کاربر

درمان خروسک

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

خروسک: عبارت است از عفونت، التهاب و تورم حنجره (تارهای صوتی) و بافت های اطراف، این تغییرات موجب سخت شدن تنفس و یک صدای شبیه پارس سگ با هر تنفس یا سرفه می شوند. خروسک بیشتر در افراد زیر 6 سال رخ می دهد.

علائم:

  1. خروسک معمولاً به شکل یک سرماخوردگی ساده آغاز می شود. اگر میزان التهاب و سرفه بالا باشد، شاهد بروز علائم زیر خواهیم بود:
  2. تب
  3. تنفس همراه با صدا
  4. خشونت یا کلفت شدن صدا
  5. ناراحتی یا درد در قفسه سینه یا گلو
  6. سرفه شبیه پارس سگ و سخت شدن تنفس، خصوصاً در شب
  7. نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که علائم معمولاً شب ها شدت می گیرند و به مدت سه تا پنج روز ادامه می یابند.

علت:

  • عفونت ویروسی: عفونت ویروسی مسری ویروس آنفولانزای نوع A، سایر ویروس های آنفولانزا و پاراآنفولانزا؛ ویروس سن سی شیال تنفسی؛ سایر ویروس های مثل آدنو ویروس ها، رینو ویروس ها، آنترو ویروس ها، ویروس کوکساکی، ویروس اکو، رئو ویروس، و ویروس سرخک، گاهی عفونت های باکتریایی نیز موجب خروسک می شود. خروسک، یک عفونت ویروسی است. ویروس می تواند از طریق قطرات تنفسی افراد آلوده موجود در هوا، وارد دستگاه تنفس کودک شود و او را مبتلا سازد. ذرات ویروس موجود در قطرات تنفسی بر روی اسباب بازی ها و سطوح باقی می مانند. اگر کودکی بعد از لمس اشیای آلوده، دست خود را به چشم ها، دهان و بینی خود بزند، آلوده خواهد شد. کودکان شش ماه تا سه سال بیشتر در معرض ابتلاء به خروسک هستند. چرا که کودکان، مجاری هوایی کوچکی دارند و در مقابل علائم خروسک و ویروس، حساس تر هستند.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  1. آلرژی ها
  2. سابقه خروسک
  3. عفونت های دستگاه تنفس فوقانی

پیشگیری:

  • راه خاصی برای پیشگیری از آن وجود ندارد.

عواقب مورد انتظار:

  • خروسک ممکن است ترس زیادی را در والدین ایجاد کند، زیرا حملات معمولاً در شب رخ می دهند و تنفس کودک دچار مشکل می شود، اما در اکثر موارد، خروسک جدی نیست و علائم را می توان برطرف کرد. اگر حملات به هنگام روز رخ دهند و تب نیز جزو علائم باشد، بیماری خطرناک تر است.

عوارض احتمالی:

  1. ذات الریه
  2. عفونت گوش
  3. ندرتاً بسته شدن راه هوا و مرگ

تشخیص:

  1. گوش دادن به قفسه سینه
  2. مشاهده و بررسی وضعیت تنفس کودک
  3. معاینه گلو و لارنگوسکوپی (دیدن حنجره با وسیله مخصوص)
  4. در برخی موارد، تصویربرداری سینه و یا سایر تست ها می توانند به تشخیص دیگر بیماری های موجود کمک کنند.

درمان طب نوین:

  • در بسیاری موارد، علائم خروسک با درمان های خانگی بهبود می یابد. آن چه که اهمیت دارد این است که آرامش کودک حفظ شود، چرا که گریه و اضطراب می تواند باعث تشدید گرفتگی مجاری هوایی شود. از جمله روش های درمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • آرامش خود را حفظ کنید، اضطراب می تواند مشکل تنفسی کودک را بدتر کند.
  • پیچیدن پتو دور بچه و بردن وی به هوای آزاد گاهی می تواند کمک کننده باشد.
  • در صورتی که بیماری کودک خفیف باشد، می توان از وی در منزل با درمان حمایتی مراقبت به عمل آورد.
  • استنشاق بخار آب داغ ممکن است تنفس کودک را بهتر کند، کودک را به حمام ببرید و شیر آب داغ را باز کنید.
  • بستری شدن در بیمارستان: در مورد کودکی که دچار مشکل تنفس شده است امکان دارد بستری کردن و دادن اکسیژن ضرروی باشد، کودک معمولاً در عرض 2 روز بهبود می یابد.
  • کودک باید در حالت نیمه نشسته قرار گیرد و راحت باشد، کودک را پای تلویزیون یا رادیو بنشانید یا برای وی داستان بخوانید تا حواس کودک از مشکلش پرت و اضطرابش کمتر شود، گریه کردن می تواند علائم را بدتر کند.
  • از یک دستگاه ایجاد کننده رطوبت خنک یا بخور استفاده کنید و آن را تا چندین شب پس از رفع بیماری، حتی اگر کودک به نظر مشکلی نداشته باشد، در کنار تخت کودک بگذارید، خروسک ساده غالباً عود می کند، دستگاه ایجاد کننده رطوبت را به طور روزانه تمیز کنید.
  • مصرف دارو: در صورتی که علائم بیش از سه تا پنج روز ادامه پیدا کنند و یا شدت بگیرند، داروهای زیر از سوی پزشک تجویز خواهد شد: نوعی استروئید به نام گلوکوکورتیکوئید، به کاهش تورم و التهاب مجاری هوایی کمک می کند. اثر این دارو، چند ساعت بعد از مصرف مشخص خواهد شد. معمولاً یک دوز مصرف دگزامتازون توصیه می شود، چرا که نتایج طولانی مدتی را به همراه خواهد داشت. اپی نفرین، که در کاهش التهاب مجاری هوایی بسیار موثر است و در صورتی که علائم شدید باشد، نوع استنشاقی آن توصیه می شود. با این که این دارو اثر سریعی دارد، اما به سرعت نیز از بین می رود. معمولاً نیاز است کودک تحت مراقب ویژه باشد، تا مشخص شود که آیا نیاز به دریافت دوز دیگری می باشد یا خیر.

درمان طب سنتی:

  • ۲۰۰ گرم لپه خام را شسته و ۱ لیوان آب روی آن بریزید بعد از ۱۲ ساعت در ۲ وعده و هر وعده ۵ قاشق مرباخوری میل نمایید.

داروها:

  • اگر خروسک در اثر عفونت باکتریایی ایجاد شده باشد، ممکن است آنتی بیوتیک تجویز شود، البته اکثر موارد در اثر ویروس ایجاد می شوند، بنابراین آنتی بیوتیک برای آنها فایده این ندارد، برای کاهش تب ممکن است از استامینوفن استفاده شود.

فعالیت:

  • به هنگام حمله خروک، کودک باید فعالیتش کم شود و استراحت کند.

رژیم غذایی:

  • خروسک معمولاً اشتها را کم می کند. مرتباً مقادیر کمی از مایعات مثل آب، چای، آب میوه به کودک دهید، اما شیر نباید داده شود. سرفه کردن ممکن است باعث استفراغ شودف بنابراین به هنگام حمله خروسک به کودک غذای جامد ندهید.
  • خوردنی های مفید: خوراک باقلا، خوراک کدو خورشتی با قارچ، خوراک کدو خورشتی با کرفس، خوراک قارچ و لوبیا سبز، لقمه قارچ و سویا، خوراک قارچ و ذرت، خوراک قارچ و بامیه، خوراک گل کلم، آش ماش، آش جو با لوبیا سبز، آش شلغم ۱، آش شلغم ۲، لوبیا سبز پلو ۳، خورش به و آلو، خورش قیمه بادمجان، خورش بامیه با قارچ، سوپ کدو خورشتی، سوپ کدو حلوایی، سوپ جو ۲، سوپ اسفناج، سوپ شلغم، سوپ قارچ ۱، سوپ قارچ ۲، سوپ بامیه، سوپ کلم قمری، سوپ کلم بروکلی ۱، سوپ کلم بروکلی ۲، سوپ گل کلم، سوپ گشنیز، سوپ کدو قلیانی، سوپ بلغور و کرفس، سوپ جو با شیر سویا، سوپ شهد نما، سوپ کاهو سبز، برگر کدو خورشتی.
  • خوردنی های مضر: خوراک لوبیا سفید با جعفری، آش انار، دم پخت گوجه ۱، لپه پلو، عدس پلو ساده، نخود فرنگی پلو ۱، خورش قیمه، خورش شوید باقالی.
error: محتوا محافظت شده می باشد.