کاربر

درمان خونریزی شدید پریود (منوراژی یا هایپرمنوره)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

خونریزی شدید پریود (منوراژی یا هایپرمنوره): عبارت است از  خونریزی زیاد قاعدگی یا منوراژی (هایپرمنوره) یا خونریزی شدید در پریودی، یکی از انواع اختلالات قاعدگی می‌باشد که در طی آن دوره‌ خونریزی عادت ماهانه و یا حجم خون ریزی بیش از حد نرمال می‌باشد. در واقع خونریزی زیاد قاعدگی (منوراژی) ادامه یافتن خونریزی عادت ماهانه بیش از هفت روز یا از دست دادن بیش از 80 میلی‌لیتر خون در جریان خونریزی عادت ماهانه می‌باشد، به صورتی که خونریزی باعث شود هر ساعت یا هر چند ساعت پشت سر هم، یک یا چند تامپون یا پد خیس شود، یا نیاز به استفاده بیش از یک پد همزمان برای کنترل جریان قاعدگی باشد، یا نیاز به تعویض پد یا تامپون در طول شب باشد و یا اینکه قاعدگی با دفع لخته های خون بزرگ همراه باشد. خونریزی زیاد قاعدگی یا منوراژی بسیار شایع است و حدود یک سوم زنان به دنبال معالجه آن هستند. خونریزی زیاد قاعدگی طبیعی نیست و این مساله می تواند زندگی فرد را مختل کند و یا حتی ممکن است نشانه مشکل جدی تری در سلامتی فرد باشد.

علائم:

  1. طول چرخه‌ی طبیعی قاعدگی 35 الی 21 روز می‌باشد. تعداد روزهای نرمال تداوم خونریزی، 5 تا 7 روز و حجم طبیعی آن 25 الی 80 میلی لیتر می‌باشد، اما اگر خونریزی قاعدگی بیش از 7 روز طول بکشد و یا حجم خونریزی در یک سیکل بیش از 80 سی سی باشد، نشان دهنده خونریزی زیاد قاعدگی یا منوراژی (هایپرمنوره) است که یکی از شایع ترین اختلالات قاعدگی می باشد. علائم خونریزی شدید قاعدگی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
  2. خونریزی طولانی تر از یک هفته
  3. نشانه‌های کم خونی، مانند خستگی یا تنگی نفس
  4. محدود کردن فعالیت‌های روزانه به دلیل خونریزی شدید قاعدگی
  5. خیس شدن یک یا چند نوار بهداشتی یا تامپون‌ها در هر ساعت برای چندین ساعت متوالی
  6. نیاز به استفاده از دو نوار بهداشتی برای کنترل جریان خون قاعدگی نیاز به بیدار شدن برای تغییر نوار بهداشتی در طول شب

علت:

