کاربر

درمان افتادگی دریچه میترال و نارسایی بطن چپ (پرولاپس دریچه میترال)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

افتادگی دریچه میترال و نارسایی بطن چپ قلب (پرولاپس دریچه میترال): عبارت است از افتادگی دریچه میترال یک نوع اختلال در کار دریچه میترال قلب است. این لت ها بزرگ می شود و به سمت داخل دهلیز چپ کشیده می شوند که گاهی اوقات طی انقباض ناگهانی با صدا بسته می شوند و ممکن است منجر به برگشت خون به دهلیز چپ (پس زنی) شود. افتادگی یا پرولاپس دریچه قلب در واقع همان سندروم افتادگی دریچه میترال به طرف دهلیز چپ طی انقباض قلب است. در این حالت یک یا هر دو دریچه ممکن است خوب بسته نشوند که باعث بازگشت (پس زنی) خون می شود. این پس زنی خون می تواند منجر به مورمور یا سوفل قلبی (صدای غیر طبیعی در قلب که مربوط به جریان خون غیر طبیعی است) شود. پس زنی میترال حالت خفیفی دارد.

علائم:

  1. سرگیجه
  2. تپش قلب
  3. تنگی نفس
  4. غش کردن
  5. درد قفسه سینه
  6. تیره شدن لب ها
  7. حملات اضطرابی
  8. تنگی نفس هنگام ورزش
  9. برخی هیچ علائمی ندارند.
  10. فلوتو قلبی (ریتم تند) یا ضربان قلب سریع
  11. بی حسی یا احساس سوزن سوزن شدن دست و پا

علت:

  • به سبب سردی ماهیچه قلب، افتادگی دریچه میترال روی می دهد و همچنین به دلیل سردی بطن چپ نارسایی بطن چپ رخ می دهد مانند: دهان که در هنگام سردی شل می شود و آب دهان سرازیر می گردد.
  • شایع ترین علت MVP ، دریچه ای غیر کششی (به نام بیماری دریچه میکسوماتوز) است.پرولاپس دریچه میترال در حدود 2 درصد از جمعیت رخ می دهد. فرد می تواند با خطر ژنتیکی ابتلا به MVP متولد شود یا می تواند ناشی از سایر مشکلات سلامتی و بیماری ها مانند برخی از بیماری های بافت همبند باشد.
  • شایع‌ترین علت بروز افتادگی دریچه میترال، شل شدن دیواره‌های دریچه قلب است. در اصطلاح پزشکی به این بیماری “بیماری دریچه میکسوماتوز ” گفته می شود. گاهی اوقات، افراد با خطر افتادگی دریچه میترال متولد می‌شوند یا ممکن است این بیماری به دلیل سایر بیماری‌ها و مشکلاتی در سلامتی از جمله بیماری بافت پیوندی ایجاد شود. هنگامی که قلب به خوبی کار می‌کند، دریچه میترال در طی انقباضات آن کاملاً بسته می شود، اما در صورت ابتلای فرد به افتادگی دریچه میترال، هر بار که قلب منقبض می شود، یک یا هر دو فلپ (دیوارهای) دریچه میترال دارای برآمدگی ناشی از بافت اضافی می‌شوند و یا به سمت دهلیز چپ می‌افتند. این افتادگی باعث می شود دریچه محکم بسته نشود. مواقعی وجود دارد که خون از طریق دریچه به عقب نشت می‌کند و به این حالت نارسایی دریچه میترال گفته می شود. افتادگی دریچه میترال در هر سنی ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد، اما علائم جدی‌تر افتادگی دریچه میترال بیشتر در مردان بالای ۵۰ سال دیده می شود. اگر شخص دیگری در خانواده شما به این عارضه مبتلا باشد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به افتادگی دریچه میترال خواهید بود. یا اگر از هر یک از شرایط زیر رنج می‌برید، احتمال ابتلا به این بیماری برای شما وجود دارد: سندرم مارفان، سندرم Ehlers-Danlos، اسکولیوز، آنومالی ابشتین، بیماری گریوز، دیستروفی عضلانی.

عوارض احتمالی:

  1. نارسایی دریچه میترال، همان‌طور که در بالا توضیح داده شد، شایع‌ترین عارضه مرتبط با MVP است. هنگامی که نارسایی شدید رخ می‌دهد، برخی از افراد برای جلوگیری از بروز مشکلاتی مانند سکته مغزی، نیاز به جراحی برای ترمیم دریچه قلب دارند. عوارض بالقوه دیگری نیز در ارتباط با افتادگی دریچه میترال وجود دارد، از جمله:
  2. عفونت دریچه قلب: عفونت می‌تواند در غشای نازکی که روی دریچه‌های قلب قرار دارد، ایجاد شود. این غشاء آندوکاردیوم نامیده شده و عفونت آن به عنوان آندوکاردیت شناخته می شود. خطر ابتلا به این عفونت در مردان مسن بیشتر است.
  3. مشکلات ریتم قلب: آریتمی، یا ریتم نامنظم قلب می‌تواند رخ دهد، اگرچه این عارضه معمولاً جان فرد را به خطر نمی‌اندازد. داده‌ها نشان می‌دهد افرادی که دچار نارسایی شدید دریچه میترال یا تغییر شکل شدیدی در دریچه قلب خود هستند، بیشتر در معرض خطر مشکلات آریتمی قرار دارند که بر جریان خون در مسیر قلبشان تأثیر می‌گذارد.

