کاربر

درمان ترشحات و بوی بد واژن (رحم)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

ترشحات و بوی بد واژن (رحم): عبارت است از ترشحات واژن اغلب یک اتفاق طبیعی و دائمی است. با این حال انواع خاصی از ترشحات وجود دارند که نشان دهنده عفونت هستند. ترشحات غیرطبیعی ممکن است به رنگ زرد یا سبز، دارای قوام، تراکم یا بوی بد باشند. معمولاً مخمر یا عفونت باکتریایی باعث ترشح غیرطبیعی می‌شود. اگر ترشحاتی را مشاهده کردید که به نظر غیر معمول است یا بوی بدی دارند، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید. بوی واژن هرگونه بوی است که از ناحیه واژن بلند می شود، بسیاری از زنان نگران بوی واژن خود هستند، واژن همانند دهان، پوست و دیگر نواحی بدن دارای بوی خاصی است. رژیم غذایی، سلامت فردی و دیگر عوامل می تواند بر بوی طبیعی واژن تأثیر بگذارند، نباید بوی طبیعی واژن را از بین برد، در واقع انجام این کار منجر به عفونت هایی می شود که موجب بوهای غیر مطبوعی خواهد شد.

انواع ترشحات واژن:

  1. چندین نوع مختلف از ترشحات واژن وجود دارند. این نوع ترشحات بر اساس رنگ و قوام آن‌ها دسته بندی می‌شوند. برخی از انواع ترشحات، طبیعی است. برخی دیگر ممکن است یک بیماری زمینه‌ای را نشان دهند که نیاز به درمان دارند.
  2. ترشحات واضح و کشدار: وقتی ترشحات شفاف اما کشیده و شبیه به مخاط باشند و نه آبکی، این وضعیت نشان دهنده این است که احتمالاً شما تخمک گذاری می‌کنید. این نوع ترشح و تخلیه، طبیعی است.
  3. ترشحات صاف و آبکی: ترشح شفاف و آبکی کاملاً طبیعی است. این وضعیت ممکن است در هر زمان از ماه رخ دهد. این امکان وجود دارد که این ترشحات بعد از ورزش (به خصوص ورزش سنگین) به وجود آیند.
  4. ترشحات زرد یا سبز رنگ: ترشحات زرد یا سبز به خصوص هنگامی که غلیظ، کلفت یا همراه با بوی نامطبوع باشند، طبیعی نیست. این نوع ترشحات ممکن است نشانه‌ای از عفونت تریکومونیازیس “trichomoniasis” باشد. معمولاً این نوع عفونت از طریق مقاربت جنسی منتقل می‌شود.
  5. ترشحات سفید رنگ: مقدار کم ترشحات سفید، به خصوص در آغاز یا انتهای چرخه قاعدگی، طبیعی است. با این حال اگر ترشحات همراه با خارش و دارای قوام یا شکل ظاهری غلیظ و شبیه پنیر خامه‌ای باشند، طبیعی نیست و نیاز به درمان دارند. این نوع ترشحات ممکن است نشانه‌ای از عفونت باکتریایی باشد.
  6. ترشحات قهوه‌ای یا خونین: معمولاً ترشحات قهوه‌ای یا خونی طبیعی است، خصوصاً وقتی در چرخه قاعدگی یا بلافاصله بعد از آن اتفاق بیفتد. ترشح دیررس در پایان دوره قاعدگی ممکن است به جای قرمز، قهوه‌ای به نظر برسد. همچنین در دوره‌های پریودی ممکن است مقدار کمی ترشحات خونی داشته باشید. به این شرایط لکه بینی می‌گویند. اگر لکه بینی در زمان عادی دوره شما رخ دهد و اخیراً بدون محافظت رابطه جنسی داشته‌اید، این وضعیت می‌تواند نشانه بارداری باشد. معمولاً لکه بینی در مرحله اولیه بارداری نشانه سقط جنین است؛ بنابراین باید با پزشک خانوادگی خود در مورد این موضوع صحبت کنید. در موارد نادر، ترشحات قهوه‌ای یا خونی می‌تواند نشانه‌ای از سرطان آندومتر یا دهانه رحم باشد. این موضوع می‌تواند نشان دهنده مشکلات دیگری مانند فیبروم یا رشد غیر طبیعی باشد. به همین دلیل انجام معاینه سالانه لگن و تست پاپ اسمیر مهم و ضروری است. متخصص زنان در این روش‌ها ناهنجاری‌های دهانه رحم را بررسی می‌کنند.