  • در برخی موارد، علت خونریزی شدید قاعدگی ناشناخته است، اما تعدادی از موارد ممکن است آن را ایجاد کند. علل رایج عبارتند از:
  • کم خوابی و استراحت نکردن کافی.
  • کار بیش از حد توان زن که او را دچار خستگی مفرط می کند.
  • حرص خوردن و عصبی شدن و داشتن استرس و اضطراب های روزانه.
  • مشاغل حساس که زن را در معرض استرس های روزانه قرار می دهند.
  • استفاده از غذاهای آماده و فست فودها که نظم غدد درون ریز را مختل می کنند.
  • خونریزی شدید قاعدگی در زنان مسن تر از سن باروری معمولاً به علت آسیب‌های رحم، از جمله فیبرهای رحمی، پولیپ‌ها و آدنومایوز است.
  • آدنومایوز: این وضعیت هنگامی اتفاق می‌افتد که غدد موجود در لایه آندومتر در عضلات رحم فرو‌می روند و اغلب باعث خونریزی شدید و دوره‌های قاعدگی دردناک می‌شوند.
  • عوارض بارداری: یک دوره خونریزی شدید قاعدگی می‌تواند به دلیل سقط جنین نیز باشد. از علل دیگر خونریزی شدید در دوران بارداری می‌توان به غیر طبیعی بودن محل جفت، مانند جفت سر راهیاشاره کرد.
  • دستگاه داخل رحمی (IUD): خونریزی شدید قاعدگی یک عارضه شناخته شده در استفاده از دستگاه داخل رحمی است که برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌شود. در این موارد پزشک می‌تواند برای جایگزین کردن راه‌های دیگر پیشگیری از بارداری به شما کمک کند.
  • فیبروم‌ها و پولیپ رحم: فیبروم‌ها تومورهای خوش خیم‌ رحم بوده که به مرور زمان ممکن است ظاهر شوند. فیبروم‌های رحم می‌تواند موجب خونریزی های غیر طبیعی یا طولانی مدت قاعدگی شوند. همچنین رشد کم و خوش خیم لایه داخلی رحم که به آن پولیپ رحم می‌گویند ممکن است موجب خونریزی شدید یا طولانی مدت قاعدگی شود.
  • عدم تعادل هورمون‌ها: در یک چرخه طبیعی قاعدگی، تعادل میان هورمون‌های استروژن و پروژسترون، ایجاد انقباض رحم (اندومتریوم) را تنظیم می‌کند که در طی قاعدگی ریخته می‌شود. اگر یک عدم تعادل هورمون اتفاق بیفتد، بافت اندومتر بیش از حد رشد می‌کند و در نهایت خونریزی را ایجاد می‌کند. برخی بیماری‌ها می‌توانند باعث عدم تعادل هورمون‌ها شوند از جمله: سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، چاقی، مقاومت به انسولین، مشکلات تیروئید، اختلال در عملکرد تخمدان‌ها، اگر در طول دوره قاعدگی، تخمدان‌ها تخمک گذاری (آزاد شدن تخمک) نکنند، عملکرد آن همانند یک چرخه طبیعی قاعدگی نبوده و‌ هورمون پروژسترون را تولید نمی‌کند و منجر به عدم تعادل هورمون‌ها شده و به دنبال آن خونریزی ایجاد می‌شود.
  • سایر دلایل خونریزی شدید قاعدگی: سایر دلایلی که ممکن است باعث خونریزی شدید در پریودی شوند، عبارتند از:
  • سرطان:سرطان رحم و سرطان دهانه رحم (سرویکس) می‌توانند باعث خونریزی بیش از حد قاعدگی شوند، به خصوص اگر یائسگی شده باشید یا آزمایش پاپ غیر طبیعی در از قبل داشته اید.
  • سایر بیماری‌ها:تعدادی از بیماری‌های دیگر، از جمله بیماری کبد و کلیه، ممکن است با خونریزی شدید قاعدگی همراه باشند.
  • اختلالات خونریزی دهنده ارثی:بعضی از اختلالات خونریزی دهنده مانند بیماری فون ویلبراند وضعیتی که در آن عامل مهم لخته شدن خون دچار کمبود و یا اختلال است می‌تواند منجر به خونریزی غیر طبیعی در قاعدگی شود.
  • داروها: بعضی از داروها، از جمله داروهای ضد التهابی، داروهای هورمونی نظیر استروژن و پروژستین و ضد انعقادی مانند وارفارین (کومادیین و جانتوون) یا انوکساپارین (لوونوکس)، می‌توانند خونریزی شدید یا طولانی مدت قاعدگی را به همراه داشته باشند.
  • سردی مزاج یا غلبه سردی در رحم: اگر در زنان سردی زیاد شود ریزش در قاعدگی، زیاد و یا مدتش زیاد می شود و معمولاً در قاعدگی بیحالی، پر خوابی و خستگی اتفاق می افتد و تأخیر در قاعدگی هم از سردی است، اگر سردی بیشتر شد قاعدگی قطع می شود و گاهی هم از شدت گرمی، قطع قاعدگی پیش می آید که خارش هم دارد، اما این بسیار کم اتفاق می افتد، در درمان این هم رازیانه می دهیم. به عبارت دیگر زنان بلغمی ریزش خون زیاد و طولانی دارند چون صفرا در خون کم دارند و لذا حالت قبض نیست.
  • کاهش پروژسترون: عوامل خطر بسته به سن متفاوت است و اینکه ممکن است شما بیماری دیگری داشته باشید که باعث ایجاد خونریزی شدید قاعدگی شود. در یک چرخه طبیعی، آزاد شدن تخمک از تخمدان‌ها باعث تولید پروژسترون در بدن می‌شود، در واقع این هورمون زنانه مسئول منظم بودن چرخه قاعدگی است. وقتی که تخمک آزاد نشود، کافی نبودن پروژسترون می‌تواند باعث خونریزی شدید قاعدگی شود. خونریزی شدید قاعدگی در دختران نوجوان به طور معمول ناشی از عدم تخمک گذاری است. دختران نوجوان در سال اول پس از اولین دوره قاعدگی (منارک) به طور معمول چرخه‌های بدون تخمک گذاری را تجربه می‌کنند. خونریزی شدید قاعدگی در زنان مسن تر از سن باروری معمولاً به علت آسیب‌های رحم، از جمله فیبرهای رحمی، پولیپ‌ها و آدنومایوز است. با این حال، علل دیگر مانند سرطان رحم، اختلالات خونریزی دهنده، عوارض جانبی داروها و بیماری‌های کبد یا کلیه باید رد شوند.
  • عدم تخمگذاری: عدم تخمک گذاری زمانی اتفاق می‌افتد که تخمدان‌ها یکبار در ماه تخمک آزاد نمی‌کنند (تخمک گذاری اتفاق نمی‌افتد). این مشکل باعث می‌شود عادت ماهانه نامنظم شده و یا حتی اتفاق نیافتد. عدم تخمک گذاری عموماً در دختران نوجوان تازه بالغ که دوره قاعدگی به تازگی در آنها شروع شده و یا زنانی که نزدیک به دوران یائسگی هستند رخ می‌دهد. زنانی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) باشند نیز تخمک گذاری منظمی ندارند.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  • عوامل خطر منوراژی یا خونریزی شدید قاعدگی به سن و احتمال مبتلا بودن به مشکلات و بیماری های دیگر بستگی دارد.

پیشگیری:

  • به طور مرتب ورزش کنید.
  • از مصرف مرغ پرهیز کنید.
  • در دوران قاعدگی حمام نروید.
  • برای ازاله مو از واجبی استفاده کنید.
  • از مصرف زیاد گوشت و فرآورده های گوشتی پرهیز کنید.
  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای و لبنیات بدون مصلح غذایی پرهیز کنید.

عوارض احتمالی:

  1. درد شدید:همراه با خونریزی شدید قاعدگی، ممکن است دچار درد شدید (دیسمنوره) شوید. گاهی اوقات درد‌های ناشی از خونریزی به حدی شدید بوده که نیازمند ارزیابی بیشتر توسط پزشک دارد. قاعدگی دردناک می‌تواند یکی از کابوس‌های هر خانمی باشد، پس اگر دچار این مشکل هستید بهتر است راه‌های مدیریت درد را یاد بگیرید.
  2. کم خونی (آنمی):خونریزی شدید پریودی می‌تواند موجب کم خونی به دنبال کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون شود. تعداد سلول های قرمز در گردش خون توسط هموگلوبین، پروتئینی است در گلبول‌های قرمز برای حمل اکسیژن به بافت ها اندازه گیری می‌شود. کم خونی فقر آهن زمانی ایجاد می‌شود که بدن شما برای تولید گلبول های قرمز از دست رفته از ذخایر آهن خود برای ساخت هموگلوبین بیشتر استفاده می‌کند تا بتواند اکسیژن را با گلبول های قرمز حمل کند. خونریزی شدید پریودی می‌تواند باعث کاهش سطح آهن شده و خطر کم خونی فقر آهن افزایش دهد. علائم و نشانه‌هایی که به دنبال کم خونی ایجاد می‌شوند عبارتند از رنگ پریدگی، ضعف و خستگی. گرچه رژیم غذایی در کم خونی فقر آهن نقش دارد، اما این مشکل با خونریزی های شدید قاعدگی نیز بیش تر می‌شود.

