر غشائی که ریه ها را می پوشاند، ملتهب شود می تواند موجب درد قفسه سینه هنگام تنفس یا سرفه شود.
  • درد عضلانی: سندرم های درد مزمن، مانند فیبرومیالژیا، می توانند درد قفسه سینه مداوم مرتبط با عضلات را ایجاد کنند.
  • پریکاردیت: پریکاردیت التهاب کیسه اطراف قلب است. معمولاً در هنگام نفس کشیدن و یا دراز کشیدن، درد شدید ایجاد می شود.
  • سوزش سر دل: این حس دردناک سوزش معده و سوزش پشت سینه زمانی رخ می دهد که اسید معده از معده به داخل مری بیاید.
  • آمبولی ریه: آمبولی ریه زمانی اتفاق می افتد که یک لخته خون در یک شریان ریوی گیر کند و جریان خون به بافت ریه را متوقف کند.
  • زونا: واکنش مجدد ویروس آبله مرغان در بزرگسالی منجر به بیماری زونا می شود که ممکن است باعث درد از پشت به اطراف قفسه سینه شود.
  • کوستوکوندریت: در این شرایط، غضروف قفسه سینه، به ویژه غضروفی که دنده ها را به استخوان سینه متصل می کند، ملتهب و دردناک می شود.
  • درد اسکلتی قفسه سینه: برخی از انواع درد قفسه سینه با آسیب و سایر مشکلات مربوطه ساختارهایی که دیواره قفسه سینه را تشکیل می دهند، می باشد.
  • مشکلات کیسه صفرا یا پانکراس: سنگ های صفراوی یا التهاب کیسه صفرا یا پانکراس می توانند درد شکمی را که به قفسه سینه منتشر می شود را ایجاد کند.
  • پر فشاری خون ریوی: این وضعیت زمانی اتفاق می افتد که فشار خون در شریان هایی که خون را به ریه ها حمل می کنند بالا باشد که می تواند درد قفسه سینه ایجاد کند.
  • حمله پانیک (وحشت): اگر دوره های ترس شدید همراه با درد قفسه سینه، تپش قلب سریع، تنفس سریع، عرق فراوان، تنگی نفس، حالت تهوع، سرگیجه و ترس از مرگ دارید، ممکن است در معرض حمله پانیک باشید.
  • ریه های روی هم خوابیده: درد قفسه سینه مرتبط با ریه های روی هم خوابیده به طور ناگهانی شروع می شود و می تواند چند ساعت ادامه یابد و به طور کلی با تنگی نفس همراه است. این حالت هنگامی رخ می دهد که هوا وارد فضای بین ریه و دنده ها می شود.
  • دایسکشن (پارگی) آئورت: این وضعیت تهدید کننده زندگی مربوط به شریان اصلی که از قلب می آید (آئورت) می باشد. اگر لایه های داخلی این رگ خونی جدا شوند، خون بین لایه ها پخش می شود و می تواند باعث پارگی آئورت شود.
  • آنژین صدری: آنژین به معنای درد قفسه سینه ناشی از جریان خون ضیعف به قلب می باشد، این حالت اغلب ناشی از ایجاد پلاک های ضخیم بر روی دیواره های داخلی شریان های است که خون را به قلب حمل می کنند، این پلاک ها شریان ها را تنگ می کنند و خون رسانی قلب را محدود می کنند، به ویژه در هنگام اعمال فشار.
  • نفخ معده و درد قفسه سینه: درد قفسه سینه می تواند ناشی از اختلالات سیستم گوارش باشد، در افراد دچار یبوست و یا افراد مبتلا به بیماری سندروم روده تحریک پذیر، به دلیل نفخ شدید، دردهای مشابه درد قلبی در زیر سینه ایجاد می شود که هیچ ارتباطی با درد قلبی ندارد و تنها به دلیل فشار ناشی از نفخ ایجاد می شوند. به عبارت دیگر بازگشت اسید معده به مری، باعث تورم، زخم و تخریب بافت های مری شده که این مسئله یکی از دلایل درد در این ناحیه است. ریفلاکس مزمن زمانی خطرناک می شود که پوشش مری از بین برود. در این حالت احتمال بروز سرطان نیز افزایش می یابد.

تشخیص:

  1. درد قفسه سینه به شکل‌های مختلفی، از یک درد شدید و تیز تا یک درد مبهم، حس می‌شود. گاهی درد قفسه سینه به شکل سوزش احساس می‌شود. در مواردی، درد از گردن به سمت فک و سپس به پشت یا پایین یک یا هر دو بازو گسترش می‌یابد.
  2. بسته به نتایج آزمایش‌های اولیه بررسی درد قفسه سینه، پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری درخواست نماید. این بررسی‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد: اکوکاردیوگرام (بررسی قلب در حال حرکت با استفاده از امواج صوتی)، تست ورزش یا آنژیوگرافی.
    باید به خاطر داشته باشیم که درد قفسه سینه دلایل احتمالی زیادی دارد و همه آن‌ها نیاز به بررسی توسط پزشک دارند.
  3. هرچند که درد قفسه سینه همیشه نشانه‌ی حمله قلبی نیست، اما در اورژانس، معمولاً ابتدا حمله قلبی مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ زیرا فوری‌ترین تهدید برای زندگی است. پزشک ممکن است علل ریوی تهدید کننده حیات، مانند آمبولی ریه را نیز بررسی کند. برخی از اولین بررسی‌هایی که پزشک ممکن است هنگام ارزیابی درد قفسه سینه درخواست کند عبارت‌اند از: نوار قلب، عکس از قفسه سینه، سی‌تی‌اسکن، آزمایش خون.

