کاربر

درمان جویدن جداره دهان

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

جویدن جداره دهان: عبارت است از جویدن جداره دهان یکی از عادات غلطی است که در نتیجه استرس و اضطراب بروز پیدا می‌کند. این رفتار در حیطه روانپزشکی جز رفتارهای وسواسی اجباری طبقه بندی می‌شود.

علائم:

  1. بعضی از افراد ممکن است هیچ عارضه جانبی ناشی از گاز گرفتن اضطرابی لب نداشته باشند، اما می‌تواند موجب برخی مشکلات برای سایرین شوند از جمله:
  2. قرمزی لب
  3. التهاب یا ورم لب ها
  4. زخم های دردناک روی لب ها
  5. گاز گرفتن لب اغلب یک رفتار اجباری است، بنابراین ممکن است شخص تا موقعی که به لبش آسیبی نرسد متوجه این عادت نشود.

علت:

  • بی حسی دندان پزشکی.
  • در مجموع و با یک نگاه کلی می توان گفت که تمام گاز گرفتن های لب تحت تأثیر دو دلیل فیزیکی و روانشناسی است. در حالت فیزیکی در زمان صحبت کردن و یا جویدن غذا گاز گرفتن اتفاق می افتد و در حالت روانشناسی واکنش به حسی که در فرد وجود دارد از جمله ترس، استرس و اضطراب، منجر به گاز گرفتن لب می شود.
  • ممکن است گاهی غفلتاً در موقع صحبت کردن و یا صرف غذا، لب یا زبان یا جدار دهان، زیر دندان قرار گرفته و آن را گاز بگیرید. علت آن لاغری و ضعیفی بدن است. زیرا اگر کلسیم بدن کم شود گوشت های دهان به قول عوام شل شده و آویزان می شود و در اثر کم شدن قوا گوشت زیر دندان می افتد و گاهی نیز در اثر سردی و رطوبت این اتفاق خواهد افتاد.

تشخیص:

  • انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار

درمان طب نوین:

  • درمان برای گاز گرفتن لب ها بسته به علت متفاوت است. روش های درمانی برای گاز گرفتن لب بسته به علت آن متفاوت است. درمان علل جسمانی همانند مشکلات دندان بوسیله رفع علت زمینه‌ای، درمان امکان پذیر است. هنگامی که گاز گرفتن لب دلیل روانی دارد، بسیاری از افراد از مشاوره یا روش های درمانی رفتاری بهره مند می‌شوند. درمانهای گاز گرفتن لب به عنوان BFRB شامل موارد زیر است:
  • درمان رفتاری شناختی (CBT): افراد مبتلا به BFRB یا دارای تیک معمولاً درمان رفتار شناختی (CBT) برایشان مفید خواهد بود. این روش برای درمانی موثر توصیه می‌شود CBT روش گام به گامی ست که بر رفتارهای خاص در حال تغییر بوسیله مشخص کردن علت های آن، تمرکز دارد. همچنین مهارت هایی را می‌آموزد که به شخص کمک می‌کند که رفتار و افکار در حال جریان را تغییر دهد.
  • تمرین عکس کردن عادت (HRT): آموزش عکس کردن عادت (HRT) یکی از انواع درمان های رفتار شناسی است به خصوص برای رفتارهای تکرار شونده و تیک ها بسیار موثر است. در HRT درمانی سه مرحله اساسی وجود دارد: تمرین آگاهی از انجام بطوری که شخص موقع بروز عادت متوجه آن می‌شود، ایجاد یک پاسخ مقابله کننده که عکس العمل متفاوتی ست که شخص موقعی که حس می‌کند نیاز به گاز گرفتن لب هایش دارد، می‌تواند آن را انجام دهد، تأمین حمایت اجتماعی که می‌تواند به اشخاص برای مقابله با عادات اضطرابی کمک کند.
  • دارودرمانی: عقیده عموم این است که درمان های رفتاری گفته شده در بالا موثرتر از دارو هستند. در حال حاضر هیچ داروی خاصی برای رفتارهای تکراری متمرکز بر بدن وجود ندارد. با این وجود برای برخی افراد ممکن است مصرف داروهای ضد افسردگی و وسواس مانند کلوپیرامین یا مهار کننده‌های انتخابی جذب مجدد سروتونین تسکین پیدا کنند. دارو ممکن است برای کسانی که به این رفتارها مبتلا هستند و همچنین اضطراب، افسردگی یا وسواس فکری دارند، موثر خواهد بود.
  • رفتار درمانی گویشی (DBT): رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) گزینه دیگری برای درمان رفتارهای تکرار شونده اضطرابی از جمله گاز گرفتن لب ها است. افراد مبتلا به این مشکل معمولاً برای تعدیل احساساتی همچون اضطراب نیاز به کمک دارند. این درمان ممکن است برای درمان علل ایجاد کننده رفتارهای متمرکز بر بدن، مفید باشد. چهار جنبه DBT عبارتند از: ذهن آگاهی، تحمل فشار و اضطراب، تعدیل احساس، اثر بخشی بین فردی، درمان های رفتاری دیگری که می‌تواند به درمان رفتارهای تکرار شونده ناشی از اضطراب کمک کند عبارتند از پذیرش و تعهد (ACT) و مدل جامع رفتاری درمان (ComB) است. این ها هر دو نسبتاً جدید هستند و برای تأیید اثر بخشی آنها باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

درمان طب سنتی:

  • هر روز صبح ناشتا ۲ قاشق عسل میل کنید.
  • در صورتی که از سردی و رطوبت باشد از دارچین و زنجبیل و قرص نعناع استفاده کنید.
  • از خوراکی هایی مانند سیب درختی، پالوده سیب سرخ با عسل، موز، انجیر، خرما، بادام، لوبیا، عدس، پیاز، جو، اسفناج، چغندر لبویی، برگ چغندر، آب هویج، آب دم کرده بولاغ اوتی، دم پختک برنج همراه با پنیر و پرتقال بیشتر استفاده کنید.
  • اگر در اثر کمبود کلسیم یا کاهش قوا باشد باید از خوراکی های کلسیم دار و یا قرص کلسیم و همچنین از خوراکی ها یا داروهای تقویت کننده استفاده کرد. (دستور تهیه و مصرف کلسیم: یک عدد تخم مرغ خام را بشکنید و پوست آن را شسته و خشک کنید. سپس نرم بسایید و در یک لیتر آب سرد بجوشانید بعد آن را از روی اجاق برداشته و بگذارید ته نشین شود، سپس به آرامی در ظرف دیگری خالی کنید. لردی که در ته ظرف مانده است را دور بریزید و بگذارید چند ساعت دیگر بماند و به همین طريق مجدداً آن را صاف کنید. این عمل را چند مرتبه تکرار کنید تا هیچ لردی در آن باقی نماند. چند قاشق عسل در آن آب حل کنید و پس از آن ۱ یا ۲ قاشق آب لیمو بر آن افزوده و در ظرفی غیرفلزی ریخته و در یخچال نگهدارید و روزی یک فنجان از آن را بنوشید).

داروها:

  • معمولاً دارویی نیاز نیست.

فعالیت:

  • محدودیتی وجود ندارد.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات پاستوریزه ای، شیرینی جات قنادی و همچنین غذاهای داغ پرهیز کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.