تشخیص:

  1. دکتر زنان شما احتمالاً درباره سابقه برخی بیماری‌ها و سیکل قاعدگی از شما سوال خواهد کرد. همچنین پزشک ممکن است از شما بخواهد روزهایی که خونریزی داشته و روزهایی که نداشته‌اید و‌ اینکه میزان خونریزیتان چقدر است و چند تا نوار بهداشتی استفاده کرده‌اید را یادداشت کنید. پزشک پس از معاینه شما ممکن است یک یا چند آزمایش را به شما توصیه کند مانند:
  2. سونوگرافی:با این روش تصویربرداری با استفاده از امواج صوتی می‌توان رحم، تخمدان و لگن را مشاهده کرد.
  3. بیوپسی از آندومتر رحم:پزشک شما ممکن است نمونه‌ای از بافت داخل رحم شما بگیرد تا توسط یک متخصص پاتولوژی مورد آزمایش قرار گیرد.
  4. آزمایش خون:پزشک با گرفتن نمونه خون شما می‌تواند کمبود آهن (کم خونی) و سایر بیماری‌ها مانند اختلالات تیروئید و یا اختلالات انعقادی خون را ارزیابی کند.
  5. آزمایش پاپ اسمیر:در این آزمایش، سلولهای گردن رحم (سرویکس) شما جمع آوری شده و برای عفونت، التهاب یا تغییراتی که ممکن است سرطانی باشد یا ممکن است منجر به سرطان شود، آزمایش می‌شود.
  6. طبق نتایج آزمایشات اولیه شما، پزشک ممکن است آزمایش های بیشتری را توصیه کند، از جمله:
  7. هیستروسکوپی:در این روش وسیله‌ای نازک و روشن از طریق واژن و سرویکس، داخل رحم قرار داده و به پزشک اجازه می‌دهد تا داخل رحم شما را ببیند.
  8. سونو هیستروسوگرافی:در این آزمایش از طریق واژن و دهانه رحم مایعی را به داخل رحم شما تزریق می‌کنند. سپس پزشک با استفاده از سونوگرافی به بررسی لایه داخلی رحم می‌پردازد.

درمان طب نوین:

  • با توجه ‌به علت این عارضه، درمان خونریزی شدید قاعدگی، متفاوت بوده و شامل موارد زیر است:
  • پروژسترون خوراکی:هورمون پروژسترون می‌تواند به عدم تعادل هورمون و کاهش خونریزی شدید قاعدگی کمک کند.
  • ترانکسامیک اسید:اسید ترانکسامیک (Lysteda) به کاهش میزان خونریزی قاعدگی کمک می‌کند و تنها در زمان خونریزی استفاده می‌شود.
  • داروهای پیشگیری از بارداری خوراکی: این داروها به جز پیشگیری از بارداری، می‌تواند به تنظیم چرخه‌های قاعدگی کمک کند و موجب کاهش خونریزی شدید یا طولانی مدت قاعدگی شود.
  • IUD هورمونی:این دستگاه داخل رحمی یک نوع پروژستین به نام لونورژسترل را آزاد می‌کند که باعث می‌شود لایه داخلی رحم نازک شده و جریان خون قاعدگی و گرفتگی عضلات و درد را کاهش دهد.
  • درمان دارویی: داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs): مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم باعث کاهش میزان خونریزی قاعدگی می‌شوند. این داروها همچنین باعث کاهش درد ناشی از قاعدگی (دیسمنوره) می‌شوند.
  • اگر خونریزی شدید قاعدگی ناشی از مصرف داروهای هورمونی باشد پزشک شما با تغییر دادن دارو یا قطع دارو، قادر به درمان آن می‌باشد. همچنین اگر شما به علت آن کم خون شوید، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که مکمل‌های آهن را به طور مرتب مصرف کنید. همچنین اگر هنوز دچار کم خونی نشده‌اید، اما سطح آهن شما پایین است باز هم بهتر است از مکمل‌های آهن استفاده کنید.
  • درمان جراحی: اگر درمان دارویی برای خونریزی شدید قاعدگی ناموفق باشد، ممکن است برای درمان نیاز به جراحی داشته باشید که شامل موارد زیر است:
  • کورتاژ (D & C): در این روش، پزشک دهانه رحم شما را باز می‌کند و سپس لایه داخلی رحم را خراشیده و ساکشن می‌کند تا خونریزی قاعدگی را کاهش دهد. اگرچه این روش رایج است و اغلب خونریزی حاد یا فعال را درمان می‌کند، اگر خونریزی شدید قاعدگی دوباره اتفاق بیافتد ممکن است کورتاژ دیگری نیاز داشته باشید.
  • آمبولیزاسیون شریان رحم: این روش در زنانی که به دنبال فیبروم‌های رحمی دچار خونریزی شدید قاعدگی شده‌اند، انجام می‌شود و هدف از انجام‌ این روش کوچک شدن‌ فیبروئیدهای رحم با مسدود کردن رگ‌های خونی رحم و قطع جریان خون آنها است. در طی آمبولیزاسیون شریان رحم، جراح کاتتر را از طریق شریان بزرگ در ران (سرخرگ فمورال) عبور می‌دهد و آن را به رگ های خونی رحم شما هدایت می‌کند، و موادی را داخل سرخرگ رحم تزریق کرده تا جریان خون را به فیبروم رحمی کاهش دهد.
  • جراحی با امواج ‌فراصوتی متمرکز: این روش نیز شبیه به آمبولیزاسیون شریان رحم، با کوچک کردن فیبروم‌های رحمی برای درمان خونریزی شدید ناشی از فیبروئیدها به کار می‌رود. در واقع با استفاده از امواج فراصوتی، بافت فیبروئید را از بین می‌برند.
  • میومکتومی (Myomectomy): در این روش پزشک با کمک جراحی فیبروم‌های رحم را خارج می‌کند. بسته به اندازه، تعداد و محل فییروم‌های رحمی، جراح می‌تواند با استفاده از جراحی باز شکم (لاپراتومی)، از طریق چند برش کوچک (لاپاروسکوپی)، یا از طریق واژن و دهانه رحم (هیستروسکوپی)، اقدام به انجام میومکتومی کند.
  • تخریب اندومتر: این روش شامل تخریب پوشش داخلی رحم (اندومتریوم)می باشد. در این روش با استفاده از یک لیزر، رادیوفرکانس یا گرما برای از بین بردن بافت اندومتر استفاده می‌شود. پس از برداشت اندومتر، اکثر زنان خونریزی کمتری را در دوره‌های قاعدگی خواهند داشت. بارداری نیز پس از این روش همراه با عوارض متعددی است. در صورت تخریب بافت اندومتر، استفاده از روش های پیشگیری از بارداری قابل اعتماد یا دائمی تا زمان یائسگی توصیه می‌شود.
  • برداشت از بافت اندومتر: در این روش جراحی برای برداشتن بافت لایه داخلی رحم، از سیم الکتریکی جراحی استفاده می‌کند. برداشتن و برش اندومتر، در زنان دارای خونریزی شدید قاعدگی مفید است. بارداری نیز بعد از این روش توصیه نمی‌شود.
  • هیسترکتومی: هیسترکتومی نوعی جراحی است که رحم و دهانه رحم (سرویکس) برداشته می‌شود. یک روش دائمی است که سبب نازایی و پایان دوره‌های قاعدگی می‌شود. هیسترکتومی تحت بیهوشی انجام می‌شود و نیاز به بستری دارد. همچنین برداشتن دو طرفه تخمدان‌ها (Oophorectomy  دو طرفه منجر به یائسگی زودرس می‌شود.
  • بسیاری از این روش‌های جراحی به صورت سرپایی انجام می‌شود. اگر چه ممکن است به یک بیهوشی عمومی نیاز داشته باشید، احتمالاً می‌توانید در همان روز مرخص شده و به خانه برگردید. با این وجود میومکتومی شکمی یا هیسترکتومی معمولاً نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند. هنگامی که خونریزی شدید قاعدگی علامتی از بیماری‌های دیگر مانند بیماری تیروئید است، درمان آن معمولاً باعث کم شدن آنها می‌شود.

