تنگی هیپرتروفیک زیر آئورت با علت ناشناخته: عبارت است از یک بیماری مزمن قلب که در آن عضله قلب بزرگ شده و مانع پمپاژ مناسب خون توسط قلب می شود، برون ده قلب بسته به این که تنگی باعث انسداد مجرای خروجی شود یا خیر ممکن است کم، طبیعی یا زیاد باشد، اگر برون ده قلب طبیعی باشد، این بیماری ممکن است تا سال ها پنهان باقی بماند.
علائم:
- تنگی نفس
- غش کردن
- ورم پا و مچ پا
- نارسایی قلبی
- صدای غیر طبیعی در قلب
- نامنظم بودن ضرباهنگ قلب
- درد قفسه سینه (آنژین صدری)
- گشاد شدن سیاهرگ های گردن
علت:
- ضخیم شدگی بطن چپ قلب با علت ناشناخته، این امر موجب انسداد جریان خون می شود و قلب ممکن است ناتوان از پمپاژ خون به حد کافی به هنگام فعالیت بدنی باشد، در بعضی از موارد، این بیماری به صورت توارث غالب به ارث می رسد.
عوامل افزایش دهنده خطر:
- سابقه خانوادگی این بیماری
پیشگیری:
- اگر سابقه خانوادگی این بیماری را دارید، پیش از تشکیل خانواده برای مشاوره ژنتیکی مراجعه کنید.
عواقب مورد انتظار:
- علائم را می توان با دارو یا جراحی تحت کنترل در آورد، اما ممکن است نیاز به تغییر در شیوه زندگی وجود داشته باشد.
عوارض احتمالی:
- مرگ ناگهانی
- نامنظمی ضربان قلب
- عفونت باکتریایی دریچه قلب
تشخیص:
- بررسی های تشخیصی ممکن است شامل: کاتتریزاسیون قلب برای اندازه گیری جریان خون و فشار محفظه های مختل قلب؛ عکس برداری از قبل با اشعه ایکس؛ و اکوکاردیوگرافی (بررسی قلب با امواج فراصوت به کمک وسیله ای که روی سینه گذاشته می شود).
درمان طب نوین:
- باید تحت نظارت دقیق پزشکی قرار گرفت.
- مشاوره روانی برای کمک به سازگاری با اثرات عاطفی بیماری مزمن.
- جراحی برای کم کردن انسداد، در صورتی که دارو نتواند موثر واقع شود.
- اهداف درمان عبارت اند از شل کردن بطن و تخفیف انسداد مسیر خروجی پمپاژ قلب، درمان معمولاً اول بار با دارو صورت می پذیرد.
- استفاده از دستگاه شوک قلبی برای درمان نامنظمی های ضربان قلب که جان بیمار را در معرض خطر قرار داده اند و بهبود برون ده قلب.
- همیشه یک دستبند یا گردن آویز که نشاند دهنده بیماری شما باشد به همراه داشته باشید.
- افراد خانواده دوستان نزدیک و آشنایان محل کار باید احیای قلبی، ریوی را فرا گیرند تا در صورت بروز ایست قلبی بتوانند به شما کمک کنند.
داروها:
- تادالافیل
- داروهای مسدود کننده بتاآدرنژیک (معمولاً پروپرانولول) یا داروهای مسدود کننده کانال کلسیمی برای پیشگیری از نامنظمی های ضربان قلب تجویز خواهد شد. برای درد آنژینی از نیتروگلیسیرین استفاده نکنید. این دارو باعث گشاد شدن سرخرگ ها می شود که زیانبار است.
فعالیت:
- پزشک راهنمایی لازم در مورد مقدار مجاز و ایده آل فعالیت بدنی را به شما ارائه خواهد داد، توانایی شما در افزایش فعالیت به پاسخ شما به درمان بستگی خواهد داشت، هیچگاه به دید یک فرد معلول به خود نگاه نکنید، باید از فعالیت های بدنی و ورزش شدید خودداری شود، زیرا خطر مرگ ناگهانی زیاد است.
رژیم غذایی:
- معمولاً رژیم خاصی توصیه نمی شود، اگر مایع درون بدن شما تجمع یافته باشد (یک علامت احتمالی از نارسایی احتقانی قلب)، ممکن است توصیه به مصرف رژیم کم نمک شود.