کاربر

درمان خونریزی گوارشی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

خونریزی گوارشی: عبارت است از هر فردی در طول زندگی خود احتمال دارد، دچار خونریزی دستگاه گوارشی شود. خونریزی از مجاری گوارشی یکی از شایعترین اختلالات دستگاه گوارش است. استفراغ خونی، وجود خون در مدفوع و مدفوع سیاه رنگ از شایع‌ترین خونریزی‌های  دستگاه گوارش هستند. تشخیص دقیق علت خونریزی ممکن است از عود آن جلوگیری کند. همچنین، تشخیص دقیق می تواند بیمار را به درستی تحت درمان قرار دهد که باعث ایجاد خونریزی می شود. خونریزی در دستگاه گوارش نشانه ای از یک مشکل به جای یک بیماری است. علت خونریزی ممکن است جدی نباشد، اما برای پزشک شما مهم است که منبع این علامت را پیدا کند. دستگاه گوارش شامل مری، معده، روده کوچک، روده بزرگ، راست روده و مقعد است. خونریزی ممکن است از هر یک از اعضای دستگاه گوارش باشد، مانند زخم بر روی پوشش معده یا از یک مشکل وسیع مانند التهاب روده بزرگ یا التهاب مری باشد. خونریزی های گوارشی به دو دسته با منشاء فوقانی و تحتانی تقسیم می شود. میزان مرگ و میر کلی برای خونریزی شدید دستگاه گوارش حدود ۸ درصد است، اما این عدد با ورود تکنیک‌های تشخیصی و درمان‌های پزشکی جدیدتر کاهش یافته است. بسیاری از موارد خونریزی به خودی خود حل می‌شوند، اما لازم است که محل خونریزی مشخص شود. خونریزی‌های گوارشی به دو دسته با منشاء فوقانی و تحتانی تقسیم می‌شود. خونریزی‌هایی که در قسمت اثنی عشر به بالا رخ می‌دهد، به عنوان خونریزی‌های فوقانی دستگاه گوارش شناخته می‌شوند.

انواع خونریزی دستگاه گوارش:

  1. خونریزی دستگاه گوارش فوقانی
  2. خونریزی دستگاه گوارش تحتانی

علائم:

  1. مدفوع سیاه یا قیری شکل
  2. مخلوط بودن خون تیره با مدفوع
  3. خون قرمز روشن در داخل استفراغ
  4. ظاهر قهوه داشتن محتوای استفراغ
  5. وجود خون روشن قرمز بر روی مدفوع
  6. سایر نشانه های خونریزی گوارشی عبارتند از: خستگی، ضعف، رنگ پریدگی، کم خونی.
  7. اگر خونریزی مخفی باشد، ممکن است تغییر رنگی در مدفوع رخ نداده، بیمار متوجه خونریزی خود نشود.
  8. اگر خونریزی از رکتوم یا کولون تحتانی باشد، خون قرمز روشن بر روی مدفوع یا مخلوط با مدفوع مشاهده می شود.
  9. اگر خونریزی از قسمت های بالایی روده بزرگ باشد، ممکن است به صورت رگه های خون تیره در مدفوع مخلوط باشد.
  10. اگر خونریزی کند باشد و در طول زمان رخ دهد، شخص ممکن است بتدریج دچار احساس خستگی، لتارژی یا خواب آلودگی مرضی و تنگی نفس شود. کم خونی ممکن است در اثر خونریزی رخ دهد و موجب رنگ پریده شدن پوست گردد.
  11. زمانی که خونریزی گوارشی از مری، معده یا دوازدهه است، مدفوع معمولاً به رنگ سیاه و قیری شکل و فوق العاده بد بو است. همچنین استفراغ ممکن است حاوی خون قرمز روشن بوده یا ظاهری به شکل قهوه داشته باشد، بخصوص اگر خونریزی از مری، معده یا دوازدهه باشد.
  12. همچنین علائم با توجه به سرعت خونریزی می تواند متغیر باشد. اگر خونریزی شدید و ناگهانی رخ دهد، ممکن است ضعف، سرگیجه، غش، تنگی نفس یا درد شکم کرامپ مانند و یا اسهال دیده شود. ممکن است شخص وارد شوک شده، دارای نبض سریع نخی شکل و افت فشار خون باشد. همچنین ممکن است بیمار رنگ پریده و بی حال باشد.