درمان طب سنتی:

  • خوردن گرمی ها
  • خوردن رازیانه پلو.
  • قرص خون (مرکب 6) مصرف کنید.
  • خوردن زرده تخم مرغ و چای پر رنگ.
  • از استرس و فشارهای عصبی بپرهیزید.
  • بهداشت و نظافت فردی را دقیقاً رعایت کنید.
  • خواب و خوراک و استراحت خود را نظم ببخشید.
  • سعی کنید از غذاهای ممنوع و مضر استفاده نکنید.
  • سیر و پیاز، ترشیجات و لبنیات مطلقاً استفاده نکنید.
  • پودر هسته خرما را مانند قهوه دم کنید و میل کنید.
  • روزانه به فعالیت های فیزیکی و ورزش سبک بپردازید.
  • مصرف دوسین، هر روز یک قاشق مرباخوری میل کنید.
  • سعی کنید به مدت دو هفته از غذاهای گیاهی استفاده کنید.
  • تخم گلابی جنگلی را بکوبید و شیره آن را گرفته و میل فرمایید.
  • از مصرف جعفری و زعفران و کنجد و از مشتقات کنجد بپرهیزید.
  • رب سیب یا رب به را هفت روز صبح، روزی ۷ مثقال با نان بخورید.
  • خوردن عرق رازیانه با عسل به غیر از ایام قاعدگی شبی یک لیوان.
  • روزانه 3 تا 4 لیوان آب هویج و عسل در طول روز و به مرور بنوشید.
  • روزانه 6 لیوان آب بنوشید، نیم ساعت قبل و دو نیم ساعت بعد از غذا.
  • در صورت داشتن کیست از مصرف فرآورده های حیوانی اجتناب کنید.
  • روزی یک تا سه لیوان آب هویج بخورید برای کاهش خونریزی نافع است.
  • داشتن آرامش اعصاب و روان، از مهم ترین شروط کنترل خون ریزی است.
  • گل ارمنی و صمغ عربی را نرم کوبیده و در شربت سیب مخلوط کرده، بخورید.
  • پودر بلوط و عسل را مخلوط کنید و روزی یک تا سه قاشق غذاخوری میل کنید.
  • هفت روز و هر مرتبه ۲ مثقال، شنبلیله را دم کنید و آب آن را صبح ناشتا بخورید.
  • سیب زمینی را در روغن زیتون برشته کنید و ۳ روز، روزی ۳ بار اضافه بر غذا بخورید.
  • گلنار فارسی، پوست انار، گل محمدی، مورد و مازو را پخته و با آب آن خود را بشویید.
  • وشا را با گلاب گرم خمیر کنید و بر کمر ببندید و بگذارید تا خودش از کمر کنده شود.
  • سه گرم مایه پنیر محلی را در یک زرده تخم مرغ خام مخلوط کرده و صبح ناشتا بخورید.
  • خوردن عرق بومادران شبی یک لیوان به همراه کمی عسل (هر شب یک لیوان) میل شود.
  • سیب زمینی را ورقه ورقه کنید و در روغن زیتون سرخ کنید و روزی دو مشت از این غذا میل کنید.
  • سعی کنید هر لقمه غذا را 50 تا 60 بار خوب بجوید و 2 لقمه قبل از سیر شدن دست از غذا بردارید.
  • آرد ارزن، آرد جو، آرد گندم، مصطکی و ریشه مرجان بسیار نرم کوبیده را به صورت حلوا بپزید و بخورید.
  • مغز ارزن را بکوبید و با آرد گندم، روغن و شیره کاچی بپزید و سه روز ظهر، به جای ناهار بخورید.
  • جفت و پوست انار شیرین و مازو از هر کدام یک مثقال را نرم بسایید و روی غذاهای روزانه بپاشید و بخورید.
  • برای کنترل کردن خونریزی های رحم از بادکش زیر سینه ها 7 الی 14 مرحله، (یک روز در میان) استفاده می کنیم.
  • سعی کنید روزانه 5 تا 7 قاشق غذاخوری جوانه گندم را همراه سالاد فصل با لیموترش تازه و روغن زیتون میل کنید.
  • یک قاشق مرباخوری اسپرزه و قدری نبات در یک استکان آب جوش ریخته و بخورید و روزی سه بار، به نوبت تکرار کنید.
  • گل ارمنی، اقاقیا، مازو، خون سیاوش و شادنج را بکوبید و با آب جوشانده شده بارهنگ مخلوط کرده و با آب آن خود را بشویید.
  • چهار مثقال جنطیانای رومی را نرم بسایید و با هشت مثقال حنا خمیر کرده و هفت شب هنگام خواب در گودال کف پا بگذارید.
  • سی گرم برگ و ساقه گزنه را در نیم لیتر آب سرد، ده دقیقه بجوشانید و بعد ۱۰ دقیقه دم کنید و هر روز ۳ تا ۴ فنجان از آب آن را بنوشید.
  • تخم شوید، دهان بسته، دهان باز، مورد و مغز قرص کمر را به میزان مساوی نرم بسایید، بعد با زرده تخم مرغ خام مخلوط کرده و بر کمر ببندید.
  • تخم هویج، تخم شوید، تخم جعفری و تخم شنبلیله را بو داده و نرم بسایید و هموزن تمام آنها نبات زرد مخلوط کرده و قائوت کنید و روزی سه قاشق غذاخوری بخورید.
  • جفت، گلنار فارسی، گل ارمنی و صمغ عربی از هر کدام ۱ مثقال را نرم کرده و با کمی روغن زيتون خمیر کنید و ۶ عدد شیاف از آن بسازید و شبی یکی از جلو به خود برگیرید.
  • دود دادن عنبرنسارا برای کاهش خونریزی و کوتاه کردن دوره عادت ماهیانه بانوان و درمان عفونت های واژینال مفید است (در این مورد دود باید با داخل بدن تماس پیدا کند).
  • روزانه 2 تا 3 پیش دستی یونجه تازه را همراه غذا میل کنید، در صورت نبودن یونجه تازه از جوانه بذر یونجه و یا از پودر بذر یونجه استفاده کنید (در هر لیوان آب هویج و عسل یک قاشق مرباخوری اضافه شود).
  • تباشیر صدفی ۱۰ گرم، پادزهر معدنی و خون سیاوش از هر کدام ۵ گرم را نرم بسایید و بعد هم وزن همه آنها شکر ساییده شده اضافه کنید، سپس مخلوط کرده و صبح، ظهر و شب و هر مرتبه یک قاشق چایخوری از آن را کفلمه کنید و یا آنها را با آرد ارزن و شیره انگور بپزید و بخورید.
  • سویق عدس (عدس را بکوبید و تفت دهید) با کمی عرق کاسنی بجوشانید و میل کنید. یک تا دو بار برای مصرف بیشتر با پزشک طب سنتی یا پزشک معالج‌خود مشورت کنید. و یا بیمار باید سویق عدس را به عنوان غذا، یعنی زیاد استفاده کند؛ ولی نباید در خوردن آن زیاده روی کند و وقتی علائم بیماری رفع شد، خوردن آن را قطع کند.
  • خوراکی هایی که از خون ریزی زیاد از حد قاعدگی جلوگیری می کنند و باید هنگام خونریزی های بیش از حد مصرف کنید، عبارتند از: مقل ازرق، خون سیاوش، شبدر، گشنیز تازه، تخم گشنیز، اسفناج، خرمای سبز و کال، برنج، لوبیا، آرد سیب زمینی، انگور زرد و رسیده، کاچی ارزن، آب جوشانده بسفایج یا کوبیده آن، آب جوشانده ریشه انجبار يا کوبیده آن، آب جوشانده ابهل یا کوبیده آن، آب جوشانده برگ بلوط، آب جوشانده گزنه، آب جوشانده گلنار فارسی.
  • یک کف گشنیز و یک کف سماق را از شب تا صبح، در زیر ستارگان، در آب بخیسان. صبح که شد، آن را بجوشان، البته اگر این را در ظرف سفالی بخیسانی، بهتر است، سپس به اندازه یک استکان از آن بنوش، این دارو، خونریزی را قطع می کند، مگر در روزهای قاعدگی. (لزومی به آسیاب کردن گشیز و سماق نیست. گشنیز و سماق را در حدود ۴ لیوان آب بخیسانید و وقتی آن را جوشاندید و ۲ لیوان از آب باقی ماند، به مدت چهار روز، روزی نصف لیوان بخورید. البته اگر یک روز مصرف کردید و خونریزی قطع شد. نیازی نیست که روز بعد هم مصرف کنید؛ ولی اگر قطع نشد، روز بعد هم مصرف کنید).