تشخیص:

  1. از آنجا که اکثر بیماران مبتلا به MVP علائمی را تجربه نمی کنند، ممکن است در هنگام معاینه روتین جسمی، یکمتخصص قلب و عروق در زمان معاینه قلب تشخیص دهد. علائم شایع شامل ضربان قلب سریع (تپش قلب)، ناراحتی در قفسه سینه و خستگی است.
  2. حتی برای کسانی که علائم را تجربه نمی کنند، اگر این بیماری تشخیص داده شود، معمولاً اکوکاردیوگرام یا اکو توصیه می شود. اکو و سونوگرافی برای ارزیابی خصوصیات ضربان دریچه و اینکه چه میزان خون ممکن است از دریچه نشت کند (برگشت مجدد) هنگام بستن دریچه قلب، استفاده می کند. آزمایش های دیگر ممکن است شامل تصویر برداریMRI   یا آنژیوگرام باشد. نتایج آزمایش و علائم شما توسطمتخصص قلب و عروق بعد از بررسی آزمایش اعلام می شود.

درمان طب نوین:

  • درمان افتادگی دریچه میترال می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.
  • در بیشتر موارد، نیازی به هیچ درمانی نیست، فقط فرد باید هر چند سال یک‌بار معاینات منظم انجام دهد. برخی از افراد نشت خون زیادی دارند و باید تحت نظارت دقیق‌تری قرار گیرند.
  • هرگونه عارضه مانند آندوکاردیت (عفونت دریچه قلب) یا آریتمی را می‌توان با دارو درمان کرد. زمانی پزشکان برای جلوگیری از عفونت در افرادی که دچار افتادگی دریچه میترال بودند، آنتی‌بیوتیک را قبل از کار یا جراحی دندانپزشکی توصیه می‌کردند. البته، این پروتکل دیگر انجام نمی‌شود.
  • مواردی وجود دارد که افتادگی دریچه میترال می‌تواند مشکلات قابل‌توجهی را در سلامتی فرد ایجاد کند و ممکن است به عمل جراحی جهت تعویض دریچه نیاز باشد. اگرچه صحبت در مورد تعویض دریچه ترسناک به نظر می‌رسد، اما به گفته متخصصان بیماری‌های قلبی، به نظر نمی‌رسد در اکثر بیماران مبتلا به افتادگی دریچه میترال، خطر مرگ ناگهانی بیشتر از چنین خطری در بین مردم عادی باشد.
  • لازم به ذکر است که عضله قلب درست مانند سایر عضلات بدن با ورزش تقویت می شود. به طور مثال، ورزش‌های هوازی می‌توانند عضله قلب را تقویت کنند، بنابراین برای افرادی که از افتادگی دریچه میترال رنج می‌برند، توصیه می شود. پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری و آهسته دویدن، هر بار به مدت ۳۰ دقیقه نیز جزء فعالیت‌های بی‌خطر محسوب می‌شوند. اگر فرد مبتلابه افتادگی دریچه میترال، در حال ورزش کردن احساس سبکی سر یا علائم دیگری را تجربه می‌کند، باید سرعت فعالیت خود را کم کند یا کمی استراحت کند.
  • متأسفانه، مواردی وجود دارد که افراد برای ترمیم یا تعویض دریچه میترال ناچار به انجام عمل جراحی قلب می‌شوند. عمل جراحی معمولاً در مواردی ضروری خواهد بود که نشت خون به سمت عقب وجود داشته باشد و می‌تواند منجر به بزرگ شدن قلب و در نتیجه باعث نارسایی قلبی یا آریتمی قلبی شود. پزشکان سعی می‌کنند هر زمان ممکن، این عمل ترمیمی را انجام دهند زیرا در صورت موفقیت، این عمل عضله قلب را قادر می‌سازد تا قدرت بیشتری نسبت به کاشت دریچه مصنوعی داشته باشد. علاوه بر این، در این نوع ترمیم نیازی به استفاده از داروهای رقیق کننده‌ی خون نیست، در صورتی که برای دریچه‌های مصنوعی کار گذاشته‌شده، باید این داروها تجویز شود.