علت:

  • علت خونریزی گوارشی متغیر بوده و به جایی بستگی دارد که از آن خونریزی شروع شده است. اگر خونریزی از مری باشد (لوله ای که دهان را به معده وصل می کند)، علل آن می تواند شامل موارد زیر باشد:
  • مصرف بیش از حد گرمی ها و افزایش صفرا.
  • عفونت های روده کوچک: التهاب و عفونت و اسهال خونی می تواند حاصل عفونت روده کوچک باشد.
  • گاستریت: گاستریت یا التهاب معده همان ملتهب شدن معده است. الکل و بعضی از داروهای مسکن موجب التهاب معده می شوند.
  • زخم روده: زخم های روده معمولاً در اثر زیاد شدن اسید معده و عفونت با هلیکوباکتر پیلوری رخ می دهند. عامل دیگر سرطان معده است.
  • فیشر مقعد: فیشر آنال یا شقاق مقعد شکاف و ترک لایه پوششی مقعد است که می تواند با خونریزی همراه باشد. این نوع عارضه اغلب دردناک است.
  • ازوفاژیت یا التهاب مری و ریفلاکس معده ای مروی: اسید معده اگر به از معده به داخل مری برگشته یا ریفلاکس کند می تواند موجب تحریک و التهاب مری شود و می تواند عامل منجر به خونریزی باشد.
  • پولیپ روده بزرگ: پولیت کولون رشد غیر طبیعی است که در دیواره کولون رخ می دهد. تعدادی از پولیپ های روده با گذر زمان بدخیم و سرطانی می شوند. سرطان کولورکتال (روده و مقعد) نیز موجب خونریزی از مقعد می شود.
  • واریس: بزرگ شدن و تورم غیر طبیعی وریدها است که معمولاً در بخش تحتانی مری یا بالای معده قرار دارند. این برجستگی های عروقی ممکن است ترک خورده و پاره شوند و خونریزی بکنند. سیروز کبد شایعترین علت واریس مری است.
  • ترک مالوری ویس: ترک مالوری ویس نوعی ترک در لایه پوششی مری است. معمولاً در اثر استفراغ شدید رخ می دهد. همچنین ممکن است به هر علتی که موجب افزایش فشار داخل شکم شود، رخ دهند از قبیل سرفه شدید، سکسکه، زایمان.
  • بخاطر داشته باشید که بعضی از داروها مثل آهن، بیسموت و آنتی بیوتیک سفدینیر (cefdinir)، بعضی از مواد غذایی مثل چغندر قند می توانند موجب ظاهر قرمز یا سیاه مدفوع شوند که شبیه به خونریزی است اما در واقع خونریزی وجود ندارد.
  • هموروئید: هموروئید یا بواسیر یکی از شایعترین علل خونریزی مشهود از مجاری گوارشی تحتانی است، بخصوص اگر خون کاملاً روشن و قرمز باشد. هموروئید بزرگ شدن وریدهای ناحیه مقعد است که پاره شده و خونریزی می کنند و آب توالت یا دستمال توالت را خونی و قرمز می کنند.
  • زخم ها: زخم های معده ممکن است در اثر پارگی عروق خونی بزرگ و متورم شده یا بخش های ساییده شده رخ دهد. صرف نظر از داروها، شایعترین علت این خونریزی عفونت ناشی از باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری است. همچنین افرادی که دچار سوختگی، شوک، ضربه مغزی یا سرطان هستند و کسانی که تحت جراحی وسیع قرار می گیرند، ممکن است دچار زخم استرسی معده شوند.
  • کولیت اولسراتیو: زخم کولون با التهاب و خونریزی وسیع سطحی از زخم های کوچک همراه است که می تواند دلیل ظاهر شدن خون بر روی مدفوع باشد.
  • بیماری کرون: بیماری کرون نوعی عارضه سیستم ایمنی (اتوایمون) است. این بیماری موجب التهاب شده و می تواند با خونریزی رکتال همراه باشد.
  • بیماری دیورتیکولی: بیماری دیورتیکولی حاصل تشکیل دیورتیکول (کیسه های کوچک) است که از دیواره کولون بصورت برجستگی بیرون می زند و می تواند عامل خونریزی باشد.
  • مشکلات عروق خونی: همانطور که سن بالا می رود، مسائلی مثل تشکیل لخته یا سفت شدن دیواره عروق خونی روده بزرگ رخ می دهد که می تواند عامل منجر به خونری باشد. این بخش نرمالی از سالمندی نیست، بلکه بیشتر در انتهای زندگی و در اثر تغییرات دیواره عروق رخ می دهد.
  • کولیت ایسکمیک: کولیت ایسکمیک یا التهاب ناشی از کمبود اکسیژن کولون در اثر نرسیدن اکسیژن کافی به سلول هایی رخ می دهد که دیواره داخلی روده را می پوشانند. اسهال خونی همراه با درد شکم معمولاً رخ می دهد اگر که خون کافی به روده ها نرسد، که نتیجه اش ایسکمی یا ناکافی بودن اکسیژن و آسیب سلولی لایه پوششی روده است.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  1. سن
  2. بی تحرکی
  3. اضطراب و استرس
  4. درست نجویدن غذا
  5. همراه غذا آب خوردن
  6. داشتن سابقه بیماری گوارشی
  7. مصرف فرآورده های کارخانه ای و همچنین لبنیات بدون مصلح