درمان زیاد حیض شدن:

  • اگر زیاد حیض می شوید، دو شب هنگام خواب سرمه و صمغ عربی را مخلوط کرده و پنبه آغشته شده به آن را داخل رحم قرار دهید.

درمان رگل های زود به زود با خون زیاد:

  • اگر زود به زود رگل می شوید و هنگام باز شدن آن خونریزی نیز زیاد است، باید هر بار ۵ گرم برگ بیدمشک و ۲۵ گرم پوست شاخه های دوساله بیدمشک را در یک لیوان آب بخیسانید، بعد ۱۰ دقیقه دم کنید، سپس آب آن را صاف و شیرین کرده و صبح، ظهر و شب، هر مرتبه نیم لیوان از آن را بنوشید.

داروها:

  • دزوسپتیو
  • پروژسترون
  • لوونورژسترل
  • دیدروژسترون
  • استرادیول والرات
  • کنتراسپتیو ال دی
  • استروژن کونژوگه
  • مدروکسی پروژسترون

فعالیت:

  • تا زمان بهبودی کامل از انجام هرگونه فعالیت بدنی پرهیز کنید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات پرهیز کنید.
  • خوردنی های مفید: جوانه بذر یونجه (آلفا آلفا)، خوراک باقلا، خوراک گل کلم، آش کدو حلوایی، آش خرفه ۱، آش شولی ۱، مرصع پلو، عدس پلو ساده، عدس پلو با قارچ، نخود فرنگی پلو ۱، خورش شوید باقالی، سوپ شهد نما، سوپ کاهو سبز، دلمه برگ انگور، کماچ ساده، ماست سویا، فرنی سویا، خامه سویا، سمنو با گندم و جو، سمنو با رب انار.
  • خوردنی های مضر: خوراک نخود فرنگی با پنیر سویا، خوراک لوبیا سبز ۱، خوراک لوبیا سبز ۲، بورانی گوجه بادمجان، خوراک بادمجان و غوره، خوراک لوبیا سفید ساده، خوراک لوبیا سفید با سویا، خوراک لوبیا سفید با قارچ، خوراک سویا با سبزیجات، خوراک سویا با رب انار، خوراک سویا با نخود، تاس کباب سویا، خوراک پنیر سویا، لوبیا با سویا، خوراک لوبیا ساده، خوراک بامیه با سویا، خوراک نخود با شوید، خوراک نخود با سویا، خوراک نخود با کدو بادمجان، خوراک دال عدس، آش گندم با سویا، آش سماق، آش جو با حبوبات ۱، آش جو با حبوبات ۲، آش گل کلم ۲، آش شلغم ۱، آش گوجه سبز، آش گوجه فرنگی ۲، آش مرزه، حلیم جو، صیفی پلو، آلبالو پلو، دم پخت گوجه ۱، لوبیا سبز پلو ۱، خورش فسنجان با اسفناج، خورش کرفس ۱، خورش کرفس ۲، خورش آلو و قیسی، خورش تره سویا، خورش قیمه بادمجان، خورش قیمه آلو، خورش کدو بادمجان، خورش بامیه با سویا ۱، خورش بامیه با سویا ۲، خورش بامیه با دال عدس، خورش بامیه با قارچ، خورش دال عدس با قارچ، خورش دال عدس با تمر هندی، خورش لوبیا سبز، خورش کلم بروکلی با سویا، خورش هویج و به، خورش گوجه سبز، سوپ صیفی جات ۱، سوپ جو ۱، سوپ لوبیا سبز، سوپ بامیه، سوپ زرشک با جعفری، برگر کدو خورشتی، فلافل با جعفری، دلمه فلفل دلمه ای، کشک سویا، سس مایونز گیاهی، سس گندم جوانه زده، سس نخود جوانه زده، سس گوجه فرنگی ۱، سس گوجه فرنگی ۲، سس مخصوص ۱، سس مخصوص ۲، سس زیتون، سس جعفری.

