کاربر

درمان افتادگی سینه

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

افتادگی سینه: اگرچه ممکن است باور نکنید، اما سینه ها نیز از عضلات تشکیل شده اند، این عضلات بر اثر عوامل متعدد و مختلفی ممکن است شل شده و حالت آویزانی پیدا کنند. ورزش های پیشنهادی را انجام دهید و با افتادگی سینه خداحافظی کنید، اگر می خواهید نتایج بهتری بگیرید، این تمرین ها را با ماساژهای موضعی و دوش آب سرد ادغام کنید.

انواع افتادگی سینه:

  1. افتادگی سینه تیپ 1: بخش پایین‌ نوک سینه کمی حالت افتادگی به خود گرفته است و نوع خفیف افتادگی پستان‌ها به شمار می‌رود.
  2. افتادگی سینه تیپ 2:هم نوک سینه و هم بخش پایین سینه از حالت طبیعی خارج شده و به سمت پایین گرایش پیدا کرده‌اند که نوع متوسط از افتادگی در سینه است.
  3. افتادگی سینه تیپ 3: هم بالای نوک سینه، هم نوک سینه و هم پایین نوک سینه حالت افتادگی گرفته‌اند و در این نوع حالت، بیشترین شدت از افتادگی سینه را نشان می‌دهد.
  4. افتادگی سینه به صورت نامتقارن: گاهی افتادگی در سینه‌ ممکن است در یک سو اتفاق بیفتد و حالت سینه‌های را به شکل نامتقارنی دربیاورد. البته در این عارضه ممکن است که عوامل مختلفی دخالت داشته باشند که عامل سرطان هم می‌تواند یکی از آنها به ‌شمار آید. از این‌ رو در بروز چنین حالتی حتماً باید به سرعت به پزشک مراجعه کرد.

علائم:

  1. آویزان شدن سینه‌ها
  2. قرار گرفتن کل پستان‌ها تا زیر چین سینه‌ها
  3. افتادگی همراه با شل بودن و نداشتن بافت کافی برای نگه داشتن آن
  4. قرار گرفتن نوک سینه‌ها به سمت پایین که سبب حرکت پاندولی آنها شود

علت:

  • تغییرات هورمونی
  • استفاده از لباس های زیر تنگ
  • اندازه و شکل سینه:هرچه سینه‌ها به طور طبیعی کوچکتر و گرد‌تر باشند کمتر از سینه‌های بزرگ و باریک دچار افتادگی و شلی پوست می‌شوند.
  • اشعه خورشید:قرار گرفتن بیش ‌از حد در برابر اشعه ماوراءبنفش خورشید که موجب تخریب کلاژن پوست و در نتیجه از دست رفتن خاصیت الاستین پوست می‌شود.
  • سیگار کشیدن:کشیدن سیگار به سرعت موجب تخریب پوست و از بین رفتن کلاژن‌های پوست می‌شود، در نتیجه با از بین رفتن خاصیت ارتجاعی، سینه افتاده و پیر می‌گردد.
  • ژنتیک:ژنتیک یکی از کلی‌ترین و مهم‌ترین دلایلی است که موجب پتوز سینه می‌شود. ژن‌هایی که از ژنتیک خود دریافت می‌کنید رابطه مستقیمی با فرم و سن افتادگی سینه در شما خواهد داشت.
  • کاهش یا افزایش وزن شدید و به یکباره:با افزایش وزن شدید چربی اضافی زیر پوست موجب کشش پوست می‌شود در مقابل اگر به سرعت وزن خود را از دست بدهید، پوست شل شده و دچار افتادگی می‌شود.
  • یائسگی:شروع یائسگی یکی از عوامل دخیل مهم در بروز پتوز سینه است. زیرا در این دوران با تغییرات هورمونی که در بدن ایجاد می‌شود، بافت و ساختار سینه سست خواهد شد و همین موضوع دلیل محکمی در ایجاد این مشکل است.
  • ورزش‌های نامناسب یا ورزش نکردن:برخی ورزش‌ها که شامل حرکات زیاد سینه می‌باشد، برای افرادی که سینه‌های بزرگی دارند، مناسب نیستند. زیرا اینگونه ورزش‌ها به رباط سینه فشار وارد کرده و ممکن است موجب کشش زیاد و رفته رفته افتادگی سینه شود.
  • بارداری و شیردهی:در دوران بارداری و شیردهی به دلیل افزایش حجم سینه و پس از آن با کاهش حجم آن، بافت سینه شل شده و ایستادگی خود را از دست می‌دهد. هرچه تعداد دفعات بارداری و شیردهی بیشتر باشد سرعت و اندازه پتوز سینه نیز بیشتر می‌شود.
  • سن:شایع‌ترین دلیل افتادگی سینه، گذر زمان است. همانطور که می‌دانیم کلاژن یک پروتئین حیاتی برای پوست بدن است که موجب جوانی و حفظ خاصیت ارتجاعی آن می‌شود. با گذر زمان این پروتئین مهم در پوست کمتر تولید شده و پوست رفته رفته به پیری رسیده و شل و افتاده می‌شود.