درمان طب نوین:

  • درمان بستگی به علتی که باعث درد قفسه سینه می شود متفاوت است.
  • ترمیم پارگی، ممکن است به جراحی اضطراری نیاز داشته باشید تا پارگی آئورت ترمیم شود.
  • اتساع مجدد ریه، اگر ریه ها روی هم خوابیده باشند، پزشکان ممکن است لوله ای را در قفسه سینه قرار دهند تا ریه ها باز شوند.
  • اگر درد قفسه سینه ناشی از انسداد یک شریان کرونری باشد، پزشک یک کاتتر با یک بالون در انتهایش را وارد یک رگ خونی بزرگ در کشاله ران می کند و آن را تا محل انسداد هدایت می کند، سپس بالون را متسع می کند تا ناحیه مسدود شده باز شود و در آخر باد بالون را خالی می کند و کاتتر را خارج می کند، در اغلب موارد یک سیم لوله مانند کوچک (استنت) در خارج بالون قرار داده می شود، هنگامی که بالون باد می شود، استنت قفل می شود تا شریان را باز نگه دارد.
  • جراحی بای پس، در طی این روش، جراحان یک رگ خونی را از قسمت دیگری از بدن بگیرند و از آن یک مسیر جایگزین برای خون رسانی ناحیه اطراف شریان مسدود ایجاد کنند.

درمان طب سنتی:

  • به، گلابی، سیب مصرف شود.
  • حجامت عام 3 مرتبه انجام شود.
  • شربت سرکنگبین شب ها یک لیوان میل شود.
  • هر روز صبح، قبل از صرف صبحانه یک لیوان آب بنوشید.
  • حجامت قلب سه مرحله در لابه لای حجامت عام انجام شود.
  • اصلاح تغذیه و ترک جدی سردیجات و مواد کارخانه ای انجام شود.
  • برگ های شنک را خرد کنید و با تخم مرغ ترکیب کرده و کوکو بپزید و بخورید.
  • اگر دچار درد قلب شده اید، باید از خوردن ترشیجات، ادویه جات، قند، چای و استعمال دخانیات پرهیز کنید.
  • به عنوان تسکین و درمان، هر روز صبح، ظهر و شب و هر بار ۵ برابر پرسیاوش را با یک برابر ریشه شیرین بیان بجوشانید و آب صاف کرده آن را بنوشید.
  • شربت پدتانیک فسفاته ۲۰۰ گرم، روغن ماهی ۵۰ گرم، عرق بید مشک ۱۰۰ گرم، همه را با هم مخلوط کنید و صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق غذاخوری از آن را پس از هم زدن، میل کنید.
  • هر روز صبح و شب، هر بار یک فنجان آب کاسنی تازه را بگیرید و میل کنید. پنجاه سانتی گرم از سیترات دو فر را در کپسول بریزید و صبح، ظهر و شب، هر بار یکی از آن کپسول ها را بخورید.
  • سنبل الطیب 25 گرم + بابونه 10 گرم + اسطوخودوس 15 گرم + گل گاوزبان 25 گرم + بادرنجبویه 10 گرم + بالنگو 15 گرم روزی یک مربته هر بار یک قاشق غذاخوری از مخلوط نیمکوب شده آن را در 2 لیوان آب، کمی جوشانده و قبل از هر غذا یک استکان از آن را با عسل شیرین و مصرف کنید.

داروها:

  1. آسپیرین: اگر پزشکان معتقد باشند که درد قفسه سینه شما با قلب شما ارتباط دارد، احتمالاً آسپیرین به شما داده می شود.
  2. داروهای سرکوب کننده اسید، اگر درد قفسه سینه ناشی از بازگشت اسید معده به مری باشد، پزشک ممکن است داروهایی را پیشنهاد کند که میزان اسید را در معده کاهش دهند.
  3. داروهای ترومبولیتیک، اگر دچار حمله قلبی شده باشید، ممکن است این داروها تجویز شوند، این داروها باعث حل کردن لخته ای که جلوی رسیدن خون به عضله قلب را گرفته است، می شوند.
  4. رقیق کننده خون، اگر یک لخته خون در یک شریانی که به قلب یا ریه ها می رود داشته باشید، به شما داروهایی داده می شود که لخته شدن خون را مهار می کنند تا از تشکیل لخته های جدید جلوگیری شود.
  5. قرص زیر زبانی، نیتروگلیسیرین یا زیر زبانی شریان های قلب را شل می کند، بنابراین خون می تواند از طریق فضاهای تنگ شده به راحتی جریان یابد. بعضی از داروهای فشارخون نیز رگ های خونی را شل و باز می کنند.
  6. داروهای ضد افسردگی، اگر شما در معرض حملات پانیک باشید، پزشک ممکن است داروهای ضد افسردگی را برای کنترل علائم تجویز کند، درمان روانشناختی، مانند درمان رفتاری شناختی نیز ممکن است توصیه شود.

نکته:

  • درد قفسه سینه به دلیل وجود یک لخته خون که وارد ریه‌ها می‌شود ایجاد شده و حتی مرگ ناگهانی بر اثر ایست قلبی را موجب می شود. اگر این درد با تنفس بیشتر شود و همراه با تنگی نفس باشد باید مورد پیگیری سریع قرار بگیرد. نیمی از افراد با آمبولی ریوی هیچ نشانه‌ای ندارند، ولی این بیماری می‌تواند با تنگی نفس، درد قفسه سینه یا سرفه خونی همراه باشد. وجود واریس اندام به‌طور نسبی، ریسک آمبولی ریه را افزایش می‌دهد. بی‌تحرکی و کم‌تحرکی، بزرگ‌ترین عامل خطر در ایجاد لخته خون در اندام تحتانی است و خطر آمبولی ریه را بشدت افزایش می‌دهد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.