پیشگیری:

  • با رعایت برخی راهکارها تا حدودی می توان به پیشگیری از خون ریزی دستگاه گوارش کمک کرد. برخی از این راهکارها عبارتند از:
  • ترک سیگار
  • ترک مصرف الکل
  • درمان ریفلاکس دستگاه گوارش
  • محدود کردن استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی

عوارض احتمالی:

  1. در صورت درمان نشدن به موقع، خون ریزی می تواند باعث عوارض شوکه شدن، کم خونی و مرگ شود.

تشخیص:

  1. تست مدفوع: تجزیه و تحلیل مدفوع شما می تواند به تعیین علت خون ریزی پنهان کمک کند.
  2. معاینه: پزشکتان تاریخچه پزشکی، از جمله سابقه خون ریزی قبلی را بررسی می کند و یک معاینه فیزیکی را انجام می دهد و احتمالاً آزمایش هایی را توصیه می کند. آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
  3. لاواژ نازوگاستریک: یک لوله از بینی شما به معده منتقل می شود تا محتوای معده خارج شود و ممکن است به تعیین منبع و محل خون ریزی کمک کند.
  4. آزمایش خون: احتمال دارد شما به آزمایش شمارش کامل خون، نیاز داشته باشید تا ببینید سرعت لخته شدن خون، تعداد پلاکت و آزمایش عملکرد کبد شما چگونه است.
  5. آندوسکوپی فوقانی: در روش آندوسکوپی فوقانی از یک دوربین ریز در انتهای یک لوله بلند استفاده می شود که از طریق دهان عبور می کند تا پزشکتان بتواند دستگاه گوارش فوقانی شما را بررسی کند.
  6. آندوسکوپی کپسول: در روش آندوسکوپی کپسول، یک کپسول ویتامین با یک دوربین ریز داخل آن را می بلعید. کپسول وارد دستگاه گوارش شده و تصاویری را تهیه کرده و آنها را به ضبط کننده ای که بر روی کمربند دور کمر می پوشید، ارسال می کند و از این طریق پزشک داخل روده کوچک شما را مشاهده و بررسی خواهد کرد.
  7. سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر: لوله ای همراه با نور و دوربین در رکتوم شما قرار می گیرد تا در روده و آخرین قسمت روده بزرگ (روده بزرگ سیگموئید) وارد شود.
  8. انتروسکوپی به کمک بالون: انتروسکوپی به کمک بالون، بخش های تخصصی از روده کوچک شما را بررسی می کند که با آزمایش های دیگر قابل مشاهده نیستند. بعضی اوقات، در طی آزمایش انتروسکوپی به کمک بالون می توان منبع خون ریزی را کنترل یا درمان کرد.
  9. آنژیوگرافی: آنژیوگرافی یک رنگ کنتراست به شریان شما تزریق می شود و یک سری تصاویر با پرتوهای ایکس برای بررسی و معالجه رگ های خون ریزی یا سایر ناهنجاری ها گرفته می شود.
  10. تست های تصویربرداری: انواع دیگر آزمایش های تصویربرداری، مانند سی تی اسکن شکمی، برای یافتن منبع خون ریزی قابل استفاده می باشد.
  11. اگر خون ریزی دستگاه گوارش شما شدید باشد، و آزمایشات غیر آسیب زننده نتوانند منبع و محل خون ریزی را پیدا کنند، ممکن است شما نیاز به جراحی داشته باشید تا پزشک بتوانند روده را مشاهده کنند. خوشبختانه، این موارد بسیار نادر هستند.

