بی حسی اعضاء: عبارت است از گزگز و بی حسی دست ها و پاها و همچنین داغ شدن کف پا می تواند یک عارضه موقت در زمان نشستن بر روی پاها باشد که بطور خاص با ایجاد حالت «خواب رفتگی» همراه است، یا می تواند یک نشانه دائمی و جدی از ابتلای فرد به یک بیماری یا آسیب دیدگی مزمن تلقی شود. علت خواب رفتن دست و پا می تواند، آسیب های شدید وارد شده به اعضای مختلف بدن که باعث وارد شدن آسیب به اعصاب شود، باشد که در اصطلاح به این مشکل نوروپاتی محیطی می گویند. نوروپاتی محیطی می تواند یک عامل پیش رونده باشد که مشکلات دائمی برای فرد به همراه دارد.
علت:
- کیست
- میگرن
- عفونت
- دندان درد
- مسمومیت
- جهش ژنی
- فتق دیسک
- غلظت خون
- بیماری لایم
- آسیب عصبی
- اضطراب و استرس
- اختلالات تیروئیدی
- سندروم تونل کارپال
- مشکلات مادرزادی
- بیماری های خود ایمنی
- بیماری های سیستمیک
- سندروم گیر افتادن عصب
- ابتلا به بیماری اسکلروز مولتیپل
- ایستادن یا نشستن طولانی مدت
- قرار گرفتن بدن در وضعیت نامناسب
- کمبود ویتامین ها مخصوصا B12، E
- بیماری های مغز و اعصاب مانند ام اس
- سکته مغزی خفیف و حمله ایسکمی گذرا
تشخیص:
- ام آر آی
- نوار عصب
- آزمایش خون
- سی تی اسکن
- انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار
درمان طب نوین:
- درمان این بیماری به علت زمینه ای آن بستگی دارد.
درمان طب سنتی:
- گوگرد را در آب گرم حل کنید و هر روز موضع را با آن شستشو دهید.
- به اندازه یک نخود انغوزه را در کپسول بریزید و با سرکه انگبین میل کنید.
- تخم یونجه را در روغن زیتون خوب بجوشانید و هر روز آن روغن را بر بدن بمالید و در آفتاب بنشینید تا بهبود یابید.
- هر روز مقداری فلفل سیاه ساییده شده را با روغن بادام یا روغن گل مخلوط کنید و بمالید، یا روغن فلفل بر موضع بمالید.
- به عنوان درمان اقاقیا، عاقرقرها، اگیر ترکی و بسبایج را نرم بکوبید و با روغن کنجد مخلوط کنید و روزی سه مرتبه بمالید.
- روغن سداب، روغن زيتون، روغن زنجبيل، روغن گردو و پیه آب کرده خروس را با هم مخلوط کرده و هر روز بمالید و در آفتاب بنشینید و مسهل هم میل کنید تا بیماری برطرف شود.
- شوید، بابونه، بسبایج، سنامکی، تخم کرفس، قنطریون و انیسون از هر کدام ۱۰ گرم و شهم حنظل ۵ گرم، همه را در یک لیتر آب بجوشانید و آب صاف شده آن را ۱۴ قسمت کنید و صبح و شب، هر مرتبه یک قسمت از آن را بنوشید.
- خوراکی هایی که برای بی حسی اعضاء بدن یا ایستادن عضو یا فالج القوه مفید هستند و به درمان آن کمک می کنند عبارتند از: خرما، پسته وحشی، والک، دارچین، زنجبیل تازه، نخود، شوید، گوشت جوجه مرغ، گوشت شتر، روغن برگ ترب و شربت یا مربای گل محمدی؛ اما خوراکی هایی که مصرف آنها به شدت به بیماری می افزاید و مصرف شان مضر است عبارتند از: لبنیات و خوراکی هایی که طبیعت آنها سرد است مانند: خیار، هندوانه، بادنجان، کاهو و …، همچنین مصرف ترشی جات، حمام و شستشو با آب سرد، زندگی در هوای سرد و جماع در اول شب نیز بسیار در بی حسی اعضاء اثرگذار می باشند.
رژیم غذایی:
- خوردنی های مفید: خوراک باقلا، خوراک کدو خورشتی با سویا، خوراک کدو بادمجان، خوراک کدو حلوایی، خوراک کلم قمری، خوراک گل کلم، بورانی گوجه بادمجان، بورانی بادمجان و ماست سویا، خوراک بادمجان و غوره، خوراک سویا با نخود، خوراک پنیر سویا، خوراک نخود با شوید، خوراک نخود با قارچ، خوراک نخود با سویا، خوراک نخود با سیب زمینی، خوراک نخود با کدو بادمجان، خوراک کشمشی، خوراک مطبل، آش گندم با کرفس، آش غلات، آش کلم قمری با گندم، آش کلم بروکلی ۲، آش انار، حلیم گندم با شیر سویا، حلیم گندم و بادمجان، حلیم گندم با مغزیجات، مرصع پلو، صیفی پلو، ساطری پلو، قیمه پلو، کلم قمری پلو، کلم پلو با سویا، عدس پلو ساده، نخود فرنگی پلو ۱، انار پلو، بادمجان پلو ۱، خورش فسنجان با کدو حلوایی، خورش فسنجان با سویا، خورش شهد فسنجان، خورش فسنجان با اسفناج، خورش قیمه بادمجان، خورش بادمجان، خورش شوید باقالی، خورش بامیه با قارچ، خورش بامیه با دال عدس، خورش دال عدس با قارچ، خورش دال عدس با تمر هندی، خورش گوجه سبز، سوپ صیفی جات ۱، سوپ شلغم، کتلت هویج و سیب زمینی، برگر کدو خورشتی، فلافل ساده، فلافل تنوری، فلافل با جعفری، سوسیس فانتزی، کشک سویا، سس گل کلم، سس مایونز گیاهی، سس نخود جوانه زده، سس جعفری.