علائم:

  1. تب
  2. خستگی
  3. درد در شکم
  4. افزایش ادرار
  5. کاهش وزن بدون دلیل

علت:

  • ترشحات طبیعی واژن یک عملکرد بدنی سالم و طبیعی است. این روش، بدن شما را تمیز کرده و از واژن محافظت می‌کند. به عنوان مثال افزایش ترشحات در خلال تحریک جنسی و تخمک گذاری طبیعی است. ورزش، استفاده از قرص‎های جلوگیری از بارداری و استرس عاطفی نیز ممکن است منجر به ترشح شود. بوی بد واژن به طور عمده ناشی از عفونت های دستگاه تناسلی خانم ها است به همین دلیل برای رفع بوی بد واژن خانم ها بایستی در مرحله اولیه به سراغ درمان عفونت دستگاه تناسلی رفت.
  • واژینور باکتریال: واژینوز باکتریال یک عفونت باکتریایی کاملاً شایع است. این عفونت باعث افزایش ترشحات واژن می‌شود که بوی شدید، بد و گاهی بوی شبیه به ماهی دارد؛ اگرچه این عفونت در برخی موارد هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند. زنانی که رابطه جنسی دهانی انجام می‌دهند یا چندین شریک جنسی دارند، خطر ابتلا به این عفونت را افزایش می‌دهند.
  • تریکومونیازیس: تریکومونیازیس نوع دیگری از عفونت است. این عفونت توسط ارگانیسم تک یاخته‌ای یا تک سلولی ایجاد می‌شود. معمولاً این عفونت در اثر تماس جنسی منتقل می‌شود همچنین این احتمال وجود دارد که با به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس حمام به آن مبتلا شوید. در نتیجه ترشحات زرد یا سبز ایجاد می‌شود که بوی بدی می‌دهند. درد، التهاب و خارش نیز از علائم رایج آن است، اگرچه برخی از افراد هیچ علائمی را تجربه نمی‌کنند.
  • عفونت مخمر: عفونت مخمر یک عفونت قارچی است که علاوه بر احساس سوزش و خارش، ترشحات سفید و شبیه به پنیر تولید می‌کند. وجود مخمر در واژن طبیعی است اما رشد آن می‌تواند در شرایط خاص خارج از کنترل، چندین برابر شود. موارد زیر ممکن است احتمال عفونت‌های مخمری شما را افزایش دهد: فشار، دیابت، استفاده از قرص‌های جلوگیری از بارداری، بارداری، آنتی بیوتیک به خصوص استفاده طولانی مدت در طی 10 روز، سوزاک و کلامیدیا “chlamydia”، سوزاک و کلامیدیا، عفونت‌های مقاربتی (STI) هستند که می‌توانند ترشحات غیرطبیعی ایجاد کنند. رنگ این عفونت‌ها اغلب زرد، مایل به سبز یا آبی آسمانی (کم رنگ) است.
  • بیماری التهابی لگن (PID): بیماری التهابی لگن (PID) عفونتی است که اغلب در اثر تماس جنسی گسترش می‎یابد. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها واژن به اندام‌های دیگر تولید مثل گسترش می‌یابند. در این شرایط ممکن است ترشحاتی سنگین و با بوی بد ایجاد شود.
  • ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یا سرطان دهانه رحم: ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) در اثر تماس جنسی منتقل می‌شود. این وضعیت می‌تواند منجر به سرطان دهانه رحم شود. گرچه ممکن است هیچ علائمی وجود نداشته باشد، اما این نوع سرطان می‌تواند ترشحات خونی، قهوه‌ای یا آبکی با بوی نامطبوع ایجاد کند. با تست پاپ اسمیر سالانه و آزمایش HPV به راحتی می‌توان سرطان دهانه رحم را بررسی کرد. هنگامی که بوی غیر طبیعی واژن در اثر عفونت ایجاد شود، پس از دوره کمون عفونت ظاهر می‌شود. به طور عمده، زنان هیچ علائمی را تجربه نمی‌کنند (85% زنان مبتلا به تریکومونیازیس و نیمی از مبتلایان به واژینوز باکتریایی بدون علامت هستند). طبق تحقیقات انجام شده، واژینوز باکتریایی و عفونت‌های مخمری از راه جنسی منتقل نمی‌شوند. این بدان معناست که تنها علت بوی غیرطبیعی واژن که ممکن است در هنگام مقاربت جنسی منتقل شود، تریکومونیازیس است. اولین علائم آن (از جمله بوی غیرطبیعی) 5 الی 28 روز پس از آلوده شدن فرد قابل مشاهده و استشمام است.
  • بوی شیرین واژن: رشد قارچ در واژن می تواند موجب تولید بوی شیرینی همانند عسل یا کلوچه شود. همچنین این بو ممکن است شبیه بوی نان یا آرد باشد. گاهی این بو کمی ترش اما خوشایند است. سوزش شدید، خارش یا احساس خشکی معمولاً نشانه عفونت قارچی واژینال هستند. عفونت قارچی معمولاً در طی زمان بدتر می شود و برخی زنان ممکن است ترشحات پنیر مانند و تکه تکه را مشاهده کنند.
  • وقتی مقدار مواد زائد در بدن افزایش یابد مسلماً دفع این مواد هم بیشتر صورت می گیرد با توجه به اینکه مقدار زیادی از این مواد از طریق ادرار دفع می شود و ناحیه تناسلی بیشتر در معرض این مواد زائد قرار می گیرند به مرور زمان و با عبور پی در پی مواد زائد از ناحیه تناسلی شرایط ایجاد عفونت محیا می شود. در بسیاری از افراد مقداری از مواد زائد بدن به شکل جوش های عفونی روی پوست ظاهر می شود حالا همین جوش ها ممکن است در ناحیه تناسلی هم بروز کند و عفونت در آن ناحیه ایجاد شود، حتی ممکن است این جوش ها به شکلی دیگر در داخل آلت تناسلی ایجاد شود که باز هم به شکل شدیدتر موجب عفونت خواهد بود. بروز یکی از بیماری های پوستی یا مقاربتی در محل مجرای تناسلی می تواند یکی از عوامل عفونت باشد. با توجه به علت اصلی این بیماری ها که وجود مواد زائد در خون و کبد عنوان شد پس باید دارویی در نظر گرفت که بتواند عمل پاکسازی کبد و خون را به خوبی انجام دهد. به طور کلی بوی بد واژن عبارت اند از:
  • سیکل قاعدگی
  • رژیم غذایی نامناسب
  • علل نادر فیستول رکتوواژینال
  • کوتاه نکردن موهای زائد ناحیه تناسلی
  • تعریق ناحیه به خصوص در فصل تابستان
  • عفونت های باکتریال یا عفونت های قارچی
  • تامپونی که مدت طولانی داخل واژن مانده باشد.
  • گشادی واژن در افرادی که زایمان های مکرر داشته اند.
  • استفاده از مواد غذاهای سرخ کرده و آماده به طور مکرر
  • عدم رعایت بهداشت ناحیه تناسلی به خصوص به هنگام قاعدگی و بعد از نزدیکی
  • استفاده از لباس های زیر چسبان تنگ و پلاستیکی که موجب افزایش تعریق و ایجاد بوی بد می شود.
  • لابیاهای بلند که موجب جمع شدن ترشحات و قطراتی از ادرار می شود و بوی بد و نامطبوع ایجاد می کند.

پیشگیری:

  • پرهیز کنید از غذاهای سرخ کرده و آماده، غذاهای سرخ کرده و آماده ناحیه واژن را برای تولید بوهای نامطبوع تحریک می کند.