درمان طب نوین:

  • درمان این بیماری به علت زمینه ای آن بستگی دارد.
  • اکثر موارد خونریزی را می توان درمان کرد. برنامه درمان شما، بستگی به عاملخونریزی دارد. شما ممکن است آندوسکوپی را انجام دهید. به عنوان مثال، اگر دستگاه گوارش فوقانی شما خونریزی داشته باشد، ممکن است پزشک بتواند با تزریق دارو به طور مستقیم به محل مشکل، با استفاده از آندوسکوپ جهت هدایت سوزن، آن را کنترل کند. یک پزشک همچنین می تواند از گرما  لیزر برای درمان ناحیه ای که خونریزی و بافت اطراف آن را از طریق آندوسکوپ انجام می دهد استفاده کند. گاهی اوقات شما نیاز به عمل جراحی دارید. اگر خونریزی گوارشی بسیار فعال یا شدید باشد، ممکن است نیاز به بستری داشته باشد.  اگر خونریزی ادامه یابد، علیرغم تمام تکنیک های درمانی که در بالا ذکر شد، ممکن است جراحی بعنوان آخرین راهکار مورد نیاز باشد.

درمان طب سنتی:

  • میزان مصرف گرمی ها تا زمانی است که لب ها خشک باشد و تلخی در دهان پدید بیاید و در گوارش این است که مقعد بسوزد و خونریزی گوارشی پدید بیاید. در صورت غلبه صفرا، اگر به این حد رسید ماست بخورید تا برطرف شود.

درمان خونریزی معده:

