تاول پا: عبارت است از تاول پا بسته به علت اصلی و محل آن می توانند اندازه متفاوتی داشته باشند، اما قطر آنها معمولاً کمتر از ۱ میلی متر است، در حالی که برخی ممکن است بزرگتر باشند. آنها می توانند بسیار دردناک باشند و در موارد خاص نشان دهنده وضعیت جدی تری هستند. پاهای شما روزانه دچار ساییدگی و پارگی زیادی می شوند، زیرا تمام وزن بدن شما را تحمل می کنند و به کفش شما ساییده می شوند. این فشار و اصطکاک مداوم منجر به تجمع مایع بین لایههای مختلف بافت زیرین میشود. در این شرایط مایع در کیسه های دیواره نازک جمع می شود که به صورت تاول یا وزیکول روی سطح بیرون می زند. این ضایعات دردناک می توانند در هر جایی از پای شما ظاهر شوند و ایستادن و راه رفتن را بسیار دشوار کنند. تاول یا وزیکول پا کیسه ای پر از مایع است که در زیر پوست پا زمانی که تحت فشار یا اصطکاک بیش از حد قرار می گیرد تشکیل می شود. تجمع مایع باعث قرمزی، تورم و درد در ناحیه آسیب دیده می شود و ضایعه را از سطح خارج می کند. این وزیکول ها معمولاً کوچک با قطر کمتر از ۱ میلی متر هستند، اما می توانند بزرگتر باشند. کوچکترها به عنوان وزیکول شناخته می شوند، در حالی که بزرگترها به عنوان تاول شناخته می شوند. تاولها یا وزیکولهای پا به دلیل محل پیچیدهشان ناراحتکننده هستند، زیرا کل وزن بدن روی پاهای شما میافتد. به علاوه، پاهای شما پایین ترین قسمت های بدن هستند، بنابراین مراقبت از آنها و محافظت از آنها در برابر آسیب های ناخواسته دشوار است.
علت:
- گال
- اگزما
- زرد زخم
- سرمازدگی
- سوختن پوست
- درماتیت تماسی
- فعالیت شدید بدنی
- بولوز دیابتیک (BD)
- آبله مرغان (واریسلا)
- اپیدرمولیز بولوزا (EB)
- پوشیدن کفش نامناسب
تشخیص:
- انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار
درمان طب نوین:
- اکثر تاولها نیاز به درمان ندارند و خود به خود از بین میروند، چون اغلب لایهی فوقانی پوست از ایجاد عفونت جلوگیری میکند. در صورتی که علت ایجاد تاول را میدانید، میتوانید آن را با بانداژ بپوشانید که این عمل باعث جذب مایع آن توسط بافت و از بین رفتن تاول میشود. توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید تاول را سوراخ کنید، مگر اینکه بسیار دردناک شود؛ زیرا پوست روی آن از ایجاد عفونت جلوگیری میکند. تاولهای ناشی از سایش، آلرژن ها و سوختگی، واکنشی موقت به محرکها هستند که در این موارد بهترین درمان، درمان علت ایجاد تاول است. همچنین تاولهای ناشی از عفونتها نیز موقتی هستند؛ اما نیاز به درمان دارند. دقت کنید اگر حس کردید که مبتلا به هر نوع عفونت شدهاید، حتماً به پزشک خود مراجعه کنید. همچنین توجه به این نکته ضروری است که بعضی از تاولها مانند بیماری پمفیگوس هیچ درمانی ندارد؛ اما پزشک در این موارد با تجویز دارو به کنترل علائم کمک میکند. درمانهای اصلی تاول با تجویز پزشک شامل کرمهای حاوی استروئید جهت بهبودضایعات و دانههای پوستی و آنتیبیوتیک جهت درمان عفونت پوست است.
درمان طب سنتی:
- درمان به علت زمینه آن بستگی دارد.
- آب پیاز را با پیه مرغ بزارید بجوشد و تفاله آن را بگیرید یک داروی بسیار مجرب برای تاول های پوستی است.
- گرفتن مواضعی از بدن که دچار تاول ها و زخم های ترشح دار است روی دود عنبر نسارا، یکی از روش های بسیار موثر در درمان است.
- 3 قاشق غذاخوری عسل را با 1 قاشق غذاخوری پودر دارچین مخلوط کنید و قبل از خواب روی تاول بگذارید، صبح مخلوط مالیده شده بر روی تاول را با آب گرم بشویید، اگر اینکار را به مدت 2 هفته هر روز انجام دهید، تاول را از ریشه از بین خواهید برد.
- با ترکیب (حنا + آبلیمو + نمک) مرهمی درست کنید و روی تاول ضماد کنید. کسانی که میخواهند پیاده روی کنند، حتماً پای خود را قبل پیاده روی حنا بگیرند تا محکم شود و تاول نزند. (آبلیمو را شور می کنید و حنا را داخل آن میریزید و پا را حنا میگیرد. در این صورت پا محکم می شود و مانندیک کفش محکم می شودو می توانید پا برهنه هم پیاده روی کنید).
فعالیت:
- تا زمان بهبودی کامل از انجام هرگونه فعالیت بدنی زیاد پرهیز کنید.
رژیم غذایی:
- از مصرف فرآورده های کارخانه ای و همچنین لبنیات بدون مصلح پرهیز کنید.