تشخیص:

  1. به یاد داشته باشید بوی واژن که به دلیل یک بیماری پزشکی اتفاق می‌افتد معمولاً با علائم و نشانه‌های دیگری مانند خارش، سوزش، تحریک یا ترشحات زیاد همراه است. پزشک شما می‌تواند از طریق معاینه واژن و آزمایش‌های تشخیصی به ارزیابی این علائم کمک کند.
  2. آزمایش ادرار: آزمایش ادرار می‌تواند بارداری و STI مانند کلامیدیا و سوزاک را بررسی کند. تجزیه و تحلیل ادرار می‌تواند بیمار را از نظر داشتن عفونت ادراری مورد بررسی قرار دهد و تحت چنین شرایطی از یک نمونه مایع واژن برای تشخیص تریکومونیازیس یا واژینوز باکتریایی استفاده می‌شود.
  3. پاپ اسمیر: اگر مشکوک به سرطان باشید (اگرچه این امر به ‌ندرت علت بوی بد واژن است) پزشک شما به احتمال زیاد آزمایش پاپ اسمیر را برای غربالگری سلول‌های دهانه رحم یا واژن از نظر بررسی سرطان انجام می‌دهد. جواب تست پاپ غیر طبیعی می‌تواند نیاز به آزمایش‌های بیشتر برای تشخیص بهتر داشته باشد.
  4. اگر چه نادر است، اما می‌توان فیستول رکتوواژینال را از طریق معاینه واژن و رکتوم تشخیص داد. اگر فیستول قابل شناسایی نباشد، ممکن است انجام آزمایش‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی، سی تی اسکن یا MRI به آن کمک کند. فیستول‌های راست روده به ‌خودی خود بسته می‌شوند و بیشتر آن‌ها نیاز به جراحی دارند. اگر مشکوک به فیستول رکتوواژینال هستید، بهتر است در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

درمان طب نوین:

  • اگر به عفونت خاصی مانند واژینوز باکتریایی یا تریکومونیازیس مبتلا هستید، ممکن است پزشک آنتی بیوتیک‌های زیر را برای شما تجویز کند:
  • تینیدازول(تینداماکس)
  • مترونیدازول(Flagyl)
  • کلیندامایسین(کلیوسین)
  • همچنین باید از رابطه جنسی خودداری کنید تا زمانی که عفونت به‌طور کامل از بین برود، معمولا حدود یک هفته پس از پایان درمان می‌توان رابطه جنسی برقرار کرد.
  • درمان بوی واژن شما به علت آن کاملاً بستگی دارد.بوی بد واژن به طور عمده ناشی از عفونت های دستگاه تناسلی خانم ها است به همین دلیل برای رفع بوی بد واژن خانم ها بایستی در مرحله اولیه به سراغ درمان عفونت دستگاه تناسلی رفت. بوی بد دستگاه تناسلی علتش عفونت است و سه عفونت متداول این اندام عبارتند از: برفک (candida)، تریکوموناس واژینالیس (trichmonas vaginalis) و واژینوز باکتریایی (bacterial vaginosis). همه این عفونت ها را می توان با داروهای آنتی بیوتیک و ضد قارچ درمان کرد، اما اکثر خانم هایی که چنین مشکلاتی داشته اند می دانند که قابل برگشت است، با اینکه این عفونت ها می توانند از طریق رابطه جنسی منتقل شود، اما همه آنها خود به خود بروز می کنند؛ یعنی ممکن است فرد رابطه جنسی هم نداشته باشد و دچار آن شود، اگر مسائل بهداشتی کاملاً رعایت می شود امکان نفوذ عفونت از خارج بدن وجود نداشته باشد این عفونت ها و عوارض ناشی از آنها، خود جزئی از عوارض مشکلی بزرگتر هستند، به عبارتی این عفونت ها از منشائی داخل بدن در ناحیه تناسلی ایجاد می شود.

