کاربر

درمان بیماری عشق

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

بیماری عشق: عبارت است از عشق احساسی است که، مقدار کم یا معمول آن بسیار خوب و برای انسان مورد نیاز است، ولی به مقدار بیش از حد، یا سخت کوشی و سماجت در آن باعث ناراحتی خود و یا حتی دیگران می گردد. عشق ممکن است مانند عشقه یا لبلابی باشد که به گرد درخت می پیچد و آن را خشک می کند. به همین جهت گفته اند که عاشق مانند درخت مزبور خشک، لاغر و نحیف می گردد. این وضع و حالت بیشتر در افراد سوداوی و دموی رایج تر می باشد. و چون مزمن شود مانند بیماری مالیخولیا تظاهر می کند. بیمار دائماً سر به زیر، ساکت و غمگین است و در صورت پیشرفت، فراموشکار شده به طوری که هرچه را میبیند و یا می شنود فراموش می کند.

انواع عشق:

  1. دوستی:هرگاه فقط مولفه صمیمیت وجود داشته باشد یا دو مولفه دیگر در صورت وجود بسیار کمرنگ باشند، رابطه دوستی عمیق و واقعی شکل می گیرد که ریشه سایر عشق ها و زمینه ساز شروع رابطه عاشقانه است.
  2. شیدایی:در این مورد فقط مولفه شهوت و ارضای نیاز جنسی وجود دارد و از ابعاد صمیمیت و تعهد خبری نیست. این نوع عشق معمولاً با وصال به معشوق از بین می رود و حتی گاهی پس از وصال ممکن است به نفرت تبدیل شود.
  3. عشق خالی: زمانی که در رابطه بغیر از تعهد هیچ بعد دیگری وجود نداشته باشد، یک رابطه بلند مدت اما خالی از هیجانات و عواطف مثبت نسبت به یکدیگر ایجاد می شود. این نوع عشق را می توان در زوج هایی که به دلایلی مانند فرزندان و یا با دیدگاه ایجادعشق بعد از ازدواج و آینده در کنار هم باقی می مانند دید.
  4. عشق رمانتیک:ترکیب مولفه های صمیمیت و شهوت این نوع عشق را ایجاد می کند که به علت نبود تعهد ممکن است زیاد دوام نداشته باشد.
  5. عشق رفاقتی:وجود مولفه های صمیمیت و تعهد و عدم وجود یا کمرنگ بودن مولفه شهوت باعث ایجاد این نوع از عشق می شود که بیشتر بین اعضای خانواده یا زوجینی که به دلیل عادی شدن و یکنواختی در ازدواج شهوت بین آنها کمرنگ شده است، دیده می شود.
  6. عشق ابلهانه:در این مورد از بعد صمیمیت خبری نیست و ابعاد تعهد و شهوت حکمفرما هستند. این نوع عشق در افرادی دیده می شود که در نگاه اول عاشق هم شده اند و بدون شناخت کافی از هم خیلی زود به داشتن یک رابطه طولانی متعهد گردیده اند.
  7. عشق آرمانی:کامل ترین نوع عشق نامیده می شود که ترکیبی از سه مولفه صمیمیت، شهوت و تعهد است. این نوع از عشق یک رابطه سالم و ایده آل بین زوجین ایجاد می کند.

انواع عشق بیمارگونه:

  1. توهم عاشقی: در این نوع از عشق بیمارگونه فرد احساس می کند یک نفر او را عمیقاً دوست دارد و هر لحظه به هر طریقی در حال ابراز عشق به اوست. افراد دارای توهم عاشقی حتی اگر در واقعیت هم در یک رابطه عاشقانه نباشند باز این توهم را دارند که فردی که خودشان او را دوست دارند به صورت پیام های رمزآلود یا با رفتارهایش درحال ابراز عشق و علاقه به آن هاست. افراد دارای این اختلال عموماً از هر چیزی برداشت عاشقانه می کنند و در قبالعشق یک طرفه خود انتظار دارند که طرف دیگر هم همه چیز را به صورت عاشقانه برداشت کند. همچنین این افراد تلاش می کنند تا رابطه طرف مقابل را با دیگران قطع کنند و سعی می کنند کنترل احساسات او را در دست بگیرند.
  2. عشق ایثارگرانه: رابطه ای که در آن فرد بیش از حد خود را وقف رابطه می کند و بیشتر از چیزی که به دست می آورد به شریکش عرضه می کند را عشق ایثارگرانه می نامند که گونه ای دیگر از عشق ناسالم است. البته این نوع عشق پس از مدتی از تب و تاب اولیه اش کاسته می شود زیرا این افراد به شدن از خود و نشاط درونی خود غافل شده اند.
  3. اختلال دلبستگی: نوزاد از بدو تولد نیازهای اولیه ای همچون تغذیه، مراقبت از سلامت، تماس جسمی و ارتباط چشمی و … دارد که باید توسط والدین یا مراقبانش برطرف شود، اما اگر به هر دلیلی کودک مورد بی توجهی یا آزار قرار گیرد یا از والدینش جدا شود احساس امنیت نخواهد کرد. در این صورتمراحل دلبستگی در کودکان به شکل درست و کامل ایجاد نمی شود. این اتفاقات باعث بروز اختلال دلبستگی در فرد می شود که بر رابطه های آینده فرد تأثیرگذار خواهد بود. افراد دارای اختلال دلبستگی یا از برقراری رابطه نزدیک با دیگران هراس دارند و از ورود به یک رابطه عاشقانه خودداری می کنند، یا اگر وارد رابطه ای شوند بیش از حد از شریک خود انتظار دارند و با احساس حس مالکیت و حسادت، شریک خود را آزار می دهند.
  4. عشق وسواسی: در این نوع از عشق بیمارگونه، عاشق می خواهد تمام لحظات خود را در کنار معشوق بگذراند، تمایل دارد تمام لحظات عاشقانه و با شور عشق سپری شود و هرگونه خستگی و بی حوصلگی را به عاشق نبودن طرف مقابلش تفسیر می کند. این افراد بسیار شکاک و نگران رابطه خود هستند. حتی بعد از گذشت سال ها از زندگی مشترک خود، باز هم نگران از بین رفتن رابطه و عشق موجود در آن رابطه، حتی بدون اینکه مورد خاصی اتفاق افتاده باشند، هستند. بدون شک زندگی باهمسر شکاک چالش بزرگی محسوب می شود و فشار روانی بسیاری برای طرفین ایجاد خواهد کرد.
  5. عشق بازیگرانه: برخی افراد عاشق به دست آوردن دل معشوق و تعقیب و گریزهای اولیه یک رابطه هستند بدین صورت که آن ها می خواهند در طلب معشوقی باشند که برای آن ها به اصطلاح ناز می کند و از آن ها می گریزد. این افراد بعد از وصال به معشوق و با طولانی شدن رابطه، خسته می شوند و باخیانت عاطفی به معشوق خود او را رها کرده و به دنبال عشق دیگری می روند تا دوباره لذت آن تعقیب و گریز عاشقانه را بچشند.