درمان طب سنتی:

  • قرص خون میل شود.
  • دوسین هر 6 ساعت تجویز شود.
  • خرما 7 عدد در طول روز میل شود.
  • فسنجان بادام هفته ای 3 وعده میل شود.
  • سیب و به پخته شده با بخار هر روز میل شود.
  • نوشیدن شربت عسل روزی 2 لیوان میل شود.
  • مصرف خوراک گرمی ها در طول روز انجام شود.
  • صبحانه هفته ای 5 وعده ارده شیره و 2 وعده عسل میل شود.
  • هر دارو و غذایی که می خورد مقداری زعفران در آن مخلوط کند.
  • اصلاح تغذیه و ترک جدی سردیجات و مواد کارخانه ای انجام شود.
  • شبی یک قاشق مرباخوری اسفند خوراکی با آب ببلعید به مدت 40 روز.
  • زیتون 7 عدد صبحگاه و انجیر خیس خورده در آب 7 عدد شامگاه میل شود.
  • نوشیدن شربت زعفران (آب گرم + زعفران + عسل) روزی یک الی دو لیوان میل شود.
  • داروی قلب طب سنتی فومیسل؛ 250 گرم سیر را در 2 لیتر آبلیمو (اگر لیمو با پوستش باشد بهتر است) بجوشاند تا بپزد سپس آن را با 250 گرم عسل و 5 گرم زعفران مخلوط و صاف کند و هر 12 ساعت 3 قاشق غذاخوری به مدت 4 ماه بخورد.

فعالیت:

  • روزی نیم ساعت فعالیت مناسب بدنی داشته باشید.

رژیم غذایی:

  • خوردنی های مفید: خوراک نخود فرنگی با شوید، خوراک کدو خورشتی با کرفس، لقمه قارچ و سویا، خوراک صیفی جات، خوراک گل کلم، خوراک لوبیا سفید با سویا، خوراک سویا با رب انار، خوراک پنیر سویا، خوراک لوبیا قرم، آش گندم با کرفس، آش گندم با شلغم، آش گندم با تره، آش شله قلمکار، آش غلات، آش حبوبات و غله ۲، آش جو با لوبیا سبز، آش جو با حبوبات ۲، آش کلم برگ، آش کلم قمری با ماش، آش کلم بروکلی ۱، حلیم گندم با شیر سویا، حلیم گندم با سویا، حلیم جو، حلیم دال عدس، کلم پلو با سویا، نخود فرنگی پلو ۱، خورش فسنجان با کدو حلوایی، خورش فسنجان با سویا، خورش قورمه سبزی با سویا، خورش قورمه سبزی با قارچ، خورش کرفس ۲، خورش به، خورش قیمه بادمجان، خورش شوید باقالی، خورش بامیه با قارچ، خورش دال عدس با قارچ، خورش لوبیا سبز، خورش کلم بروکلی با سویا، خورش کلم بروکلی با قارچ، خورش گوجه سبز، سوپ کدو خورشتی، سوپ کلم بروکلی ۲، سوپ کلسیم، سوپ زرشک با جعفری، برگر کدو خورشتی، سوسیس فانتزی، دلمه فلفل دلمه ای، کماچ ساده، کماچ گندم و جو، کماچ قارچ، کشک سویا، سس مایونز گیاهی، سس گندم جوانه زده، سس زیتون، سس جعفری.
  • خوردنی های مضر: عدس پلو ساده.

نکته:

  • افتادگی دریچه میترال کمی ترسناک به نظر می‌رسد، گویی که مشکلی بسیار دردناک است، اما این موضوع را باید بدانید که این عارضه برای برخی افراد دردناک‌تر از آن است که به نظر می‌رسد. درحالی‌که بیمارانی هستند که به افتادگی دریچه میترال مبتلا هستند، اما هیچ علائمی ندارند. این افراد همچنین ممکن است هرگز به خاطر این شرایط، هیچ مشکلی در سلامتی نداشته باشند. هر چند همه خوش‌شانس نیستند. افراد دیگری هستند که علائم افتادگی دریچه میترال را دارند که این علائم ممکن است از کمی آزاردهنده تا وخیم وجود داشته باشند. به طور مثال، برخی از افراد دچار درد در قفسه سینه می‌شوند و از اینکه دچار حمله قلبی شوند می‌ترسند. افتادگی دریچه میترال منجر به بالا رفتن خطر حمله قلبی نمی‌شود. یک نکته قابل تأمل این است که طی چندین سال، نارسایی متوسط ​​یا شدید دریچه میترال می‌تواند عضله قلب را ضعیف کند که به عنوان نارسایی احتقانی قلب شناخته می شود. علائم نارسایی احتقانی قلب می‌تواند شامل تنگی نفس در هنگام تحرک یا تورم در کف پا و پاها باشد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.