درمان طب سنتی:

  • شب ها تره را بکوبید و در رحم بگذارید.
  • با محلول پرمنگنات روزی سه مرتبه خود را بشویید.
  • به مدت دو هفته یک قاشق چایخوری پودر زیره سیاه استفاده کنید.
  • پودر نخودچی (نخود بوداده) را با حناء مخلوط کرده و به درب موضع ببندید.
  • برای رفع بوی بد واژن می توانید یک حبه سیر را با یک لیوان آب با معده خالی بخورید.
  • صد و بیست گرم تخم جعفری را در یک لیتر آب جوشانده، سپس صاف کنید و آبش را بنوشید.
  • پوست انار را نرم بسایید و شب ها موقع خواب بر روی پنبه بگذارید و در دهانه رحم گذارده و به همان حال بخوابید.
  • هسته های تمرهندی را نرم بسایید و با آبغوره مخلوط کنید تا به صورت خمیر سفتی درآید، سپس آن را داخل موضع بگذارید.
  • مازو ۲ مثقال، حناء ۴ مثقال، قنبلیله نیم مثقال، همه را با هم مخلوط کنید و نرم بکوبید سپس با شراب کهنه یا سرکه خمیر کرده و داخل موضع گذارید.
  • از کاغذهای توالت حاوی مواد معطر و رنگی، pad، tampon های معطر و bubble bath و یا به طور کلی نشستن در وان حمام پرهیز کنید.
  • کندر، خون سیاوش، گلنار فارسی، مصطکی، تباشیر هندی، بلوط، ریشه اریسا همه را نرم بکوبید و روزی سه قاشق مرباخوری از آن را در سه نوبت کفلمه کنید.
  • مورد، گلنار فارسی و مازو را به نسبت مساوی بسایید، روزی سه مرتبه بر موضع بپاشید که هم دهانه رحم جمع می شود و هم از ترشح جلوگیری به عمل می آید.
  • استفاده از مواد معطر و خوشبو کننده توصیه نمی شود چون سبب نابودی باکتری های مفید محیط دستگاه تناسلی، ادراری شده و این سبب بروز مشکلاتی در آینده برای شما می شود.
  • پودینه 50 گرم + خارخسک 200 گرم + مرزنجوش 250 گرم، پنجاه گرم دارو را در شش لیتر آب جوشانده، صاف نموده در یک ظرف بزرگ بریزید، گرم گرم در آن بنشینید. (بسیار مجرب).
  • ریشه اریسا، ریشه انجبار، گل ارمنی، خون سیاوش، کندر، تخم خشخاش، تخم گشنیز و مصطکی از هر کدام ۲ مثقال را نرم بسایید و روزی سه قاشق مرباخوری از آن را در سه نوبت کفلمه کنید.
  • از نوار بهداشتی ارزان استفاده نکنید و در تهیه نوار بهداشتی نکات و علائم معتبر و استاندارد را رعایت کنید، در دوره پریود خود حتماً حداقل هر 3 ساعت و حداکثر هر 6 الی 12 ساعت نوار بهداشتی را تعویض کنید.
  • ریشه انجبار، ریشه اریسا، بسفایج، بابونه شیرازی، بادرنجبویه، ابهل، بهمن پیچ، تخم هویج و مریم گلی از هرکدام ۲ مثقال را پس از نیم کوب کردن ۱۰ قسمت کنید و هر روز یک قسمت آن را بجوشانید و بخورید.
  • تخم کرفس 20 گرم + گل ارمنی 15 گرم + گلنار 20 گرم + تخم مورد 15 گرم + کندر 15 گرم + تخم خرفه 20 گرم، همه را نرم ساییده هر چهار ساعت یک قاشق مرباخوری با شربت قند میل نمایید. (بسیار مجرب).