پیشگیری:

  1. شنا کردن
  2. ترک سیگار
  3. ورزش منظم
  4. درست بنشینید
  5. پوستتان را هیدراته کنید
  6. لباس زیر مناسبی بپوشید
  7. همیشه راست بنشینید و صاف راه بروید.
  8. همچنین می توانید با یوگا سینه های خود را سفت کنید.
  9. اجتناب از رژیم غذایی کاهش وزن شدید در مدت زمان کوتاه
  10. مقدار کافی آب در روز به هیدراته شدن پوست کمک می کند.
  11. به طور مستقیم سینه خود را بدون کرم ضد آفتاب زیر نور خورشید قرار ندهید.
  12. پوشیدن سینه بند ورزشی در انجام تمرینات هوازی، بازی تنیس، دویدن و یا انجام هر نوع تمرین.
  13. روشی مکمل را دنبال کنید: رژیم غذایی متعادل (سرشار از میوه ها، سبزیجات، پروتئین، کربوهیدرات ها، چربی های سالم و فیبر).

تشخیص:

  • اگر نوک سینه فرد از خط زیر سینه پایین تر نباشد عملاً به آن افتادگی گفته نمی شود فقط گاهی میزان بافتی که در پایین پستان قرار دارد به قدری پایین می آید که در عین اینکه نوک سینه در پایین تر از خط سینه نیست ولی بافت پایین سینه افتادگی زیادی دارد، به این پدیدهافتادگی کاذب گفته می شود، اما در مورد اینکه سینه چه میزان افتادگی داشته باشد معیار اصلی، در حقیقت مقایسه محل قرار گیری نوک سینه و خط زیر سینه می باشد و بر اساس آن درجه بندی به بیمار گفته می شود در چه درجه بندی قرار دارد و چه درمانی برای آن ها مناسب است.

درمان طب نوین:

  • اگر به دلیل عوامل طبیعی افتادگی پستان رخ دهد، نیاز ضروری به درمان نیست؛ چرا که بافت پستان روند طبیعی خود را طی کرده است.
  • اگر افتادگی پستان ها خفیف باشد و سایز سینه ها کوچک باشد، می توان با قرار دادن پروتز آن را درمان کرد. اینپروتز، هم سایز پستان ها را افزایش می دهد و هم مقداری آن ها را به بالا می کشد.
  • اگر افتادگی پستان ها متوسط باشد، به جراحی برای درمان نیاز است. طی یک جراحی به نام دونات یا جراحی پری اریولار، برش کوچکی در اطراف نوک پستان زده می شود و این افتادگی درمان می شود.
  • همانطور که قبلا گفتیم؛ یکی دیگر از روش های درمان، لیفت سینه است.لیفت سینه علاوه بر درمان افتادگی پستان، به درمان عدم تقارن سینه ها نیز کمک می کند؛ همچنین در جوان و زیبا سازی ظاهر سینه ها نیز موثر است.
  • در صورت شدید بودن افتادگی پستان، جراحی ماستوپکسی توصیه می شود. در این روش، برشی در اطراف قسمت قهوه ای رنگ نوک پستان زده می شود. همچنین خطی عمودی از نوک پستان به سمت پایین ایجاد می شود. در صورت بسیار شدید بودن این افتادگی، یک برش به صورت لنگری زده می شود؛ که در آن علاوه بر برش دور ناحیه نوک سینه و برش عمودی، برش عرضی اضافه ای در قسمت چین تحتانی ایجاد می شود.
  • متأسفانه بسیاری از بیماران اصلا افتادگی سینه ندارند و فقط به دلیل خالی شدن مقداری از بافت بالای سینه که همان پدیده ایجینگ (افزایش سن) و تغییرات طبیعی بافت پستان، درخواست انجام این عمل را دارند. اما معمولاً جراحان پستان در این شرایط توصیه می کنند این جراحی انجام نشود، زیرا اگر جراح بخواهد بالای سینه را پر کند و بخیه بزند، این پر بودن بالای سینه به تدریج خالی می شود و در آینده مجدداً فرد دچار پدیده اسلوپینگ یا شیب طبیعی بافت پستان می شود که این از نظر زیبایی شناسی پستان در شرایط خوبی قرار داد، اما ممکن است رضایت بیمار را جلب نکند. بنابراین افتادگی بر اساس فاصله مقایسه نوک سینه و خط زیر سینه درجه بندی و تعیین می شود که چه بیماری کاندید مناسب جراحی ماستوپکسی یا لیفت پستان است.