نکته:

  • رازیانه خون ریزی را بیشتر می کند و لذا در ایام پریودی نباید از رازیانه استفاده کرد.
  • جایگزین حجامت عام در طبع سرد، زمانیکه حجامت عام ممکن نیست (مانند دوره پریود در خانم ها) از بادکش وسیع کتف استفاده می کنیم.
  • خونریزی در خانم ها مشکلی را ایجاد نمی کند و نوعی حجامت طبیعی است؛ ولی اگر بیش از حد معمول باشد، سبب کم خونی، ضعف شدید و سرگیجه می شود.
  • قاعدگی یا عادت ماهیانه: قاعدگی یا عادت ماهیانه یکی از نشانه های بلوغ در دختران می باشد. سنی که دختران به مرحله بلوغ جسمی می رسند، متفاوت بوده و به عوامل مختلفی بستگی دارد مانند: عوامل محیطی، عوامل ارثی، نژاد، آب و هوا و بالاخره طرز تغذیه در این موضوع دخالت دارند. به طور کلی در نقاط گرمسیر دختران زودتر از معمول بالغ می شوند. در ایران سن معمولی شروع قاعدگی در دختران به طور متوسط ما بین ۹ تا ۱۶ سالگی است. در دختر بچه ها از سن ۸ سالگی از همان زمان که غده هیپوتالاموس در مغز، تخمدان ها را به فعالیت وا میدارد، میزان هورمون استروژن شروع به افزایش می کند. تولید استروژن و سایر هورمون ها تا سن ۱۱ تا ۱۲ سالگی از تخمدان ها به حدی بالا می رود که برای حجیم شدن پستان ها و شروع قاعدگی کفایت می کند. تحقیقات نشان می دهد زنان قبل از تخمک گذاری آزمایش هوش را سریع تر ولی غلط پاسخ می دهند و حواس آنها سریع تر پرت می شود و قدرت تمرکز خوبی ندارند، اما در هفته بعد از قاعدگی همین آزمایش را کندتر ولی صحیح تر پاسخ می دهند. تغیرات روحی و عاطفی ناشی از هورمون ها فقط به نوسانات چرخه قاعدگی محدود نمی شود. پس از زایمان، پروژسترون و بقیه هورمون های جنسی شديداً أفت می کنند و در آن زمان زنان در مقابل انواع بیماری های روحی آسیب پذیر تر هستند که افسردگی یکی از آنهاست.
  • علت پیدایش قاعدگی یا عادت ماهیانه: در دوران مختلف زندگی تخمدان های یک زن وظایف متعددی به عهده دارند که قابل توجه تر از همه تخمک گذاری یا تولید سلول مخصوص برای تولید مثل و ترشح هورمون های تناسلی شامل: استروژن و پروژسترون می باشند. در دخترهای جوان دستگاه تولید مثل تحت تأثیر هورمون های تناسلی رشد کرده و علایم بلوغ منجمله قاعدگی یا عادت ماهیانه در آنها ظاهر می شود. تخمک گذاری در زن به این ترتیب صورت می گیرد که پس از پایان یک دوره قاعدگی ماهیانه یکی از حباب های کوچکی که در سطح تخمدان ها وجود دارند سریعاً شروع به رشد کرده و به حالت یک طاول حجیم و متورم ایجاد می شود که به آن فولیکول می گویند. در داخل هر فولیکول یک عدد أوول يا سلول تناسلی زنانه قرار دارد. در روز ۱۴ از روز اول قاعدگی این طاول در سطح تخمدان در اثر فشار مایع فولیکولی می ترکد و تخمک موجود در آن آزاد می شود. سپس این تخمک در اثر حرکات ریشک ها یا شرابه های متعلق به شیپور فالوپ، وارد لوله رحم می شود. تخمک که به وسیله ذره بین یا میکروسکوپ قابل دیدن است در داخل لوله رحم باقی می ماند و اگر با سلول تناسلی مرد روبرو نشود بعد از ۲۴ ساعت از بین می رود. اما اگر مدت کمی قبل از تخمک گذاری و یا در همان زمان مقاربت جنسی انجام گرفته باشد، میلیون ها اسپرماتوزوئید یا سلول تناسلی مرد که به داخل مجرای تناسلی زن ریخته می شوند با حرکات سریع به فعالیت می پردازند. اسپرماتوزوئیدها یا سلول های تناسلی مرد که به وسیله میکروسکوپ قابل دیدن هستند، عبارتند از: سلول های کوچک و پرتحرکی که هر کدام تقریباً به شکل یک نوزاد قورباغه می باشند. هر یک از این سلول ها دارای یک سر نسبتاً بزرگ و یک دم باریک بوده و با جنبش های سریع می توانند به طرف حفره رحم بالا رفته و خود را به داخل رحم و نزدیک تخمدان زن برسانند، اما با این وجود فقط تعداد محدودی از اسپرماتوزوئیدها یا سلول های تناسلی مرد می توانند از سوراخ دهانه رحم عبور کرده و خود را به داخل رحم برسانند، زیرا که تعداد بسیار زیادی از آنها در مجرای تناسلی زن و یا واژن از حرکت باز می مانند و از بین می روند. اسپرماتوزوئیدها یا سلول های تناسلی مرد که خود را به داخل رحم رسانده اند، وارد لوله های رحم شده و از آنجا به طرف تخمک یا سلول تناسلی زن هجوم می برند. به این ترتیب به زودی تعداد زیادی اسپرماتوزوئید یا سلول تناسلی مرد به اطراف تخمک یا سلول تناسلی زن گرد آمده و آن را احاطه می کنند. فعالیت اسپرماتوزوئیدها برای داخل شدن به درون تخمک ادامه می یابد ولی فقط یکی از آنها موفق می شود که به درون تخمک راه یافته و آن را بارور کند. به این ترتیب با ورود اولین اسپرماتوزوئید به درون أوول یا سلول تناسلی زن، پرده محکمی در اطراف آن کشیده می شود که مانع از ورود سایر اسپرماتوزوئیدها به نزدشان شود. از ترکیب سلول تناسلی زن با سلول تناسلی مرد، سلول تخم به وجود می آید که به تدریج از آن جنین و سپس یک انسان تولید می شود و به این ترتیب که شرح داده شد حاملگی شروع می شود و تا موقع زايمان عادت ماهیانه و خونریزی از رحم قطع می شود.