  • مازو را نرم ساییده و با الکل ۸۰ درجه و یا شراب خمیر کنید و یک روز در میان در دهانه موضع بگذارید. در اینجا چون الکل مورد استعمال خارجی واقع می شود، بلااشکال است و صبح با آب شستشو کرده و خود را طاهر کنید.
  • هر روز صبح یک قاشق شربت خوری شنبلیله خشک کویبده شده را داخل یک لیوان آب جوش بخیسانید و با معده خالی بنوشید و نیز هر روز 30 دقیقه داخل وان حمام با آب ولرم که مقداری سرکه سیب در آن ریخته باشید بنشینید.
  • کاکنج، کبابه چینی، کاکل ذرت، گل ریواس، گل بنفشه، ریشه اریسا، ریسه انجباز، گل پنیرک و گل سرخ از هر کدام ۲ مثقال را پس از نیم کوب کردن ۱۰ قسمت کنید و هر قسمت از آن را صبح ناشتا بجوشانید و آب آن را بنوشید.
  • هنگام استحمام با کمی صابون، قسمت خارجی اندام تناسلی خود را کف مالی کنید و سپس با آب فراوان بشویید، توجه داشته باشید که هرگز قسمت داخلی اندام تناسلی خود را با صابون نشویید، زیرا این کار باعث خارش و عفونت واژن می شود.
  • مریم گلی 100 گرم + برگ مورد 250 گرم + برگ سرو یا میوه کاج 250 گرم + جفت بلوط 50 گرم + هشت قاشق غذاخوری داروها را در یک ظرف با شش لیتر آب جوشانده سپس صاف کنند و در یک طشت ریخته گرم گرم در آن بنشینند. (بسیار مجرب)
  • یکی از راه های آسان و موفقیت آمیز از بین بردن بوی ناحیه تناسلی، شستشوی مناسب این قسمت از بدن می باشد، بانوان عزیز می توانند به جای استفاده از صابون های معمولی، از صابون های آنتی باکتریال برای شستشوی ناحیه تناسلی خود استفاده کنند.
  • جفت و روده خشک شده گوسفند را نرم بسایید، آماده که شد به پشت بخوابید و آن را در وسط موضع بپاشید و مدتی به همان قسم (طاق واز) بخوابید، بعد برخیزید و به کارهای خود مشغول شوید و هر موقع به بول کردن احتیاج شد، بشویید و این عمل را تا یک هفته، همه روزه تکرار کنید.
  • به خانم هایی که ازدواج کرده اند توصیه می شود حتماً پس از برقراری رابطه جنسی با همسر خود، ناحیه تناسلی خود را بشویند، زیرا ترشحات ناشی از رابطه جنسی، بوی نامطبوعی ایجاد می کنند، بنابراین یکی از راه های مهم برای غلبه بر این بوی نامطبوع، استحمام پس از رابطه جنسی می باشد.
  • جفت بلوط 150 گرم + پونه 150 گرم + مریم گلی 150 گرم + کلپوره 150 گرم مخلوط کنید و یک مشت از این ترکیب را جدا کرده ابتدا خوب بشویید و در 8 لیتر آب بجوشانید تا ترکیب نصف شود سپس در این آب به مدت 20 دقیقه بشینید این عمل را تا 7 روز انجام دهید (اگر دچار قرمزی یا زخم دور واژن هستید از این ترکیب استفاده نکنید).
  • برای رفع بوی بد واژن از دوش واژینال استفاده نکنید، زیرا توازن PH ناحیه واژن را به هم می ریزد، واژن سالم به طور طبیعی دارای تعدادی باکتری و قارچ است، اسیدیته طبیعی واژن، این باکتری ها و قارچ ها را تحت کنترل قرار می دهد تا بیماری زیاد نشوند، ولی استفاده از دوش واژینال این تعادل طبیعی را به هم می ریزد و باعث بیماری ناحیه واژن می شود.
