کاربر

درمان افتادگی ناف

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

افتادگی ناف: عبارت است از همان طور که می‌ دانید ناف یکی از اندام های مهم بدن می باشد و در مرکز بدن محل انرژی یابی قرار گرفته است شما می توانید از طریق ناف بسیاری از بیماری‌ های خود را درمان نماید لازم است بدانید ناف در هر شخصی حالت متفاوتی دارد در بسیاری از افراد حالت تورفتگی و در یک سری از افراد حالت برآمده می باشد که هر کدام از آن ها بیانگر شخصیتی خاص در افراد می باشد به عنوان مثال افرادی که ناف برآمده دارند جزو شخصیت های برون گرا می باشند و بالعکس افردی که ناف فرورفته دارند شامل شخصیت های درون گرا می باشد. به عبارت دیگر افتادگی ناف شامل جابجا شدن عضلات ناف باشد که این جا بجایی می‌ تواند ناشی از بلند کردن وسایل سنگین و ایجاد ترس در شخص حاصل شود و در صورتی که فرد از بلندی بپرد و یا به او شوک عصبی وارد شود نیز ممکن است این اتفاق برایش رخ دهد از دیگر  علت‌ های آن بر عکس شدن  و به اصطلاح سر و ته شدن ناگهانی می باشد که افتادگی ناف را به وجود می‌ آورد.

علائم:

  1. لرزش اندام
  2. لرزش زانوها
  3. رنگ پریدگی
  4. بی میلی به غذا
  5. نبض نداشتن ناف
  6. خشک شدن دهان
  7. دل پیچه و درد شدید
  8. ایجاد کمر درد در صبح
  9. بی حسی در اندام ها
  10. بی انرژی بودن و کسلی
  11. داشتن ضربان در اطراف ناف
  12. تورم و ضربان شدید اطراف ناف
  13. سردرد های ضربه‌ای گیجگاهی
  14. سردی و خواب رفتگی دست و پا
  15. به وجود آمدن دل پیچه در شخص
  16. احساس درد معده و سوء هاضمه
  17. به وجود آمدن تپش های قلبی دوره ای
  18. داشتن یبوست و نفخ شکم (غرغر شکم)

علت:

  • استرس ناگهانی و یا هیجانباعث ابتلا به افتادگی ناف می‌شود. در این صورت انقباض‌هایی در قسمت ماهیچه‌های شکم ایجاد می‌شود که در رفتگی ناف را به دنبال دارد. البته دلایل دیگری هم باعث ابتلا به این عارضه وجود دارد که عبارتند از:
  • ترس شدید
  • شوک عصبی
  • بالا و پایین پریدن
  • ضعف عضلات دور ناف
  • بلندکردن اجسام سنگین
  • ایجاد اختلال در گردش خون
  • فعالیت بیش از حد توانایی فرد
  • انجام غیراستاندارد تمرینات ورزشی
  • غذا خوردن در زمان حرکت و راه‌ رفتن
  • تند راه رفتن و انداختن وزن بر روی یک قسمت بدن
  • قراردادن وزن بدن روی یک پا هنگام راه رفتن یا دویدن
  • جابه‌جایی یا حرکت‌ کردن ناف در بعضی از پوزیشین‌های روابط زناشویی
  • ماندن طولانی‌مدت در یک وضعیت در مشاغلی مانند رانندگی، کارمندی، خیاطی و …
  • انجام حرکت های سریع و چرخشی مانند سقوط از ارتفاع، حرکت نامتعارف در هنگام ورزش

پیشگیری:

  • برای مراقبت از ناف، پس از دوش گرفتن و بدلیل اینکه رطوبت موجب تجمع باکتری درون ناف می شود، پس از خارج شدن از حمام، درون ناف را کاملاً خشک کنید. همچنین بهتر است اگر پیرسینگ در ناف دارید، آن را چند وقت یکبار خارج کرده و ناف خود را با محلول آب و نمک ضد عفونی کنید. یکی از راه ها جهت تمیزی و بهداشت ناف این است که ابتدا سر گوش پاک‌ کن را داخل محلی که برای شست‌ و ‌شو انتخاب می کنید قرار دهید که این محلول می تواند الکل، محلول پراکسید هیدروژن و یا روغن بچه باشد. سپس آن را بدون اینکه فشار وارد کنید، به درون ناف وارد کرده و سپس به آرامی بچرخانید. بعد از پاکسازی درون آن، از یک گوش پاک کن دیگر جهت پاک کردن باقیمانده آن استفاده کنید.

عوارض احتمالی:

  1. اگر افتادگی ناف به موقع درمان نشود، باعث جمع شدن آب در دور ناف می‌شود. بعد از مدتی هم این ناحیه دچار عفونت می‌شود که تنها با کمک داروهای آنتی بیوتیک می‌توان آن را درمان کرد.
  2. ناف سالم و برجسته نشان دهنده قوی بودن مرکز بدن شخص است و حتی در ظاهر فرد تأثیرگذار است. اگر انجام ناف گیری را به افراد غیر حرفه ای واگذار کنید ممکن است باعث به خطر افتادن سلامتی خود باشید.