  • چرا قاعدگی در خانم ها ایجاد می شود: در جنس مؤنث، دوره های ماهیانه تناسلی از هنگام بلوغ شروع شده و مراحل آن به طور متناوب و تقریباً با نظم و ترتیب تا چندین سال همچنان تکرار می شود. یک دوره جنسی در خانم ها معمولاً شامل ۲۸ روز است که مدت ۳ تا ۵ و گاهی ۷ روز خونریزی از دستگاه تناسلی جزو آن می باشد. به طور قراردادی اولین روز خونریزی از دستگاه تناسلی در قاعدگی به عنوان اولین روز از یک دوره جنسی به حساب می آید. خلاصه اینکه خانم ها به طور طبیعی در هر ۲۸ روز یک مرتبه به مدت ۳ تا ۵ و گاهی ۷ روز دچار خونریزی از رحم می شوند که اصطلاحاً به آن قاعدگی می گویند. در هنگام قاعدگی سلول های بافت مخاطی از سطح داخلی رحم جدا شده و ریزش می کند که برای این کار خونریزی و ترشحات قاعدگی ایجاد می شود. در خانم ها پس از قاعدگی در یک دوره جنسی از روزهای ۷ تا ۱۴ سلول های مخاط رحم و سلول های غدهای آن شروع به تکثیر کرده و محل بافت های ریخته شده در رحم را نوسازی و ترمیم می کنند. علاوه بر آن، از روزهای ۱۵ تا ۲۸ غده های مخاط رحم متورم می شوند و مواد لزجی تراوش می کنند. در این مرحله بافت زیرین یا آستر مخاط رحم نیز ضخیم و پر خون می شود. در این مرحله اگر تخم بارور در رحم کاشته شود و به اصطلاح آبستنی رخ دهد، سلول های مخاط رحم پایدار باقی می مانند، ولی در غیر این صورت قاعدگی رخ داده و قسمت سطحی مخاط رحم همراه با ترشحات خونی از رحم جدا شده و از بدن خارج می گردد. خون قاعدگی برخلاف خون سایر قسمت های بدن لخته نمی بندد ولی گاهی اوقات ممکن است لخته های بسیار ریز در آن دیده شود. اما اگر خونریزی قاعدگی خیلی شدید شود معمولاً لخته های بزرگ نیز تشکیل می گردد. طی سالیان دراز که سن بالا می رود یک خانم به یائسگی نزدیک می شود. در سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی میزان هورمون استروژن در خانم ها شروع به کاهش می کند. در اوایل ۴۰ سالگی خانم ها وارد مرحله آستانه یائسگی می شوند. در این مرحله از نظم و ترتیب عادت های ماهیانه کاسته می شود و پوست خشک تر شده و موها شکننده تر و کم پشت تر می شوند. بعضی از خانم ها استثنائاً احساس کاهش میل جنسی می کنند و بسیاری از آن ها از دگرگونی و تغییر خلق وخوی و کج خلقی رنج می برند. به دنبال این مرحله به طور متوسط در سن ۵۰ یا ۵۱ سالگی مرحله یائسگی فرا می رسد و قاعدگی برای همیشه متوقف می شود.
  • اختلالات قاعدگی: قاعدگی های نامنظم به دوره های قاعدگی گفته می شود که از نظر زمان بین وقوع آنها اختلاف زیادی وجود دارد. این نوع اختلال و بی نظمی در قاعدگی در دو مرحله از عمر خیلی زیاد دیده می شود؛ یکی در دخترهای جوان و آنهایی که قاعدگیشان به تازگی ایجاد شده و دیگر در سن میانسالی و در خانم هایی که در آستانه یائسگی بوده و به زودی یائسه شده و قاعدگی شان برای همیشه قطع خواهد شد. دوره های قاعدگی به طور متوسط ۲۸ روز است، اما این دوره ها در بعضی خانم ها هر ۲۴ روز و در بعضی دیگر به ندرت ممکن است به طور طبیعی و منظم تا ۳۵ روز هم دیده شود.
  • علل بی نظمی قاعدگی: اختلال در نظم و تغییر در مدت دوره های قاعدگی معمولاً به علت یک عدم تعادل موقتی در میزان هورمون ها است. در دختر خانم ها در جریان بلوغ، تغییرات مقدار هورمون ها باعث می شود که دوره های قاعدگی در ماه های اولیه و برای چند نوبت بی نظم باشند. علاوه بر آن ها در خانم ها پس از زایمان و همچنین در زمان های نزدیک به یائسگی به علت تغییرات هورمونی، بی نظمی در قاعدگی شیوع می یابد. علاوه بر موارد بالا عدم تعادل هورمونی ممکن است به علت استرس، اضطراب، افسردگی و همچنین در اثر بیماری های شدید و مزمن، ورزش های سنگین و از دست دادن شدید وزن بدن باشد که هر کدام می توانند باعث نامرتب شدن قاعدگی ها شوند. قاعدگی نامنظم ممکن است علامتی از اختلال یا بیماری تخمدان ها یا بیماری رحم باشد. به طور مثال تخمدان های حاوی چند کیست (پلی کیستیک) که باعث بر هم خوردن تعادل هورمون های جنسی می شوند. و یا عارضه آندومتریوز که در آن بافت های شبیه مخاط رحم به طور نابجا در نقاط مختلف حفره لگن پیدا می شود، باعث اختلال در قاعدگی می گردند. در بعضی موارد که یک خانم نسبت به حاملگی خود بی اطلاع است، ممکن است خونریزی های نامنظمی ایجاد شود که اشتباهاً به عنوان قاعدگی تصور شود. گاهی اوقات بروز یک قاعدگی تعویقی و شدید می تواند ناشی از یک سقط جنین باشد. یک خانم اگر یک قاعدگی تعویقی که با دردهای شدید شکم همراه است داشته باشد، باید هرچه زودتر تحت توجهات خاص پزشکی قرار گیرد، زیرا این موضوع ممکن است ناشی از ایجاد یک حاملگی خارج از رحم باشد.