  • از بین بردن موهای ناحیه تناسلی راهی آسان برای رفع بوی واژن، اگر موهای ناحیه تناسلی برطرف نشوند، جایگاه مناسبی برای رشد و نمو باکتری ها ایجاد می شود همانطور که گفته شد، این باکتری ها در واکنش به عرق، بوها نامطبوع ایجاد می کنند، بنابراین هر چند روز یک بار با از بین بردن محل تجمع باکتری ها در ناحیه تناسلی، می توان بوهای نامطوب این منطقه را کاهش داد.
  • ادرار کردن نیز پس از رابطه جنسی توصیه می شود، زیرا هرگونه ترشحات بد بویی که داخل مجاری تناسلی فرد باقی مانده است، توسط ادرار بیرون می آید، شاید به همین دلیل است که دین مبین اسلام غسل کردن پس از رابطه جنسی را واحب کرده و نیز به ادرار کردن بعد از آن تأکید داشته است، متأسفانه با عدم رعایت همین نکته ساده، بیماری های منتقله از راه جنسی می تواند انتقال یابند و افراد را دچار مشکل کنند.
  • برخی ازخانم ها به قدری دچار ترشحات ناحیه تناسلی هستند که لباس زیر آنها کاملاً خیس می شود و همین خیس ماندن لباس زیر، بوی نامطبوعی را ایجاد می کند، به این دسته از خانم ها توصیه می شود که از نوارهای بهداشتی روزانه که مخصوص ایام غیر قاعدگی است، استفاده کنند و هر چند ساعت یک بار آن را تعویض کنند، با این روش نه تنها لباس زیر آنها عمر بیشتری می کند، بلکه بوی نامطبوع آن نیز از بین می رود.
  • از پوشیدن لباس زیر تنگ برای طولانی مدت اجتناب کنید، زیرا امکان تبادل هوا در ناحیه تناسلی را از بین می برد، با پوشیدن لباس زیر گشاد و نخی، هرگونه بوی نامطبوع را از خود دور کنید، هیچگاه از لباس زیر ارزان که از جنس مواد نامناسب تهیه می شوند استفاده نکنید، اجازه ندهید شورت به ترشحات شما مرطوب شود، ترشحات که سبب رطوبت و لک روی شورت می شوند مواد آلوده و باکتری های مرده هستد که باعث تشدید بوی دستگاه تناسلی ادراری می شوند.
  • ترشحات غیر طبیعی یا زیاد از حد غدد اطراف و داخل رحم اسباب ناراحتی خانم ها و سبب انزجار مردان آنان را فراهم خواهد کرد، مخصوصاً در تابستان که ترشح غدد بیشتر خواهد شد، گاهی می شود که مرد از طرفیت ناراحت شده و زن نیز رنج می برد. برای جلوگیری و رفع این ناراحتی و زجر و رنج، چند دستور ساده و مختصر و مفید داده می شود که عمل نمودن به آنها از ترشح غده های داخلی موضع جلوگیری خواهد شد. برای درمان آن می توانید ۲ عدد بلوط را نرم بسایید و با روغن پنبه تخم مخلوط و خمیر کرده و شیاف های کوچکی درست کنید، پس از اینکه شیاف ها را درست کردید، شیاف ها را در پودر عصاره شیرین بیان آغشته کنید تا جدار شیاف ها از پودر عصاره شیرین بیان مستور گردند، و شب ها هنگام خوابیدن، یک دانه از آن شیاف ها را در موضع بگذارید.