علائم:

  1. تبسم
  2. لاغری
  3. بی خوابی
  4. نگاه عمیق و دوست داشتنی
  5. تنفر از دیگران و تمایل به تنهایی دارد
  6. نامنظم و تند شدن نبض به خصوص در مواقعی که نام محبوب را می شنود.
  7. اشاره با چشم و گاهی آه کشیدن مخصوصاً در مواقعی که نشانه ای از محبوب می بیند یا می شنود یا به یاد می آورد.
  8. اگر سخنی از وصل به میان بیاید نشاط و شادی، همچنین وجد و اگر کلامی از جدایی و ناکامی به میان آید حزن و اندوه دو چندان شده و نبض نامنظم می شود.

تشخیص:

  1. انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار.

درمان طب نوین:

  • برای درمان عشق بیمارگونه روانشناسان توصیه های مختلفی دارند برای مثال به افراد دارای عشق ایثارگرانه توصیه می شود که گاهی از چارچوب عشق خود بیرون روند و برای لذت بردن به دنبال چیزی به غیر از عشق باشند. از آن ها خواسته می شود تا زمانی را به وقت گذرانی با بقیه اقوام و دوستان بگذرانند. همچنین به افراد دارای عشق وسواسی توصیه می گردد که دست از نگرانی برداشته و به معشوق خود این حق را بدهند که گاهی خسته باشد یا به دلایلی حوصله ابراز عشق و علاقه را نداشته باشد. باید توجه داشت که برای درمان هر بیماری شرط لازم این است که ابتدا فرد بپذیرد که مشکلی وجود دارد و درصدد رفع آن مشکل برآید. در درمان عشق های بیمارگونه نیز مهم است که فرد عاشق، وجود مشکل را در شیوه ابراز علاقه و انتظارات خود از شریکش بپذیرد. بهترین راه درمان هر اختلال و مشکل در رابطه عاشقانه مراجعه به یک مشاور یا روانشناس ماهر است.

درمان طب سنتی:

  • حجامت عام هر سه هفته یک بار.
  • هر روز ۱۰ گرم تخم شربتی را کوبیده و در مخلوط شکر، آب اسپرزه و گلاب ریخته به تدریج بخورید.
  • هر روز می توانید شربت سیب یا شربت به یا شربت صندل یا عرق کاسنی یا عرق بیدمشک یا عرق گاوزبان را به عنوان درمان بخورید.
  • به عنوان درمان از سخنان خوش، اصوات پسندیده، حکایات شیرین، احادیث دلپسند و آنچه که متناسب طبع او باشد استفاده شود. طوری که منظور شما را متوجه نشود. گه گاه از بدی های معشوق صحبت به میان آورید و معشوق را بد جلوه دهید. به شیوه های مختلف و در مواقع گوناگون او را به کار مشغول سازید.
  • به منظور کاهش عشق بسبایج، شهم حنظل، غاریقون، قرنفل و افتیمون شامی از هر کدام ۱۰ گرم و ۲ گرم زعفران را مخلوط کرده، و بسیار نرم بسایید بعد ۱۰۰ گرم دانه های اسپند پاک شده (سالم بدون آنکه شکسته یا کوبیده شود، یعنی درسته) داخل پودرها ریخته و با کمی گلاب آنها را به صورت خمیر سفتی در آورید و قرص هایی به اندازه یک نخود درست کرده و در آفتاب یا کنار بخاری خشک کنید. هر صبح، ظهر و شب هر مرتبه ۳ عدد از آن را بعد از غذا به همراه آب بلع نمایید.

فعالیت:

  • روزی نیم ساعت فعالیت مناسب بدنی داشته باشید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات پاستوریزه و همچنین غذاهای گرم و سرد بدون مصلح غذایی پرهیز کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.