کاربر

درمان تریشینوز

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

تریشینوز: عبارت است از عفونت ناشی از لاروهای انگل هایی که در روده خوک (به ندرت گوشت خرس و برخی حیوانات دریایی) زندگی می کنند و قسمت های ذیل را درگیر می کنند: لوله گوارش (که لاروها از آنجا وارد می شوند)، دستگاه لنفاوی و جریان خون (که از این طریق، جا به جا می شوند)، عضلات بزرگ بدن به ویژه دیافراگم (عضلات بزرگ مورد استفاده در تنفس که قفسه سینه را از شکم جدا می کند)، اندام های فوقانی و تحتانی که در آنها جایگزین می شوند.

علائم:

  1. تعریق
  2. درد عضلانی
  3. خارش و سوزش پوست
  4. پف کردن پلک ها و صورت
  5. تب بالا (40 الی 9/38 درجه سانتیگراد)
  6. کاهش اشتها، تهوع، استفرغ، اسهال و کرامپ های شکمی (درد شکمی)

علت:

  • عفونت با یک انگل، تریشینلا اسپیرالیس که با خوردن حیوانات دچار عفونت منتقل می شود. پختن کامل، انگل را می کشد و باعث می شود خوردن گوشت دچار عفونت خطری نداشته باشد، انگل در غذای آلوده (معمولاً روده خام) از حیوانی به حیوان دیگر منتقل می شود.

عوامل افزایش دهنده خطر:

  1. استفاده از داروهای سرکوبگر ایمنی
  2. خوردن گوشت خوک کم پخته شده یا خام

پیشگیری:

  • پختن گوشت خوک با دمای ۷۷ درجه سانتی گراد به مدت نیم ساعت یا منجمد کردن گوشت خوک برای حدود ۴۵ روز در فریزر با دمای ۱۵ درجه زیر صفر می‌تواند سببنابودی انگل تریشین شود. مراقبت‌های بهداشتی و نظارت بر عملکرد کشتارگاه‌ها نیز ضرورت دارد. اما با نخوردن گوشت خوک (خصوصاً سوسیس حاضری خوک) می‌توان برای همیشه از این بیماری در امان ماند.

عواقب مورد انتظار:

  • در بیشتر افراد معمولاً با داروهای ضد انگل و در موارد شدید با مراقبت حمایتی تخصصی قابل علاج است. چند مورد مرگ گزارش شده است که معمولاً به خاطر نارسایی قلبی یا پنومونی بوده اند.

عوارض احتمالی:

غلبه عفونت که می تواند منجر شود به:

  1. سینوزیت
  2. آسیب به کلیه
  3. نارسایی تنفسی
  4. نارسایی احتقانی قلب
  5. آسیب دائمی به دستگاه عصبی مرکزی

تشخیص:

  1. آزمون های تشخیصی برای تشخیص زود هنگام در دسترس نیستند، بیوپسی عضله در 4 هفته اول عفونت ممکن است لاروها یا کیست ها را نشان بدهد. انگل به ندرت در خون، مدفوع یا مایع مغزی، نخاع یافت می شود.

درمان طب نوین:

  • چنانچه شما گوشت های مشکوک را مصرف کرده اید و علائم آلودگی به تریشین را دارید باید فوراً به پزشک مراجعه کنید، با این حال داروهای قابل مصرف برای درمان انگل عبارتند از: تیابندازول، مبندازول، کورتون با دوز بالا به ویژه در مواردی که لارو کرم به عضلات حمله کند و علائم بالینی شدیدی رخ دهد ضرورت دارد (گاهی نیز این بیماری خود به خود بهبود می‌یابد و درمان بیشتر جنبه نگهدارنده دارد).

درمان طب سنتی:

  • یک قاشق چای خوری سیاهدانه را به آرامی بجوید.
  • مخلوط اسفند با سرکه (هر شب یک قاشق مرباخوری).
  • روزی یک قاشق چایخوری دوسین (سیاهدانه و عسل) میل کنید.
  • شب ها یک قاشق مرباخوری اسفند را همراه با یک استکان آب قورت دهید.
  • شب ها یک حبه سیر خام را رنده کرده و در یک لیوان شیر گرم بریزید و میل کنید.
  • شب، دو تا سه قاشق غذاخوری تخم کدوی خام بخورید تا صبح همه کرم ها و انگل ها از بدن شما دفع می شود.
  • اگر نیم قاشق مرباخوری از سیاهدانه را در یک لیوان سرکه مقداری گرم بکنیم و بعد از غذا بخوریم انگل ها را دفع می کند.

داروها:

  1. داروهای ضد کرم (معمولاً تیابندازول) برای کشتن انگل ها
  2. کوریتکواستروئیدها برای بیماران مبتلا به علائم آلرژی شدید یا درگیری دستگاه عصبی مرکزی
  3. می­تواید برای کاهش تب و ناراحتی، از داروهای بدون نیاز به نسخه مثل استامینوفن استفاده کنید.

فعالیت:

  • تا زمان فروکش کردن علائم، در بستر استراحت کنید، در طول مدت استراحت در بستر برای کاهش احتمال تشکیل لخته های خونی ورید عمقی، پاهای خود را مرتب حرکت دهید، به تدریج فعالیت های طبیعی را از سر بگیرید.

رژیم غذایی:

  • رژیم غذایی خاصی ندارد.

نکته:

  • معمولاًلارو کرم تریشین در داخل بافت عضلانی حیواناتی چون خوک، گراز و موش وجود دارد. انسان پس از مصرف گوشت خوک آلوده، این انگل را وارد رودۀ باریک خود ساخته و پس از مدتی از طریق مدفوع خود کرم‌های نر را خارج می‌سازد. سایر کرم‌های باقی‌مانده از طریق خون به سایر اعضای بدن انتقال یافته و به ویژه در عضلات جدار شکم و زبان و حنجره کوچ می‌کنند و در داخل عضلات ایجاد تورم و کیست آهکی می‌کنند. پستاندارانی همچون گربه، سگ، روباه، خوک و گراز نیز معمولاً پس از خوردن گوشت موش یا سایر حیوانات آلوده، به این بیماری مبتلا می‌شوند. انسان هم ممکن است با مصرف گوشت خوک یا گراز به این بیماری دچار شود. در کشورهای اسلامی که از گوشت خوک استفاده نمی‌کنند شیوع این بیماری نادر است، اما در اروپا و آمریکای جنوبی، شیوع این بیماری تا حدود ۱۲ درصد جمعیت انسانی است. زیرا پختن کامل گوشت یا انجماد گوشت به خوبی صورت نمی‌گیرد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.