  • چوب صندل را بسیار نرم بسایید و بخورید.
  • سکبینج را ۱۲ شب شبی سه نخود بخورید.
  • تخم گشنیز را بو دهید بعد بکوبید و بخورید.
  • چهار شب مقل ازرق را شبی ۴ نخود میل کنید.
  • هر روز یک قاشق چایخوری نرم کرده پوست سفت گردو را بخورید.
  • هر روز ۴ مثقال گز علفی را در آب جوش حل کنید و آب آن را بنوشید.
  • مقداری سماق کوبیده را در آب سرد مخلوط کنید و جرعه جرعه بنوشید.
  • کنار خشک را نرم بسایید و یک قاشق از آن را با شربت مخلوط کنید و بخورید.
  • چهل روز صبح ناشتا هر روز ۲ مثقال گل بومادران را دم کنید و آبش را بخورید.
  • چهل روز صبح و عصر هر بار نیم مثقال هل قراب را دم کنید و آب آن را بنوشید.
  • دانه های انار را با هم وزن آن برنج و جو پوست کنده بجوشانید و آب آن را تنقیه کنید.
  • یک مثقال افتیمون شامی را بجوشانید بعد گز خونساری را در آن شیره بکشید و بنوشید.
  • سیب زمینی خام را رنده کنید و با فشار دست آب آن را بگیرید بعد با عسل شیرین کرده و میل کنید.
  • برای درمان خونریزی معده مصرف مامیران هم چنین خوردن آب انگور و یا رژیم انگور مؤثر خواهد بود.
  • چهل گرم ریشه گل خطمی را در یک لیتر آب جوش دم کنید و بخورید (این نسخه برای زن حامله مضر است).
  • آب به را بگیرید و با روغن زیتون مخلوط کنید، آنقدر بجوشانید تا آب تمام شود و روغن بماند و با آن تنقیه کنید.
  • شکوفه خرمای نر را با محتویاتش در روغن زیتون مخلوط کنید و سه چهار روز هر روز چند بار هم بزنید و بخورید.
  • ضمناً به عنوان درمان می توانید مقداری کهربای ساییده شده را هر روز با شیره تخم خرفه مخلوط کنید و بخورید.
  • گز خونساری، شکر سرخ، ترنجبین و گز علفی از هر کدام ۴ مثقال در آب جوش حل کنید و روزی ۳ مرتبه هر بار دو استکان بخورید.
  • گلنار، کندر، بلوط و خرنوب را بجوشانید بعد صمغ عربی و گل ارمنی را بسایید سپس با آب صاف کرده آن مخلوط و به تدریج میل کنید.
  • خرنوب، کندر خوراکی، گل ارمنی و بلوط را به نسبت مساوی مخلوط کنید و نرم بسایید. هر روز مقداری از آن را با آب سماق مخلوط کرده و بخورید.
  • گل قبرسی، سماق و کهربا را به نسبت مساوی نرم بسایید و روزی سه مرتبه، هربار یک قاشق شربت خوری از آن را با مقداری آب بارهنگ مخلوط کرده و بخورید.
  • مصطکی رومی و تباشیر هندی، گل ارمنی، خون سیاوش، کندر خوراکی، ریشه اریسا و پوست هلیله زرد همه را نرم کوبیده و روزی ۴ قاشق مرباخوری تدریجاً بخورید.
  • صمغ عربی، خون سیاوش از هر کدام ۱۰ گرم، کندر خوراکی، گلنارفارسی و گل ارمنی از هر کدام ۲۰ گرم، همه را مخلوط بسایید. هر صبح، ظهر و شب یک قاشق شربت خوری از آن را کفلمه کنید.
  • صمغ عربی، کتیرا، گل قبرسی و نشاسته را به نسبت مساوی نرم بسایید و صبح، ظهر و شب، هر مرتبه یک قاشق شربت خوری از آن را با مقداری آب جوشانده تخم خرفه مخلوط کرده و میل فرمایید.
  • اگر خونریزی از ناحیه معده باشد باید اقاقیا، صندل، گلنارفارسی، سماق و تخم هماض را بسیار نرم بسایید، بعد با کمی آب مرطوب کرده و به صورت خمیر سفتی درآورید. سپس قرص هایی به اندازه یک عدد نخود بسازید و صبح، ظهر و شب، هر مرتبه دو عدد از آن را میل کنید.