درمان ترشحات سفید زنان:

  • سی گرم گل خشک گزنه سفید را در یک لیتر آب جوش دم کنید، بعد صاف کرده و آب آن را بنوشید.
  • یک قاشق سوپ خوری هفت بند را در یک لیوان آب جوش دم کنید و آب آن را صاف کرده، بنوشید.
  • همچنین باید از خوراکی هایی که ترشحات را کم می کنند، بیشتر استفاده کنید، مانند: لیمو، پرتقال، سبزیجات، کاهو، مغز گردو، انیسون، انجره، بسباسه، ریشه اریسا، تربد، مازو، آب دمکرده مریم گلی، آب دم کرده آویشن شیرازی و تره.
  • برای رفع ترشحات سفید می توانید ۱۵ گرم اسطوخدوس هندی را در یک لیتر آب جوش ۲۰ دقیقه دم کنید، بعد صاف کرده و آب آن را با آنژکسیون مخصوص شستشو، مخلوط کنید و صبح و شب خود را با آن بشویید و چند روز ادامه دهید، همچنین هر روز صبح ناشتا یک فنجان آب دم کرده ریوند چینی که ۵ تا ۱۰ گرم، از آن را دم کرده باشید، بخورید.

شستشوی رحمی که ترشح دارد:

  • کندر، اذخرمکی، سداب، پوست انار، مرزنجوش و نعناع را بجوشانید و با آب صاف کرده آن مرتب شستشو دهید.
  • گلنار فارسی، خلال نارنج، پوست انار، قرنفل و مازو را به نسبت مساوی نیمکوب کرده و بجوشانید و مرتب با آب صاف کرده آن شستشو دهید.
  • برای شستشوی رحمی که ترشح دارد، باید خون سیاوش، گلتار فارسی، کبابه چینی، سنبل الطیب و مازو را به نسبت مساوی نیم کوب کرده و بجوشانید و بعد با آب صاف کرده آن مرتب شستشو دهید.

جمع شدگی آب در رحم:

  • اگر از احتباس آب در بدن در مواقع قاعدگی رنج میبرید، ویتامین B6 می تواند این علائم را بهبود بخشد، همچنین نیاسین نیز در بهبود دردهای این دوران در ۹۰% موارد مؤثر خواهد بود.
  • اگر آب در رحم جمع شده است باید از این خوراکی ها بیشتر استفاده کنید: زرشک، آب زرشک، تمرهندی، پوست هلیله زرد، پودر گل محمدی با عسل، مربای گل محمدی که با عسل درست شده باشد.

ترشح آب از رحم:

  • اگر از رحم آب می آید، باید کمی گل محمدی نرم کرده را داخل رحم بپاشید.

درمان بوی بد رحم:

  • برای برطرف کردن بوی تعفن از رحم، باید ۲ برابر آب بولاغ اوتی تازه را با ۱ برابر، روغن بادام شیرین یا روغن زیتون مخلوط کنید و ملایم بجوشانید تا آب آن تمام شود و تنها روغن بماند و بعد آن روغن را داخل رحم بمالید، یا شب هنگام خوابیدن کمی گل محمدی نرم کرده را داخل رحم بپاشید.

درمان ترشحات دوران حاملگی:

  • برای رفع ترشحات دوران حاملگی باید از سبزیجات تازه، گوشت و مغز گردو استفاده کنید.

فعالیت:

  • تا زمان بهبودی کامل از انجام هرگونه فعالیت شدید بدنی پرهیز کنید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات بدون مصلح غذایی پرهیز کنید.
  • غذاهای قندی و شیرین می توانند موجب رشد قارچ هایی شوند که بوی بد واژن را تولید می کنند. مصرف بعضی از غذاهای بودار می توانند سبب تغییر بوی واژن شوند. خوراکی هایی مانند قهوه، پیاز و … می توانند باعث تغییر بوی عرق و ترشحات بدن شوند. همچنین تغذیه سالم، مصرف میوه های با طعم شیرین مثل هندوانه و سبزیجات تازه، مصرف شیر و لبنیات، نوشیدن آب زیاد، مصرف پروبیوتیک ها و … می تواند به بوی بد واژن کمک کند. مصرف آب به اندازه کافی مانع رشد باکتری ها و بد بو شدن عرق و تغییر بوی واژن می شود.

نکته:

  • PH واژن و بوی نامطبوع:PH معیار اسیدی یا قلیایی بودن یک محیط می‌باشد و این موضوع در ناحیه واژن هم وجود دارد. در واقع سلامت واژن هر فرد نیز به این امر وابسته است. PH کمتر از عدد 7 نشانه اسیدی بودن و بیشتر از 7 نماد قلیایی بودن محیط است.PH  واژن بانوان به طور معمول اسیدی و حدودا 8/3 تا 5/4 می‌باشد و تغییرات در آن موجب ابتلا به عفونت و بوی بد واژن خواهد شد. زمانی که محیط اسیدی باشد، شرایط برای رشد باکتری و قارج فراهم نمی‌شود، اما کافیست تا PH به سمت قلیایی شدن پیش رود. معمولاً در دوران بارداری ناحیه واژن اسیدی تر و در دوران قاعدگی ناحیه قلیایی می‌باشد که فرد بیشتر مستعد هرگونه عفونت و بیماری است. خیلی از افراد تصور دارند که پریودی، باعث ایجاد مشکل می‌شود، اما در حقیقت تغییرات PH  در این دوران فرد را دچار مشکل می‌کند.
error: محتوا محافظت شده می باشد.