درمان طب سنتی:

  • پودر بلوط + مازو + گلنار فارسی + سرکه مخلوط کنید و به حالت خمیر که درآمد به مدت 2 ساعت روی سینه ضماد کنید و بعد بشویید این کار را هفته ای یک مرتبه انجام دهید.
  • پوست انار 100 گرم + 300 سی سی آب بجوشانید تا به 200 سی سی برسد سپس 200 گرم روغن بادام تلخ به ترکیب اضافه کنید و مجدداً حرارت دهید تا آب آن تبخیر شود، این روغن را روزی یک تا تو مرتبه به موضع ماساژ دهید و بادکش گذاری کنید.
  • ماساژ روغن برای درمان افتادگی سینه ها: برای کاهش شل شدگی در این قسمت، پس از دوش گرفتن می توانید کمی روغن را روی سینه بمالید. اگر روغن ماساژ داده شود نفوذ بیشتری به داخل پوست خواهد داشت. می توانید از روغن زیتون، روغن کنجد، روغن بادام، روغن آووکادو، روغن نارگیل.
  • برای سفت و خوش ترکیب شدن پستان ها همیشه در حمام آنها را با آب سرد بشویید و پس از خشک کردن بدن کمی ادکلن را کف دست ها بریزید و ملایم روی آنها مالش دهید و در طول شبانه روز پستان ها را در سینه بند (کرست، سوتین) قرار دهید و هیچگاه آنها را آزاد و رها نسازید.
  • درمان افتادگی سینه با ماساژ یخ: با 2 تکه یخ ماساژ در حرکت دایره ای در اطراف سینه ها فقط برای یک دقیقه کافی است. سپس سینه را با یک حوله نرم پاک کنید .هر روز در فواصل منظم این کار را انجام دهید. توجه کنید که ماساژ یخ بیش از یک دقیقه نباشد در غیر این صورت بی حس می شود.
  • درمان طبیعی افتادگی سینه با خاک رس: خاک رس سفت کننده طبیعی پوست است و از افتادگی آن جلوگیری می کند. مخلوط 2 قاشق غذاخوری از خاک رس را به شکل پودر مخلوط با آب یک خمیر درست کنید. این خمیر را بر روی سینه مالیده تا خشک شود. سپس با آب وارم بشوئید. یک بار در هفته این کار را انجام دهید.
  • سفت کردن سینه با زرده تخم مرغ: برای بالا بردن سینه از ماسک خیار و زرده تخم مرغ استفاده کنید. برای این کار 1 خیار کوچک را در یک مخلوط کن پوره کنید با 1 زرده تخم مرغ 1 قاشق چایخوری کره یا کرم ریخته و خمیر درست کنید. خمیر را 30 دقیقه بر روی سینه ها مالش دهید سپس با آب سرد کمی بشویید. هفته ای یک بار برای تقویت بافت سینه لازم است.
  • دوش آب سرد: به جهت افزایش تأثیر این تمارین، توصیه می کنیم گردش خون این قسمت از بدن را هنگام دوش گرفتن فعال کنید. از این رو برای چند ثانیه سینه ها را زیر دوش آب سرد قرار دهید. با استفاده از آب سرد یا حتی تناوب آن با آب گرم، عضلات خون منقبض و منبسط شدن رگ های خونی را شاهد خواهید بود. این کار گردش خون را بهبود می بخشد و موجب افزایش قابلیت ارتجاعی و استحکام پوستی خواهد شد.
  • سفت کردن سینه با سفیده تخم مرغ: یک عدد سفیده تخم مرغ را آنقدر هم بزنید تا کف کند. مواد را به مدت 30 دقیقه بر روی سینه ها بمالید. سینه ها را با آب خیار و یا پیاز هم ماساژ داده و سپس با آب سرد بشویید. همچنین می توانید یک عدد سفیده تخم مرغ با 1 قاشق غذاخوری ماست ساده و عسل را مخلوط کنید. مواد را روی سینه به مدت 20 دقیقه قرار دهید، سپس با آب سرد بشویید. هفته ای یکبار انجام دهید.
  • درمان افتادگی سینه با ژل آلوئه ورا: آلوئه ورا دارای خواص طبیعی است آنتی اکسیدان ها در آلوئه ورا از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری می کند. ژل آلوئه ورا را بر روی سینه به آرامی ماساژ با حرکت دایره ای به مدت 10 دقیقه انجام دهید.سپس آن را با آب گرم بشوئید. این درمان 4 یا 5 بار در هفته تا بدست آوردن نتیجه انجام دهید. همچنین می توانید ترکیبی از یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا و سس مایونز و یک قاشق چایخوری عسل آماده کنید. بمدت 15 دقیقه سینه ها را با این ماساژ دهید سپس هر 15 روز یکبار انجام دهید.
  • این ورزش ها را می توانید ایستاده، نشسته و یا بصورت درازکش انجام دهید. تمرینات را بسته به نوعی که برایتان راحت تر است تغییر دهید به عنوان مثال، اگر از مشکلاتی در کمر رنج می برید شاید اگر بصورت نشسته یا دراز کش انجام دهید راحت تر باشید. از 30 سالگی به بعد این مراقبت ها حتماً باید انجام شوند. با این حال، زنانی که از دوران نوجوانی از مشکل افتادگی سینه رنج می برند، باید درست وقتی که متوجه این مسئله شدند به درمان آن بپردازند. برای انجام این تمرین ها و به جهت سفتی سینه هایتان به وزنه احتیاج خواهید داشت؛ اگر وزنه ندارید، می توانید از بطری های نوشابه استفاده کنید؛ نوارهای ارتجاعی نیز وجود دارند که بدون استفاده از وزنه استقامت عضله ها را افزایش می دهد. این گروه، برای مبتدیان و افراد با مشکلات مفصلی بسیار توصیه می شود.