  • در صورتی که فشارخون نداشته باشید نیم کیلو ریشه شیرین بیان را خوب بشوید بعد نیم کوب کرده و به مدت یک روز در دو لیتر آب بخیسانید. بعد بجوشانید تا یک لیتر آب آن باقی بماند آن را صاف و در آب آن ۷۵ گرم گز خونساری شیره بکشید و هر روز صبح ناشتا دو استکان بخورید.
  • در صورت نداشتن فشارخون مقداری شیرین بیان را پس از پوست کندن بکوبید و در ظرفی بجوشانید. هنگامی که شیره غلیظی به دست آمد یک استکان آن را در ظرفی دیگر بریزید و به آن آب اضافه کنید تا به صورت شربتی درآید. ۱۲ هفته هر روز صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری از آن را بخورید.
  • هر روز صبح ناشتا یک قاشق سوپ خوری عسل بخورید و تا یک ساعت هیچ چیز دیگر نخورید و اگر تا یک ماه خوب نشد هر روز ۵۰ تا ۱۰۰ گرم بخورید و تا ظهر هیچ چیز دیگر نخورید. (این نسخه برای گرم مزاجان مضر است).
  • جنطیانای رومی، نخود الوند، مرمکی، مقل ارزق، مصطکی رومی، کندر خوراکی، فوفل و قرص کمر از هر کدام ۱ مثقال نرم کنید و با کمی عسل خمیر کرده و روزی ۴ بار هر مرتبه به قدر دو نخود از آن را میل کنید.
  • تخم گشنیز، تخم خشخاش، کهربا، شاخ مرجان، تخم خرفه، گل ارمنی و پوست سوخته تخم مرغ، کتیرا مفتولی، صمغ عربی، صدف حلزون، بذرالبنج و شادانج را نرم بسایید، با عسل مخلوط و روزی چهار قاشق مرباخوری تدریجاً میل کنید.
  • بابونه شیرازی، آویشن شیرازی، شاه تره، انیسون، افسنطین، مخلصه، بادرنجبویه، گل بومادران، ریوند چینی و شیرین بیان از هر کدام ۳ مثقال مخلوط و ۱۰ قسمت کنید. هر شب یک قسمت آن را در ۲ لیوان آب جوش بریزید و مدتی بماند و صبح آن را بجوشانید و آب صاف کرده آن را میل کنید.
  • شاه تره، افسنطین، گل بومادران، گل بابونه، بادرنجبویه، گل نیلوفر، مغز ناخنک، آویشن شیرازی، تاجریزی، رازیانه، پوست هلیله زرد، ریشه مجو، ریوند چینی، سنامکی، گل محمدی، درمنه ترکی، مخلصه و تخم گشنیز از هر کدام ۲ مثقال نیم کوب کرده و ۱۰ قسمت کنید. هر صبح ناشتا یک قسمت را جوشانده، آب آن را صاف و شیرین کنید و بخورید.
  • جنطیانا، زرآوند، مرمکی، مقل ارزق، چدروا، پوست هلیله زرد، هلیله سیاه، آمله مقشر، ریوند چینی، سنامکی، گل محمدی، تخم نیلوفر، تربد،. تاج ریزی، مخلصه، شاه تره، انیسون، تخم هویج و تخم کرفس از هر کدام ۱ مثقال نرم بکوبید و با عسل خمیر کنید. هر روز صبح، ظهر و شب هر مرتبه به اندازه ۲ نخود از آن را بخورید.
  • ضمناً برای نتیجه بهتر باید از خوردن این خوراکی ها پرهیز کنید: دوغ، کره، چای، نمک، سرکه، ادویه جات، ساندویج، سوسیس، کالباس، میوه های خام، کاهو، سبزیجات خام، نوشابه های گازدار، شربت ها، تخمه شکستن، آدامس جویدن، غذاهای مانده، آش های رقیق، آبگوشت تیلیت، گوشت پخته، همچنین از پرحرفی، ناراحتی، عصبانیت، کارهای سخت و سنگین، بی خوابی شب و مصرف دخانیات نیز پرهیز شود. در مقابل از خوراکی هایی که درمان کننده هستند باید بیشتر استفاده کنید: مانند عسل، زرشک، عرق نعناع، هل قرابی، دم کرده بومادران، دم کرده بابونه، بادیان، آویشن، رب ریوند چینی، میخک، مرزنجوش، آب دمکرده رقیق شاه تره، انجره، آمله، آب دمکرده بادرنجبویه، افسنطین، انیسون، بسباسه، آب جوشانده شیرین بیان، آب جوشانده برگ گردو، زغال اخته، آب سیب زمینی خام، شربت گل محمدی، سیب زمینی ترشی، مغز، گوشت کبوتر، گوشت گنجشک، کباب بدون چربی و نان خشک دو آتشه.

