کاربر

درمان خستگی روحی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

خستگی روحی: عبارت است از اگر بیشتر اوقات احساس بی‌انرژی بودن و ضعف می‌کنید بدانید که تنها نیستید. از هر ۵ نفر یک نفر در بیشتر لحظات احساس خستگی می‌کند و متأسفانه احساس خستگی در بیشتر افراد عادی شده است. ریتم دنیای مدرن شامل کار مداوم، استرس و تنش هر روزه و کمبود خواب و ورزش نکردن می‌شود، و همه‌ی این‌ها بر وضعیت روحی و روانی افراد اثر می‌گذارند. احساس خستگی آزار دهنده است و باید کاری برایش کرد. در ادامه علائمی را می‌گوییم که نشان می‌دهند روح‌تان خسته است نه جسم‌تان.

علائم:

  1. تفکر منفی
  2. احساس تنهایی
  3. وانمود به حال خوب
  4. تغییرات ناگهانی در هیجانات
  5. تمایل به دور شدن از دیگران
  6. بی تفاوتی و بی هدفی و بی انگیزه بودن
  7. رویاپردازی در طول روز و فرار از واقعیت
  8. احساس خستگی بعد از خواب کافی شبانه

علت:

  • همانطور که در قبل هم گفتیم یکی از علل اصلی بوجود آمدن خستگی روحی در فرد استرس زیاد است. استرس سبب فشار زیاد به جسم و روح انسان می شود و گاهی استرس زیاد باعث می شود که فرد در کارها و مشغله خود غرق شود و علاقه ای به اجتماع و بیرون نداشته باشد و همین امر باعث عارضه ای به نام خستگی روح می شود. اما علاوه بر استرس عوامل دیگری نیز در خستگی روحی (Mental fatigue) نیز تأثیر دارند از جمله کسانی که بیش از حد توان خود کار می کنند و هیچ تشویق و حمایتی از اطرافیان دریافت نمی‌کنند و معمولاً به جای آن با قدر نشناسی مواجه می شوند در معرض این عارضه قرار می‌گیرند. این امر می تواند شامل پدری که از صبح تا شب کار می کند بدون هیچ چشم داشتی و بدون تنوع و تشویقی چه در محل کار و چه در محل خانه و یا مادری که از صبح تا شب در خانه وظیفه و امور مادر بودن را انجام می دهد و هیچ هیجان و سوپرایزی دریافت نمی‌کند؛ شود. اما علاوه بر این عوامل، عوامل محیطی، ویژگی های شخصیتی و عوامل مرتبط با محیط کار همگی می تواند در بروز این عارضه مؤثر باشند. کار زیاد استرس زا، کار فراوان بدون تعطیلی و استراحت و حتی خواب کافی یا انتظار اطرافیان از فرد برای انجام کارهای دشوار و یا نبودن هیچ تشویق و انگیزه ای برای انجام کار و انتظارات بالای اطرافیان، از سوی دیگر نداشتن روابط دوستی گرم و صمیمی همه و همه در ابتلا به این عارضه مؤثر هستند.

تشخیص:

  1. انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار.

درمان طب سنتی:

  • حجامت کنید.
  • در مورد حالات و احساسات‌تان با یک روانپزشک مشورت کنید.
  • قدر چیز‌هایی که دارید را بدانید، حتی اگر کوچک باشند مهم‌اند.
  • موقعیت‌تان را تغییر بدهید. مثلا به یک سفر بروید. سفر می‌تواند حال‌تان را بهتر کند.
  • با کسی که دوستش دارید حرف بزنید و به او بگویید چه چیزی آزارتان می‌دهد تا او کمک‌تان کند مسئله‌تان را راحت‌تر حل کنید.
  • سعی کنید به خاطرات خوب‌تان فکر کنید و به جنبه‌های مثبت هر اتفاقی که می‌افتد توجه کنید. گاهی فقط نیاز دارید نگاهی دقیق‌تر به مهربانی‌ها و خوبی‌های بیندازید.
  • از روابط منفی و سمی پرهیز کنید. محیط ما تأثیر زیادی بر ما می‌گذارد و اگر دوستان و اطرافیان ما به طرز بدی روی ما اثر بگذارند، روح‌مان آسیب خواهد دید.
  • برای رفع خستگی روحی باید جند بیداستر، ثعلب، مخمر جو، دانه های اسفند، اسپرزه، بسفایج، افتیمون شامی، مغز ناخنک، انیسون، انقوزه، آویشن شیرازی، بابونه شیرازی، بادآورد، گل بنفشه، پودینه، رازیانه، جاو شیرخشک، شحم حنظل، گل خطمی، زعفران، شوید خشک، شنبلیله خشک، فلفل سیاه، قسط شیرین، تخم کاسنی، کنجد، بومادران، نخود، میعه سایله و مصطکی رومی را به نسبت مساوی، مخلوط کرده، بعد نرم بسایید. هر صبح و عصر یک قاشق شربت خوری از آن را در دهان بریزید و با آب یا آب میوه یا نوشابه کومبوچا میل فرمایید.

فعالیت:

  • روزی نیم ساعت فعالیت مناسب بدنی داشته باشید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات پاستوریزه و همچنین غذاهای گرم و سرد بدون مصلح غذایی پرهیز کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.