  • دل درد و کمر درد دختران قبل از قاعدگی: دوشیزگان و دختران در اوایل و ابتداء لک دیدن و حیض شدن، به دل دردهای مختلف مبتلا می شوند، اینگونه دلدردها در (نژادها، فامیل ها، طایفه ها، فرقه ها و قبایل مختلف) یکسان نیست. مثلاً در بعضی نژادها مانند ارثی بودن به قدری سخت و شدید است که منجر به پاره شدن پرده بکارت (دخترگی) می شود، گاهی باید به وسیله عمل جراحی پرده بکارت را پاره کرد تا خون باز شود و آن دختر آسوده گردد. در بعضی نژادها به آن شدت نیست ولی بیش از حد آن بیچاره رنج می برد و ناراحت می شود، مدام ناله و آه و فریاد دارد. این چنین افراد تا آخر عمر، رحمشان ترشح دارد و رطوبات لزج و چسبیده ای نیز ترشح می کند، در بعضی از نژادها ابدأ ناراحتی ایجاد نمی شود و به طور عادی و بدون زحمت و ناراحتی رگل شده و حیض می شوند، حتی خود دختر بدون هیچ علائم و سابقه ای خون مشاهده می کند و غفلتاً متوجه می شود که قاعده زنانگی به سراغ او آمده است.
  • علت خونریزی زیاد در اولین پریود چیست؟ معمولاً بابلوغ جنسی دختران اولین پریود برای بسیاری سخت و دردناک است. در بسیاری از موارد، اولین پریود بدون تخمک‌گذاری بوده و به همین دلیل خونریزی شدید می‌شود. با شروع تخمک‌گذاری یا ساخت تخمک دوره‌های پریود عادی می‌شود. برخی از دختران نیز مشکل خونریزی دارند و با شروع قاعدگی متوجه آن می‌شوند.
  • علت خونریزی شدید در پریودی بعد از زایمان چیست؟ بعد از تولد نوزاد، خونریزی شدید و ترشحات واژینال کاملاً طبیعی است و نباید برای آن نگران بود. به این شرایط لوچیا گفته می‌شود. برای رشد جنین خون و بافت اضافی در رحم شکل گرفته که پس از زایمان باید تخلیه شود. تا چند روز پس از زایمان خونریزی طبیعی است. اما اگر خونریزی شدید بیش از چند روز ادامه داشت، باید به متخصص زنان مراجعه کنید تا علت مشخص شود.
  • علت خونریزی شدید پریودی بعد از سزارین چیست؟ فرقی ندارد زایمان طبیعی باشد یاسزارین در هر صورت رحم باید خون اضافی را از بدن خارج کند. دقت داشته باشید که رنگ خون باید روشن باشد و وجود لخته خون طبیعی است. زمانی که از بیمارستان مرخص می‌شوید، به دلیل جابه‌جایی زیاد ممکن است خونریزی شما شدیدتر شود. در این شرایط سعی کنید، بیشتر استراحت کنید و زیاد نیستید.
  • علت خونریزی زیاد بعد از رابطه جنسی چیست؟ خونریزی بعد ازرابطه جنسی می‌تواند برای هر خانمی در هر سنی ایجاد شود. در افراد جوان که هنوز به سن یائسگی نرسیده‌اند، معمولاً منبع خونریزی، دهانه رحم است. اما در خانم‌هایی که در سن یائسگی هستند، منبع خونریزی می‌تواند دهانه رحم، رحم، لابیا یا مجرای ادرار باشد. در این شرایط مهم‌ترین نگرانی احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم است. اما علت آن می‌تواند موارد زیادی باشد. از علل رایج آن می‌توان به عفونت‌های مقاربتی، بیماری التهابی لگن، عفونت دهانه رحم و واژینیت اشاره کرد. اگر شما جز افرادی هستید که تخمدان خود را برداشته‌اید، در دوران یائسگی یا پیش از یائسگی قرار دارید، احتمال دارد به سندروم تناسلی ادراری یائسگی مبتلا شده باشید. در این شرایط استروژن کمتری تولید شده و واژن خشک و ملتهب می‌شود. همچنین به دلیل پایین بودن استروژن خاصیت ارتجاعی واژن کم می‌شود. از علل دیگر خشکی واژن و خونریزی بعد از رابطه می‌توان به زایمان، شیردهی، شیمی‌درمانی، مصرف داروهای سرماخوردگی، ضد افسردگی و آسم، رابطه بدون برانگیختگی و مواد شیمیایی در محصولات بهداشتی زنان اشاره کرد.
  • علت خونریزی شدید در اوایل بارداری چیست؟ خونریزی در بارداری یکی از مواردی است که عموماً مادران باردار را کمی نگران می‌کند. در اوایل بارداری خونریزی واژینال شایع است. این مورد می‌تواند طبیعی باشد. اما گاهی نیز زنگ خطر محسوب می‌شود. بسته به حجم خونریزی ممکن است خونریزی نشان‌ دهنده سقط جنین یا حاملگی خارج از رحم باشد. طبق تحقیقات انجام شده از ۴ زن بارداری، یک نفر در ۱۲ هفته اول بارداری خود خونریزی یا درد را تجربه می‌کند. نیمی از افرادی که این علائم را دارند، متأسفانه به مرحله سقط جنین می‌رسند.
  • دلایل احتمالی خونریزی در اوایل بارداری عبارتند از: خونریزی لانه‌گزینی: زمانی که تخمک بارورشده در رحم لانه‌گزینی می‌کند، کمی درد یا خونریزی خفیف ایجاد می‌شود. خونریزی دهانه رحم: در اوایل بارداری به دلیل افزایش گردش خون شایع است. سقط جنین، حاملگی خارج از رحم (مانند حاملگی در لوله فالوپ)، حاملگی مولار: رشد غیرطبیعی و نادر جفت است.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.