درمان خون منجمد در معده:

  • برای رفع خون منجمده داخل معده تره خشک را نرم بسایید و کفلمه کنید، در ضمن خوردن ذرت هم مفید می باشد.

درمان خون در مدفوع:

  • اگر خون در مدفوع دیده شود می توانید صمغ عربی، کتیرا، بلوط، مازو، گلنارفارسی، شادنج سنگی، پوست سبز پسته و گل محمدی از هر کدام ۱۰ گرم، پوست خشک انار و سماق از هر کدام ۳۰ گرم و گل ارمنی ۲۰ گرم همه را نرم ساییده و صبح، ظهر و شب هر مرتبه ۱ قاشق شربت خوری از آن را کفلمه کنید.

درمان خونریزی مقعد:

  • حداقل روزی 200 گرم تره بخورید.
  • برای جلوگیری از خونریزی مقعد باید مقداری سماق کوبیده شده را در آب سرد مخلوط کنید و در طول روز جرعه جرعه میل فرمایید.
  • برای درمان خون ریزی ها قبل از شروع به درمان نخست باید علت خون ریزی را کشف کرد و تا هنگامی که علت مشخص نشده است، می توان به درمان موقت آن مداومت کرد و از بعضی داروهای ضد خون ریزی، مانند: آرد نوکسیل استفاده کرد. این دارو به سرعت باعث بند آمدن و جمع شدن عروق پاره شده می شود و خون ریزی را بند می آورد و در کنار آن نیز می توان از داروهای دیگر، مانند: ویتامین K، ویتامین C و کلسیم و امثال اینها استفاده کرد. ولی اگر غفلتاً مقدار زیادی خون از بدن خارج شد، باید فوری خون به بدن تزریق شده و این عمل باید زیر نظر مستقیم پزشک و به دستور او انجام شود. یکی از داروهای ساده بند آورنده خون ریزی (در صورت نداشتن یبوست) سنجد است که می توان هر روز مقداری از آن را همراه داشت و به مرور مصرف کرد و یا پودر سنجد را بعد از هر غذای روزانه یک یا دو قاشق میل کرده و یا روی غذاهای روزانه ریخته و مصرف کرد.

درمان خونریزی به علت زخم مقعد:

  • ضمناً بدانید هر دارویی که در خشکانیدن زخم مؤثر است در این مورد نیز مفید خواهد بود.
  • مرمکی، چوب درخت سماق، چوب درخت مورد، سفیدآب قلع، اسیدبوریک و اکسید دوزنگ را از لحاظ وزن به نسبت مساوی مخلوط کرده و نرم بسایید و بر محل زخم بپاشید.
  • زخم مقعد زخم های مقعد را بایستی هرچه سریع تر درمان کرد، زیرا در مکان کثیفی قرار دارد و در اثر تماس با میکروب های سمی روده آلوده شده و عفونی می گردد. لذا بایستی به درمان صحیح و مؤثری اقدام کرد.
  • برای درمان آن مریم گلی، آویشن شیرازی، گل خطمی، گل بومادران، گل بنفشه، ریشه اریسا، مغز ناخنک، شنبلیله خشک و خارخاسک را به نسبت مساوی مخلوط کرده و هر روز یک مشت از آن را بجوشانید و با آب صاف کرده آن مرتب شستشو دهید یا روزی سه مرتبه پس از شستشوی مقعد در آب جوشانده آن بنشینید.

درمان زخم مقعد همراه با خون و عفونت:

  • اگر زخم مقعد با عفونت و خون همراه باشد، باید زاج سبز و زاج سفید را به نسبت مساوی نرم بسایید و بر آن بپاشید تا هم از خون ریزی و هم از عفونت جلوگیری کند و هم اینکه زخم را التیام بخشد.

داروها:

  • زمانی که عفونت یا زخم‌ها موجب خونریزی دستگاه گوارشی می‌شوند، متخصصان درمانی داروهایی را برای حل مشکل بیمار تجویز می‌کنند.

فعالیت:

  • تا زمان بهبودی کامل از انجام هرگونه فعالیت بدنی شدید پرهیز کنید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف غذاهایی با طبع گرم و خشک بدون مصلح پرهیز کنید و همچنین از مصرف لبنیات بدون مصلح و فرآورده های کارخانه ای پرهیز کنید.

نکته:

  • گاهی اوقات زخم معده یا اثنی عشر می تواند به سمت یک شریان دیواره معده یا اثنی عشر پیش رود و ایجاد خون ریزی کند. این وضعیت می تواند خیلی شدید باشد و خون ممکن است از طریق استفراغ و یا همراه با مدفوع از بدن خارج شود. استفراغی که حاوی خون کهنه باشد به رنگ قهوه ای می باشد، زیرا بعد از گذشت چند ساعت بر اثر تماس خون در معده با اسید معده تغییر رنگ می دهد و به رنگ قهوه ای در می آید. به همین صورت خونی که همراه مدفوع خارج می گردد از آنجا که از روده ها عبور می کند دچار تغییر شده و مدفوع را به رنگ سیاه قیری در می آورد. بنابراين اهمیت زیادی دارد که شما وقتی دچار استفراغ خونی می شوید و یا اینکه مدفوع تان مثل قیر سیاه می شود سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.