تشخیص:

  1. انجام معاینات بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار.

درمان طب سنتی:

  • هر شب یک قاشق مرباخوری از روغن کوهان شتر را بخورید و روغن کوهان شتر را به موضع خوب ماساژ دهید.
  • نکاتی که قبل از درمان افتادگی ناف باید رعایت شود عبارت است از: ناشتا بودن، روغن مالی شکم با روغن های نظیر روغن بادام شیرین و زیتون.
  • انجام غلت زدن: یکی دیگر از روش‌های درمان آب افتادن دور ناف پشتک زدن و غلت زدن است. با این روش ناف به وضعیت نرمال خود برمی‌گردد.
  • استفاده از بارفیکس: کشیدگی عضلات شکم می‌تواند به جا افتادن ناف کمک کند. برای این کار از یک میله بارفیکس خود را با دستان خود بگیرید و به سمت بالا بکشید.
  • نشتن به حالت چهار زانو: یکی دیگر از راه‌های رفع افتادن ناف و عوارض آن، کمک گرفتن از یک شخص است. به حالت چهار زانو بنشینید و از فرد دیگری بخواهید دو زانوی شما را محکم با دستش بگیرد. حالا در همین حالت نشسته بالاتنه خود را به سمت پشت بکشید تا عضلات شکم کشیده شوند.
  • فشار دادن نافت با انگشت شصت: انگشت شصت خود را بر روی ناف قرار دهید و به آرامی به سمت چپ و راست بچرخانید. در این بین کمی مکث کرده و دوباره این روش را تکرار کنید.
  • استفاده از کیسه آب گرم: یکی دیگر از روش‌های درمان افتادگی ناف استفاده از کیسه آب گرم به مدت ۳۰ دقیقه بر روی ناف است. البته در این حین باید ناف را زیر دست کمی فشار دهید. برای اینکه آب افتادن دور ناف را از بین ببرید، یک پیاز کوچک یا ترپچه روی ناف قرار دهید و با شال ببندید.
  • فشار دادن عصب زیر بغل: یکی دیگر از راه‌های درمان افتادگی ناف می‌توان عصب زیر بغل را فشار داد. این کار باعث فشار به سمت رگ‌های عصب و جا افتادن ناف می‌شود. برای این روش با دو انگشت اشاره و شصت، عصب زیر بغل را محکم فشار دهید. اگرچه درد آن زیاد است، اما باعث درمان افتادگی ناف می‌شود.
  • جا انداختن ناف با انگشت اشاره: فرد به حالتی آرام، بر روی تخت دراز بکشد به ‌گونه‌ای که شکم فرد به سمت بالا و رو به شما بوده و دستانش در کنارش قرار گرفته باشد. از او بخواهید عضلاتش را شل کرده و منقبض نکند. انگشت اشاره دست راست خود را به ‌صورت قائم و عمود بر شکم وارد ناف فرد بکنید. در جهت ساعت گرد به سمت راست انگشت را داخل ناف آرام بچرخانید (فشار وارد نکنید). پس از نیم چرخش یا 180 درجه، با نوک انگشت ناف را به سمت بالا فشار داده و انگشت را رها می‌کنید. این مراحل را آنقدر تکرار کنید تا زیر انگشت خود داخل ناف سطحی سفت و محکم را احساس کنید که نشان‌ دهنده آن است که ناف جا افتاده است.
  • در اثر در رفتگی ناف، گردش خون در شخص دچار مشکل و اختلال می‌شود. در نتیجه اگر ناف به سمت راست بدن در رفتگی داشته باشد نشانه‌ی فشار در کبد می باشد. اما وقتی ناف به سمت چپ بدن متمایل می شود، طحال و معده مشکل دارند. با تحت فشار قراردادن این اعضا، باعث ایجاد اختلال با توجه به عملکرد خنک کنندگی که در بدن دارد، می‌شوند. در این حالت، متخصصان حوزه ناف‌ گیری غالباً با جابجا کردن ناف و کارکردن روی پرده ناف و روش های دیگری که در ادامه گفته می‎شود، مشکل ناف را برطرف می‌کنند. برای درمان افتادگی ناف، راه‌های متفاوتی مثل جا انداختن ناف توسط خود بیمار، جا انداختن ناف با کمک بادکش و درمان توسط ماساژ وجود دارد. گاهی ممکن است مشکل با یکی از این روش‌ها حل شود، اما گاهی نیاز است چند روش با هم بکار گرفته شود. وقتی که علائم در رفتگی ناف در درمانگر مشهود نیست، می‌توان با بررسی و معاینه اسپاسم های اطراف شکم و ناف، دررفتگی را تشخیص دهد. ناف با سیستم گوارش در ارتباط است، معمولاً جابجایی ناف، ارتباط مستقیمی با ضعف در ناحیه لگن دارد که این با روده بزرگ مرتبط است.
  • جا انداختن ناف با لیوان: برایدرمان افتادن ناف از طریق بادکش، یک پنبه آغشته به الکل را آتش می‌زنند و درون فنجان‌های شیشه‌ای قرار می‌گیرد. با این‌کار اکسیژن درون فنجان‌ها از بین می‌رود و یک خلا ایجاد می‌شود و موجب چسبیدن فنجان‌ها به پوست اطراف شکم می‌شود. هرچه فنجان‌ها گرم‌تر شود، مکش بیشتری ایجاد می‌شود. فنجان‌های گرم شده را به مدت 5 تا 15 دقیقه در اطراف ناف و روی شکم قرار دهید. اغلب برای درمان موثرتر لبه فنجان‌ها را چرب می‌کنند تا در حین بادکش‌کردن، این روغن‌ها به اطراف ناف منتقل شود. فنجان‌ها جریان خون را افزایش می‌دهند؛ موجب انتقال اکسیژن و مواد مغذی به بافت‌ها و ماهیچه‌ها می‌شود. همین امر موجب می‌شود اگر افتادن ناف در اثر ضعف ماهیچه‌ها باشد، با بادکش‌کردن درمان می‌شود. همچنین بادکش موجب پراکنده شدن گرما در اطراف ناف و در داخل بدن می‌شود. از دیگر مزیت‌های درمان افتادن ناف از طریق بادکش، بهبود سیستم گوارش و کمک به هضم غذا است. همچنین موجب بهبود متابولیسم بدن می‌شود. برخی درمانگرها اعتقاد دارند که این‌کار می‌تواند موجب درمان اسهال خونی، اسهال و ورم معده شود. در طی این فرآیند، فنجان‌ها با ایجاد مکش خون را در سطح پوست جمع می‌کند، لازم است قبل از درمان افتادگی ناف با بادکش، ناشتا باشید و موضع را به خوبی روغن مالی کنید.
  • مراقبت های بعد از جا انداختن ناف: بعد از درمان آب افتادن دور ناف و افتادگی آن باید مراقبت‌های بعدی را هم رعایت کنید. برای این کار به موارد زیر دقت داشته باشید: همیشه ناحیه ناف را با روغن‌های گیاهی چرب کرده و بعد از یک ساعت با آب گرم و صابون بشویید. این کار به تمیز نگه داشتن ناف کمک کرده و از عفونت و آب افتادگی آن جلوگیری می‌کند، به مدت حداقل ۳ روز به طور کامل استراحت مطلق داشته باشید. تا مدت بهبودی کامل از انجام کارهای سنگین و یا بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید. بعد ازدرمان افتادگی ناف با بادکش، بهتر است از شکم‌ بند استفاده کنید. تا یک ماه بعد از درمان از انجام فعالیت‌های سنگین یا بلند کردن اجسام سنگین پرهیز کنید. انجام فعالیت‌های عادی بعد از یک ماه موردی ندارد. اما اگر قصد انجام تمرینات حرفه‌ای را دارید، بهتر است 3 ماه زمان بدهید و ورزش را به تعویق بیندازید. اگر در دسته افراد چاق قرار دارید، یک برنامه برای کاهش وزن خود ترتیب دهید و ورزش منظم را در برنامه غذایی خود قرار دهید. همچنین عادات غذایی خود را یه گونه‌ای مرتب کنید که موجب یبوست نشوید؛ زیرا یبوست یکی از عوامل وارد شدن فشار به جدار‌های شکم است.