فعالیت:

  • روزی نیم ساعت فعالیت مناسب بدنی داشته باشید.
  • کشش های افقی: پاها را کمی باز کنید و وزنه را بلند کنید و تا شانه بیاورید. سه ست با 10 بار تکرار انجام دهید. کمر خود را صاف نگه دارید و نیز رعایت این نکته که هنگام انجام تمارین عضلات شکم را تنگ کنید حائز اهمیت است.
  • کشش های رو به جلو: در همان پوزیشن، کشش به سمت جلوی بازوها را انجام هید. دست ها باید در مقابل قفسه سینه قرار داده و بازوها را کش دهید. سه ست از این حرکان را 10 بار تکرار کنید.
  • باز کنید و بکشید: این ورزش سوم ترکیبی از دو ورزش اول می باشد. بازوها را به سمت قفسه سینه باز و بسته کنید. سپس آن ها را پایین آورده و استراحت کنید. این حرکات را در دو ست 10 باره تکرار کنید.
  • آرنج خود را خم و راست کنید: برای انجام این تمرین، باید بازوها را به سمت جلو و در سطح قفسه سینه بالا ببرید. و آرنج خود را خم کنید. بازوی شما باید در موقعیت عمودی باشد. سپس، بازوها را باز کرده و پایین بیاورید 2 ست را با 10 بار تکرار انجام دهید.
  • بازوها را خم کنید: آرنج باید در مقابل قفسه سینه و دست ها در بالا قرار بگیرد. از این پوزیشن، بازوها را به طرفین باز کنید و دوباره ببندید 30 بار بدون پایین آوردن بازوها حرکات را تکرار کنید.
  • آرنج را خم کنید و بلند کنید: این حرکت را باید با خمیدگی آرنج انجام دهید. اگرچه به جای جلو کشیدن قرار است آن ها را بالا ببرید. این حرکت مثل بلند کردن وزنه است. زمانی که بازو هایتان را به صورت عمودی بالا می برید 30 بار بدون پایین آوردن دست انجام دهید.

رژیم غذایی:

  • از مصرف فرآورده های کارخانه ای، لبنیات بدون مصلح غذایی پرهیز کنید.

نکته:

  • آیا پروتز سبب سینه افتاده می‌شود؟ پروتز سینه یک روش زیبایی است که به صورت دائمی نیست. از سویی پس از عمل پروتز امکان درآوردن آن نیز وجود دارد. در این صورت سینه‌ها حالت چروک و افتاده به خود می‌گیرند.
error: محتوا محافظت شده می باشد.