خارش گلو: عبارت است از خارش گلو اغلب به دلیل عفونت ها و آلرژی ها ایجاد می شود و خارش گلو و سرفه مزمن یکی از نشانه های سرطان گلو می باشد پس باید آن را جدی بگیرید و درمان کنید. سرفه یک هدف دارد، رهایی از خلط، ماده ای استنشاقی و یا آزار دهنده ای که باعث خارش می شود، اما مشکل اینجاست که سرفه همیشه هر چیزی که باعث خارش گلو می شود را حذف نمی کند.
علائم:
- خارش و خلط گلو احساس خاریدن در پشت دهان را دارد، افراد ممکن است صدایشان خشن شود و مشکل در صحبت کردن پیدا کنند. اگر آبریزش از عقب بینی علت خارش باشد، گلو درد و ناراحتی احساس می کنید. افراد ممکن است احساس کنند که بغضی در گلو دارند که اغلب به خاطر تورم لوزه ها است.
علت:
- آسم
- آلرژی
- گلودرد
- فارنژیت
- لارنژیت
- سینوزیت
- دود سیگار
- کم آبی بدن
- آبریزش بینی
- التهاب حنجره
- رفلکس اسید معده
- محرک های طبیعی
- هوای سرد و خشک
- سرماخوردگی های معمول
- آلودگی هوا ناشی از ترافیک، دود و یا مواد شیمیایی
- سرطان گلو که با علائم دیگری نظیر کاهش وزن، تغییر در صدا و برآمدگی در نزدیکی گلو می باشد.
تشخیص:
- آزمایش خون
- نمونه برداری از مخاط گلو و کشت میکروب
- انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار
درمان طب نوین:
- اگر خارش گلو شما مربوط به آلرژی است، یک آنتی هیستامین میتواند به مسدود کردن واکنش التهابی بدن کمک کند. آنتی هیستامینهای بدون نسخه (OTC) در دسترس هستند. اگر آنها علائم شما را تسکین ندهند، پزشک ممکن است یک داروی قوی تر یا دارویی که به روشی متفاوت عمل میکند تجویز کند.
درمان طب سنتی:
- درمان خارش گلو به علت آبریزش از عقب بینی: بهترین راه برای درمان خارش گلو به خاطر آبریزش از عقب بینی، پرداختن به علت ریشه ای افزایش در تولید خلط است. علل شایع، آلرژی ها، GERD و عفونت های باکتریایی و ویروسی هستند.
- درمان خارش گلو به علت گلودرد: گلودرد می تواند ناشی از عفونت باکتریایی یا ویروسی باشد. بین 15 تا 30 درصد موارد در کودکان و 5 تا 20 درصد موارد در بزرگسالان گلودرد استرپتوکوکی است. اینها توسط باکتری استرپتوکوس ایجاد می شوند و به درمان با آنتی بیوتیک ها نیاز دارند.
- درمان خارش گلو به علت آلرژی: برای رهایی از خارش در گلو که به خاطر آلرژی است، فرد باید آنچه را که باعث آلرژی می شود تشخیص دهد و سپس از آن اجتناب کند.
- درمان خارش گلو به علت سینوس عفونی: عفونت های ویروسی ناشی از باکتری ها را می توان با آنتی بیوتیک درمان کرد.
- درمان خارش گلو به علت کم آبی: افزایش تولید آب دهان می تواند به کاهش علایم کمبود آب بدن و از بین بردن خارش در گلو کمک کند. همچنین تکه های یخ می تواند به آرام کردن گلو درد کمک کنند.
- درمان خارش گلو به علت غبار: محرک های محیطی مانند گرد و غبار, آلودگی هوا و دود سیگار همگی می توانند موجب خارش گلو شوند. یکی از بهترین راه ها برای رفع این مشکل ترک سیگار و محدود کردن دود است وGERD:را می توان با ترکیبی از دارو و تغییراتی در سبک زندگی مانند خوابیدن با سر بالا و اصلاح عادات غذایی و آشامیدن درمان کرد.
- غرغره آب نمک: بیش از نصف قاشق چایخوری نمک را به یک لیوان آب اضافه کنید و آن را در دهان خود غرغه کنید و پس از مدتی کوتاه تف کنید.
- لیمو و عسل: لیمو به برداشتن مخاط اضافی کمک می کند و عسل گلو را نرم می کند. در یک لیوان آب, یک قاشق چایخوری عسل و چند قطره لیموترش اضافه کنید. این مخلوط را دو بار در روز بنوشید تا گلودرد خود را آرام کنید .
- چند گرم گل بنفشه و شكرتيغال را در 2 ليوان آب ريخته و روی حرارت ملايم بجوشانيم تا يك ليوان آن باقی بماند، دمنوش باقی مانده را صاف كرده و شب پيش از خواب ميل كنيد، اگر خارش گلو زیاد است می توان صبح بعد از بیدار شدن نیز ۱ لیوان از این دمنوش مصرف کرد.
- دمنوش عناب بخورید.
داروها:
- روتارین
فعالیت:
- محدودیتی وجود ندارد.
رژیم غذایی:
- خوردنی های مفید: خوراک نخود فرنگی با کدو، خوراک باقلا، خوراک کدو حلوایی، خوراک گل کلم، عدس پلو ساده، لوبیا سبز پلو ۳، نخود فرنگی پلو ۱، خورش شوید باقالی، خورش بامیه با قارچ، سوپ کدو خورشتی، سوپ کدو حلوایی، سوپ کلم بروکلی ۱، سوپ کلم بروکلی ۲، سوپ گل کلم، سوپ گشنیز، سوپ کدو قلیانی، سوپ شهد نما، سوپ کاهو سبز.
- خوردنی های مضر: نعناع، شیرینیهای قنادی، انواع فلفل و ادویه جات و غذاهای سرخ کرده،