فعالیت:

  • تا زمان بهبودی کامل از انجام هرگونه فعالیت بدنی پرهیز کنید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات پاستوریزه، پرخوری و در هم خوری کردن، خوردن غذاهای گرم و سرد بدون مصلح غذایی پرهیز کنید.

نکته:

  • نقش بند ناف در دوران جنینی: تنها راه تغذیه جنین، در دوران جنینی، از طریق ناف است و خون از راه جفت مادر به جنین منتقل می‌شود. به این‌صورت که با رگ هایی از راه ناف وارد شکم جنین و قلب او می شود و از طریق قلب به همه جای بدن منتقل می شود. همچنین مواد زائد از طریق همین بند ناف، به جفت مادر منتقل و در نهایت از طریق کلیه های مادر دفع می‌شود. بند ناف که متشکل از رگ های خونی است در موقع زایمان قطع می‌شود.
  • آیا افتادن ناف باعث نازایی می شود: این سوالی است که اغلب بیماران درگیر آن می‌شوند. پیش‌تر در مورد افتادن ناف و عوارض صحبت کردیم. افتادن ناف هیچ ارتباطی با بارداری و یا نازایی ندارد. حتی گفته شده اگر زنان باردار دچار افتادگی ناف شوند، به سقط جنین منجر می‌شود. اما این نظریات اساس علمی ندارد. در واقع افتادگی ناف باعث نازایی نمی‌شود. از سوی دیگر اگر زنان باردار هم به افتادگی ناف مبتلا شوند، هیچ آسیب و خطری را برای جنین آن‌ها به دنبال ندارد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.